هدایت شده از یاد ایام
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 12 شهریور 1340 : جهان بر لب پرتگاه جنگ / دیشب نیمی از تهران در تاریکی فرو رفت
🆔 @yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
✳️ خاموشی گسترده در پایتخت ؛ تهران نیم قرن به عقب رفت!
#روزشمار
12 شهریور 1340
❇️ نیمی از تهران در تاریکی فرو رفت
روزنامه «اطلاعات» در گزارشی نوشت: دیشب تهران نیم قرن عقب رفت و به علت قطع برق، قسمت اعظم شهر در تاریکی فرو رفت و مردم مجبور شدند مانند 50 سال پیش از چراغ های نفتی و شمع استفاده کنند. قطع شدن جریان برق زندگی عادی مردم پایتخت را چندین ساعت به هم زد.
به دنبال حریق کارخانه برق آلستوم، دیشب نیمی از تهران در تاریکی فرو رفت؛ خیابان ها، خانه ها، سینماها، هتل ها و کافه ها دیشب خاموش بود و مردم از شمع و چراق زنبوری و چراق قوه استفاده می کردند.
اتومبیل های بدون بنزین در خیابان ها از حرکت باز ماندند، نگهبانان بانک ها به مراقبت بیشتری پرداختند، امور چندین بیمارستان مختل شد، در کار دوایر توزیع نامه های پستی نیز اختلال ایجاد شد، یخچال ها از کار افتاد و غذاها فاسد شد!
❇️ در وزارتخانه راه می افتم و ادارات را جمع و جور می کنم!
دیروز شورای روسا و معاونین وزارت فرهنگ با حضور #درخشش ، وزیر فرهنگ، تشکیل گردید. در این جلسه، وزیر فرهنگ ضمن انتقاد شدید از سیستم کار در دستگاه های اداری اظهار داشت: فرهنگ باید در خدمت مردم باشد، ولی متاسفانه می بینیم که مردم در خدمت فرهنگ هستند. ما باید با اتخاذ یک روش جدید و صحیح کاری بکنیم که مردم راضی باشند و دست از کاغذبازی برداریم. من چند بار بخشنامه کرده ام که بی بضاعت ها از پرداخت شهریه معاف هستند، باز هم می بینم عده ای از مدیران به بی بضاعت ها سخت می گیرند. در ادارات ما بی جواب گذاشتن نامه یک آموزگار کار پیش پاافتاده و متداولی شده است. ما در کادرهای اداری خود را پایبند اصول و مقرراتی کرده ایم که جز ضرر و عقب افتادگی حاصل دیگری ندارد؛ مثلا فرهنگ خراسان برای تعیین یک مدیر دبیرستان از تهران کسب تکلیف می کند!
وزیر فرهنگ درباره تاخیر در پرداخت ترمیم حقوق و اضافات و لیست های جداگانه ای که تهیه شده است توضیح خواست و اظهار داشت: اگر اداره فرهنگی لیست را دیر می نویسد، باید مواخذه شود. تماس گرفتن و جواب دادن به معلم از وظایف ما است. به ادارات فرهنگ شهرستان ها اختیاراتی بدهید و ترتیبی بدهید که فرهنگ شهرستان برای تعیین یک مدیر دایره با تهران مکاتبه نکند؛ همچنین می بینیم که عده ای از روسای فرهنگ شهرستان ها در تهران هستند؛ وقتی علت مسافرت را می پرسم، معلوم می شود برای دادن یک گزارش غیر مهم آمده اند. روسای فرهنگ باید ناظر حوزه ماموریت خود باشند و اصولا نباید برای این قبیل ماموریت ها هزینه ای بپردازند و هیچ ماموری نباید قبل از کسب اجازه کتبی به ماموریت برود.
اگر مسلم شد شخصی صلاحیت ندارد برکنار می کنم، حتی درباره باشگاه مهرگان هم تعصبی ندارم و نخواهم داشت. همان طور که قبلا دستور داده ام، در سال جاری در آموزشگاه ها از داشتن اطاق های اختصاصی باید خودداری شود؛ اطاق مدیر، اطاق ناظم و اطاق دفتر و... نباید وجود داشته باشد؛ همه این اطاق ها را به کلاس تبدیل کنید و دانش آموز بپذیرید و در مورد تامین دبیرانی که با پرداخت حق التدریس به کار گماره می شوند باید به رئیس دبیرستان اختیار داد. حس می کنم که ادارات دوباره پهن شده اند و من مجبور هستم دوباره در وزارتخانه به راه بیفتم و جمع و جور کنم؛ حتی المقدور از دادن تشکیلات اضافی و زائد خودداری نمایید.
❇️ شرکت نفتی هیئتی به #آلمان اعزام می کند
مهندس فریور، وزیر صنایع و معادن، در مورد نحوه دریافت وام 200 میلیون مارکی از آلمان اظهار داشت: برای دادن ترتیب اخذ 200 میلیون مارک وام دولت آلمان به سازمان برنامه، هیئتی از نمایندگان سازمان با مقامات دولت آلمان تماس خواهند گرفت.
دولت آلمان با حسن نیت کامل متعهد شده است که نهایت کمک و تسهیلات را برای دریافت این وام جهت سازمان برنامه فراهم سازد، به طوری که اجرای پروژه های مربوطه به هیچ وجه دچار رکود نگردد.
مهندس فریور در مورد 700 میلیون مارک تضمین صاحبان صنایع آلمان که قرار است در اختیار شرکت ملی نفت ایران گذاشته شود اظهار داشت که برای ترتیب دادن استفاده از این اعتبار نیز به صورت اولی اقدام می شود و شرکت ملی نفت ایران هیئتی را برای مذاکره و اتخاذ تصمیم نهایی درباره چگونگی استفاده از این اعتبار به آلمان اعزام خواهد داشت.
سازمان برنامه به نمایندگان اقتصادی خود که در اروپا هستند دستور داده است که برای ترتیب دادن اخذ وام به بن عزیمت کنند.
@yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
⏳ ١١ شهريور سالروز شهادت رئيسعلى دلوارى رئیسعلی دلواری (۱۲۶۱–۱۲۹۴ خورشیدی/ ۱۸۸۲–۱۹۱۵ میلادی) مبارز مشروطهخواه و رهبر قیام جنوب در تنگستان و بوشهر علیه نیروهای بریتانیا در دورهٔ جنگ جهانی اول بود.
رئیسعلی دلواری در سال ۱۲۶۱ خورشیدی برابر با ۱۸۸۲ میلادی (۱۲۹۹ قمری) در روستای دلوار از توابع تنگستان متولد شد. مادر رئیس علی بنام شهین و پدرش زائیر محمّد کدخدای دلوار بود که بعدها به «معینالاسلام» ملقّب شد. باشروع نهضت مشروطیت، رئیسعلی در حالی که ۲۴ سال بیشتر نداشت از جمله پیشگامان مشروطهخواه در جنوب ایران شد و همکاری نزدیکی با محافل انقلابی و عناصر مشروطهطلب در بوشهر، تنگستان و دشتی آغاز کرد.
دوران جوانی او همزمان با حضور گسترده استعمار انگلیس در خلیج فارس بود. وی نقشی کلیدی در قیام جنوب داشت. قیام مردم تنگستان به رهبری وی روی هم هفت سال طول کشید و در این مدت دلیران تنگستانی دو هدف عمده را دنبال میکردند، پاسداری از بوشهر و دشتستان و تنگستان به عنوان منطقه سکونت خود و جلوگیری از حرکت قوای بیگانه به درون مرزهای ایران و دفاع از استقلال وطن.
رئیسعلی چهار زن اختیار کرد که فقط از آخرین همسر خود (مدینه دختر صفر از اهالی دلوار) صاحب فرزندی بنام عبدالحسین (بهادر شهیدی) شد. نوههای رئیسعلی از بهادر، سه نفر بنامهای غلامحسین، فرنگیس و گلاندام میباشند که هیچکدام در قید حیات نیستند. گلاندام شهیدی آخرین نوه زنده رئیسعلی بود که در خرداد ماه ۱۳۹۴ بدرود حیات گفت.
جنگ میان دلیران تنگستان به رهبری رئیس علی از یک سو و نیروهای بریتانیا و خوانین متحد آنان از سوی دیگر به طور پیاپی و پراکنده تا شهریور ۱۲۹۴ خورشیدی ادامه یافت و انگلیسیها نتوانستند بر رئیس علی و یارانش برتری یابند. رئیسعلی در محلی به نام «تنگک صفر» هنگام شبیخون به قوای بریتانیا توسط فردی نفوذی و اجیر شده به نام غلامحسین تنگکی، از پشت سر هدف گلوله قرار گرفت و در سن ۳۳ سالگی کشته شد. تاریخ شبیخون مذکور و کشته شدن رئیسعلی دلواری در همه منابع، شب ۲۳ شوال ۱۳۳۳ قمری برابر با ۳ سپتامبر ۱۹۱۵ میلادی نقل شدهاست، که برابر با ۱۱ شهریور ۱۲۹۴ خورشیدی و میتواند با ۱۲ شهریور تقویم خورشیدی برجی رایج آنزمان برابر بوده باشد.
پیکر او ابتدا در نزدیکی حرم امامزادهای در روستای «کله بند» به خاک سپرده شد. اما به موجب وصیت خود رئیسعلی، او را در جوار حرم علی بن ابیطالب ع در وادیالسلام نجف دفن کردند.
در ایران با مصوبه شورای عالی انقلاب روز ۱۲ شهریور بعنوان سالروز کشته شدن رئیسعلی دلوری از سال ۸۹ به نام «روز مبارزه با استعمار انگلیس» نامگذاری شدهاست.
@yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 ماجرای عقب نشینی خفت بار 5000 تفنگدار انگلیسی مقابل 100 نفر از یاران #رئیسعلی_دلواری در #ماجرای_خانه_متروک
⏳ 12 شهریور سالروز شهادت رئیسعلی دلواری
@yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
(https://attach.fahares.com/J6aw9GSQvnKee+R5MBHQdQ==) 🔴 ادوارد براون = سید جیکاک
(به مناسبت 12 شهریور؛ روز مبارزه با #استعمار_انگلیس)
نویسنده: #انوشه_میرمرعشی
منبع: #ماهنامه_فکه ١٧٢
برای پژوهشگران تاریخ اصلا عجیب نیست، اما شاید برای دیگران خیلی عجیب باشد اگر بدانند فقط در دوره ناصرالدین شاه و پسرش مظفرالدین شاه قاجار بیش از 2000 جاسوس انگلیسی در ایران جولان میدادهاند. آنها در آن روزگار برای تامین اهداف استعماری کشورشان و سلطه اقتصادی و فرهنگی انگلستان بر ایران تلاش وافر میکردهاند.
@yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
سالروز شهادت رئیسعلی دلواری
✴️ رئیسعلی بعد از این كه قوای انگلیس بوشهر را به تصرف خود درآوردند، به مقابله با تجاوزگران پرداخت و شكستهای سنگینی بر آنان وارد كرد.
پس از اشغال بوشهر در رمضان سال 1333 ق، نیروهای انگلیسی قصد تصرف دلوار را میكنند. محلی كه پیش از آن، چند بار سربازان انگلیسی به آنجا یورش برده و هر بار طعم تلخ شكست را چشیده بودند.
رییسعلی همراه با یاران خود، علیه اشغالگران وارد نبرد شده و نیروهای متجاوز را كه قریب به پنج هزار نفر بودند، تار و مار میكند. قیام مردم تنگستان بر روی هم هفت سال به طول انجامید و در این مدت، دلیران تنگستان، دو هدف عمده را دنبال میكردند: پاسداری از بوشهر، دشتستان و تنگستان به عنوان منطقه سكونت خود و جلوگیری از نفوذ قوای بیگانه به درون سرزمین ایران و دفاع از استقلال وطن. با کودتای ضد انقلابی لیاخوف روسی علیه مشروطهخواهان در هزار و سیصدو بیست و شش هجری قمری و بمباران مجلس شورای ملی و استقرار دیکتاتوری محمدعلی شاه قاجار، رئیس علی به همراه سیدمرتضی علمالهدی اهرمی به مبارزه علیه استبداد صغیر پرداخت.
✳️ در سال هزار وسیصد و بیست و هفت هجری قمری با کمک تفنگچی تنگستانی، بوشهر را از عناصر مستبد وابسته به دربار محمدعلی شاه پاک کرد و اداره گمرک و انتظامات و دیگر ادارات را تسخیر کرد. این کار دلیران تنگستان بر انگلیسیها که اداره گمرک را در اجاره داشتند گران آمد وآنان برای تضعیف مشروطهخواهان و استمرار سلطه بر حیات اقتصادی و سیاسی جنوب ایران به جنگ با دلیران تنگستانی پرداختند و در این راه از دیگر خوانین جنوب ایران یاری جستند. جنگ میان رئیس علی و دلیران تنگستان از یک سو و انگلیسیها و خوانین متحد آنان از سوی دیگر به طور پیاپی و پراکنده تا شوال هزار و سیصد و سی و سه ه.ق ادامه یافت و انگلیسیها نتوانستند بر رئیس علی و یارانش تفوق یابند.
تا این که در گیرودار حمله انگلیسیها به بوشهر در شب بیست و سه شوال هزار و سیصد وسیوسه ه.ق (سوم سپتامبر هزار و نهصد و پانزده میلادی) هنگامی که رئیسعلی در محلی به نام «تنگک صفر» قصد شبیخون به قوای انگلیسیها را داشت، از پشت مورد هدف گلوله یکی از همراهان خائن قرار گرفت و در دم به شهادت رسید. مبارزات رئیس علی دلواری برگ زرین دیگری در تاریخ مقاومت دلیر مردان ایران در مبارزه با استعمار است رییسعلی دلواری این آزاده دلاور، سرانجام در حین مبارزه با دشمنان اسلام و ایران در دوازدهم شهریور 1294 ش برابر با 23 شوال 1333 ق در 33 سالگی، از پشت مورد هدف گلوله فرد خائنی قرار گرفت و به شهادت رسید
@yade_ayyam
هدایت شده از یاد ایام
🔰فکر مردم باشیم...
💢مردم عادی ما اسلام را پیاده کردهاند و تمام زحمات حکومت را متحمل میشوند. پس ما باید بسیار به فکر مردم باشیم و بر آنان سخت نگیریم که از صحنه خارج شوند. البته فاسدین را رها نکنیم، اما اینکه این فرد با کی عکس انداخته است یا اسمش در کجاست و یا به استقبال چه کسی رفته است، نباید به این سببها برای مردم ناراحتی درست کرد.
📅 امام خمینی (ره)؛ ۱۱ شهریور ۱۳۶۳
🆔 @yade_ayyam
یاد ایام
♦️ پنجاه و دومین سالروز به آتش کشیدن مسجد مبارک الاقصی
🔹 امروز شنبه 21 آگوست 2021 مصادف است با پنجاه و دومین سالروز به آتش کشیده شدن مسجد الاقصی به دست اشغالگران صهیونیست؛ جنایتی که جهانیان شاهد آن بودند و هیچ واکنش حقیقی به آن نشان ندادند.
🔹 داستان از آنجا شروع شد که "مایکل دینس روهن" یهودی جنایتکار استرالیاییالاصل روز 21 آگوست سال 1969 اقدام به آتش زدن مسجد الاقصی کرد.
🔹 در این آتشسوزی بیش از یک سوم مساحت مسجد الاقصی از جمله تعدادی از منبرهای تاریخی آن، گنبدها، دیوارها، درها و پنجرهها و حتی مصلاهای آن در آتش سوخت.
🔹 فلسطینیان در نهایت جلوی گسترش دامنه آتشسوزی را گرفته و اجازه ندادند دیگر بخشهای مسجد الاقصی طعمه حریق شود.
🔹 رژیم صهیونیستی عامل این آتشسوزی را که به نام گردشگر وارد فلسطین اشغالی شده بود بازداشت کرد اما در نهایت مدعی شد او مشکل روانی دارد و پس از مدتی بستری در تیمارستانی در نزدیکی عکا، او را به کشورش بازگرداند.
🔹 این جنایت واکنشهای گسترده ای را به ویژه در کشورهای اسلامی در پی داشت و تظاهراتهایی در محکومیت آن برگزار شد.
🔹 یکی از پیامدهای این جنایت، تاسیس سازمان همکاری اسلامی بود که تمامی کشورهای اسلامی در آن عضو شدند. البته این سازمان تا به امروز نیز نتوانسته جلوی تجاوزات دشمن صهیونیستی علیه مسجد الاقصی و ویرانیها و حفاریهای زیر و اطراف آن را بگیرد.
🔹 شورای امنیت نیز قطعنامه 271 را در 15 سپتامبر همان سال صادر و ضمن محکوم کردن تجاوزات رژیم صهیونیستی، خواستار لغو تدابیر و اقدامات این رژیم با هدف تغییر وضعیت حاکم بر قدس شد.
🔹 منبر صلاح الدین ایوبی ( یا منبر نور الدین زنگی) که در این آتشسوزی سوخت، به دستور ملک حسین پادشاه اردن بازسازی شد و در سال 2007 در مسجد الاقصی قرار داده شد.
#سبک_زندگی
✍️شهید مطهری: اگر انسان خیال را در اختیار خودش نگیرد یکی از چیزهایی است که انسان را فاسد میکند؛ یعنی انسان نیاز به تمرکز قوّه خیال دارد. اگر قوّه خیال آزاد باشد، منشأ فساد اخلاق انسان میشود.
امیرالمؤمنین علیه السلام میفرمایند: النَّفْسُ انْ لَمْ تَشْغَلْهُ شَغَلَک؛ یعنی اگر تو نفس را به کاری مشغول نکنی، او تو را به خودش مشغول میکند. یک چیزهایی است که اگر انسان آنها را به کاری نگمارد طوری نمیشود، مثل یک جماد است. این انگشتر را که من به انگشتم میکنم، اگر روی طاقچهای یا در جعبهای بگذارم طوری نمیشود.
ولی نفس انسان جور دیگری است، همیشه باید او را مشغول داشت؛ یعنی همیشه باید یک کاری داشته باشد که او را متمرکز کند و وادار به آن کار نماید و الّا اگر شما به او کار نداشته باشید، او شما را به آنچه که دلش میخواهد وادار میکند و آن وقت است که دریچه خیال به روی انسان باز میشود؛ در رختخواب فکر میکند، در بازار فکر میکند، همین طور خیال خیال خیال، و همین خیالات است که انسان را به هزاران نوع گناه میکشاند. اما برعکس، وقتی که انسان یک کار و یک شغل دارد، آن کار و شغل، او را به سوی خود میکشد و جذب میکند.
📚تعلیم و تربیت در اسلام، صفحه ۲۷۸
@yade_ayyam
✅ کانال: #یاد_ایام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 کلیپ | حاج قاسم سلیمانی:
✍️من خواهشم از خواهران متدین، برادران متدین این است، فضا را برای همه نوع آدم ها باز کنید…
🔹بعضی از افرادی که ظاهرشان شاید ظاهر مناسبی نیست؛ اما باطن خوبی دارند…
واد فارسی.mp3
2.73M
🔊 #شور
🌴 شبا شبای عشق عاشقیه روضه . . .
🎤 حاج محمدجواد فارسی
یاد ایام
🎥 #ببینید #روضه🌹 🔹کربلا طلب کردم....💔 🎤 حاج محمد جواد فارسی 📆 محرم الحرام ۱۴۴۳
فارسی).mp3
2.61M
🔹حسین، یادته ادب کردم
کربلا طلب کردم....💔
🎤 حاج محمد جواد فارسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّی سَلامُ اللَّهِ [اَبَداً] ما بَقیتُ وَ بَقِیَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِکُمْ اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَ عَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَ عَلی اَصْحابِ الْحُسَیْنِ🚩
Doai Komil.mp3
4.01M
#فرازهایی_از_دعای_کمیل
با صدای شهيد حاج شيخ احمد كافے
حاجت من چیست که من این همه
سوی خدا رو به دعا مونده ام
من که گنه کردم ای باغبان
کاین همه از باغ جدا مونده ام
#خدا #گناه #دعای_کمیل #حضرت_علی_ع #شب_جمعه #حاجت #دعا #باغ #خانه #معشوق #پرودگار #شب_زیارتی #التماس #ناله #شهید_کافی #کافی #مهدیه_تهران #صدای_شهید_کافی #الهی_العفو
Doai Komil.mp3
4.01M
#فرازهایی_از_دعای_کمیل
با صدای شهيد حاج شيخ احمد كافے
حاجت من چیست که من این همه
سوی خدا رو به دعا مونده ام
من که گنه کردم ای باغبان
کاین همه از باغ جدا مونده ام
#خدا #گناه #دعای_کمیل #حضرت_علی_ع #شب_جمعه #حاجت #دعا #باغ #خانه #معشوق #پرودگار #شب_زیارتی #التماس #ناله #شهید_کافی #کافی #مهدیه_تهران #صدای_شهید_کافی #الهی_العفو
⏳ دوران قبل از انقلاب
بابا_همینجا_میزدند_با_تازیانه_بر.mp3
7.67M
⚫️سكينه و بابا⚫️
مطلع نوحه:
بابا همین جا می زدند
🎤 حسین فخری
شاعر:
جعفر رسول زاده(آشفته)
سال اجراى مراسم؛١٣٨٦
هدایت شده از عکسهاے زیرخاکے
💠 #تهران_قدیم
📷 چادرنشینی خانوادههای مستمند در نزدیکی میدان آزادی (شهیاد آن زمان)
⏳ اوایل دهه 50
🆔 @Axe_zirkhakiI ✔️JOIN
📸مجموعہ عڪسها و فیلمهاے قدیمے و زیرخاڪے📽
هدایت شده از عکسهاے زیرخاکے
🔸تصویر بسیار زیبا از دکه کفاشی در سال ۱۳۵۳
کفاش از فرط خستگی سر بر روی زانوها گذاشته و خوابیده
🆔 @Axe_zirkhakiI ✔️JOIN
📸مجموعہ عڪسها و فیلمهاے قدیمے و زیرخاڪے📽
هدایت شده از عکسهاے زیرخاکے
👈 کانال: "عکسهاے زیرخاکے" @Axe_zirkhakii
🔹 ایتا: http://eitaa.com/Axe_zirkhakii
📽 مجموعہ عڪسها، فیلمها و فایلهاے صوتے قدیمے 📢