🌷نکته تفسیری صفحه ۱۹۳🌷
آیا به جای آخرت، به زندگی دنیا دل خوش کرده اید؟:
فرض کنید برای شرکت در آزمون بسیار مهمّی، در مکانی حاضر شده اید؛ آزمونی که قبول یا رد شدن در آن، مسیر آینده ی زندگی تان را تعیین می کند. اتّفاقاً در محل آزمون، چند گلدان زیبا قرار داده شده است. همچنین قدری خوراکی در آنجا هست تا اگر گرسنه شدید، کمی از آن بخورید و برای ادامه ی آزمون آمادگی داشته باشید. در بین آزمون امّا با کمال تعجّب می بینید که چند نفر از جاهایشان بلند شده اند. برخی از آنان، سراغ گلدان ها رفته اند و با گل ها بازی می کنند و در کنار آن عکس می اندازند. چند نفری هم سراغ مواد غذایی رفته اند و با آرامش مشغول خوردن هستند. گویی به کلی فراموش کرده اند برای چه هدفی به اینجا آمده اند. هنگامی هم که به آنان تذّکر می دهید، با لبخند می گویند: ای بابا! غصّه ی چه چیزی را می خوری؟ اصلاً چه اهمّیّتی دارد؟ فعلاً خوش بگذران!! زندگی ما در دنیا نیز دقیقاً صحنه ی آزمونی مهم است که نتایج آن در آینده مشخّص می شود؛ کسانی که در این امتحان موفّق شوند، به سعادت ابدی و بهشت جاودان می رسند، و افراد مردود، سرانجام دردناکی خواهند داشت. از زمانی که انسان معنای خوبی و بدی را می فهمد و قدرت انتخاب یکی از این دو راه را پیدا می کند، آزمون او آغاز می شود.
پیامبران خدا که معلّمان دلسوز بشریّت اند، راهنمایی های لازم را برای موفّقیّت در این امتحان بزرگ به ما ارایه کرده اند. البتّه انتخاب راه صحیح، بر عهده ی خودمان است. این صحنه ی آزمایش امّا جذّابیّت هایی هم دارد؛ جذّابیّت هایی که برای ادامه ی زندگی لازم است؛ مانند مال و ثروت، همسر و فرزند، خانه و کاشانه و... . تمام این امور، نعمت های خدا هستند و به خودی خود، بد نیستند؛ امّا اگر علاقه و مشغول شدن به آن ها، انسان را از هدف اصلی زندگی اش باز دارد و به جای این که «وسیله ی زندگی» باشند، «هدف زندگی» شوند، آن وقت به عامل تباهی و نابودی انسان تبدیل می شوند. قرآن کریم در این آیات به انسان ها هشدار می دهد که مبادا هدف خود را گم کرده، به دنیایی زودگذر دل خوش کنید؛ زیرا زندگی دنیا با عنوان بهترینی زیبایی هایش، در برابر آخرت، چیز بسیار اندکی است. زندگی دنیا محدود است؛ ولی زندگی آخرت، نامحدود است. خانه های دنیا کوچک اند؛ ولی خانه های بهشتی در آخرت به وسعت کهکشان ها هستند. پیامبر گرامی اسلام در این باره فرموده است: «دنیا در برابر آخرت، مانند این است که یکی از شما انگشت خود را در دریا بزند و سپس بردارد. در آن هنگام بنگرد که چه مقدار از آب دریا را با آن برداشته است.» به همینسبب، بزرگ ترین دشمن سعادت انسان، علاقه ی افراطی او به دنیا و زرق و برق آن است. امیر مؤمنان علی فرموده است:
«مثال دنیا [و تجمّلات و جذّابیت هایش]، مانند ماری [خوش خط وخال] است که پوستی نرم دارد و دست کشیدن به آن لذّت بخش است؛ در حالی که سمّی کشنده در شکم دارد. شخصی که نادان است و فریب آن را خورده، به آن علاقه پیدا می کند و به سوی آن می رود؛ ولی انسان دانا و خردمند از آن دوری می کند.»
#حدیث
💠پیامبر اکـرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند:
🍃 إنّ التَّواضُعَ یزیدُ صاحِبَهُ رِفعَةً، فتَواضَعُوا یرفَعْکمُ اللّهُ.
▫️همانا فروتنی، بر بلندمرتبگی (رفعتِ) صاحب خود می افزاید. پس فروتن باشید تا خداوند، شما را مرتبه بلند بخشد.
📘الکافی: ج ۲ ص ۱۲۱ ح ۱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انسان دو معلم دارد....
16.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ جان مرشایمر، دانشمند علوم سیاسی:
📍حتی ترامپ هم میداند جنگ با ایران سرنوشت و پایان خوبی ندارد/هم پیمانان ایران به دلیل رخدادهای سوریه اندکی پسرفت کردهاند اما این مشکل چندان بزرگی نیست/گمان نمیکنم اسرائیل آسیب چندانی به پدافند ایران زده باشد/اگر فکر میکنید میتوانید در مقابل ایران هر کاری میخواهید انجام دهید، اشتباه میکنید، ایرانیان برگههایی برای رو کردن دارند که نباید آنها را دست کم گرفت...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️این گیف رو باز کنید👆🏻
پیامبر اکرم میفرمایند ↫ برترین عمل با دوام ترین آنهاست ،هر چند اندک باشد!
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🔷 آیا پیشرفتهایی که به نام دستاوردهای انقلاب اسلامی مطرح می شوند، محصول گذر زمان و پیشرفتهای علمی جهان هستند و در صورت تداوم حکومت پهلوی نیز محقق می شدند؟!
۱. برخی موارد همچون ارتباطات سیار، تلفن هوشمند، اینترنت، بانکداری الکترونیک و... محصول گذر زمان هستند و نمیتوان بر حکومت پهلوی به دلیل نبود این امکانات در آن دوره خرده گرفت اما آیا برق، گاز، تلفن، یخچال، تلویزیون و... هم در آن دوران کشف و اختراع نشده بودند؟؟؟ در سال پایانی حکومت پهلوی، چند درصد مردم به این امکانات دسترسی داشتند؟؟؟
۲. اگر صِرف گذشت زمان باعث پیشرفت می شود چرا کشورهایی در همسایگی ما، با وجود گذشت دهها سال همچنان پیشرفت نکرده اند؟ چرا گذشت زمان در دوره پهلوی باعث پیشرفت نشد و پس از ۵۴ سال حکومت، همچنان مجبور به استخدام پزشکان هندی و پاکستانی بودند؟؟؟
۳. توسعه وابسته و اقتصاد غیر مشارکتی که در دوره پهلوی شکل گرفت، در کنار دخالت فزاینده هزاران مستشار غربی، مانع اساسی بر سر راه پیشرفت واقعی بوده و گذر زمان نیز نتوانست این مانع را مرتفع سازد. غرب، تنها به اندازه ای که اجازه پیشرفت به ایران میداد که به دامن کمونیست نلغزد. با چنین رویکردی، با فرض تداوم حکومت پهلوی نیز پیشرفت چندانی متصور نبود.
۴. اگر قرار باشد دستاوردهای انقلاب اسلامی را به پای گذر زمان بنویسیم، لاجرم باید مواردی که سلطنت طلبان به عنوان افتخارات حکومت پهلوی نام می برند را نیز محصول گذر زمان بدانیم. به عبارت دیگر، اگر قائل به این باشیم که با تداوم حکومت پهلوی نیز به دستاوردهای کنونی می رسیدیم، باید بپذیریم که در صورت تداوم حکومت قاجار نیز به همه اموری که پهلوی ها بدان افتخار می کنند، نائل می شدیم!!!
۵. پیشرفت ناشی از گذر زمان، پیشرفتی تدریجی و طبیعی است در حالی که جمهوری اسلامی در برخی عرصه ها، پیشرفت های جهشی و اعحاب انگیزی را تجربه کرده است. برای نمونه، رشد و سرعت تولید علمی ایران به طور متوسط، یازده برابر میانگین رشد جهانی بوده است و بدیهی است که چنین رشدی را نمیتوان به گذر زمان نسبت داد.
۶. در ارزیابی دستارودهای انقلاب اسلامی، باید توجه داشت که پیشرفتهای جمهوری اسلامی در سایه چند دهه اقسام تحریمهای بی سابقه در تاریخ، هشت سال جنگ تمام عیار، افزایش سه برابری جمعیت و کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی حاصل شده است. مصائبی که حکومت پهلوی، نه تنها با هیچکدام از آنها روبرو نبوده، بلکه از پشتیبانی هم پیمانان غربی نیز برخوردار بوده است.
۷. جمهوری اسلامی به عنوان نظام برآمده از انقلاب اسلامی، به موفقیتهای بیشماری در عرصه های مختلف دست یافته است اما همچنان در برخی عرصه ها با کاستیهایی روبرو بوده و با نقطه مطلوب فاصله دارد. کلید رفع این کاستیها نیز تلاش مضاعف، کار جهادی و نگاه به توانمندیهای داخلی است نه زیر سوال بردن اقدامات گذشته که با همه کاستیها، همچنان قابل دفاع است.
۸. مشکلات اقتصادی و معیشتی که این روزها مردم بدان دچارند، قابل کتمان نبوده و برای دلسوزان و معتقدان به انقلاب، درد آور است اما این مشکلات نباید سبب شود که در تحلیل دستاوردهای انقلاب، انصاف را به کناری گذاشته و همه افتخارات و کارهای سترگ صورت گرفته را، با دیده تردید بنگریم.خلاصه آنکه، با همه گله مندی، باید همچنان پای کار انقلاب بمانیم.
🖥 #تیتر_یک KHAMENEI.IR
⭐ رهبر انقلاب اسلامی در جمع مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی:
👈 جریان مقاومت جلوهای از بعثت است
👈 بدانیم پشت لبخندهای دیپلماسی، دشمنیها و کینههای پنهانی و باطنی خبیث نهفته است. ۱۴۰۳/۱۱/۹
💻 Farsi.khamenei.ir
6.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭐ رهبر انقلاب: بدانیم پشت لبخندهای دیپلماسی، دشمنیها و کینههای پنهانی و باطنی خبیث نهفته است/ چشمهایمان را باز کنیم و حواسمان باشد که با چه کسی مواجهایم، معامله میکنیم و حرف میزنیم. ۱۴۰۳/۱۱/۹
💻 Farsi.khamenei.ir
🌷شمیم یار🌷
🎤🎤اسامی برندگان مسابقات سوگواره فاطمی و گوهر فاطمی 🎬
🎤خانم فاطمه احمدی لطفا برای دریافت هدیه مسابقه سوگواره فاطمی به روابط عمومی مراجعه نمایند.
#فراخوان_ایدههای_قرآنی
👈موضوعات ایده ها در بخش های کارکنان ،همسران و فرزندان خردسال تا بزرگسال با سرفصل های ذیل ارائه گردد
❇️بخش های آوایی
❇️معارفی
❇️ادبی
❇️هنری
❇️پژوهشی
❇️فناوری
❇️تولیدات رسانه ای آموزش های قرآن
❇️استارت آپ های قرآنی
❇️تفسیر و تدبر قرآن کریم
❇️بازی های قرآنی(موبایل_رایانه)
❇️مسابقات قرآنی
❇️هوش مصنوعی
⏳مهلت ارسال آثار: ۱۵ بهمن
🎁به ایده های برتر به قید قرعه هدایایی به رسم یادبود تقدیم میگردد.
•┈┈••❀✿ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟ ⃟✿❀••┈
🎤به مناسبت دهه فجر برگزار می گردد
✍ مرحله جدید مسابقه کتابخوانی از کتاب پاییز آمد
🔴 کتاب قبلا توزیع شده است
جهت حضور در مسابقه کتابخوانی با محوریت "پاییز آمد" وارد لینک زیر شوید.
https://digiform.ir/paeezamadentesharatedefa1403
مسابقه تا آخر بهمن ادامه دارد.