✍ امام صادق «علیه السلام»⇩:
🔰 آفتابی که به زائر حسین(ع) میتابد، گناهانش را از بین میبرد.
✙↫ زائر حسین(ع) وقتی به قصد زیارت از خانهاش خارج میشود، سایهاش بر چیزی نمیافتد، مگر اینکه آن چیز برایش دعا میکند.
و هنگامی که آفتاب بر او بتابد، گناهانش را از بین میبرد، همانطور که آتش، هیزم را از بین میبرد.
📗{کاملالزیارات، ص ۲۷۹}
صفحه ۲۰۶ مصحف شریف
سوره مبارکه توبه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_6006077469247930831.mp3
1.85M
🔸ترتیل صفحه ۲۰۶ با صدای استاد حامد ولیزاده _مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای استاد عباس سلیمی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 9
سوره مبارکه التوبة
صفحه 206
وَعَلَى الثَّلَاثَةِ الَّذِينَ خُلِّفُوا حَتَّىٰ إِذَا ضَاقَتْ عَلَيْهِمُ الْأَرْضُ بِمَا رَحُبَتْ وَضَاقَتْ عَلَيْهِمْ أَنْفُسُهُمْ وَظَنُّوا أَنْ لَا مَلْجَأَ مِنَ اللَّهِ إِلَّا إِلَيْهِ ثُمَّ تَابَ عَلَيْهِمْ لِيَتُوبُوا ۚ إِنَّ اللَّهَ هُوَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ (118)
و نيز آن سه تن را که [از رفتن به تبوک ]باز ماندند، تا وقتى که زمين با همه وسعتش بر آنان تنگ شد و از خود به تنگ آمدند، و يقين کردند که پناهى از خدا جز به سوى او نيست، آنگاه به آنان لطف کرد تا توبه کنند. همانا خداست که بسيار توبه پذير و رحيم است. (118)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ (119)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! از خدا پروا کنيد و با صداقت پيشگان باشيد. (119)
مَا كَانَ لِأَهْلِ الْمَدِينَةِ وَمَنْ حَوْلَهُمْ مِنَ الْأَعْرَابِ أَنْ يَتَخَلَّفُوا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ وَلَا يَرْغَبُوا بِأَنْفُسِهِمْ عَنْ نَفْسِهِ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ لَا يُصِيبُهُمْ ظَمَأٌ وَلَا نَصَبٌ وَلَا مَخْمَصَةٌ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَطَئُونَ مَوْطِئًا يَغِيظُ الْكُفَّارَ وَلَا يَنَالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَيْلًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صَالِحٌ ۚ إِنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ (120)
براى اهل مدينه و اعراب صحرانشين که اطراف آنانند، نشايد که [در سفر جهاد ]از رسول خدا تخلّف کنند و نشايد که حضور خود را از او دريغ دارند. اين بدان سبب است که هيچ تشنگى يا خستگى يا گرسنگى اى در راه خدا به آنان نمى رسد، و در هيچ زمينى قدم نمى گذارند که کافران را به خشم آورد و به هيچ دشمنى آسيبى نمى رسانند مگر اينکه به سبب آن، عملى شايسته براى آنان نوشته مى شود. قطعاً خدا اجر نيکوکاران را ضايع نمى کند. (120)
وَلَا يُنْفِقُونَ نَفَقَةً صَغِيرَةً وَلَا كَبِيرَةً وَلَا يَقْطَعُونَ وَادِيًا إِلَّا كُتِبَ لَهُمْ لِيَجْزِيَهُمُ اللَّهُ أَحْسَنَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (121)
و هيچ مال کم يا زيادى را هزينه نمى کنند و در هيچ وادى اى راه نمى سپرند مگر اينکه براى آنان نوشته مى شود، تا خدا طبق بهترين عملى که مى کردند جزايشان دهد. (121)
۞ وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً ۚ فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ (122)
و نشايد که همه مؤمنان [براى آموختن علم دين ]کوچ کنند، پس چرا از ميان هر فرقه اى از آنان، دسته اى کوچ نمى کنند تا در کار دين دانش بياموزند و هنگامى که به قوم خود بازگشتند
به آنان اخطار کنند شايد برحذر شوند. (122)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۰۶🌷
محافظان مرزهای ایمان:
همان طور که در صفحات گذشته خواندیم، پس از بازگشت لشکر اسلام از جنگ تبوک، خداوند منافقانی را که بدون عذر از شرکت در جنگ سر باز زده بودند، به باد ملامت گرفت و آنان را به شدّت توبیخ کرد. این برخورد، افراد باایمان را بیش از گذشته به شرکت در تمام جنگ ها واداشت تا مبادا از ننگ منافقان، چیزی به ایشان برسد. از همین رو، حتّی در مواردی که پیامبر در جنگ شرکت نمیكرد و در مدینه حضور داشت، همه ی مسلمانان به میدان جهاد میرفتند و اطراف پیامبر را خالی می گذاشتند. در این احوال، خداوند این آیه را نازل فرمود و به مسلمانان یادآوری کرد که اگرچه شرکت در میدان جهاد بسیار مهم است، فراگیری حقایق دینی و علوم اسلامی از پیامبر نیز اهمیت دارد و نباید تمام مسلمان ها یکباره به سوی میدان های جنگ حرکت کنند؛ بلکه گروهی از آنان از هر آبادی و شهری باید نزد پیامبر روند و با مسائل دینی خود آشنا شوند، و هنگامی که به شهر خویش بازگشتند، مردم را از دستورهای اسلام آگاه کنند. رعایت این مطلب نه تنها در دوران حیات پیامبر، بلکه در هر زمانی ضرورت دارد. پس لازم است که در هر عصری، گروهی از مسلمانان به مراكز علوم اسلامی بروند و پس از آشنایی با تعالیم دین، به سرزمین خود بازگشته، مردم را با آن آشنا کنند. از این رو در سخنان پیشوایان دین، تأکید فراوانی بر آموختن علوم اسلامی و یاد دادن آن به دیگران شده، و برای کسانی که در این مسیر مقدّس گام می نهند، پاداش فراوانی مشخّص شده است.
در روایتی از امام صادق می خوانیم:
«شیعیان دانشمند ما، مرزدارانی هستند که در مواقع حساس، به دفاع از دین خدا برمی خیزند و از حمله ی شیطان و دار و دسته اش به شیعیانی که در علوم دینی ضعیف اند، جلوگیری می کنند و نمی گذارند که شیطان و پیروانش که دشمن ما اهلبیت هستند بر آنان مسلّط شوند. آگاه باشید هر کس از شیعیان ما به چنین وظیفه ی مهمّی مشغول شود، هزار هزار بار از کسانی که با دشمنان ظاهری می جنگند، برتر است؛ زیرا این ها از دینِ دوستداران ما محافظت می کنند و آنان از بدن های ایشان.» در روایت زیبایی از امیرالمؤمنین که توصیه هایی به فرزندش محمّد حنفیه در باره ی ارزش و اهمّیت دانشمندان علوم دینی است، چنین آمده است:
«احکام دین را دریاب؛ چرا که فقیهان در دین، وارثان پیامبران اند... و بدان که آنچه در آسمان ها و زمین است، برای کسی در پی فراگیری دانش است، طلب آمرزش می کنند؛ حتّی پرندگان آسمان و ماهی های دریا.»
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷۳ نفر که عاقبت بخیرنشدند
🌷۱.بلعم باعورا، عاقبت بخیرنشد:
بلعم باعورا،عالم بنی اسرائیل که خدابهش اسم اعظم دادومستجاب الدعوه بودولی به خاطردنیاپرستی ازخداجداشدوعاقبتش جهنم شد:۱۷۵و۱۷۶اعراف
واتل عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِيٓ آتَيْنَاهُ آيَاتِنَا فَانْسَلَخَ مِنْهَا فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَانُ فَكَانَ مِنَ الْغَاوِينَ ...۱۷۵و۱۷۶اعراف
🌷۲. ثعلبه بن حاطب عاقبت بخیرنشد:
ثعلبه بن حاطب ، ثروت خواست و وعده دادکه اهل صدقه وکمک به نیازمندان باشد
ولی وقتی خدابهش ثروت داد،نه تنهاصدقه ندادبلکه زکات واجب راهم انکارکردوازدین خارج شد:
وَمِنْهُمْ مَنْ عَاهَدَ اللَّهَ لَئِنْ آتَانَا مِنْ فَضْلِهِ لَنَصَّدَّقَنَّ وَلَنَكُونَنَّ مِنَ الصَّالِحِينَ... ۷۵تا۷۷توبه
🌷۳.برصیصای عابدفریب شیطان راخورد:
🌷کَمَثَلِ الشَّیطانِ اِذْ قالَ لِلاِنسانِ اکْفُرْ فَلمّا کَفَرَ قالَ اِنّی بَریءٌ مِنکَ اِنّی اَخافُ اللهَ رَبّ الْعالمینَ»
🌷شیطان به انسان (برصیصای عابد) گفت: کافر شو، تا مشکلات تو را حل کنم. اماوقتی او کافر شد،شیطان گفت من از توبیزارم که کافرشدی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_6030843045245618392.mp3
4.5M
🔷 ۸۰ دستور دینی برای جلب رزق و روزی
♦️#ابراهیم_افشاری
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍امام باقر (علیه السلام ):
هركسي در #ركوع و سجود و قيام خود #صلوات فرستد خدا ثواب آن را مانند ثواب ركوع و #سجود و قيام براي او مي نويسد .
📚(ثواب الاعمال ، ص 61)
🔰کانال یاوران نماز
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
🔰 باما همراه باشید.