تلاوت روزانه قران کریم صفحه ۵۶۳
هدیه به حضرت علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها
⭕️ یاوران قرآن @yavaranQoran
#یک_آیه_چندنکته
((وَإِذَا رَأَيْتَ ثَمَ رَأَيْتَ نَعِيماً وَ مُلْکاً کَبِيراً))
☜وهنگامی که آنجا را ببینی نعمتها و ملک عظیمی را میبینی!¹
📩از حسن بصرى روایت شده که رسول خدا(ص) فرمود:
کمترین اهل بهشت از نظر مقام، کسى است که در میان هزاران خدمت کارِ همیشه جوان بر اسبى از یاقوت سرخ که بال هاى طلایى دارد سوار مى شود.
[سپس این آیه را تلاوت فرمود:] «إذا رأیت ثَمّ نعیماً و ملکاً کبیراً»².
📚۱.سوره انسان/آیه۲۰
۲. الدرّالمنثور، ج ۸، ص ۳۷۶.
⭕️ یاوران قرآن @yavaranQoran
انواع نگاهها👀👁
1⃣ نگاه #دقت
📖 أَ فَلاٰ یَنْظُرُونَ إِلَى اَلْإِبِلِ كَیْفَ خُلِقَتْ آیا به شتر نمی نگرند که چگونه آفریده شده؟ (غاشیه 17)
📖 فَلْیَنْظُرِ اَلْإِنْسٰانُ مِمَّ خُلِقَ
پس انسان باید بنگرد که از چه آفریده شده است؟ (طارق5)
📖 یٰا أَیُّهَا اَلَّذِینَ آمَنُوا اِتَّقُوا اَللّٰهَ وَ لْتَنْظُرْ نَفْسٌ مٰا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَ اِتَّقُوا اَللّٰهَ إِنَّ اَللّٰهَ خَبِیرٌ بِمٰا تَعْمَلُونَ.
ای کسانی که ایمان آورده اید، از خدا پروا دارید؛ و هر کسی باید بنگرد که برای فردا[ی خود] از پیش چه فرستاده است؛ و[باز] از خدا بترسید. در حقیقت، خدا به آنچه می کنید آگاه است. (حشر18)
📖 وَ كَذٰلِكَ بَعَثْنٰاهُمْ لِیَتَسٰاءَلُوا بَیْنَهُمْ قٰالَ قٰائِلٌ مِنْهُمْ كَمْ لَبِثْتُمْ قٰالُوا لَبِثْنٰا یَوْماً أَوْ بَعْضَ یَوْمٍ قٰالُوا رَبُّكُمْ أَعْلَمُ بِمٰا لَبِثْتُمْ فَابْعَثُوا أَحَدَكُمْ بِوَرِقِكُمْ هٰذِهِ إِلَى اَلْمَدِینَةِ فَلْیَنْظُرْ أَیُّهٰا أَزْكىٰ طَعٰاماً فَلْیَأْتِكُمْ بِرِزْقٍ مِنْهُ وَ لْیَتَلَطَّفْ وَ لاٰ یُشْعِرَنَّ بِكُمْ أَحَداً
و این چنین بیدارشان کردیم، تا میان خود از یکدیگر پرسش کنند. گوینده ای از آنان گفت: «چقدر مانده اید؟» گفتند: «روزی یا پاره ای از روز را مانده ایم.» [سرانجام ] گفتند: «پروردگارتان به آنچه مانده اید داناتر است، اینک یکی از خودتان را با این پول خود به شهر بفرستید، تا ببیند کدام یک از غذاهای آن پاکیزه تر است و از آن، غذایی برایتان بیاورد، و باید زیرکی به خرج دهد و هیچ کس را از[حال ] شما آگاه نگرداند. (کهف19)
📖 فَلْیَنْظُرِ اَلْإِنْسٰانُ إِلىٰ طَعٰامِهِ.
پس انسان باید به خوراک خود بنگرد، (عبس24)
✍ ادامه دارد......ان شاءالله
✅ کانال یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
📘کتاب مجموعه قصه های قرآنی جزء ۳۰📗
👌توضیحات محصول:
در این مجموعه ۲۹ سوره از مجموع ۳۷ سوره جزء سیام قرآن کریم به اضافه سوره حمد از طریق داستانی که از زبان پدربزرگ و نوهها تدوین و نگارش شده است.
این کتاب حاوی سه شخصیت و کاراکتر یاس و یاسین و پدربزرگ است طی روز داستانهایی برای آنها رخ میدهد که پدربزرگ نیز پاسخ آنها را همراه با داستانهای قرآنی و بیان قصه قرآنی از جزء سیام قرآن بیان میکند.
💰قیمت: ۱۰۰ هزار تومان
🌐لینک خرید محصول:
🛒 https://reihaneha.ir/M0Op
🛍فروشگاه قرآنی ریحانه های بهشتی
✍تفسیر سوره بقره
📖 آیات ( ۱ و ۲)
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ الم (1) الف، لام، میم.
ذٰلِكَ اَلْكِتٰابُ لاٰ رَیْبَ فِیهِ هُدىً لِلْمُتَّقِینَ (2) این است کتابی که در[حقانیت ] آن هیچ تردیدی نیست؛ [و] مایهء هدایت تقواپیشگان است.
👈این سوره در مدینه نازل شده و بزرگترین سوره قرآن است علت نامگذاری آن به بقره ماجرای گاو بنیاسرائیل است که در آیات ۶۷ تا ۷۳ بیان شده است محتوای سوره دربردارنده مطالب گوناگون اعتقادی فقهی عبادی است همچنین مسائل مربوط به وحی و اعجاز این کتاب آسمانی و خدمات اجتماعی از قبیل بخشش و انفاق و احسان و جنگ و جهاد با دشمنان و قانون قصاص را در خود جای دادهاست.
🌹 در این سوره آیه الکرسی و آیه دین که بزرگترین آیه قرآن است ماجرای تغییر قبله بهانهتراشیهای بنیاسرائیل آفرینش حضرت آدم و نامفهوم و نافرمانی شیطان و فرازهایی از تاریخ تعدادی از پیامبران مانند حضرت آدم و ابراهیم و موسی و داستان هاروت و ماروت و تالوت و جالوت بیان شده است.
1⃣درباره حروف مقطع اقوال مختلفی بیان شده است قرآن این معجزه الهی از همین حروف الفبا تألیف یافته که در اختیار همه است اگر میتوانید شما نیز از این حروف کلام معجزه آور بیاورید این حروف اشاره به اسم اعظم الهی دارد این حروف نوعی سوگند و قسم خداوند است این حروف از اسرار بین خداوند و پیامبر است مطابق بعضی روایات رموزی است که کسی جز خداوند نمیداند اما شاید بهترین نظر همان وجه اول باشد زیرا در میان یکصد و ۱۴ سوره قرآن که۲۹ سوره آن با حروف مقطع شروع میشود.
این حروف سخن از آیات و معجزه بودن آن است چنانکه در این سوره به دنبال الم ذلک الکتاب آمده و به عظمت قرآن اشاره دارد.
2⃣ هدف قرآن هدایت مردم است و اگر به مسائلی از قبیل خلقت آسمانها و زمین و گیاهان و حیوانات اشاره کرده به خاطر آنست که توجه مردم به آنهاست موجب توجه به علم و قدرت و حکمت خداوند گردد قرآن وسیله هدایت مردم است هدی للناس ولی تنها کسانی از آن بهره میبرند که در برابر حق خاضع باشند همچنان که خورشید بر همه میتابد ولی نور آن تنها از شیشه تمیز عبور می کند نه از خشت و گل.
مراد ازجمله "باربی فیه" آن نیست که کسی در آن شک نکرده و یا شک نمیکند بلکه منظور آنست که حقانیت قرآن به قدری محکم است که جای شک ندارد و اگر کسی اشاره کنند به خاطر کوردلی خود اوست چنانکه در آیه ۶۶ سوره نمل میفرماید. تنها افراد پاک و پرهیزکار از هدایت قرآن بهرهمند میشوند.
✍ ادامه دارد .......ان شاءالله
📚 از تفاسیر آقای قرائتی
✅ کانال یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
❓پاداش افرادے مثل #حاتم_طایے و #ادیسون و.. با توجه به اینڪه اعمال نیڪے انجام داده اند اما بدون ایمان چیست❓
✍در تفسیر نمونه چنین آمده است ؛
💠« از نظر جهان بینی اسلام مطالعه نفس عمل به تنهائی کافی نیست، بلکه عمل به ضمیمه، محرک و انگیزه آن ارزش دارد، بسیار دیده شده کسانی بیمارستان یا مدرسه یا بنای خیر دیگری می سازند و تظاهر به این هم دارند که هدفشان صددرصد خدمت انسانی است به جامعهای که به آن مدیونند، در حالی که زیر این پوشش مطلب دیگری نهفته شده است و آن حفظ مقام و یا مال و ثروت یا جلب توجه عوام، و تحکیم منافع مادی خود، و یا حتی دست زدن به خیانت هائی دور از چشم دیگران است
📌ولی به عکس ممکن است کسی کار کوچکی انجام دهد، با اخلاص تمام و انگیزه ای صددرصد انسانی و روحانی .
💠اکنون باید پرونده این مردان بزرگ را، هم از نظر عمل، هم از نظر انگیزه و محرک، مورد بررسی قرار داد، و مسلما از چند صورت خارج نیست :
1⃣گاهی هدف اصلی از اختراع صرفا یک عمل تخریبی است (همانند کشف انرژی اتمی که نخستین بار به منظور ساختن بمبهای اتمی صورت گرفت ) سپس در کنار آن منافعی برای نوع انسان نیز به وجود آمده که هدف واقعی مخترع یا مکتشف نبوده و یا در درجه دوم قرار داشته است، تکلیف این دسته از مخترعان کاملا روشن است .
2⃣ گاهی مخترع یا مکتشف، هدفش بهره گیری مادی و یا اسم و آوازه و شهرت است و در حقیقت، حکم تاجری دارد که برای در آمد بیشتر تاسیسات عام المنفعه ای به وجود می آورد و برای گروهی ایجاد کار و برای مملکتی محصولاتی به ارمغان می آورد، بی آنکه هیچ هدفی جز تحصیل در آمد داشته باشد، و اگر کار دیگری در آمد بیشتری داشت به سراغ آن می رفت .
📌البته چنین تجارت یا تولیدی اگر طبق موازین مشروع انجام گیرد، کار خلاف و حرامی نیست، ولی عمل فوق العاده مقدسی هم محسوب نمی شود.
💠و از اینگونه مخترعان و مکتشفان در طول تاریخ کم نبودند و نشانه این طرز تفکر همان است که اگر ببینند آن در آمد یا بیشتر از آن از طرقی که مضر به حال جامعه است تامین می شود (مثلا در صنعت داروسازی بیست درصد سود می برند و در هروئین سازی 50 درصد) این دسته خاص دومی را ترجیح می دهند.
📌تکلیف این گروه نیز روشن است آنها هیچگونه طلبی نه از خدا دارند و نه از همنوعان خویش و پاداش آنها همان سود و شهرتی بوده که می خواسته اند و به آن رسیده اند.
3⃣ گروه سومی هستند که مسلما انگیزه های انسانی دارند و یا اگر معتقد به خدا باشند انگیزه های الهی، و گاهی سالیان دراز از عمر خود را در گوشه لابراتوارها با نهایت فلاکت و محرومیت به سر می برند به امید اینکه خدمتی به نوع خود کنند، و ارمغانی به جهان انسانیت تقدیم دارند، زنجیری از پای دردمندی بگشایند و گرد و غباری از چهره رنجدیده ای بیفشانند.
💠اینگونه افراد اگر ایمان داشته باشند و محرک الهی، که بحثی در آنها نیست، و اگر نداشته باشند اما محرکشان انسانی و مردمی باشد بدون شک پاداش مناسبی از خداوند دریافت خواهند داشت، این پاداش ممکن است در دنیا باشد، و ممکن است در جهان دیگر باشد، مسلما خداوند عالم عادل آنها را محروم نمی کند، اما چگونه و چطور؟ جزئیاتش بر ما روشن نیست، همین اندازه می توان گفت خداوند اجر چنین نیکوکارانی را ضایع نمی کند.
📌دلیل بر این مساله علاوه بر حکم عقل، اشاراتی است که در آیات و یا روایات آمده است .
💠ما هیچ دلیلی نداریم که جمله «ان الله لا یضیع اجر المحسنین🍃سوره یوسف آیه 90
📌شامل این گونه اشخاص نشود، زیرا محسنین در قرآن فقط به مؤمنان اطلاق نشده است، لذا می بینیم برادران یوسف هنگامی که نزد او آمدند بی آنکه او را بشناسند و در حالی که او را عزیز مصر می پنداشتند به او گفتند انا «نراک من المحسنین »«ما ترا از نیکوکاران می دانیم .»
🍃یوسف 36
💠از این گذشته آیه « فمن یعمل مثقال ذرة خیرا یره و من یعمل مثقال ذرة شرا یره »
«هر کس به اندازه سنگینی ذره ای کار نیک کند آن را می بیند و هر کس بمقدار ذره ای کار بد کند آن را خواهد دید»🍃زلزال 7-8
📌به وضوح شامل اینگونه اشخاص می شود.
💠در حدیثی از علی بن یقطین از امام کاظم می خوانیم؛
«در بنی اسرائیل مرد با ایمانی بود که همسایه کافری داشت، مرد بی ایمان نسبت به همسایه با ایمان خود نیک رفتاری می کرد، وقتی که از دنیا رفت خدا برای او خانهای بنا کرد که مانع از گرمای آتش شود... و به او گفته شد این به سبب نیک رفتاریت نسبت به همسایه مؤمنت می باشد»(1)
💠و نیز از پیامبر اکرم در باره عبد الله بن جدعان که از مشرکان معروف جاهلیت و از سران قریش بود چنین نقل شده : «کم عذابترین اهل جهنم ابن جدعان است، سؤال کردند یا رسول الله چرا؟ فرمود: او گرسنگان را سیر می کرد.( 2)
📚(1)بحار الانوار جلد 3 چاپ کمپانی صفحه 377
📚(2)همان مدرک صفحه 382
✅کانال یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
تلاوت روزانه قران کریم صفحه ۵۶۴
هدیه به امام حسن و امام حسین علیه السلام
⭕️یاوران قرآن @yavaranQoran
✍ آیات موضوعی :
🕋{إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِينِ}
🍃 « یقیناً پروردگارم با من است، بزودی مرا هدایت خواهد كرد!»
📖 (سوره شعراء/آیه 62)
همانا که خداوند با آن دریا را شکافت و موسی را از دست فرعون نجات داد..♥️✨
حتما ( #خدا ) رزق میدهد، توفیقم میدهد، حمایتم میکند، شفایم میدهد، حتما شادم میکند، حتما خوشبختم میکند...👌
✅ کانال یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍ انواع #نگاه ها در قرآن
2⃣ نگاه #بصیرت
📖 وَ لَقَدْ ذَرَأْنٰا لِجَهَنَّمَ كَثِیراً مِنَ اَلْجِنِّ وَ اَلْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لاٰ یَفْقَهُونَ بِهٰا وَ لَهُمْ أَعْیُنٌ لاٰ یُبْصِرُونَ بِهٰا وَ لَهُمْ آذٰانٌ لاٰ یَسْمَعُونَ بِهٰا أُولٰئِكَ كَالْأَنْعٰامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولٰئِكَ هُمُ اَلْغٰافِلُونَ ( اعراف 179)
و در حقیقت، بسیاری از جنیان و آدمیان را برای دوزخ آفریده ایم. [چرا که ] دلهایی دارند که با آن [حقایق را] دریافت نمی کنند، و چشمانی دارند که با آنها نمی بینند، و گوشهایی دارند که با آنها نمی شنوند. آنان همانند چهارپایان بلکه گمراه ترند. [آری،] آنها همان غافل ماندگانند.
📖 وَ مِنْهُمْ مَنْ یَنْظُرُ إِلَیْكَ أَ فَأَنْتَ تَهْدِی اَلْعُمْیَ وَ لَوْ كٰانُوا لاٰ یُبْصِرُونَ (یونس43)
و از آنان کسی است که به سوی تو می نگرد. آیا تو نابینایان را-هر چند نبینند- هدایت توانی کرد؟
📖 اُنْظُرْ كَیْفَ ضَرَبُوا لَكَ اَلْأَمْثٰالَ فَضَلُّوا فَلاٰ یَسْتَطِیعُونَ سَبِیلاً (اسرا 48)
ببین چگونه برای تو مثلها زدند و گمراه شدند، در نتیجه راه به جایی نمی توانند ببرند.
📖 اُنْظُرْ كَیْفَ كَذَبُوا عَلىٰ أَنْفُسِهِمْ وَ ضَلَّ عَنْهُمْ مٰا كٰانُوا یَفْتَرُونَ. (انعام 24)
ببین، چگونه به خود دروغ می گویند و آنچه برمی بافتند از ایشان یاوه شد.
📖 وَ إِنْ تَدْعُوهُمْ إِلَى اَلْهُدىٰ لاٰ یَسْمَعُوا وَ تَرٰاهُمْ یَنْظُرُونَ إِلَیْكَ وَ هُمْ لاٰ یُبْصِرُونَ ( اعراف 198)
و اگر آنها را به [راه ] هدایت فرا خوانید، نمی شنوند، و آنها را می بینی که به سوی تو می نگرند در حالی که نمی بینند.
✍ ادامه دارد......ان شاءالله
✅ کانال یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍ ضرب المثلهای قرآنی👆👆
✅ کانال یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍تفسیر سوره بقره آیات(۳و۴)
📖اَلَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَ یُقِیمُونَ اَلصَّلاٰةَ وَ مِمّٰا رَزَقْنٰاهُمْ یُنْفِقُونَ. (3)
آنان که به غیب ایمان می آورند، و نماز را بر پا می دارند، و از آنچه به ایشان روزی داده ایم انفاق می کنند.
📖وَ اَلَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِمٰا أُنْزِلَ إِلَیْكَ وَ مٰا أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ وَ بِالْآخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ. (۴)
و آنان که بدانچه به سوی تو فرود آمده، و به آنچه پیش از تو نازل شده است، ایمان می آورند؛ و به آخرت یقین دارند.
3⃣قرآن هستی را به ۲ بخش تقسیم می کند عالم غیب و عالم شهود (عالم غیب به خداوند متعال فرشتگان مواد و حضرت مهدی علیهالسلام اطلاق شده است)
متقین به کل هستی ایمان دارند ولی دیگران تنها آنچه را قبول میکنند که برایشان محسوس باشد حتی توقع دارند که خدا را با چشم ببینند چنانکه برخی به حضرت موسی گفتند: ما هرگز به تو ایمان نمیآوریم مگر آنکه خدا را آشکارا مشاهده کنیم ( بقره ۵۵ )
این افراد درباره قیامت نیز می گویند جز این دنیا کم ما در آن زندگی میکنیم جهان دیگری نیست میمیریم و زنده میشویم و این روزگار است که ما را از بین میبرد.
چنین افرادی هنوز از مدار حیوانات نگذشتهاند و میخواهند همه چیز را از طریق حواس درک کنن
🔺 ایمان از عمل جدا نیست در کنار ایمان به غیب انجام وظایف و تکالیف عملی لازم است: یومنون ...یقیمون...ینفقون...
🔻برگزاری نماز باید مستمر باشد نه موسمی و مقطعی: یقیمون الصلوة
♦️ در انفاق نیز باید میانهرو باشیم: مما رزقناهم (مما یعنی بعضی از آنچه روزی کردهایم نه همه را انفاق می کنند.
💢 از هرچه خداوند به ما عطا کرده( علم آبرو ثروت قدرت و....) به دیگران انفاق کنیم "ممارزقناهم ینفقون"
4⃣ ابزار شناخت انسان محدود به حس و عقل نیست بلکه وحی نیز یکی از راههای شناخت است که متقین به آن ایمان دارند انسان در انتخاب راه بدون راهنما دچار تحیر و سرگردانی می شود رفتار و گفتار پیامبران بهترین الگوی انسان برای رسیدن به سعادت است.
🔺 ایمان به تمام انبیا و کتب آسمانی لازم است زیرا همه آنان یک هدف را دنبال میکنند: یومنون.... و ما انزل من قبلک.
🔻 پیامبر اسلام آخرین پیامبر الهی است: تکرار عبارات "من قلبک" در قرآن بدون ذکر "من بعدک" نشانه خاتمیت پیامبر اسلام و قرآن است.
📚تفاسیر آقای قرائتی
✅ کانال یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍ پرسش وپاسخ👆👆
✅ کانال یاوران قرآن
http://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd