‼️ دوستان طبق تفاسیر هر کدوم از این جهت ها نماد یه چیزیه
⚠️ وگرنه میگفت از همه جهات حمله میکنه..
طبق تمام تفاسیر:
✅ حمله از پیش رو : حمله به آینده است..یعنی یه سری هدف و آرزوی بی سر و ته تو دلت میندازه و کلي از عمرت رو تلف میکنه..
✅ حمله از پشت سر: تورو درگیر گذشته میکنه.. هم عمرت رو میگیره و هم انگیزه تو
✅ حمله از راست: به کارهای خوبی که انجام دادی حمله میکنه.. وبا ایجاد حس غرور و منت اونا رو از بین میبره.
✅ حمله از چپ: به کارهای بدتون حمله میکنه.. حس يأس و ناامیدی تو وجودت ایجاد میکنه..
⭕️⭕️ ببینیم در کدوم قسمت ضعیفیم( چپ، راست،..)
🏃و تو همون قسمت دفاع اضافه کنیم..
@yavaranQoran
💠🔸 نــڪـتــه هاے 🔸💠
نـــ✨ـــاب قــــــ📖ـــــرآنی
🔔تقوا، آژیرِ روح
✍ همه جاهای مهم، سیستم امنیتی دارند. مثل بانکها، ادارات و...
حتّی جسم ما هم دارای یک سیستم امنیتی خیلی قوی هست... که به محض ورود میکروب و آلودگی به بدن، اخطار میده..⚠️
@yavaranQoran
✍ #تفسیر سوره عبس(۲)
فرمود: باش. من شیعه هستم، عامل نفوذی شما در دربار عباس هستم! ؟ چرا اجازه نمی دهید؟ فرمود: خوب باش. چرا به آن چوپان راه ندادی؟ حالا خدا می داند كه من آخوند اگر یك فقیر بیاید می گویم: كی است؟ حالا بنشیند. ولی اگر یك ثروتمند آمده، می گویم: سلام علیكم اوامری باشد! ؟ ! من خودم گرفتار این آیه هستم. اگر روز قیامت بیاید كه چه افرادی به من مراجعه كردند، اگریك پولدار از من استخاره خواست، چنان ابروی راستم رفته شمال شرقی، ابروی چپم رفته جنوب غربی، یا حمید به حق محمد! ؟ چه خبره! پولدار از من استخاره می خواهد! اما یك فقیر وقتی استخاره می خواهد، خیلی خوب، با تسبیح می كنم! ؟ خوب است برو دنبال كارت! ؟ خدا می داند كه از من چه حالی خواهد گرفت. بنده خودم گیر هستم. اما این حرفها بوده است. طرز رفتار معلم در مدارس عادی و غیرانتفاعی با هم فرق دارد. آن پیركور (ابن مكتوم) هنوز هم هست، آن عبوسها هنوز هم هستند. اینكه می گویند: در قرآن تدبیر كنید، به این معناست كه قرآن را بخوانید و فتوكپی آن را در زندگی حالا پیاده كنید.
3- توجه به باطن و بصیرت داشتن
«وَ ما یُدْریكَ لَعَلَّهُ یَزَّكَّی أَوْ یَذَّكَّرُ فَتَنْفَعَهُ الذِّكْری» (عبس/4- 3)پیغمبر! اصلا تو چه می دانی شاید همین شخص عامل تزكیه شد! ؟ شاید همین صف اولی ها نمازشان قبول نباشد! ولذا حدیث داریم وقتی انسان از خواب بیدار می شود و می بیند نمازش قضا شده است و ناراحت می شود، خدا این ناراحتی را بیشتر از این دوست دارد كه نصف شب بلند شوی، نماز شب بخوانی (یك لیتر هم گریه كنی) و بگویی: مرا می بینی دیشب عجب شبی بود! حدیث داریم: نماز قضایی كه انسان به واسطه آن خود را تحقیر كند، خداوند بیشتر از نماز شبی دوست دارد كه انسان به واسطه آن مغرور شود. شاید همین متذكر شد، شاید همین بنزینی بود و روشن شد. شاید تذكر به درد همین بخورد.
«أَمَّا مَنِ اسْتَغْنی فَأَنْتَ لَهُ تَصَدَّی وَ ما عَلَیْكَ أَلاَّ یَزَّكَّی» (عبس/7- 5)اما آن كسی كه غنی است، (غنی بودن خوب است) «اسْتَغْنی» بودن بد است. فرق است بین غنی و «اسْتَغْنی» . غنی یعنی كسی كه چیزی دارد. «اسْتَغْنی» ی عنی من كاری به فلانی ندارم. «كَلاَّ إِنَّ الْإِنْسانَ لَیَطْغی أَنْ رَآهُ اسْتَغْنی» (علق/7- 6)چپی ها می گویند: سرمایه داری عامل طغیان است. یعنی انسانی كه شكم سیری دارد، دست به تجاوز می زند. قرآن نمی گوید: «أَنْ اسْتَغْنی» : اگر پول دار باشد طغیان می كند، می فرماید: «أَنْ رَآهُ اسْتَغْنی» . «رَآهُ» ی عنی خودش را ببیند. امام خمینی (ره) عزیز بود اما خودش خودش را عزیز نمی دانست. می فرمود: به من رهبر نگویید، رهبر ما حسین فهمیده است. پول داشتن بد نیست، بلكه به پول گره خوردن بد است. خدا از یك پولدار (قارون) انتقاد می كند. و از یك پولدار (سلیمان) تعریف می كند.
#درسهایی از قران
@yavaranQoran
✍ # پرسش وپاسخ
آیا در روز قیامت، حیوانات هم برانگیخته میشوند؟ روح حیواناتی كه مردهاند یا كشته شدهاند در حال حاضر چه وضعیتی دارد؟
✅ پاسخ:
🌻 از ظاهر بعضی از آیات قرآن مجید اسـتفاده می شود كه حیوانات نیز در روز قیامت برانگیخته می شوند. به برخی از آن آیات اشاره می گردد:
🍀 1. «وَمَا مِن دَابَّةٍ فِی الْأَرْضِ وَلَا طَائِرٍ یَطِیرُ بِجَنَاحَیْهِ إِلَّا أُمَمٌ أَمْثَالُكُم مَّا فَرَّطْنَا فِی الْكتاب مِن شَیْءٍ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّهِمْ یُحْشَرُونَ»(أنعام/38)؛ هیچ جنبنده ای در زمین و هیچ پرنده ای كه با دو بال خود پرواز می کند نیست، مگر اینكه امتهایی (جمعیتهایی) مانند شما هستند. ما هیچ چیز را در این كتاب فروگذار نكردیم، سپس همگی به سوی پروردگارشان محشور می گردند.
🌺 2. «وَإِذَا الْوُحُوشُ حُشِرَتْ»(تکویر/5)؛ و در آن هنگام كه حیوانات وحشی جمع شوند. بسیاری از مفسران، حشر حیوانات وحشی را به معنای حضور در دادگاه قیامت دانسته و معتقدند: حیوانات نیز در محدودۀ آگاهی خود، مسئولیتهایی دارند و اگر ظلم و ستم به یکدیگر كرده باشند در آنجا بازخواست خواهند شد.
🌴 این احتمال نیز وجود دارد كه منظور از حشر، جمع شدن حیوانات به هنگام حوادث هولناک قیامت و پایان این دنیا باشد كه به خاطر ترس در كنار هم جمع می شوند (نه در دادگاه قیامت).(ر. ک: مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، ج 26، ص 174)
در منابع اهل تسنن، روایتی از پیامبر اكرم(صلّی اللّه علیه و آله) در تفسیر آیۀ 38 سورۀ انعام نقل شده است که می فرماید: «اِنَّ اللّهَ یَحْشُرُ هذِهِ الاُمَمَ یَوْمَ الْقِیامَهِ وَ یَقْتَصُّ مِنْ بَعْضِها لِبَعْض حَتّى یَقْتَصَّ لِلْجَمّاءِ مِنَ القرناء»؛ خداوند تمام این جمعیتها (جنبندگان) را در روز قیامت برمی انگیزاند و قصاص بعضی را از بعض دیگر می گیرد، حتی قصاص حیوانی كه شاخ نداشته و دیگری بی جهت به او شاخ زده است از او خواهد گرفت.(رشیدرضا، تفسیر المنار، ج 7، ص 397)
🌼 برخی از منابع روایی شیعه نیز اشاره ای به روایات نموده اند. مرحوم مجلسی در شرح من لایحضره الفقیه پس از نقل روایتی می نویسد: و یدل علی حشر الحیوانات المظلومة کما هو ظاهر آیۀ «وَإِذَا الْوُحُوشُ حُشِرَتْ».(محمدتقی مجلسی، روضة المتقین، ج 4، ص 255)
@yavaranQoran