هدایت شده از حکمش چیه؟
❓متن پیام:
سلام خسته نباشی! یک نفر درباره زندگی من قضاوت زیادی داشت چندبار بهش گفتم ولی حرف من قبول نمیکرد فقط حرف خودش مثل قضاوت می گوید.آیا قضاوت کردن گناه هست یا نه؟
✅پاسخ
اساساً قضاوت در مورد رفتار دیگران چندان مورد توصیه تعالیم دینی نیست. امام على(ع) در این زمینه میفرماید: خوشا به حال کسى که زشتى و بدى خودش، او را از زشتیهاى مردم منصرف کند.
البته در مواردی که علم و یقین به برخی رفتارها و رویکردهای افراد داشته باشیم، که به نوعی در ارتباط با حقوق جامعه و مردم باشد میتوانیم قضاوت کنیم. و در برخی موارد - مانند انتخاب نمایندگان مجلس، رییس جمهور، اعضای شوراهای اسلامی، افراد قیم بر اموال یتیمان و ... - حتی لازم است که قضاوتی در مورد آنان داشته باشیم. این قضاوتها، اما نباید بر اساس حدس و گمان باشد، بویژه افرادی که زندگی سالمی داشتهاند.
امام علی(ع) در این باره میفرماید: عادلانه نیست که با تکیه بر ظن و گمان در مورد افراد مورد اعتماد قضاوت کنیم «لَیسَ مِنَ العَدلِ القَضَاءُ عَلَی الثَّقَةِ بِالظَّنِّ» است.
#قضاوت
📚منبع و مطالعه بیشتر
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از حکمش چیه؟
❓متن پیام:
سلام و وقت بخیر .
تمام فرشهای خانه ما روی بعضی از قسمتهای آن ترشح جنابت و ... ریخته شده ، من قبلا به این مسائل اهمیت نمیدادم ولی الان چند وقتی ست که غسلهایم را انجام میدهم ولی فعلا توانایی ارسال فرشها را به قالی شویی ندارم و چون در آپارتمان هستیم امکان شستن شان هم نیست . همسرم هم هیچ اعتقادی به غسل و .... ندارد . آیا باید روی فرشها با دمپایی راه بروم و موقع نشستن و یا نماز خواندن ملافه ای روی فرشها بکشم که بدن و لباسم نجس نباشد ؟ نمیدانم آیا غسلها و نمازم در محیطی که نجس است ، درست است یا خیر
✅پاسخ
با سلام در مورد طهارت و نجاست تا حد ممکن سعی کنید وسواس به خرج ندهید و تا حد ممکن فقط به یقینیات عمل کنید
فقط همان قسمتها که ترشح شده است نجس است
با پای خشک میتوانید هرکجای فرش رفت و امد کنید و نیاز به دمپایی نیست. فقط در قسمتهای نجس نباید بدن خیس باشد و برخورد داشته باشد.
غسل شما صحیح است و ربطی به نجاست محیط ندارد
در مورد نماز هم تنها اگر بدانید بدن و لباس و مهرتان پاک است، کافی است و نیازی نیست همه جای منزل پاک باشد تا نماز صحیح باشد
#نماز
#نجاست_محیط
📚منبع و مطالعه بیشتر
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از حکمش چیه؟
📜 #مسئله |#احکام_نماز
🔖 فتوای آیات عظام(خامنهای، سیستانی و مکارم): اگر کسی در افعال و اذکار نماز مستحبّی شک کند، چنانچه از محل آن نگذشته باشد، باید آن را بهجا آورد و اگر محل آن گذشته باشد، به شک خود اعتنا نکند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚منابع: رساله نماز و روزه رهبر معظم انقلاب، مسئله ۳۸۶، توضیح المسائل جامع آیت الله سیستانی، جلد۱، مسئله ۲۱۱۲، توضیح المسائل آیت الله مکارم، مسئله ۱۰۷۳
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از حکمش چیه؟
❓متن پیام:
سلام.عذر میخوام اگه ذکرتسبیحات اربعه در نماز اشتباهی ۴ بار یا دوبار گفته شود چ حکمی دارد.
موقع خواندن نماز باید به مهر نگاهمون باشه یا جای دیگه؟
ما خانمها که به خدا محرم هستیم چرا باید موقع نماز هم حجاب رعایت کنیم..
در یک پستی دیدم پیامبر گربه ای داشتند به نام موعزه وگفتند گربه را گرامی بدارید این حرف درسته؟
آیا فرزندان حضرت آدم دو برادر با خواهرهاشون ازدواج کردند؟
چرا فقط غسل جنابت وضو نمیخاد؟
شخصی که جنب هست میتونه تیمم کنه ونماز بخونه وبعدا غسل کنه..در صورتی که آب هم هست.
ممنوناز پاسخگویان.
✅پاسخ
با سلام
مخاطب گرامی بارها تذکر داده شده است که در این کانال فقط سوالات احکام پاسخ داده خواهد شد.
سوالات شما برخی جنبه تاریخی و حدیثی دارد که باید از این منظر پاسخ داده شود
برخی جنبه اخلاقی و....
اما سوالات احکام
اگر در تعداد تسبیحات اربعه شک کردیم تکلیف چیست ؟
1. در فرض سؤال بنابر اقل بگذارید
2در مورد وضوی غسل جنابت و سایر غسل ها، نظر مراجع متفاوت است باید به مرجع خود رجوع کنید
3. خیر در جایی که اب وجود دادر و وقت کافی هم هست، تیمم گرفتن صحیح نیست
تیمم در صورتی است که اب وجود نداشته باشد و یا با وجود اب وقت غسل گرفتن نیست و ممکن است نماز انسان قضا شود.
#شک
📚منبع و مطالعه بیشتر
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از حکمش چیه؟
584.7K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «#روز_قانون» و آغاز به کار اولین #مجلس_شورای_اسلامی پس از پیروزی انقلاب در ایران
موضوع: #احکام_تبعیت_از_قانون
❓مخالفت با قوانین و مقررات (حکومت اسلامی) چه حکمی دارد؟ و آیا موارد ترک عمل به قوانین از موارد امر به معروف ونهی از منکر محسوب میشوند؟
✅ مخالفت با قوانين و مقررات و دستورات دولت اسلامی که بهطور مستقيم توسط مجلس شورای اسلامی وضع شده و مورد تأييد شورای نگهبان قرار گرفتهاند و يا با استناد به اجازه قانونی نهادهای مربوطه وضع شدهاند، برای هيچکس جايز نيست و در صورت تحقّق مخالفت توسط فردی در اين خصوص، بر ديگران تذکر و راهنمايی و نهی از منکر لازم است؛ (البته با وجود شرايط نهی از منکر)
❓انجام اعمالی که به نظر کارمند، مخالف قانون هستند، ولی مسئول بالاتر ادعا میکند که اشکال ندارد و خواهان انجام آنهاست، چه حکمی دارد؟
✅ کسی حق عمل نکردن به قوانين و مقررات حاکم بر ادارههای دولتی و عمل بر خلاف آنها را ندارد و هيچ مسئولی نمیتواند از کارمند تقاضای انجام کاری خلاف قانون را بنمايد و نظر مسئول اداره در اين رابطه اثری ندارد.
📚 اجوبة الاستفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
⚜️ @Ahkaam ⚜️
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ١٨ خرداد ١۴٠٢
🌙 الخمیس، ١٩ ذیالقعده ١۴۴۴
🌲م Wednesday 08 June 2023
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
- 🕋 اذکار روز:
- لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
☀️ هفته محیط زیست (١۵ تا ٢١ خرداد)
🤲 اعمال روز:
عمل خاصی برای این روز توصیه نشده است.
💠 حدیث روز:
💎 امام صادق(ع): «لا تَطيبُ السُكني إلّا بِثَلاثٍ: الهَواءِ الطَّيِّبِ وَ الماءِ الغَزيرِ العَذبِ و الأرضِ الخَوّارَةِ»
«زندگی جز با سه چيز خوش نمیشود: هوای پاك، آب فراوان گوارا و زمين نرم و آماده زراعت»
📚 تحفالعقول، ص٣٢٠
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
493.1K
✅ #گلبرگ_احکام
مناسبت: «#هفته_محیط_زیست»
موضوع: #احکام_محیط_زیست
✅ هوای پاک بهعنوان یکی از مهمترین عناصر محیط زیست است و در اسلام به عنوان یکی از حقوق مسلم برای همه موجودات زنده میباشد و منع آن که مانع حیات است، حرام شرعی است؛
✅ آلوده کردن هوا که موجب ضرر زدن به خود و دیگران میشود، یکی از مصادیق ظلم و حقالناس بوده و از گناهان بزرگ محسوب میشود.
📚 برگرفته از نظر مراجع عظام تقلید
❓آیا استفاده از خودروهایی که آلایندگی بیش از حد مجاز دارند اشکال دارد؟
✅ از نظر شرعی اگر آلایندگی یک خودرو بیش از حد مجاز است که قانوناً ممنوع شده، استفاده از آن اشکال دارد؛ البته حتی اگر قانون هم منع نکرده باشد ولی صاحب خودرو تشخیص دهد که آلایندگی این خودرو، ضرر زیادی به دیگران میزند و برای سلامت دیگران مضر است، باز هم استفاده از این خودرو جایز نیست.
📚 https://farsi.khamenei.ir
✍️ با ما همراه شوید 👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
✅ #روزبرگ_شیعه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع امروز:«#اسلام و#محیط_زیست»
روز پنجشنبه، ١۴٠٢/٠٣/١٨
✍️ مناسبت روز: در ایام هفته محیط زیست قرار داریم و به همین مناسبت، سخن امروز را به این موضوع اختصاص میدهیم؛
«محيط زيست» از موضوعات بسيار مهمی است که بشر امروز و مدعیان تمدنهای غربی تنها در چند دههی اخير، آن را مورد توجه قرار داده و نهادهای مختلف بينالمللی برای صيانت از آن تشکیل دادهاند؛ اما این موضوع مهم در هزار و چند صد سال قبل، مورد تدقیق و تأکید دین مترقی اسلام بوده، چنانچه علاوه بر آيات متعدد قرآن، صدها روايت از اهلبیت عصمت و طهارت (ع) مبنی بر حفظ محيط زيست به ما رسيده و بر همین اساس رهبر معظم انقلاب تأکید فرمودند: «حفظ محیط زیست، این چیزی که امروز دنیا به آن دست یافته، از جملهی چیزهایی است که جزو تعالیم اولیه اسلام بوده است...» (۱۳۸۹/۰۱/۰۹)
بیشک مهمترین عنصر در محیط زیست که منع آن باعث منع زندگی است و از حقوق مسلّم همهی انسانها و بلکه همهی موجودات زنده است و در اسلام نیز بر آن تأکید فراوان شده «#هوای_پاک» است؛ چنانچه خداوند در آیه ۲۹ سوره بقره میفرماید: «اوست آن آفرینندهای که همه آنچه در زمین است را برای شما آفریده است»: «هُوَ الَّذِي خَلَقَ لَكُمْ مَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا...» و همچنین در آیه ۱۰ سوره الرحمن فرموده: «و (خداوند) زمین را (با هزاران نعمت) برای (زندگانی) خلق مقرّر نمود»: «وَالْأَرْضَ وَضَعَهَا لِلْأَنَامِ»؛ بر این اساس، زمین و همه نعمتهای الهی از جمله «هوای پاک» حق همگانی است و همه انسانها و بلکه همهی موجودات حق استفاده از آنها را دارند، لذا بدیهی است که هیچکس حق ندارد موجودی را از این نعمتهای بزرگ الهی محروم نماید؛
با این وجود متأسفانه بخش اعظمی از آلودگی نمودن هوا به واسطه عملکرد اشتباه آدمی است؛ چنانچه خداوند در آیه ۴۱ سوره روم میفرماید: «فساد در خشکی و دریا بخاطر کارهایی که مردم انجام دادهاند و آشکار شده است»: «ظَهَرَ الْفَسادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما کَسَبَتْ أَيْدِی النَّاسِ»؛ و همچنین در آیه ٢٠۵ سوره بقره نیز خداوند، انسانها را عامل اصلی فساد در زمین معرفی میکند: «وَ إِذا تَوَلَّى سَعى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيها وَ يُهْلِكَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ...»؛
البته مفسرین در زمینهی نهی از فساد و آلوده كردن محیط زیست، از آیات دیگری نیز استفاده كردهاند؛ آیاتی همچون:
✅ آیه ۵۶ سوره اعراف: «زمين را بعد از اصلاح، فاسد نكنيد»: «وَلَا تُفْسِدُوا فِي الْأَرْضِ بَعْدَ إِصْلَاحِهَا...»؛
✅ و آیه ١٩۵ سوره بقره: «با دستان خود، خويشتن را به هلاكت نيافكنيد»: «وَلَا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ...»؛
در وجه استناد به این آيات نیز بدیهی است که آلوده كردن هوا و محيط زيست، موجب افساد در زمين، و به هلاكت انداختن خود و دیگران میگردد؛
✍️ همچنین علاوه بر آیات متعدد قرآن، در روايات اسلامی نيز در رابطه با اهمیت محیط زیست و هوای پاک و جلوگیری از آلودگی آن تأکید فراوان شده که در این مجال کوتاه به چند روایت در این زمینه اشاره مینمائیم:
✅ امام صادق (ع): «زندگی جز با سه چیز، خوش وگوارا نمیشود که اولین آنها هوای پاک است»: «لا تَطیبُ السُکنی إلّا بِثَلاثٍ: الهَواءِ الطَّیِّبِ و...» (تحفالعقول، ص۳۲۰)
✅ امام رضا (ع): «طبیعت جسم بر چهار گونه است که یکى از آنها، «هوا» است که جان با آن و با نسیمش زنده مىشود»: «طَبائِعُ الجِسمِ عَلى أربَعَةٍ؛ فَمِنها الهَواءُ الَّذی لاتَحیَا النَّفسُ إلاّ بِهِ و بِنَسیِمِهِ...» (الکافی، ج٨ ، ص٢٣٠)
اهمیت هوای پاک و جلوگیری از آلودگی آن در اسلام تا بدانجاست که رسول خدا (ص) مسلمانان را از آلوده و سمی نمودن آب و هوا، حتی در سرزمین دشمنان بر حذر داشتهاند» (فروع كافی ج ۵ ص ۲۸) بنابراین بدیهی است که به طريق اولی، آلوده نمودن هوا در سرزمين مسلمانان جایز نیست.
اما با کمال تأسف، امروزه شاهد هستیم که بهواسطه نادیده گرفتن دستورات دینی در سیاستگذاریها و عملکرد فردی و اجتماعی انسانها، کار به جایی رسیده که هوای پاک و سالم مخصوصاً در شهرهای بزرگ به یک آرزو تبدیل شده و شهروندان در بیشتر ایام سال از آن محرومند؛
بر همین اساس طبق شرع مقدس و بر اساس ادلّه عقلی و نقلی بر هر انسان مسلمانی واجب است که تمامی سعی خود را در رابطه با پاکیزگی هوا و «پیشگیری» و «جلوگیری» از آلودگی آن مصروف نماید؛
✍️ و سخن امروز را با کلام ارزشمند رهبر فرزانه انقلاب در رابطه با اهمیت فراوان محیطزیست به پایان میبریم که فرمودند: «برای ما مسأله محیط زیست و حفظ آن، مسألهای تجمّلاتی و درجه دو نیست؛ بلکه یک مسأله حیاتی است...» (۱۳۷۷/۱۲/۱۴)
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از روزبرگ شیعه (ره توشه معارفی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #روزبرگ_شیعه
🎧 پادکست
مناسبت: #هفته_محیط_زیست
موضوع امروز: «#اسلام و #محیط_زیست»
روز پنجشنبه، ١۴٠٢/٠٣/١٨
https://eitaa.com/ROOZBARG
هدایت شده از منبر
آیت الله جوادی آملی .mp3
2.09M
🎙#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
«آموزش بهترین دعاها در قرآن کریم»
▶️@Menbarvaezin
هدایت شده از منبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥از استغفار خسته نشید!
🎙استاد#عالی
▶️@Menbarvaezin
هدایت شده از منبر
🍃🌸🍃🌸🍃
✍️استاد #ماندگاری:
اگر انسان نیازمند، برای رفع گرفتاری خود دعا کند و استجابت دعای او به مصلحت نباشد، خداوند در قیامت جبران میکند و میفرماید: اگر دعای تو مستجاب نشد، مصلحت نبود و بعد به گونهای برای او جبران مینماید كه آن بنده میگوید ای كاش هیچ یک از دعاهایم در دنیا مستجاب نشده بود.
▶️@Menbarvaezin
هدایت شده از منبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فکر کردین خدا به هرکسی شیرینی مناجات رو میده؟
🔸علامه #حسن_زاده_آملی ره
▶️@Menbarvaezin
هدایت شده از درس اخلاق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 سه چیز در زندگی که اگر کسی آنها را بدست بیاورد همه خوبیها وارد زندگیاش میشود.
💐 #تمرین_کنیم صاحب همه خوبی ها شویم...
❤️ #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)❤️
#درس_اخلاق
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از درس اخلاق
#حدیث_روز
حضرت پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
أطِبْ كَسبَكَ تُستَجَبْ دَعوَتُكَ، فإنَّ الرّجلَ يَرفَعُ اللُّقْمَةَ إلى فِيهِ (حَراما) فما تُستَجابُ له دَعوَةٌ أربَعينَ يوما
درآمدت را پاك كن تا دعايت مستجاب شود؛ زيرا هرگاه آدمى لقمه[اى حرام] به دهان خود ببرد تا چهل روز دعايى از او پذيرفته نمى شود
ميزان الحكمه جلد4 صفحه30
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از درس اخلاق
🔰 #درس_اخلاق | به یکدیگر رحم کنید تا خدا به شما رحم کند
🔻در روایات ما وارد است که مؤمنین با یکدیگر تراحم و تعاطف دارند؛ یعنی به هم رحم میکنند و با یکدیگر عطوفت میورزند. این یک وظیفه اخلاقی است و این امر در پیشرفت و بنای اجتماعی ما تأثیر دارد. به هم رحم کنید. مردم به هم رحم کنند تا خدا هم به آنها رحم کند. وقتی که در دلِ مردم نسبت به یکدیگر ترّحم و عطوفت و حُسنظن و محبّت هست، فضای جامعه، فضای بهشت میشود.
آنگاه که در دلِ افراد، با انگیزههای سیاسی یا شخصی، کینه، بددلی و سوءظن وجود داشته باشد، فضای جامعه فضایی تاریک و تلخ میشود. با هم همکاری کنیم، به هم کمک کنیم، نسبت به یکدیگر گذشت داشته باشیم.
🗓 ۱۳۸۱/۰۱/۱۶
❤️ #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)❤️
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
هدایت شده از 🇮🇷سربازولایت 🇮🇷
نشانی: الکافي ج ۱، ص ۳۱
عنوان باب: الجزء الأول > كِتَابُ فَضْلِ اَلْعِلْمِ > بَابُ فَرْضِ اَلْعِلْمِ وَ وُجُوبِ طَلَبِهِ وَ اَلْحَثِّ عَلَيْهِ
قائل: امام صادق (علیه السلام)
عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنْ عُثْمَانَ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَقُولُ: تَفَقَّهُوا فِي اَلدِّينِ فَإِنَّهُ مَنْ لَمْ يَتَفَقَّهْ مِنْكُمْ فِي اَلدِّينِ فَهُوَ أَعْرَابِيٌّ إِنَّ اَللَّهَ يَقُولُ فِي كِتَابِهِ : «لِيَتَفَقَّهُوا فِي اَلدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذٰا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ »
على بن أبى حمزه گويد شنيدم كه حضرت صادق عليه السلام ميفرمود: دين را خوب بفهميد زيرا هر كه دين را خوب نفهمد مانند صحراگرد است. خداوند در كتابش ميفرمايد(۱۲۴ سوره ۹) تا در امر دين دانش اندوزند و چون بازگشتند قوم خود را بيم دهند شايد آنها بترسند.
هدایت شده از یا علی مدد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فقر در یمن
هدایت شده از محمدحسین منتظری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥در بین اذکار از همه بهتر کدام است؟
👤آیتالله بهجت
هدایت شده از اسناد و اطلاعات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاسخ آیه الله کاشانی به فردی که ایشان را از ورود به سیاست نهی میکرد .
#امام _ امت
هدایت شده از ٲڜڪ ھٱ ۆ ڵٹڂڼڊ ھٱ
🔆 #امام_سجاد علیه السلام:
💠إذا صَلَّيتَ فَصَلِّ صَلاةَ مُوَدِّعٍ؛
❇️ هرگاه نماز مىگزارى، [چنان باش كه گويى] نماز آخرين را به جاى مىآورى.
📚 بحار الأنوار، ج ۷۸، ص ۱۶۰
#حدیث_روز
@Ashkha