✍️ یاداشت بصیرتی
❌ جنایات آمریکای رو به افول
🌀 دوم) ضربات ملت ایران به آمریکا؛
🔻این درست که آمریکا شروع کننده خصومت ورزی علیه ایران بوده است چه در دهه ۳۰ و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، اما این بدان معنا نیست که ملت ایران مقابل آمریکا دست بسته بوده است، ما هیچگاه ماجراجو نبوده ایم اما تو سری خور هم نیستیم و هرگاه آمریکا ضربه ای وارد کرده، متقابلاً ضرباتی از ایران دریافت کرده است.
🔺اخراج ۶۰ هزار مستشار آمریکایی از ایران، اشغال لانه جاسوسی آمریکا در تهران و شکست هیمنه آن در حمله به طبس، بیدارسازی و جسارت بخشی به ملتهای تحت ستم آمریکا برای مقابله با آن، ایجاد بن بست راهبردی برای اسرائیل نماینده آمریکا در منطقه (نمایش مضحک ارتباط چند کشور دون پایه عربی، واقعیتهای میدانی راتغییر نمیدهد)، به شکست کشاندن راهبردهای آمریکا در اشغال افغانستان و عراق، به شکست کشاندن راهبردهای خاورمیانه جدید یا خاورمیانه بزرگ و یا نظم نوین، و تحمیل عملیات مقابله به مثل علیه آمریکا و غرب به عنوان یک واقعیت پذیرفته شده در افکار عمومی جهانی و خود مسئولان آمریکایی مانند حمله به عین الاسد، ساقط کردن پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی، بازداشت ملوانان آمریکا بعد از تجاوز به حریم آبی ایران در خلیج فارس، توقیف کشتی متحد آمریکا یعنی انگلیس و غیره، از جمله ضرباتی است که ملت ایران به آمریکاییها وارد کرده است.
🔹 # ثامن3🇮🇷
🔻#افول جنایتکار
🔻#لانه_جاسوسی_آمریکا
1_117862257.pdf
6.15M
🌀 نسخه pdf کتاب افول موریانه وار
✅ موضوع: افول آمریکا در آثار صاحبان اندیشه ( #نوام_چامسکی، #جان_مایکل، #ریچاردهاس و #جیمی_کارتر و... )
💯 افول موریانهوار آمریکا
1_117862257.pdf
6.15M
🌀 نسخه pdf کتاب افول موریانه وار
✅ موضوع: افول آمریکا در آثار صاحبان اندیشه ( #نوام_چامسکی، #جان_مایکل، #ریچاردهاس و #جیمی_کارتر و... )
💯 افول موریانهوار آمریکا
Sedayeenghelab 183 - صدای انقلاب - مذاکره با آمریکا - سردار جوانی.mp3
8.88M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 183
💠 آیا مذاکره حلال مشکلات کشور است؟!
🎙 دکتر یدالله جوانی
#مذاکره
#آمریکا
#ثامن_3
✍ یادداشت سیاسی
🌀سوم) چرایی افول آمریکا
🔻الف) عوامل داخلی :
آمریکا درست برعکس آنچه که توسط رسانههای این کشور تصویر میشود در مشکلات عدیدهای به سر میبرد، از ایجاد شکاف های شدید اقتصادی تا دو قطبی های اجتماعی و تبعیضهای شدید که بروز آنها را پس از قتل جرج فروید، در قالب شورش ها و اعتراضات چندماهه، همه جهان مشاهده کرد.
علاوه بر اینها کسری شدید بودجه آمریکا و کاهش اعتبارات نوسازی زیرساختهای اقتصادی آن کشور و حتی نوسازی ارتش که اغلب بخش ها و تجهیزات آن نیاز به نوسازی دارند، همه از نشانه های مشکلات عمیق این کشور است که نشانه هایی از افول غیر قابل اجتناب می باشد. اضافه کنید بر این موارد دوقطبی های سیاسی که ترامپ در چند وقت اخیر و خصوصاً در ایام تبلیغات پرده از روی آنها کنار زد تا جایی که برخی کارشناسان داخلی آمریکا بروز نوعی از جنگ داخلی در فردای انتخابات آمریکا را دور از ذهن نمیدانند.
🔸 ب) عوامل بیرونی :
بخش زیادی از قدرت آمریکا برگرفته از قدرت نرم آن است که در تعاملات گسترده اقتصادی سیاسی و نظامی و حتی فرهنگی با جهان خارج به دست آمده و اعمال می شده است. اما در چند سال اخیر اغلب این تعاملات به بن بست رسیده، خروج آمریکا از پیمان های معتبر بینالمللی مانند خروج از یونسکو، خروج از سازمان بهداشت جهانی، خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل، خروج از پیمان تجاری اقیانوس آرام، خروج از توافق اقلیمی پاریس، خروج از قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به نفتا، خروج از پیمان مهاجرتی سازمان ملل،خروج از برجام و غیره از جمله آنهاست.
🔺 علاوه بر اینها جنگ اقتصادی با چین، اختلافات شدید با متحدان اروپایی در موضوعات مختلف، پیدایش قدرت های نوظهور اقتصادی و سیاسی مانند چین، هند، روسیه و ...، همه از عوامل بیرونی پایان یکه تازی و انحصارگرایی آمریکاست که نوید بخش پایان هژمونی آمریکا است.
🚨 جنایات آمریکا
🇮🇷#ثامن٣
🔻#افول جنایتکار
✍️: اینکه همه نظامهای سیاسی تحت تأثیر رخدادهای بینالمللی قرار میگیرند، طبیعی است. اینکه حکومتها در مقابله با رخدادهای خارج از مرزهای خود به واکنش و اتخاذ سیاستهایی روی میآورند نیز امری بدیهی است. بالطبع جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، اما درباره رابطه جمهوری اسلامی و متغیرهای جهانی، وضعیت از جهتی دیگر متفاوت است. چراکه در ایران از سوی یک تفکر خاص، پیشرفت که اصالتاً امری درونزاست، متوقف بر تحولات خارجی شده است. این روزها که در آستانه انتخابات آمریکا قرار گرفتهایم به طرز بیسابقه و غیرمعمول، جمع زیادی منتظرند تا بلکه نتیجه انتخابات آمریکا مشکلات اقتصادی کشور را رفع نماید!
نکات تحلیلی: جدای از اینکه انعکاس این موضوع تا چه اندازه در رسانههای کشور پوشش داده میشود، اما واقعیت آن است که هیچگاه به اندازه وضعیت کنونی برای کف جامعه مسائل مربوط به انتخابات آمریکا حائز اهمیت نبوده است. سخن این نیست که حاکمیت به قضایای خارجی توجه نکند یا اینکه آن پدیدها برای مسئولین حکومت و جامعه اهمیتی نداشته باشد، نکته اساسی آن است که تحت تأثیر فضاسازی رسانهها و با پررنگ شدن نگاه مردم ایران به تحولات آمریکا برای حل مسائل داخلی، فضای جدیدی در جامعه ایرانی رخ خواهد داد که به شکل یک موج پرقدرت و پرفشار، معادلات سیاست در ایران را تا انتخابات ۱۴۰۰ تحت تأثیر قرار میدهد. این وضعیت اولاً اقتصاد کشور را به گروگان خواهد گرفت، ثانیاً انتخابات ۱۴۰۰ ایران را در مسیری مبتنی بر احساسات و پیشفرضهای غیرواقعی قرار خواهد داد و درنهایت قدرت کنشگری بخش سیاسی کشور را برای طراحی سناریوهایی مبتنی بر منافع ملی از بین خواهد برد.
نکته نهایی: راه علاج در شرایط فعلی چندان ساده نیست. تلقی ایجاد توسعه در ایران به خارج و حل مسائل از این طریق، عقبه فکری طولانی دارد. برخی ناکارآمدیها و سیاستها نیز دراینباره نقش تعیینکننده دارند. شاید اصلیترین عامل نیز همین باشد. بااینحال اما در کوتاهمدت باید کارهایی کرد. مثلاً در خصوص نحوه مواجهه با پیروزی احتمالی بایدن، بخش سیاسی کشور هیچگونه سیگنال غلطی نباید به طرف پیروز در انتخابات آمریکا منتقل کنند. از طرف دیگر رسانههای ایران و جامعه تحلیلگر کشور، ضرورت دارد فضای مطلوب و موردنیاز را برای افکار عمومی ترسیم کنند. در اینجا کم اثر کردن آثار سیاسی و روانی انتخابات آمریکا در بخشهای مختلف کشور مورد نظر است؛ اما مهمترین و راهبردیترین توصیه، طراحی و پیگیری ابتکارات بومی برای پیشرفت کشور و حل مسائل اقتصادی و معیشتی است
اظهارات بیشرمانه «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه در تأیید کاریکاتور توهینآمیز به پیامبر اسلام (ص)، خشم مسلمانان در سرتاسر جهان را برانگیخت.
گزاره خبری: رهبر معظم انقلاب در واکنش به این اقدام سخیف رئیسجمهور فرانسه، در پیامی کوتاه خطاب به جوانان فرانسوی صادر کردند: «جوانان فرانسه! از رئیسجمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آنهم به چهرههای درخشان و مقدس؟ سؤال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی دراینباره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟».
گزاره تحلیلی: نکته قابلتأمل اینجاست که برخی رسانههای دولتی و اصلاحطلب، پیام مهم رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان فرانسوی را سانسور کردند. در همین رابطه روزنامههای اصلاحطلب شرق، سازندگی، جمهوری اسلامی، شهروند، ابتکار، آرمان، مردمسالاری، هفت صبح، دنیای اقتصاد، صدای اصلاحات، کار و کارگر و ... در صفحه اول بههیچعنوان به پیام مهم رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان فرانسوی اشاره نکردند. روزنامه همشهری- ارگان رسانهای شهرداری تهران- نیز که در روزهای گذشته تیتر توهینآمیزی درباره شهید «محمد محمدی»، شهید امربهمعروف منتشر کرده بود، بدون اشاره به محتوای بسیار مهم پیام رهبر انقلاب، در صفحه اول در تیتری کوچک نوشت: «پیام رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان فرانسه». این روزنامهها در روزهای گذشته نیز واکنشهای جهانی و داخلی به اظهارات هتاکانه رئیسجمهور فرانسه را سانسور کردند. روزنامه سازندگی نیز پیام رهبر انقلاب را سانسور کرد. نکته قابلتوجه اینجاست که سردبیر این روزنامه، در دیماه ۹۳، سردبیر روزنامه «مردم امروز» بود؛ این روزنامه در آن مقطع در اقدامی تأملبرانگیز همزمان با توهین و هتاکی نشریه شارلی ابدو علیه پیامبر اعظم(ص)، تیتر اول خود را به یک کارگردان غربی اختصاص داد و در تیتری درشت نوشت «من هم شارلی هستم»! این اقدام تأملبرانگیز با اعتراض گسترده مردم مواجه شد. همچنین روزنامه شرق که پیام رهبر معظم انقلاب خطاب به جوانان فرانسوی را سانسور کرده، ۲۴ مهر سال جاری در یادداشتی با تیتر تأملبرانگیز «پس از مرگ پیامبر»! به قلم «محمدتقی فاضل میبدی» فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو مجمع مدرسین، به ساحت پیامبر اکرم(ص) توهین کرد. متأسفانه برخی رسانههای اصلاحطلب اصرار دارند که بگویند «ما هم شارلی ابدو هستیم». مستندات بسیاری درباره توهین و جسارت فعالین و رسانههای اصلاحطلبان تندرو به مقدسات و به سخره گرفتن اعتقادات و باورهای دینی مردم وجود دارد.
سوال: آيا انتقاد از ولیفقیه جایز است؟ پاسخ: نهتنها انتقاد از ولىفقيه جايز، بلكه بر اساس تعاليم دينى يكى از حقوق رهبری بر مردم، لزوم دلسوزى و خيرخواهى براى اوست و اين حق، تحت عنوان «النصيحه لائمّةالمسلمين» تبيين شده است. البته انتقاد بايد بهگونهای بيان شود كه هيچگونه تأثير سويى بر قداست و جلالت جايگاه ولىفقيه نداشته باشد. لذا باید انتقاد از رهبر، هوشمندانه طرّاحى شود تا موجب سوءاستفاده دشمنان نشود؛ بر این اساس، مجلس خبرگان كميسيونى براى نظارت بر فعاليت¬هاى رهبرى دارد كه عملكرد ايشان را مورد بررسى قرار مىدهد و در موارد لازم نتيجه آن را به اطلاع ايشان مىرساند. اين هیئت تحقيق، به پيشنهاد خود مقام معظم رهبرى در مجلس خبرگان تشكيل شده است.