✅ رسانه اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان یزد راهاندازی شد.
🔸 در اینجا مصادیق، الگوها، اخبار و محتواهای مرتبط با اندیشکدهی حکمرانی زیر نظر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی به اشتراک گذاشته میشود.
#اندیشکده_حکمرانی_استان_یزد
#مرکز_پژوهشهای_مجلس_شورای_اسلامی
💠 اندیشکده حکمرانی استان یزد
🆔 @yazdgovernance
هدایت شده از حکمراه
🔻اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابرتورم شویم.
🔸عباس علوی راد، عضو شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان یزد و کارشناس مسائل پولی و بانکی در گفت و گو با خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز با وقوع جنگ غزه از سال گذشته شروع شد، گفت: در آن زمان می دانستیم که این افزایش قیمت گذراست، چراکه اعلام شد ایران در ایجاد این جنگ نقشی نداشته است و با گذشت ۱۵ روز هم قیمت دلار بازگشت.
🔸وی افزود: ما بعد از آن مواجهه با مجموعهای از شوکها همانند موجهای دریا به صورت سریالی مواجه هستیم که غیراقتصادی بوده است و تا همین چند وقت پیش که آخرین اتفاق یعنی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران رخ داد، شاهد التهاب در بازار بودیم که دلیل اقتصادی ندارد؛ بنابراین دیدیم که نرخها به سرعت تعدیل شد. در واقع در اینجا با موضوع اقتصادی مواجه نیستیم بلکه مکانیزم آن از نوع انتظاراتی است.
🔸علوی راد اظهار داشت: اقتصاد ما تحریم است و طبیعتا فعالان اقتصادی برای تامین ارز نگران می شوند و با توجه به تورم موجود، افراد برای مراقبت از منابعشان وارد عمل می شوند و دو فشار انتظاراتی از ۲ کارگزار اصلی وارد می شود. یعنی این فضای ناامنی در شرایط سیاسی فعلی کشور دو گروه ذینفع نرخ ارز را تحت تاثیر قرار می دهد که شامل آن هایی که فعالیت مولد انجام می دهند و افرادی که به دنبال مراقبت از دارایی هایشان هستند می شود که نتیجه این موضوعات باعث فشار بر بازار ارز است.
مشروح خبر:
🌐 http://tn.ai/3080427
🆔 @hokmrah
#یزد
📍نشست تخصصی اندیشکده حکمرانی یزد با موضوع:
💠 هماندیشی پیرامون: «رصدخانه تورم استان یزد، مدل، کارکردها و دستاوردها»
ارائه دهندگان:
🔹دکتر علویراد، عضو شورای علمی اندیشکده حکمرانی یزد
🔹دکتر پاکدل، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد
🔸در این نشست، دکتر علویراد به اختلاف تورم میان استانها اشاره نمود و افزود: این مسئله باید به صورت مجزا از اقتصاد کلان، رصد، مقایسه و علتیابی شود.
🔸در ادامه ایشان با اشاره به دستاوردهایی که در رصدخانه تورم یزد صورت گرفته، مدلی را معرفی نمود و اظهار داشت: این مدل، در استان فارس نیز قرار است به منصه بررسی و اجرا در آید.
🔸عضو شورای علمی اندیشکده حکمرانی یزد افزود: مدل رصدخانه تورم، جهت شناسائی استانهایی که نرخ تورم آنها نسبت به نرخ تورم کشور فاصله گرفته را عارضهسنجی کرده و با تدابیری آن را به وضعیت کشور بازگردانده تا در محدوده نرخ تورم کشور قرار بگیرد.
🔸دکتر علویراد سپس به پویایی این مدل اشاره کرد و افزود: این مدل به صورت ماهانه، وضعیت تورم را بررسی و مقایسه میکند و چه بسا دادههای مورد استفاده، سیر زمانی ماهانه از این روند را به نمایش میگذارد.
۱/۴
#اندیشکده_حکمرانی_استان_یزد
#دکتر_عباس_علویراد
💠 اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان یزد
🆔 @yazdgovernance
📍نشست تخصصی اندیشکده حکمرانی یزد با موضوع:
💠 هماندیشی پیرامون: «رصدخانه تورم استان یزد، مدل، کارکردها و دستاوردها»
🔸در ادامه، دکتر علویراد؛ مدل ذکر شده را طی برنامهای چهاربخشی مرور نمود.
🔸از جمله این برنامهها به ترتیب، مدیریت دانش در رصد و پایش تورم با هدف شناسائی مشکل، علت و بررسی نرخ تورم سالانه در گروه کالاهای دوازدهگانه و مشخصشدن آسیبدیدگی وضعیت استان و مستندسازی(در برنامه اول) میباشد. لذا یکی از اصلیترین دلایل فراتربودن تورم استان یزد در ایران را مسئله ″اجاره مسکن″ دانست.
🔸ایشان در برنامه دوم نیز، به کارگیری ظرفیتهای استانها، تقسیم مسائل، کارشناسی و ریشهیابی آن را بیان داشت و افزود: در استان یزد مهمترین ظرفیت به کارگرفته شده، ″کارگروه تنظیم بازار و دانشگاههای استان یزد″ بوده است. در برنامه سوم نیز به مسئولیتپذیری و نهایتاً تشکیل رصدخانه و واردشدن مستندات در چرخه بهبود را متذکر شد.
۲/۴
#اندیشکده_حکمرانی_استان_یزد
#دکتر_عباس_علویراد
💠 اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان یزد
🆔 @yazdgovernance
📍نشست تخصصی اندیشکده حکمرانی یزد با موضوع:
💠 هماندیشی پیرامون: «رصدخانه تورم استان یزد، مدل، کارکردها و دستاوردها»
🔸در ادامهی این نشست، دکتر پاکدل ضمن اشاره به پیگیری حل مسائل و مشکلات مرتبط با شعار سال، یکی از اصلیترین دستاورهای استان را جمعآوری داده و اطلاعات دانست و افزود: قبل از ارائه و اجرای این مدل، دسترسی و بهره برداری به داده و اطلاعات زیرگروههای کالایی میسر نبوده است.
🔸مدیر کل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد؛ حرکت به سمت اتصال دانشبنیان و توجه به بیکاری فارغالتحصیلان را از جمله موارد لازم برای پیگیری برشمرد.
🔸 دکتر پاکدل در ادامه، ترکیب سبد خانوار یزدی در محاسبه نرخ تورم را ارائه نمود و با تحلیلی بر عملکرد استان در حوزه مهار تورم در سال ۱۴۰۲، خلاصهای از پروژه های بهبود متناسب با هر یک از گروههای کالایی موثر در نرخ تورم استان در سال گذشته را بیان داشت.
۳/۴
#اندیشکده_حکمرانی_استان_یزد
#دکتر_محمدرضا_پاکدل
💠 اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان یزد
🆔 @yazdgovernance
📍نشست تخصصی اندیشکده حکمرانی یزد با موضوع:
💠 هماندیشی پیرامون: «رصدخانه تورم استان یزد، مدل، کارکردها و دستاوردها»
🔸در ادامه، دکتر محمدرضا پاکدل؛ اهم اقدامات اثربخش تیم اقتصادی استان به منظور نقطهزنی اصلاح نقاط آسیبپذیر تورمی استان را بصورت ذیل بیان نمود:
۱) ایجاد شبکه تنظیمگری در استان (بیش از ۱۱۰ سکوی تنظیم بازار)
۲) ایجاد سامانه مردمی نظارت بر بازار برای اولین بار در کشور (سمن)
۳) ایجاد سامانه هوشمند عرضه لاستیک در استان و کشور
۴) ایجاد رصدخانه کنترل و پایش تورم استان به عنوان اولین مدل اجرایی کشور
۵) واردات مستقیم نهادههای دامی در استان
۶) تحول در برگزاری نمایشگاههای عرضه مستقیم
۷) عملکرد مطلوب در حوزه جوجهریزی و تولید مرغ
۸) اضافهکردن نمایندگی لاستیک استان و مدیریت مناسب بازار این محصول با توجه به مشکلات زیاد
۹) واردات مستقیم گوشت قرمز گرم و منجمد برای استان
۱۰) تأمین میوه تنظیم بازار شب عید
۱۱) اجرای مطلوب طرح برچسبگذاری دام جهت حمایت از حقوق مصرفکنندگان
۱۲) استفاده از ظرفیت گروههای جهادی در حوزه تنظیم بازار استان
۱۳) برگزاری جلسه با تأمینکنندگان عمده استان، شرکتهای تعاونی استان و استفاده از ظرفیت آنها
🔸در پایان، ارائهدهندگان با ارائه گزارشی رسمی از مرکز آمار، وضعیت تورم را بررسی و آن را نسبت به گذشته مقایسه نمودند.
۴/۴
#اندیشکده_حکمرانی_استان_یزد
#دکتر_محمدرضا_پاکدل
💠 اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان یزد
🆔 @yazdgovernance
✅ نمایندۀ منتخب مردم اردکان: اندیشکدۀ حکمرانی، بازوی پژوهشی برای اصلاح قوانین و حل معضلات استانی است
💬 در جلسهای با حضور نمایندۀ منتخب مردم اردکان در اندیشکدۀ حکمرانی استان، دربارۀ نقش مؤثر این مرکز در کارآمدی مجلس و اصلاح قوانین بهمنظور حل معضلات استانی و شهرستانی بحث و تبادل نظر شد.
▫️مصطفی پوردهقان اردکان با تأکید بر اهمیت این اندیشکده به عنوان یک بازوی پژوهش منطقهای، بر توجه به مسائل کلان استان و شهرستانها و تمرکز بر اصلاح قوانین مرتبط با آنها تأکید کرد.
▫️وی اصلاح قانون هوای پاک، توسعۀ گردشگری و اصلاح قوانین شهری را ازجمله مواردی دانست که نیازمند توجه و پژوهشهای کاربردی توسط نخبگان و اندیشمندان است.
▫️منتخب مردم اردکان همچنین به اهمیت صنعت گردشگری اشاره و تأکید کرد: موضوع توسعۀ گردشگری باید بهصورت برنامهای جامع و یکپارچه در نظر گرفته شده و تنها به مرکز استان محدود نشود و این نگرش میتواند توسعۀ اقتصادی کل استان را به دنبال داشته باشد.
▫️پوردهقان اردکان گفت: اندیشکدۀ حکمرانی باید صرفاً به پژوهشهای کتابخانهای محدود نشود، بلکه با حضور در میدان و تجربهگیری از مجریان، مسائل را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهد تا منجر به راهکارهایی مؤثر و عملی در حل مسائل اجتماعی و اقتصادی شود.
✅ @Pourdehghan_ir
📍برگزاری سیزدهمین جلسه شورای علمی اندیشکده حکمرانی استان یزد
🔸این جلسه در روز سهشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد.
🔸در ابتدا دکتر رفیعیان به معرفی اندیشکده، وظایف ابلاغی، رویدادها، تفاهمنامهها، ایدهها، سیمای مسائل استان و سایر فعالیتهای انجام شده پرداختند.
🔸مهندس فقیهخراسانی، با بیان مطالبی در خصوص وضعیت انرژی، به ناترازی انرژی و آب اشاره نمود.
🔸دکتر زارع، به معرفی خلق ارزش و پیشرفت و مسائل اقتصادی و تجارت پرداخت.
🔸دکتر رضایی نیز چالشهای مربوط به آموزش و پرورش را ارائه داد.
🔸دکتر رعدآبادی فعالیتهای سال گذشته اندیشکده در حوزه سلامت را شرح دادند.
🔸در ادامه دکتر ابراهیمی، چالشهای آمایشی استان یزد و نقش اندیشکده در پرداختن بدان را مطرح نمود.
🔸دکتر المدرسی به ارائه گوشهای از وظایف اندیشکده در خصوص بررسی مسائل استان یزد پرداخت.
🔸دکتر جعفری نیز به وضعیت تامین سرمایه و تحقق شعار سال و نقش اندیشکده در پیشبرد آن اشاره نمود.
🔸دکتر حقیرالسادات، به اهمیت موضوع گردشگری پرداخت و دکتر امرالهی نیز سخنان ایشان را تکمیل نمود.
🔸دکتر کلانتری، ریاست دانشگاه یزد به ظرفیت نخبگان یزد اشاره نمود و افزود: نکات مطرح شده در این جلسات باید در صحن مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
🔸دکتر پوردهقان با تأکید بر اهمیت اندیشکده به عنوان یک بازوی پژوهش استانی و منطقهای، توجه به مسائل کلان استان و شهرستانها و تمرکز بر اصلاح قوانین مرتبط با آنها تأکید کرد. وی اصلاح قانون هوای پاک، توسعۀ گردشگری و اصلاح قوانین شهری را ازجمله مواردی دانست که نیازمند توجه و پژوهشهای کاربردی توسط نخبگان است.
🆔 @yazdgovernance