4_732471625399665093.mp3
8.81M
🏴این حسن ها چقدر مظلومند (روضه امام حسن عسکری (ع)
▪️بانوای: حاج میثم مطیعی
✅پرسش:
معني کلمه عسکري چيست وچرا امام يازدهم راعسکري لقب داده اند؟
🌺پاسخ:
عسکر به معناي لشگر و منطقه نظامي است.
خلفاي عباسي براي زيرنظر داشتن فعاليتهاي فرهنگي، علمي و سياسي امام هادي(عليه السلام) ، آن حضرت را در سال 236هـ .ق. از مدينه به سامرا انتقال و در محله عسکر سکونت دادند.
📌چون امام حسن عليه السلام و پدر بزرگوارش امام هادي (علیه السلام) در محله عسکر قرارگاه نظامی در شهر سامرا زندگي مي كردند و به عسکري لقب يافتند.(1)
▪️ و اين لقب مشترک بين آن حضرت و پدرشان امام هادي(عليه السلام) مي باشد وانها را عسکريين گفته اند.
پي نوشت:
1. صدوق، علل الشرايع، قم، مکتبة الطباطبائى، ج 1، باب 176، ص 230 * صدوق، معانى الأخبار، تهران، مکتبة الصدوق - مؤسسة دار العلم، 1379 ه'. ق، ص 65 * بحارالانوار، ج 50، ص 113، ح 1.
☘کانال یاوران نماز
🌹 @yavarannamaz
✍ #تفسیر سوره عبس(۴)
یك قصه برایتان بگویم: كسی می گفت: من دیگر مسجد نمی روم، نمی روم نمی روم. گفتم: چرا نمی روی؟ گفت: پدر من به مسجد رفت با كلاه نمدی. كلاه را برداشتند و كلاه دیگری سر او گذاشتند همان كلاه با نمد وبیشتر. منتهی ما را تحقیر كردند و. . .
5- اخلاق برای اخلاق
«وَ أَمَّا مَنْ جاءَكَ یَسْعی وَ هُوَ یَخْشی فَأَنْتَ عَنْهُ تَلَهَّی كَلاَّ إِنَّها تَذْكِرَه یٌ» (عبس/11- 8)آن فقیری كه می آید (ابن مكتوم) و با تلاش هم می آید، خشیت خدا در دلش است. با چشمی نابینا آمده و خوف خدا دارد، تو نسبت به او بی اعتناعی می كنی؟ ! خدا مگر ول می كند؟ ! اخلاق در دنیا با اخلاق در قرآن فرق می كند. در دنیا اخلاق برای جذب مشتری،
برنامه درسهایی از قرآن سال 67 . ج1، ص: 4
پیشرفت اقتصاد، فرهنگ، روابط خانوادگی، برخوردهای دیپلوماسی و سیاسی، رأی بالا و. . . است. اما در اسلام اخلاق برای خود اخلاق است.
این بركاتی را هم در پی دارد. معلم خوش اخلاق موفق تر است. كارفرمای خوش اخلاق موفقتر است، اخلاق این بركات را دارد. اما خود اخلاق هم یك ارزش است. چه طور؟ این آقای نابینا كه وارد جلسه شد، آن بنده خدا عبوس كرد، نابینا او را در آن حالت دید یا نه؟ ندید. نابینا كه عبوس را ندید پس ندید تا ناراحت شود. و اصلاً نفهمید. خدا می فرماید: من كاری ندارم كه او دید یا نه، فهمید یا نفهمید، اصلا من كاری به خوشایند یا بد آیند او ندارم، خود اخلاق به عنوان اخلاق یك ارزش است. شما نباید برای نابینا به خاطر اینكه نابینا و فقیر است عبوس كنید. دنیا از بركات اخلاق می گوید، ما كه می گوییم: اخلاق، علاوه بر اخلاق خود اخلاق هم برایمان مهم است. اخلاق به خاطر خود اخلاق. فرق است بین كسی كه نظم را به خاطر نظم دوست دارد و كسی كه نظم را به خاطر پلیس رعایت می كند. اخلاق قرآنی بر اساس ارزشها است.
6- جایگاه قرآن و توجه به خدا و قیامت
«كَلاَّ إِنَّها تَذْكِرَه یٌ فَمَنْ شاءَ ذَكَرَهُ » (عبس/12- 11)تا حواستان جمع باشد. یك وقت به خاطر اینكه ماشین و كفش و كلاهش كهنه است، خواستگار فقیر است، تحقیر نكنید. این تذكر بود. هركه می خواهد بسم الله، متذكر بشود. «فی صُحُفٍ مُكَرَّمَه یٍ مَرْفُوعَه یٍ مُطَهَّرَه یٍ» (عبس/14- 13)این قرآن در میان صحیفه هایی پر ارج است. بلندمرتبه و پاكیزه است. «بِأَیْدی سَفَرَه یٍ كِرامٍ بَرَرَه یٍ» (عبس/16- 15)بدست سفیرانی بزرگوار و نیكوكار.
این قرآن، قرآن پاك، از خدای پاك، جبرییل پاك، رسول پاك كه «لا یَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ» (واقعه/79)این آیات نورانی را فرستادیم برای تذكر.
اما: «قُتِلَ الْإِنْسانُ ما أَكْفَرَهُ» (عبس/17). مرگ بر انسان، چقدر انسان كفور است! چقدر ناسپاس است! ناسپاسی می كنی؟ می دانی سن تو چقدر است؟ ! گردنت را در برابر خدا خم نمی كنی؟ ! بشنو: «مِنْ ای شَیْ ءٍ خَلَقَهُ مِنْ نُطْفَه یٍ خَلَقَهُ فَقَدَّرَهُ» (عبس/19- 18)انسان، نمی دانی خدا ترا از چه آفریده است؟ ! از یك تك سلول، از یك اسپرم. یك «سُبْحَانَ رَبِّیَ الْأَعْلَی وَ بِحَمْدِهِ» نمی گویی! تو از چی آفریده شده ای كه اینقدر متكبری؟ ! از نطفه، نطفه ای كه اندازه گیری شده است. «ثُمَّ السَّبیلَ یَسَّرَهُ ثُمَّ أَماتَهُ فَأَقْبَرَهُ ثُمَّ إِذا شاءَ أَنْشَرَهُ» (عبس/22- 20)می فرماید: یك تك سلول بودی، «فَقَدَّرَهُ» (عبس/19). راه را برایت باز كرد. واقعا خدا چقدر راه را باز كرده! راه به دنیا آمدن، راه تغذیه، راه زندگی، از طریق عقل، فطرت، انبیا. راه را نشانت داد. چه كسی است كه بگوید: نمی دانم! خوب و بد را در نهاد هر دلی كاشت. بچه خردسالی كه سیبی را به شما امانت داده و رفته است وقتی برگشت و دید شما سیب را خورده اید، با گریه اش به شما می گوید: كه: تو خیانت كرده ای. یعنی او هم می فهمد خیانت را. بچه خردسال هم خوب و بد را می داند. گردن كلفتی نكن. هرچه را انكار كنی قبرت را نمی توانی انكار كنی. هستند افرادی كه در مقابل خدا، گردن خم نمی كنند. از خدا نمی ترسند، ولی از پشه می ترسند.
من این حدیث را از امام رضا (ع) نقل كرده ام، دوباره نقل می كنم: امام رضا (ع) فرمود: با انسان های خیره سر اینگونه صحبت كنید: بگویید: برادر، خواهر بنشین تا یك جمله برایت بگویم: یا قیامت هست و یا نیست. اگر قیامت نبود مذهبی چه ضرری كرده است؟ ! فوقش این است كه در ماه رمضان ناهارش را چند ساعت دیرتر خورده است. روزی چند ركعت نماز خوانده است. وقتی هم از خانه بیرون می آمد (خانم) یك روسری سركرده است. اگر قیامت نبود مذهبی چه ضرری كرده است. حق اگر قیامت نبود اما اگر قیامت بود كه به هزار و یك دلیل هست. آن لاابالی چه خواهد كرد؟ ! بنابراین عقل اقتضا می كند كه ما باید مذهبی باشیم.
«والسلام علیكم و رحمه ی الله و بركاته»
#درسهایی از قرآن
@yavaranQoran
⬅️خواندنی و تاثیرگذار 👌
"أَيْنَما تَکُونُوا يُدْرِکْکُمُ الْمَوْتُ وَ لَوْ کُنْتُمْ في بُرُوجٍ مُشَيَّدَةٍ"
نقل شده است که:
در زمان حضرت سلیمان پیامبر مردی که چهره اش زرد شده و لبهایش کبود شده بود خود را نزد حضرت سلیمان رساند و گفت: ای پیامبر خدا به من پناه بده! حضرت سلیمان پرسید چه شده است؟
او گفت: عزرائیل با خشم به من نگاه کرد. من میترسم. حال از شما تقاضای عاجزانه دارم که به باد فرمان بدهید تا مرا به هندوستان ببرد و از دست عزرائیل رهایی یابم. حضرت سلیمان به باد دستور داد او را به هندوستان ببرد.
ساعتی بعد حضرت سلیمان عزرائیل را دید و گفت: چرا به آن مرد بینوا خشم آلوده نگاه کردی و باعث شدی از وطن خود آواره گردد؟
عزرائیل گفت: خدا فرموده بود که من جان او را در هندوستان بگیرم. وقتی اورا در اینجا دیدم٬ در فکر فرو رفتم. حیران شدم که چگونه جان اورا در هندوستان بگیرم٬ در حالیکه او اینجاست. او از چهره تعجب انگیز من ترسید٬ من اصلا نگاه غضب آلود به او نکردم!!
خداوند در قرآن٬در سوره جمعه٬آیه ۸ فرمود:
* قل انّ الموتَ الّذی تَفِرّون مِنه فٳنه ملاقیکُم...* ای رسول ما٬ بگو مرگی که از آن فرار میکنید سرانجام به سراغتان آمده و شما را ملاقات خواهد کرد.
@yavaranQoran