صفحه ۴۱۶ مصحف شریف
سوره مبارکه سجده
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
4_5778187513839487407.mp3
2.03M
🔸ترتیل صفحه 416 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام نهاوند
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 32
سوره مبارکه السجده
صفحه 416
وَلَوْ تَرَىٰ إِذِ الْمُجْرِمُونَ نَاكِسُو رُءُوسِهِمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ رَبَّنَا أَبْصَرْنَا وَسَمِعْنَا فَارْجِعْنَا نَعْمَلْ صَالِحًا إِنَّا مُوقِنُونَ (12)
و [صحنه دلخراشى را خواهى ديد] اگر ببينى وقتى که اين مجرمان [منکر معاد] نزد پروردگار [خود] سرهايشان را به زيرافکنده اند [و مى گويند: ]پروردگارا! بينا و شنوا شديم، پس مارا [به دنيا] برگردان تا کار شايسته انجام دهيم که ما حتماً به يقين رسيده ايم. (12)
وَلَوْ شِئْنَا لَآتَيْنَا كُلَّ نَفْسٍ هُدَاهَا وَلَٰكِنْ حَقَّ الْقَوْلُ مِنِّي لَأَمْلَأَنَّ جَهَنَّمَ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ أَجْمَعِينَ (13)
و اگر مى خواستيم، هدايت هر کسى را [به اجبار] به او مى داديم، ولى [همه را مختار آفريديم که راه خير يا شرّ را خود انتخاب کنند و] اين سخن از من حقّ است که حتماً جهنّم را از [مجرمان] جنّيان و آدميان پر خواهم کرد. (13)
فَذُوقُوا بِمَا نَسِيتُمْ لِقَاءَ يَوْمِكُمْ هَٰذَا إِنَّا نَسِينَاكُمْ ۖ وَذُوقُوا عَذَابَ الْخُلْدِ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (14)
پس [گفته مى شود:] چون لقاى امروزتان را فراموش کرديد [عذاب را ]بچشيد، همانا ما [نيز] شما را فراموش کرده ايم و بچشيد عذاب هميشگى را به سزاى آنچه انجام مى داديد. (14)
إِنَّمَا يُؤْمِنُ بِآيَاتِنَا الَّذِينَ إِذَا ذُكِّرُوا بِهَا خَرُّوا سُجَّدًا وَسَبَّحُوا بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَهُمْ لَا يَسْتَكْبِرُونَ ۩ (15)
تنها کسانى به آيات ما ايمان مى آورند که وقتى به وسيله آنها به آنان تذکّر داده شود، سجده کنان به رو درمى افتند و همراه با ستايش پروردگارشان [او را] تنزيه مى کنند در حالى که تکبّر نمىورزند. (15)
تَتَجَافَىٰ جُنُوبُهُمْ عَنِ الْمَضَاجِعِ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ خَوْفًا وَطَمَعًا وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ (16)
پهلوهاى آنان از خوابگاه هايشان دورى مى کند، در حالى که پروردگارشان را از روى بيم و اميد مى خوانند و از آنچه به ايشان عطا کرده ايم انفاق مى کنند. (16)
فَلَا تَعْلَمُ نَفْسٌ مَا أُخْفِيَ لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْيُنٍ جَزَاءً بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (17)
پس هيچ کس نمى داند چه چيزهايى که روشنى بخش چشم ها است براى آنان ذخيره شده است [اين] به سزاى اعمالى است که مى کرده اند. (17)
أَفَمَنْ كَانَ مُؤْمِنًا كَمَنْ كَانَ فَاسِقًا ۚ لَا يَسْتَوُونَ (18)
با اين وصف آيا کسانى که مؤمن اند مانند کسانى هستند که فاسق اند؟ هرگز مساوى نيستند. (18)
أَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَلَهُمْ جَنَّاتُ الْمَأْوَىٰ نُزُلًا بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ (19)
امّا کسانى که ايمان آورده و کارهاى شايسته انجام داده اند، براى آنان باغ هاى اقامتگاه خواهد بود که به سزاى آنچه انجام مى داده اند به ايشان پيشکش مى شود. (19)
وَأَمَّا الَّذِينَ فَسَقُوا فَمَأْوَاهُمُ النَّارُ ۖ كُلَّمَا أَرَادُوا أَنْ يَخْرُجُوا مِنْهَا أُعِيدُوا فِيهَا وَقِيلَ لَهُمْ ذُوقُوا عَذَابَ النَّارِ الَّذِي كُنْتُمْ بِهِ تُكَذِّبُونَ (20)
و امّا کسانى که نافرمانى کرده اند اقامتگاهشان آتش است، هر بار بخواهند از آن بيرون آيند در آن بازگردانده مى شوند و به آنان گفته مى شود: بچشيد عذاب اين آتش را که آن را تکذيب مى کرديد. (20)
🌸🌸🌸
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
نکته تفسیری صفحه ۴۱۶:
هیچ کس نمی داند که چه پاداش بی نظیری برایش پنهان شده است:
خدای مهربان در این آیات از بندگان خوب خود سخن می گوید؛ بندگانی که او را دوست دارند و او نیز آنان را دوست دارد و پاداشی وصف ناشدنی برایشان در نظر گرفته است. این آیات به سه ویژگیِ مهم افراد باایمان اشـاره می کنـد:
1ـ آنان در برابر آیات و نشانه های خدا بی تفاوت نیستند؛ بلکه با دیدن نشانه های قدرت و عظمت خدا در جهان هستی و شنیدن آیات او که بر پیامبرش نازل فرموده، به خدا توجّه می کنند و در پیشگاه او به خاک می افتند و در برابر شکوه و بزرگی اش اظهار کوچکی و فروتنی می کنند.
2ـ آنان در تاریکی شب و در آن هنگام که همگان به خواب رفته اند و از هیاهوی کار روزانه خبری نیست، از بسترهایشان برمی خیزند و به نماز و راز و نیاز با پروردگار مهربان خود مشغول می شوند. پیشوایان معصوم ما بارها پیروانشان را به شب زنده داری و نماز و عبادت شبانه ـ بهویژه در دقایق سحر و پیش از اذان صبح ـ توصیه کرده و برای آن پاداش فراوانی برشمرده اند. در روایتی از امام صادق علیه السلام می خوانیم: «هیچ کار خوبی نیست مگر اینکه پاداش روشنی در قرآن برای آن بیان شده است؛ مگر نماز شب که خدای بزرگ، ثواب آن را به سبب اهمّیّتش روشن بیان نکرده است.»
البتّه ممکن است همهی ما توفیق این را نداشته باشیم که هر شب برای عبادت و راز و نیاز بیدار شویم؛ ولی چه مانعی دارد که بعضی از شب ها برای مناجات با خدا برخیزیم و با منبع علم و قدرت و مهربانی خلوت کنیم.
3ـ به مستمندان و فقرا توجه و به آنان انفاق می کنند. سپس خدا در آیه ی 17، در جمله ای کوتاه، همگان را برای به دست آوردن پاداش های بی نظیر جهان آخرت تشویق کرده، می فرماید: «هیچ کس نمی داند که چه چیزهایی که مایهی روشنی چشم هاست، برای آنان پنهان شده است.» آری، واقعیّت این است که نسبت دنیا به آخرت، مانند نسبت عالم جنینی به دنیاست و ما تصوّر روشنی از پاداش¬های بی نظیر آن نداریم و تنها با توصیف هایی مبهم از وجود آن اطّلاع پیدا کرده ایم. آیا جنینی که در محیطی تنگ و تاریک زندگی می کند، از دنیا و خورشید و ستارگان و از غذاهای رنگانگ و لباسهای زیبایش خبر دارد؟! امّا خدای مهربان به ما خبر داده که پاداش هایی وصف ناشدنی در انتظار ماست که با دیدنش چشمانمان روشن می شود. در حدیثی از پیامبر صلوات الله علیه می خوانیم که خدا می فرماید: «برای بندگان شایسته¬ام نعمت هایی را فراهم کرده ام که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و به فکر کسی هم نگذشته است.» خوب است بدانیم که آیهی 15، نخستین آیهی سجدهی واجب در قرآن است، و چنانچه کسی تمام آن را تلاوت کند یا از دیگری بشنود، واجب است سجده کند. البتّه برای چنین سجده ای وضو واجب نیست؛ ولی احتیاط واجب این است که پیشانی را بر چیزی بگذارد که سجده بر آن صحیح است.
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
🔻آمادۀ قربانی شدن در راه خدا🔻
💥 حضرت ابراهیم اولادی نداشت😔، لذا از خدا درخواست کرد که خدا فرزند صالحی به او عطا کنه🙏:
🕋 رَبِّ هَبْ لِی مِنَ الصَّالِحِینَ (صافات/۱۰۰)
💢 «پروردگارا! به من فرزند صالحی عطا کن.»
☝️ خدا در جواب فرمود:
🕋 فَبَشَّرْنَاهُ بِغُلَامٍ حَلِیمٍ (صافات/۱۰۱)
💢 «ما او را به فرزندی حلیم، بردبار و صبور بشارت دادیم!»
✅ اینجا یه نکته خیلی لطیفی هست:
👈 ابراهیم گفت: خدایا فرزندی به من بده که از «صالحین» باشه.👌
👈 ولی خدا فرمود: فرزندی نصیبت میکنیم که «حَلیم» باشه.👌
یعنی «صالح»👈 تفسیر شد به «حَلیم».
⁉️ حالا «حِلم» یعنی چی؟ و «حَلیم» به کی میگن؟!🤔↶
👈 «حِلم» یعنی سنگینی، یعنی وقار، یعنی فهم و شعور، یعنی بصیرت، یعنی صاحب نظر بودن و دقیق بودن.👌👌
⁉️ از کجا این حرف و میزنیم؟!🤔↶
👈 برای اینکه وقتی اسماعیل بزرگ شد، و به حدّ رشد رسید، پدرش دید که این بچّه، در سنّ نوجوانی👦 اهل فهم و اهل نظر است.
☝️ بنابراین به پسر گفت:
🕋 یَا بُنَیَّ إِنِّی أَرَی فِی الْمَنَامِ أَنِّی أَذْبَحُکَ فَانظُرْ مَاذَا تَرَی. (صافات/۱۰۱)
💢 «پسرم! من در خواب دیدم که تو را ذبح میکنم، نظر تو چیست؟»
یعنی اسماعیل دیگه برا خودش صاحب نظر شده.💪
🗣 ابراهیم بهش میگه: نظر بده، تو صاحب نظری!☜ «فَانظُرْ مَاذَا تَرَی»
🙂 حالا این فرزندِ اهلِ فکر، اهلِ بصیرت، و اهلِ نظر، جواب میده که:↶
🕋 یَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِی إِن شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِینَ (صافات/۱۰۲)
💢 «ای پدر! هر دستوری که داری اجرا کن، به خواست خدا، مرا از صابران خواهی یافت!»
🔔 دقّت کنیم! یه صفتِ دیگه هم اضافه شد:
☜ «صابر»، یعنی اهلِ «صبر».
✅ یعنی اونیکه «صالح» باشه، «صابر» هم هست.
👈 این آدم میشه خداشناس، و جهان شناس.
☝️ پس «صالح» و شایسته کسی است که از نظر فکری «صالح» باشه، در خداشناسی «صالح» باشه، و در یک کلمه، در مرگ و حیات «صالح» باشه.😊
☝️ و وقتی که امتحان پیش اومد، فوری قبول کنه، و بگه:☜ «افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ».
...حتّی آمادۀ قربانی شدن🔪 در راه خدا هم باشه.🤗
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
یک ایه یک تدبر
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🍃 ﷽ 🍃
«قُلْ لِعِبَادِيَ الَّذِينَ آمَنُوا يُقِيمُوا الصَّلَاةَ وَيُنْفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لَا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خِلَالٌ»
به بندگان من که ایمان آوردهاند بگو نماز را برپا دارند؛ و از آنچه به آنها روزی دادهایم، پنهان و آشکار، انفاق کنند؛ پیش از آنکه روزی فرا رسد که نه در آن خرید و فروش است، و نه دوستی! (نه با مال میتوانند از کیفر خدا رهایی یابند، و نه با پیوندهای مادی!)
📗 سوره ابراهیم، آیه ٣١
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab