صفحه ۴۳ مصحف شریف
سوره مبارکه بقره
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5778625544669103345.mp3
1.99M
🔸ترتیل صفحه 43 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 43
اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ ۖ وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَوْلِيَاؤُهُمُ الطَّاغُوتُ يُخْرِجُونَهُمْ مِنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ ۗ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ ۖ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (257)
خدا ولىّ کسانى است که ايمان آورده اند; آنان را از ظلمت ها به سوى نور بيرون مى برد، و کسانى که کفر ورزيده اند اولياى آنان طاغوت ها هستند که آنها را از نور به سوى ظلمت ها بيرون مى برند. اينان اهل آتش اند و در آن جاودان خواهند بود. (257)
أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِي حَاجَّ إِبْرَاهِيمَ فِي رَبِّهِ أَنْ آتَاهُ اللَّهُ الْمُلْكَ إِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّيَ الَّذِي يُحْيِي وَيُمِيتُ قَالَ أَنَا أُحْيِي وَأُمِيتُ ۖ قَالَ إِبْرَاهِيمُ فَإِنَّ اللَّهَ يَأْتِي بِالشَّمْسِ مِنَ الْمَشْرِقِ فَأْتِ بِهَا مِنَ الْمَغْرِبِ فَبُهِتَ الَّذِي كَفَرَ ۗ وَاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ (258)
آيا نظر کرده اى به آن کس که چون خدا فرمانروئيش داده بود با ابراهيم درباره پروردگارش به محاجّه برخاست؟ آنگاه که ابراهيم گفت: پروردگار من است که حيات مى بخشد و مى ميراند. [او ]گفت: منم که حيات مى بخشم و مى ميرانم. ابراهيم گفت: بى ترديد خدا خورشيد را از مشرق مى آورد، تو آن را از مغرب بياور! پس آن کس که کفر مىورزيد مبهوت شد. و خدا مردم ظالم را هدايت نمى کند. (258)
أَوْ كَالَّذِي مَرَّ عَلَىٰ قَرْيَةٍ وَهِيَ خَاوِيَةٌ عَلَىٰ عُرُوشِهَا قَالَ أَنَّىٰ يُحْيِي هَٰذِهِ اللَّهُ بَعْدَ مَوْتِهَا ۖ فَأَمَاتَهُ اللَّهُ مِائَةَ عَامٍ ثُمَّ بَعَثَهُ ۖ قَالَ كَمْ لَبِثْتَ ۖ قَالَ لَبِثْتُ يَوْمًا أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ ۖ قَالَ بَلْ لَبِثْتَ مِائَةَ عَامٍ فَانْظُرْ إِلَىٰ طَعَامِكَ وَشَرَابِكَ لَمْ يَتَسَنَّهْ ۖ وَانْظُرْ إِلَىٰ حِمَارِكَ وَلِنَجْعَلَكَ آيَةً لِلنَّاسِ ۖ وَانْظُرْ إِلَى الْعِظَامِ كَيْفَ نُنْشِزُهَا ثُمَّ نَكْسُوهَا لَحْمًا ۚ فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ قَالَ أَعْلَمُ أَنَّ اللَّهَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (259)
يا مانند آن کس که بر شهرى گذشت که [ديوارهاى آن ]بر سقف هايش فرو ريخته بود; گفت: چگونه خدا [مردم ]اينجا را بعد از مرگشان زنده مى کند؟! پس خدا او را صد سال ميراند، سپس وى را برانگيخت. گفت: چقدر مانده اى؟ گفت: يک روز يا بخشى از يک روز مانده ام. گفت: [نه ]بلکه صد سال مانده اى. اينک به خوردنى و آشاميدنى خود نظر کن که فاسد نشده اند، و به الاغت نظر کن [که متلاشى شده است]، ما به منظور اينکه تو را نشانه اى براى مردم قرار دهيم [زنده ات کرديم، ]و به اين استخوان ها نظر کن که چگونه بلندشان مى کنيم سپس به آنها گوشت مى پوشانيم؟ پس هنگامى که [حقايق ]براى او آشکار شد گفت: مى دانم که خدا بر هر چيزى تواناست. (259)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
نکته تفسیری صفحه ۴۳:
ابراهیم و نمرود:
داستان دشمنی ابراهیم با خدایان دروغین، بارها در قرآن تکرار شده است. به راستی حضرت ابراهیم(ع) قهرمان یکتاپرستی است. او در شهر«بابل»(در سرزمین عراق کنونی) به دنیا آمد. در زمان او پادشاه زورگو و ستمگری به نام«نمرود بن کنعان» فرمانروایی آن سرزمین را به دست داشت. تقریباً تمام مردم بابل، بت پرست بودند و اگرچه نمرود نیز بت می پرستید، ولی از نادانی مردم سوء استفاده کرد و خود را به عنوان خدای بزرگ مردم معرفی نمود؛ یعنی او در کنار خدایان مختلف، خدای خاص و ویژة آنان بود! پس از آنکه حضرت ابراهیم(ع)به جرم شکستن بتها، در آتش پرتاب شد و در کمال حیرت و ناباوری مردم، آن کوهِ آتش به گلستان تبدیل گشت، کار برای نمرودو نمرودیان سخت شد؛ زیرا دشمنِ خدایان آنان، به صورت معجزه آسایی از مرگ حتمی نجات یافته بود و اکنون با کمال آرامش در برابر آنان ایستاده بود. اینجا دیگر سلاح زور، بی اثر شده بود و برای فراموش شدن ابراهیم در یادهای مردم، باید راه دیگری پیدا میکردند. ابراهیم(ع)و نمرود، روبروی هم ایستادند تا با هم بحث کنند و مردم قضاوت کنند که سخن کدامیک درست تر است. نمرود با غرور و تکبر به ابراهیم گفت: خدای تو کیست؟ ابراهیم در معرفی پروردگار خود به «پدیدة مرگ و حیات» اشاره کرد؛ به راستی زنده شدن و مردن، یکی از پیچیده ترین اسرار جهان است. چه اتفاق می افتد که از دانه ای که مانند یک سنگریزه خشک و سفت است، جوانة سبز و شاداب سر می زند و پس از مدتی، درختی شکوهمند پدید می آید. ما از کجا آمده ایم و چه اتفاقی افتاده که ما هستیم؟ چه می شود که انسانی توانا، ناگهان به لاشه ای متعفّن و بدبو تبدیل می شود؟ آری؛ ابراهیم با دانایی تمام از این راز سخن گفت و خداوند را به عنوان کسی که زنده می کند و می میراند، معرفی کرد؛ ولی نمرود حیله گر، از نادانی مردم استفاده کرد و گفت: اینکه مهم نیست، من هم زنده می کنم و می میرانم. آنگاه دستور داد دو زندانی را به آنجا آورده، یکی را بکشند و دیگری را از مرگ نجات دهند و بدین وسیله چنین نشان داد که او هم زنده کننده و می راننده است. اگرچه سخن نمرود ربطی به دلیل ابراهیم نداشت، ولی دیگر وقت آن نبود که ابراهیم بیشتر از این در این مورد با نمرود بحث کند. به همین خاطر دلیل دیگری آورد. ابراهیم گفت: همة شما می بینید که هر روز صبح خورشید از مشرق طلوع می کند و قطعاً این پدیده حساب شده، براساس برنامه ریزی خداست، حالا اگر تو خدای جهان هستی، کاری کن که خورشید از مغرب طلوع کند. اینجا بود که نمرود بهت زده شد؛ چون ابراهیم سخنی گفت که نمرود پاسخی برایش نداشت. آری؛ نمرود و نمرودهای تاریخ در هر زمان با اندک قدرتی، خود را گم کردند و ادعای خدایی نمودند، ولی ذرّه ذرّه هستی گواهی می دهد که پروردگار جهان، خدایی یکتا، توانا، دانا و بی نیاز است.[1]
[1] این متن از تفسیر المیزان، نمونه و مجمع البیان ذیل آیه مورد بحث اقتباس شده است.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اگه دنیا بهت پست کرد، این آیه رو بخون!!!🔺
🎤استاد رفیعی
بانشر برای دیگران شما هم درثوابش شریک باشید
___
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
📜 #متن |🔰 پدربزرگِ کفر !
🍂آدمى كه به ماهى چند هزار تومان حقوق و يك زن و بچه و برو بيايى و احياناً يك عنوان روشنفكرى و چند جلسه سخنرانى قانع است، ديگر چه مى خواهد؟!
🍂 اگر به اين حد قانع باشد، طبيعى است كه حركتى نكند، طبيعى است كه در ركودش بگندد.
🍂اگر به طهارت آب پاك چشمه ها و اشك پاك ابرها هم كه باشد، مى گندد؛ كه گنديدن ضرورت است.
🍂كفر متحرك به اسلام مى رسد، ولى اسلام راكد، پدر بزرگِ كفر است.
🍂سلمان ها در حالى كه كافر بودند، حركتشان آنها را به رسول منتهى كرد و زبيرها در حالى كه با رسول بودند، ركودِشان آنها را به كفر پيوند زد.
🍂كفرى كه با حركت ما همراه باشد، وحشتى ندارد. وحشت آنجايى است كه با ركودها پيوند خورده باشيم.
🍂آدمى تا زمانى كه مسائل را در همين حد، احساس نكرده باشد، منشاء عمل و حركتى در او نخواهد شد.
🍂اين نكته كه چرا از جايى كه هستيم حركت كنيم؟ بايد خود، جواب آن را بدهيم.
🍂بايد خود احساس كنيم در جايى كه ايستاده ايم، نمى توانيم كارى انجام دهيم و بين آنچه هستيم و آنچه مى توانيم باشيم، فاصله است.
🍂ما كه براى رسيدن به يك شغل، يك منصب و يا حتى يك ليوان آب، اين قدر فعّال و كوشا هستيم و اين قدر زد و بند مى كنيم، آيا ضرورى تر از اينها برايمان وجود ندارد؟! آيا در همين سطح و اندازه هستيم؟!
❛❛ عینصاد
📚 #حرکت | ص ۱۱
#⃣ #بریده_کتاب #تربیت
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجت الاسلام راستگو؛ تاثیر شیر دادن به نوزاد در علاقه به نماز
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
هدایت شده از 🌴 یاوران نماز 🌴
سلام علیکم
تراکت خام برا هیئتتون میخوای؟👀
بک گراند های خوب نداری ادیت بزنی؟👀
پروفایل خوب نداری؟👀
@ario_graph
آموزش هایی میخوای که همه جا پولیه؟👌🏻👌🏻💬💬💬
@ario_graph
اینجا همه و همش هست💙💙
@ario_graph
هر ابزاری و آموزشی خواستی داخل کانال آیدی ادمین هست پیام بده 💛💛
@ario_graph
حالا یه نگاهی به کانال بنداز🙈
ضرر نداره😄
@ario_graph
📜 #متن |🔰 اسیرِ خود
🪢انسان مى تواند حتى با شنيدن صداى خدا و حضور بهشت و جهنم، حتى به خاطر يك كبر و يا يك حرص يا يك بخل، يا يك حسد، از راه باز بماند و رجيم شود.
🪢ظلم و علو، مى تواند مانع تأثير يقين و شهود انسان باشد و مى تواند طمع و گندم رى، او را كور كند و ترازوى او را خراب نمايد.
🪢اسارت هاى ما گسترده و مشهود است!
🪢 به خاطر هوس بچه ها از تكليف، چشم مى پوشيم. به خاطر دستيابى به توپ و گل، حدود را زير پامى گذاريم و حريف را ناجوانمردانه مى اندازيم؛ به خاطر هيچ مى گذريم و با توهم ها حقايق را رها مى كنيم.
🪢آنجاكه ميزان را به دست مى آوريم و فرصت ترازودارى پيدا مى كنيم، ضعف در محاسبه و جهل به قدرها و اندازه ها، بهشت و جهنم ما را در موارد محدودى نشان مى دهد و در تمامى موارد سنجش نمى كند.
🪢آنجاكه مى سنجد و نشان مى دهد باز كفر و كبر و غرور و طمع و هزار مانع مى تواند ما را به جحد و عناد و كفر و چشم پوشى وادار سازد و رجيم نمايد.
🪢 آنجاكه عبوديّت شكل مى گيرد، باز اين خطر هست كه بازگرديم و در مصاف دشمنِ بيدار به غفلت روى آوريم و لباس جنگ را فراموش كنيم، كه طبيعى است مورد تهاجم قراربگيريم و در خانه ى خودمان به اسارت درآييم و در سرزمين خودمان شكست بخوريم.
❛❛ عینصاد
📚 #وارثان_عاشورا | ص ۲۷۴
#⃣ #بریده_کتاب #امامت
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd