🎋🌺🍃🎉🌺🍃
🌺🍃🎉🌺
🍃🌺
🎉
💠 ماجرای فُطرُس و تولد امام حسین علیه السّلام
🎈 خدای متعال به جبرئیل امین امر فرمود که همراه با هزار مَلَک برای عرض تهنیت به محضر رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم برسد. جبرئیل همراه با هزار ملکی که به دنبال او بودند فرود آمد و بنا به آنچه در روایات هست، از جزیرهای عبور کرد.
🎈 یکی از ملائکۀ بزرگ الهی به نام فُطرُس به دلیل ترک اولایی که از او سر زده بود، آنجا زندانی بود. میدانید که ملائکه معصومند. عصیان و سرکشی در برابر فرمان خدا ندارند و معصومند. همانطور که انبیاء معصومند؛ امّا برخی از انبیاء ترک اولی داشتهاند.
🎈 ترک اولی یعنی بین دو عمل خوب، عمل خوب کوچکتر را انجام دهد؛ درحالی که جا داشت و سزاوار بود عمل خوب بزرگتر و برجستهتر را انجام دهد.
🎈 فطرس به دلیل ترک اولایی که مرتکب شده بود، با بالهای شکسته در این جزیره تبعید بود. حتّی روایتی را دیدم که او را مخیّر کردند بین عذاب دنیا و عذاب آخرت و فطرس عذاب دنیا را برگزید.
🎈 او را در این جزیره به پلکهای چشمانش آویخته بودند؛ جزیرهای بود که هیچ موجود زندهای هم عبور نمیکرد و دود بویناک و متعفّنی هم از زیر او بر میخاست.
🎈 جبرئیل و هزار مَلَک از کنار فطرس گذشتند. فطرس پرسید: چه شده؟ قیامت سر رسیده که شما فرود آمدهاید؟
🎈 جبرئیل خبر میلاد نوۀ پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم را به فطرس داد و گفت: خدای متعال امر کرده که ما به محضر رسول الله برسیم و این میلاد خجسته را خدمت پیغمبر اکرم تهنیت بگوییم.
🎈 فطرس اجازه خواست که همراه آنها به محضر رسول الله برسد؛ بلکه از این رهگذر از تبعید و شکنجه نجات پیدا کند و به جایگاه نخستین خودش برگردد.
🎈 جبرئیل آمد خدمت رسول الله تهنیت عرض کرد و ماجرای فطرس را هم به عرض رسول الله رساند.
🎈 پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند: مانعی ندارد؛ به فطرس بگویید بالهای شکستۀ خود را به قنداقۀ اباعبدالله علیه السّلام بمالد.
🎈 فطرس آمد و بالهایش را به قنداقۀ اباعبدالله علیه السّلام مالید و دوباره مثل روز اوّل سالم شد.
🎈 فطرس خوشحال و خشنود از این توفیقی که نصیبش شد، عرض کرد: یا رسول الله این فرزند را که این همه برای من مایۀ برکت بود، امّت تو به زودی به شهادت خواهند رساند و من خودم را مدیون این فرزند میدانم؛ لذا همینجا تعهد میکنم که هر جای عالم هر کس برای اباعبدالله علیه السّلام سلامی بفرستد یا صلواتی نثار کند، من آن سلام و صلوات را به محضر اباعبدالله علیه السّلام برسانم.
🎈 لذا فطرسِ ملک، مأمور است و در بهشت افتخار میکند که من غلام اباعبدالله علیه السّلام هستم! من خادم اباعبدالله علیه السّلام هستم! فطرس مسئولیّت سلام رسانی اباعبدالله علیه السّلام را به محضر آن بزرگوار عهدهدار است.
🎈 احادیث دیگری هم هست که ماجراهایی شبیه این در مورد ملائکۀ دیگری مثل دردائیل و صلصائیل؛ که آنها هم به دلیل ترک اولی مبتلا بودند، نقل کردهاند؛ یعنی بهرهمندی از عنایات قنداقۀ اباعبدالله الحسین علیه السّلام برای برگشتن به مرتبۀ بلند آسمانی خودشان...
📚برگرفته از سخنرانی استاد مهدی طیّب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 الا اهل عالم پیامم بگیر
شدم از ازل من ولایت پذیر
ولیام به دوران ندارد نظیر
بگویم به عشق "حسینم" اسیر
امیری حسین و نعم الامیر
🌷 ولادت باسعادت امام حسین(ع)، روز پاسدار و اعیاد شعبانیه گرامیباد
عزیزم حسین ۲.mp3
3.99M
دستای گرم تو و دستای سردم
یادته من حرمو نقاشی کردم
شبیهش شده بود یا نه
میام پیش تو زود یا نه
🎙 #عبدالرضا_هلالی
🎙 #محمد_اسداللهی
حسین جان!❤️
تولدت چنان مبارک بود که فطرس ملک،
نخستین دخیل «سفینه النجاة» ات شد؛
اما افسوس که غصه قصه کربلا، پیش از تولدت به گوش مادرت زهرا رسیده بود.
پس خدا مهدی را در نسل تو قرار داد و داستان عاقبت بخیری انسان توسط او را در گوش مادرت زمزمه کرد، تا قلبش آرام بگیرد و شادی اش از تولد تو رنگ غم نگیرد.
🔸سلام بر تو در روزی که متولد شدی و در روزی که با ظهور فرزندت مهدی، باز خواهی گشت.🌱
#میلاد_امام_حسین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ الحمدلله الذی خلق الحسین ع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمای دیدنی از بینالحرمین از فراز آسمان
السلام علیک یا اباعبدالله الحسین وعلی اخیک ابوالفضل العباس علیه السلام
امشب شبِ میلادِ علمدارِ حسین است
میلادِ گلِ فاطمه سردارِ حسین است
لبخند به لب های مـلـک گُل کند هر دم
زیرا همه دم خنده به رخسارِ حسین است
مَــه گشته خِجِل از رخِ زیبای ابالفضل
این قرصِ قمر هدیه زِ دادارِ حسین است
مولا بزند بوسه به دستانِ نگارش
زیرا به جهان تا به ابد یارِ حسین است
هر دم بَــرَد از قلبِ برادر غمِ دنیا
عباسِ علی واله و غمخوار حسین است
همچون پدرش نقشِ زمین کرده عدو را
در کرب و بلا حیدرِ کرارِ حسین است
مدّاحِ علی باشد و آواره ی ارباب
کارش به خدا گرمیِ بازارِ حسین است
هر چند که عالم همه محتاجِ نگاهش
اما همه دم خواجه گرفتارِ حسین است
زوّارِ حرم بیمه ی دستانِ ابالفضل
او حامی و دلداده ی زوّارِ حسین است
در گردِ حرم گشته نگهبانِ امامت
چشمانِ گلِ فاطمه بیدارِ حسین است
او را چه به پیمان و امان نامه ی دشمن
فرزندِ علی محرمِ اسرارِ حسین است
بخشیده به میدانِ بلا جان و تنش را
فانی شده اندر رهِ پیکارِ حسین است
گر مدحِ ابالفضلِ علی کرده بداغی
این لطفِ کریمانه، وَ بسیارِ حسین است
#سیروس_بداغی
#ولادت_حضرت_عباس_علیه_السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الحق که بهترین برادری💚
#میلاد_حضرت_ابوالفضل_العباس❤️
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
هدایت شده از داستان های عبرت آموز
🎋🌺🍃🎉🌺🍃
🌺🍃🎉🌺
🍃🌺
🎉
💠 میلاد حضرت اباالفضل العبّاس علیه السّلام
🎈 روز چهارم ماه شعبان المُعَظَّم سال بیست و ششم قمری روز میلاد اباالفضل العبّاس، فرزند رشید امیرالمؤمنین و برادر بزرگوار امام حسین علیهم السّلام است.
🎈 چقدر زیبا و معنادار است که ایشان حتّیٰ در تولّد، بر برادر سبقت نَجُستند. مؤدّبانه گذاشتند ابتدا یاد، نام و میلاد برادر بزرگوارشان اباعبدالله الحسین علیه السّلام بزرگ داشته شود و در روز بعد، میلاد ایشان بزرگ داشته شود.
🎈 وقتی فاطمۀ کِلابیه ، ملقّب به اُمالبَنین، این بانوی سرشار از فضیلت، نور و معرفت، اباالفضل العبّاس علیه السّلام را که نخستین فرزندشان از امیرالمؤمنین علیه السّلام بود، به دنیا آوردند، قُنداقۀ ایشان را به دست امیرالمؤمنین علیه السّلام دادند.
🎈 امیرالمؤمنین به گوش راست ایشان اذان گفتند؛ به گوش چپشان هم اقامه فرمودند؛ بعد شروع به نگریستن او کردند.
🎈 دستهای اباالفضل العبّاس را میبوسیدند و اشک میریختند. طوری که مادر نگران شدند که نکند در اندام و پیکر فرزندی که از ایشان به دنیا آمده است، نُقصانی وجود دارد.
🎈 وقتی از امیرالمؤمنین علیه السّلام سؤال کردند؛ حضرت فرمودند: نه. ولی این دستها روزی در نصرت و یاری برادرش حسین از پیکر جدا خواهد شد. گریۀ من به این خاطر است.
🎈 سنّ اباالفضل العبّاس علیه السّلام در این عالم، بیش از حدود سی و پنج تا سی و هشت سال نبوده؛ شاید کمتر از این هم نبوده است. شواهدی بر این وجود دارد. حضرت اباالفضل علیه السّلام تقریباً بیست سال جوان تر از زینب کبریٰ علیها السّلام هستند.
🎈 در جنگ صفّین اباالفضل العبّاس، در کنار حَسَنِین علیهما السّلام، از سرداران سپاه امیرالمؤمنین علیه السّلام و از رزمندگان دلیر این سپاه بودند. در این جنگ سنّ حضرت بین پانزده تا هفده سال بوده است. و هنگام شهادت امیرالمؤمنین علیه السّلام، هجده ساله بودهاند.
🎈 اسم زیبای عبّاس را امیرالمؤمنین علیه السّلام بر حضرت نهادند؛ که به معنای شیر دِژَم و خشمگین بیشۀ شجاعت است.
🎈 کنیۀ معروف ایشان، اباالفضل است به این علّت که از حضرت عبّاس دو پسر باقی ماند: یکی عُبِیدُالله و دیگری فضل.
🎈 فضل فرزندی بسیار زیبارو و باکمال بود. هم کمالات معنوی و هم کمالات ظاهری داشت و به لحاظ او، به حضرت عبّاس، ابوالفضل گفته شده است.
🎈 حضرت ابوالفضل علیه السّلام لقبهای فراوانی دارند. یکی از القاب ایشان «ابوالقِربَه یا «اباالقِربَه» است. «قِربَه» در زبان عربی به معنای مشک آب است. برای این به ایشان «ابوالقِربَه» گفته میشود که سقّای دشت کربلا هستند.
🎈 یکی دیگر از القاب حضرت، ساقی و سقّا است. کسانی که به کربلا مشرّف شدهاند، دیدهاند که از اسامییی که دور صحن مطهّر حضرت ابوالفضل علیه السّلام، بالای درهای ورودی نوشته شده است «یا ساقِی عَطاشا کَربَلاء» است.
🎈 از لقبهای دیگر حضرت، قمر بنیهاشم است. زیبایی چهرۀ ظاهری و پیکر جسمانی حضرت ابوالفضل علیه السّلام از یکسو و درخشندگی شخصیت ابوالفضل العبّاس ازسوی دیگر، مثل ماه میدرخشید. شخصیت والای ابوالفضل سبب شد که به ایشان «قَمَرُ الهاشمیّین» یا قمر بنیهاشم میگفتند.
🎈 از القاب دیگر حضرت بابُ الحَوائِج است. یعنی دری که از آن همۀ حاجتها برمیآید. البتّه بابُ الحَوائِج معانی مختلفی دارد. ولی اوّلین معنا و ظاهری ترین معنایش همین است؛ یعنی کسی که برای رسیدن به حاجات، باید از راه او وارد شد و از در حضرت عبّاس علیه السّلام میتوان به نیازهای خود راه پیدا کرد...
استاد مهدی طیّب
✍امام صادق (ع) فرمودند:
«هر کس آبی بیاشامد و جدم حسین (ع) را یاد کند و بر قاتلین او لعن و نفرین نماید ، خداوند صد هزار حسنه برایش بنویسد و صد هزار گناه او را بیامرزد ، و او را در جایگاه های بلند جای دهد ، و مانند این است که صد هزار بنده را ازاد کرده باشد. پس او در روز قیامت با دلی شاد و چهره ای خندان محشور می شود»
📚منتهی الامال صفحه ۳۴۳
D1737377T16774043(Web).mp3
13.34M
شخصیت حضرت عباس (ع):
حضرت عباس (ع) شخصیتی است که ائمه معصومین (ع) مدح و ثنائش را بسیار گفته اند. امام حسین (ع) درباره ایشان فرمود: «بنفسی انت» یعنی «فدایت شوم.»
▫️حجت الاسلام دکتر رفیعی
#میلاد_حضرت_عباس
#ماه_شعبان
#میلاد_امام_حسین
#روز_جانباز
هدایت شده از داستان های عبرت آموز
تصویرسازی تبیان از کودکی حضرت عباس علیهالسلام به مناسبت ولادت قمر بنیهاشم
#امام_سجاد_علیه_السلام :
🔸 «اللَّهُمَّ وَ هَذِهِ رَقَبَتِي قَدْ أَرَقَّتْهَا الذُّنُوبُ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَعْتِقْهَا بِعَفْوِكَ، وَ هَذَا ظَهْرِي قَدْ أَثْقَلَتْهُ الْخَطَايَا، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ خَفِّفْ عَنْهُ بِمَنِّكَ».
🔹 «خدایا! این وجود من است که گناهان او را به بند بردگی کشیده؛ پس بر محمّد و آلش درود فرست، و وجودم را به عفوت از بند بردگی گناهان آزاد کن، و این پشت من است که خطاها آن را گران و سنگین کرده؛ پس بر محمّد و آلش درود فرست، و به احسانت آن را سبک فرما».
📚 فرازی از دعای ۱۶ صحیفه
message-1707980934-68.mp3
1.44M
⭕️ سوال
❓ آیا مادر امام سجاد علیه السلام شهربانو ایرانی و دختر یزدگرد سوم بودند؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
صحيفه سجاديه امام سجاد (سلام الله علیه) در حقيقت دارای عالی ترين مضامين اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و سياسی و هدفدارترين نظام مدون حيات فردی و اجتماعی است. سخنان عرشی امام سجاد(سلام الله علیه) در قالب نيايش و دعاست؛ ولی محتوای آن بسی فراتر از اوراد و اذكارِ عادی است.
امام سجاد (سلام الله علیه ) در روزگاری زندگی می كرد كه بسياری از مردم غايت انسانی خود را فراموش كرده و در پی اهداف پليد و پستِ مادی بودند. تاريخ گواه است كه آنان در اين راه چنان حريص بودند كه هرگز اجازه نمی دادند كسی مردم را به حيات عالی انسانی شان آگاه سازد، از اين رو امام سجاد(سلام الله علیه) مصلحت مسلمانان را در اين ديد كه آن مضامين بلند عرفانی را در قالب دعا ترسيم كند.
دعای مكارم الاخلاق امام سجاد (سلام الله علیه) منشوری جامع برای حيات حقيقی انسان است. خصايص عالی ترين مرتبه حيات در آينه انديشه آن امام همام چنين ترسيم شده است: بلّغ بإيمانی أكمل الإيمان و اجعل يقينی أفضل اليقين و انته بنيتی إلی أحسن النيّات و بعملی إلی أحسن الأعمال... و استفرغ أيّامی فيما خلقتنی له... و لاتبتلينّی بالكبر و عبدنی لك و لاتفسد عبادتی بالعجب و اجر للناس علی يدی الخير... وهب لی معالی الأخلاق و اعصمنی من الفخر.
كمال و بلوغ ايمان، برترين مرتبه يقين به حقيقت هستی، نيكوترين نيّت، عالی ترين اعمال، هدفداری در زندگی، دوری از كبر و غرور، اجتناب از عجب و خودخواهی، خير رساندن به مردم، آراستگی به اوصاف و فضايل اخلاقی و داشتن عزّت نفس از جمله صفاتی است كه برای وصول به برترين مرتبه حيات لازم و ضروری است.
کتاب جامعه در قرآن ص۱۶۹