📖معارف قرآنی
🌷۳ آیه درباره دعا:
🌷۱.ادعونی استجب لکم...۶۰ غافر
بخوانید مراتا اجابت کنم شمارا
🌷وإذا سألک عبادی عنی فانی قریب اجیب دعوة الداع اذا دعان
جواب بندگانم رازود میدهم
🌷قل لایعبأ بکم ربی لولادعائکم
بگو اگر دعای شمانباشد، خداوند به شما توجه واعتنا نمیکند.
یاوران دین
@yavaranQoran
📖قولُوا قَوْلًا سَدِيدا
❤️ویژگیهای قول سدید
💠استاد انصاریان: با گفتار سدید تمام گناهان گذشته بین ما و خدا بخشیده می شود/ با دشمن خدا هم بد و تلخ حرف نزنید
🔻اگر اهل «قول سدید» شوید، خداوند همۀ کارهایتان را سر و سامان می دهد و وقتی تصمیم می گیرید زبان را به دایرۀ گفتار سدید بیاورید تمام گناهان گذشته بین خودتان و خود را می بخشد، لذا کسی که مطیع خدا و پیغمبر باشد به نجات عظیم دست پیدا کرده است.
خداوند سفارش می کند با هر کسی روبه رو می شوید، از جمله شیعه، سنی، یهودی، مشرک، کافر، فاسق و فاجر خوب حرف بزنید.
🔻قرآن مجید راجع به چشم، گوش، پا، دست، شکم و عضو غریزه آیه دارد که در مجموع تقریباً صد و پنجاه آیه می شود؛ اما به زبان که می رسد دویست و هشتاد و سه آیه فقط دربارۀ زبان است.
یکی از آیات مربوط به زبان در آیه 70 سوره احزاب آمده که خداوند می فرماید: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِيدا». «قولوا» در این آیه یک حکم شرعی واجب اخلاقی الهی است، «قُولُوا قَوْلًا سَدِيدا»
فقط تا آخر عمرتان حرف استوار، درست، صحیح و حق بزنید.
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقطعی از تلاوت جدید
استاد محمود شحات انور
با حضور مصطفی اسماعیل طنطاوی قاری جوان و مقلد خانواده استاد شحات
در تاریخ 22/11/2018
در کشور مصر
@yavaranQoran
بــــا نــام خــدا
ســــــــلام عـــلــیــکــم
💠باقـــدردانـــی از همه ی شرکــت کـنـنـدگان محترم
در مسابقه ی شـــــمــاره ی ۴
تفـسـیــرســـوره ی نــــــاس
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
💠با تـوجـه به ایـن نکـته کـه: هــرکـــه مـــــونس قــــران بـاشد برنده است
اسامی بــــــرنـــــدگـــان به شرح ذیل می باشد:👇
1⃣کاربر:یاعلی
2⃣کاربر :یا صاحب الزمان ادرکنی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
هدایای نقدی به این عزیزان اهدا خواهد شد
💠 هرچند ارزش کار قـــرانی ازایـن هدایا
بسیار بیشتر است وفقط رضای الـهی و
قـــــــــــرب خداوند جزای آن است 🌸
✍داستان پیامبران
داستان حضرت یحیی(علیه السلام)
حضرت یحیی(علیهالسلام)[1] یكی از پیامبران بنی اسرائیل است، كه نام مباركش پنج بار در قرآن مجید آمده است.[
وی پنج هزار و پانصد و هشتاد و پنج سال بعد از هبوط آدم(علیهالسلام) متولد شد. نام پدرش «زكریا بن برخیا» و نام مادرش «اشیاع» از نوادگان حضرت یعقوب(علیهالسلام) میباشد.
چنانكه قبلا ذكر شد او در اثر دعای پدرش، كه از خدا فرزند خواست، متولد گردید. ولادتش خارق عادت بود، زیرا زكریا(علیهالسلام) در آن موقع پیر وناتوان و زنش فرتوت و نازا بود.
در اینكه چرا یحیی(علیهالسلام) را بدین نام خواندهاند؟ اختلاف نظر وجود دارد، بعضی میگویند، چون خداوند نازایی مادرش را به وسیله تولد او شفا بخشید او را یحیی نامیدند.
عدهای میگویند: خداوند قلب او را به وسیله ایمان زنده كرد و گروهی دیگر معتقدند: چون خداوند قلب او را به وسیله نبوت زنده و شاداب فرمود.
یحیی(علیهالسلام) اولین كسی است كه به این اسم نامیده شد و احدی قبل از او، بدین اسم نامیده نشده است.[ سرانجام پس از سی سال زندگانی شهید شد، و در مسجد جامع آموی دمشق دفن شد.
پیامبری یحیی(علیهالسلام) و ویژگیهای وی
حضرت یحیی(علیهالسلام) در كودكی به مقام نبوت رسید و این از امتیازات اوست،چون اولین كسی بود كه در سنین كودكی به پیامبری رسید. پروردگار عالم به او دستور داد:كه با قوت و قدرت، احكام تورات را در میان مردم اجرا كند. لذا وی پس از پدر بزرگوارش زمام رسالت را به عهده گرفته و در تعمیم و گسترش آیینش از هیچ تلاشی مضایقه نكرد.
او مروج آیین موسی(علیهالسلام)بود، وقتی كه عیسی، به مقام نبوت رسید به او ایمان آورد و مروج آیین حضرت مسیح(علیهالسلام) گردید.
یحیی(علیهالسلام) بر اثر پاكزیستی و رابطه تنگاتنگ با خدا، مقامش به جایی رسید كه خداوند او را به داشتن شش خصلت برجسته ستوده و سپس بر او سلام میكند.
او در همان كودكی از پارسایان و شایستگان و صلحا بود،و هرگز دلبستگی به دنیا نداشت، او در عصر پدرش زكریا(علیهالسلام) به مسجد بیت المقدس وارد شد و احبار و رهبانان (علمای یهود) بیت المقدس را در لباسها و شب كلاههای بلند پشمینه مشاهد كرد، كه با وضع دلخراشی خود را به دیوار مسجد بستهاند و مشغول عبادت هستند.
یحیی(علیهالسلام) با دیدن آن منظره نزد مادرش آمده و از او خواست تا برای او نیز جامهای همانند آنان تهیه نماید تا به بیت المقدس درآمده و همراه علمای عابد بنی اسرائیل به عبادت و ریاضت مشغول باشد.
ابتدا پدرش زكریا(علیهالسلام) با خواست او مخالفت ورزید چرا كه عقیده داشت، او هنوز بسیار خردسال است، اما یحیی(علیهالسلام) از پدرش پرسید: آیا كسانی كوچكتر از من، دیده از این جهان فرو نبستهاند؟
حضرت زكریا(علیهالسلام) كه شوق فرزندش را دید از همسرش خواست، تا برای او لباسی همانند رهبانان تهیه نماید، مدتی از عبادت یحیی(علیهالسلام) در بیتالمقدس گذشت، تا آنكه از شدت عبادت و شب زندهداری به استخوان پارهای تبدیل گشت... .
یحیی(علیهالسلام) شهید راه امر به معروف و نهی از منكر
قرآن مجید درباره شهادت یحیی(علیهالسلام) چیزی نگفته است، ولی روایات مختلفی در این زمینه وارد شده.
از جمله نوشتهاند: هیرودیس حاكم و پادشاه فلسطین(بیت المقدس) عاشق «هیرودیا» دختر برادرش شد، و تصمیم گرفت با وی ازدواج كنند. اقوام و خویشان او به این كار راضی بودند.
این خبر به یحیی(علیهالسلام) رسید، وی اعلام كرد كه: «این كار حرام و باطل و بر خلاف دستور تورات است.» و شروع به مبارزه كرد.
فتوای او دهان به دهان به همه رسید، هیرودیا پس از شنیدن این مطلب، طوری دل هیرودیس را ربود، كه او را وادار به قتل یحیی(علیهالسلام) كرد، به دستور شاه حضرت یحیی (علیهالسلام) را سر بریدند و سرش را پیش «هیرودیس» و معشوقهاش «هیرودیا» آوردند.
وقتی كه سر مقدس یحیی(علیهالسلام) را از بدن جدا نمودند، قطرهای از خونش به زمین ریخت و هر چه خاك بر روی آن ریختند، خون در حال جوشش از میان خاك بیرون میآمد و تلی از خاك به وجود آمد، ولی خون از جوشش نیفتاد و تلی سرخ دیده میشد.
طولی نكشید كه «بخت النصر» قیام كرد و بر بنی اسرائیل مسلط شد از سبب جوشیدن خون پرسید؟
هیچ كس ندانست، گفتند: مردی پیر هست او میداند. چون او را طلبید و از او پرسید، او از پدر و جد خود قصه حضرت یحیی(علیهالسلام) را نقل كرد و گفت: مدتی قبل، پادشاه این منطقه حضرت یحیی (علیهالسلام) را كشت و سرش را از بدن جدا كرد، خون او به زمین چكیده و همچنان آن خون میجوشد.
بخت النصر گفت: آنقدر از مردم اینجا بكشم تا خون از جوشیدن باز ایستد.
دستور داد هفتاد هزار نفر را بر روی آن خون كشتند، تا خون از جوشیدن ایستاد.
محل دفن حضرت یحیی(علیهالسلام)
اكنون سر مبارك حضرت یحیی(علیهالسلام) در داخل شبستان مسجد اموی شام (مسجد جامع دمشق) در نیمه شرقی آن قرار گرفته و مقام شریف به صورت مربع و