💗 حاج احمد 💗
📜 #تفسیر_سوره_حجرات_جلسه_نهم 9️⃣
وَاعْلَمُوا أَنَّ فِيكُمْ رَسُولَ اللَّهِ ۚ لَوْ يُطِيعُكُمْ فِي كَثِيرٍ مِنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ ﴿٧﴾
فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَنِعْمَةً ۚ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ ﴿٨﴾
و بدانید که پیامبر خدا در میان شماست [و بر شما واجب است در همه امور از او پیروی کنید]، اگر او در بسیاری از کارها از شما پیروی کند، قطعاً دچار گرفتاری و زحمت می شوید، ولی خدا ایمان را محبوب شما قرار داد و آن را در دل هایتان بیاراست، و کفر و بدکاری و نافرمانی را ناخوشایند شما ساخت، اینان [که دارای این ویژگی ها هستند] هدایت یافته اند. (۷)
[این محبت و ناخوشایندی نسبت به حق و باطل] عطیه و نعمتی از سوی خداست؛ و خدا دانا و حکیم است. (۸)
✳ شان نزول آیهی هفتم، این مطلب را متذکر میشود زمانی که ولید آمد و آن خبر را داد، عدهای دست به شمشیر شدند و اینها، آیه نازل شد که وقتی رسولخدا (ص) هست، چرا همچنان بر ایشان تقدّمجویی میکنید!؟
این آیه میخواهد بگوید اگر پیامبر بخواهد مطیع شما باشد یعنی اختیار خود را به شما واگذار کند و اجازه دهد شما به جای او تصمیمگیری کنید و خود به دنبال شما حرکت کند، شما خود دچار مشکل خواهید شد. پس وظیفهٔ شما در حضور پیامبر آن است که صبر کنید و ببینید ایشان چه میفرماید.
اطاعت خداوند و اطاعت رسول خدا (ص) در همه حال بدون هیچ قید و شرطی، بدون هیچ پیشزمینهای و بدون محدودیت زمانی و مکانی باید صورت گیرد.
دین همان دوستی و محبت است و دوستی و محبت، همان دین است. (امام باقر عليهالسلام)
علاقه به ما ایمان و دشمنی با ما کُفر است. (امام باقر عليهالسلام)
❤ واژهپژوهی #محبت
۱- گروه اول: حُبُّ الماء؛ پرشدن آب از آب باران و انباشته کردن زمین. حُبّ وقتی در درون کسی مینشیند، آنچنان با جان او هماهنگ است که وجودش را پُر و لبریز میکند.
۲- گروه دوم: حَبُّ النّبات؛ دانهای که زیر خاک گذاشته میشود و آنگاه رویش مییابد. در جان انسان نیز، محبت بذر تمام محصولاتی است که در مزرعهی وجودی انسان رویش پیدا میکند و دیده میشود.
۳- گروه سوم: حَبَّة القلب؛ «سویدای دل»
دورترین و دستنیافتهترین جای جان که محبوب در آنجا خانه میکند.
۴- گروه چهارم: حبّ (بَطِرَ و قَطَعَ)
یعنی آنجا فقط جای محبوب است، فضایی برای غیرمحبوب نیست. یعنی وجود انسان، مختص محبوب میشود و همهی ارتباطها را با دیگران قطع میکند.
⬅️ نتیجهگیری کلّی: محبّت باعث جذب و کشش میشود.
💟 مفهومشناسی واژهی «عشق»:
عشق، در کلام معصومین مذمّت شده است. برخی میگویند «عشق» همان افراط و زیادهروی در محبت است. ولی قرآن این موضوع را با «مودّت و ودّ» مطرح میسازد.
اینجا خداوند در این آیه، ایمان را محبوب دلها معرفی میکند و ایمان را مقولهای وابسته به حبّ میداند. پایهی دین، تعقّل است؛ ولی بنمایهی دین، محبّت است. یعنی تعقل، دینداری میآورد. دینداری، ایمان میآورد. ایمان، محبت میآورد. همانطوری که محبت به خوردن و آشامیدن، عامل ماندن و بقای جسم است، روح نیز وقتی به مقام «حب» میرسد، شکوفا میشود. تازه اینجاست که عبادت مؤمن، عاشقانه میشود. (برترین نوع عبادت)
ما ز دوست، غیر از دوست مقصدی نمیخواهیم
حور و جنّت ای زاهد بر تو باد ارزانی
محبّت خائفانه: ترس از جهنم
محبّت تاجرانه: طمع بهشت
محبّت عاشقانه: فقط به خاطر عشق به خدا
💞 اقسام محبّت:
۱- محبّت التذاذی: میل و رغبت به نوشیدن آب خنک در فضای گرم تابستان، لذت به خوردنیهای عالی و لذیذ. فلان میوه یا غذا را دوست دارم. این حُبّ است و پایهی این محبت هم لذتی است که از خوردن آن حاصل میشود و با پایان آن هم، عمر آن محبت به پایان میرسد.
۲- محبّت انتفاعی (یا احسانی): وقتی کسی به ما خیری میکند، یک خوبیی میکند ما به او محبّت پیدا میکنیم. عمر آن هم با قطع شدنِ خوبیش، پایان خواهد یافت.
۳- محبّت به محبوب: نه التذاذی است و نه انتفاعی (محبّت به امیرالمؤمنین علیهالسلام محبّت حقیقی، رابطهی حقیقی میان خدا و انسان (دو سویه) هردو محبوب میشوند.
💠 دو عامل افزایش محبوبیت ایمان در وجود انسان:
۱- آگاهی و معرفت. ۲- عمل و تبعیت.
افزایش محبّت، باعث افزایش ایمان است.
• کُفر، در مقام اعتقاد پیش میآید و به دو صورت، بروز پیدا میکند: خلق و خدا. مثل ایمان که دو سویه دارد؛ ایمان به خدا و راستکرداری با خلق.
• فسق، انحراف در ارتباط با خداست. یعنی عملاً حدود الهی را زیرپا گذاشتن و خارجشدن از خط و مرزهایی که خداوند تعیین کرده است.
• عصیان: تعدّی و تجاوز به حقوق انسانها و مردم.
• راشدون: آنهایی که بدین منوال حرکت میکنند، رشد میکنند و به هدف میرسند. رشد # غَیّ ، راه در
💗 حاج احمد 💗
📜 #تفسیر_سوره_حجرات_جلسه_نهم 9️⃣ وَاعْلَمُوا أَنَّ فِيكُمْ رَسُولَ اللَّهِ ۚ لَوْ يُطِيعُكُمْ فِي
ست # راه انحرافی.
• محبّت، اشتعالزاست. پیشنیازِ تعقّل و معرفت، محبّت است؛ زیرا اگر محبّت از معرفت تُهی باشد، شوری است که شعوری ندارد.
• فضل: فزونی و زیادی. هر آنچه از سوی خداوند صادر میشود، فضل است.
• نعمت: از طرفی چون فضلهای خداوند تناسب و هماهنگی کامل با نیازهای مخلوقات و بندگان او دارد، نعمت است؛ نعمت یعنی سازگاری.
• آنچه خداوند تعقل میکند، همه با وجود ما سازگار است و عوارض و مشکلاتی ندارد.
علیم: علم کافی دارد و علمش همراه با حکمت است. همراه با خطا نیست.
حکیم: علمی که هیچگاه بطلان آن ثابت نمیشود و آن را حکمت گویند، چون استحکام کافی دارد.
@yousof_e_moghavemat
فصل انجماد رسیده و قلبها نیز یخ زده بود. حیات قلب در گریه است و آن «قتیل العبرات» کشته شد تا ما بگرییم و ... خورشید عشق را به دیار مردهٔ قلبهایمان دعوت کنیم و برفها آب شوند و فصل انجماد سپری شود.
#شهید_مرتضی_آوینی
#تلنگر_به_خودم
@yousof_e_moghavemat
عزیزان، هر رقابتی با هم میکنید و هر جدلی با هم دارید، اگر عمل شما و کلام شما یا مناظرههایتان به نحوی تضعیف کننده دین و انقلاب بود، بدانید شما مغضوبِ نبی مکرم اسلام و شهدای این راه هستید؛ مرزها را تفکیک کنید.
#سردار_دلها
#شهید_قاسم_سلیمانی
#بصیرت
@yousof_e_moghavemat
🌹شهادت نردبام آسمان بود🌹
تمامی افراد حاضر در عڪس بہ فیض شهادت نائل آمده اند؛
و این نردبام بہ نردبام شهادت معروف شد...
#رزمندگان
#شهدا
#دفاع_مقدس
@yousof_e_moghavemat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مصاحبه با پدر موشکی ایران
به مناسبت #سالروز_شهادت
#شهید_حسن_طهرانی_مقدم
#بیست_و_یکم_آبان_1390
@yousof_e_moghavemat
حضرت پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
مُداراةُ النّاسِ نِصفُ الإيمانِ ، والرِّفقُ بِهِم نِصفُ العَيشِ
مدارا كردن با #مردم، نيمى از #ايمان است و ملاطفت با آنان، نيمى از زندگى
الكافي جلد2 صفحه117
#حدیث_پیامبر_اکرم
@yousof_e_moghavemat
📌روایتی شنیدنی از علاقه مردم نُبُل و الزهراء به حاج قاسم
✍سردار چهارباغی از مسئولان و فرماندهان وقت توپخانه سپاه در محور مقاومت:جزء نخستین نفراتی که آمد در شهرکهای نبل و الزهراء خود حاج قاسم بود. به من گفت: «حاج محمود برویم نُبُل؟» گفتم:«برویم.» از لابهلای درختان زیتون سوار شدیم، عکسهایش را هم دارم، سوار شدیم رفتیم نُبُل، این مردم نُبُل و الزهراء که سالها در محاصره بودند، وقتی فهمیدند ایرانیها آمدند باورشان نمیشد که حاج قاسم هم در بین ایرانیهاست.
میآمدند و میگفتند: حاج قاسم کجاست؟ حاج قاسم کجاست؟ علاقه داشتند که او را ببینند و با او عکس بگیرند، او هم در خانهها، در کوچهها دست روی سر دختران کوچک و پسربچههای کوچک میکشید، به آنها شیرینی و شکلات میداد، گویی همه دنیا را به آنها داده باشی...
#سردار_دلها
#شهید_قاسم_سلیمانی
@yousof_e_moghavemat
🌷
حسن تهرانی مقدم در ۶ آبان ماه ۱۳۳۸ در محله سرچشمه، تهران زاده شد . او پس از طی تحصیلات مقدماتی، موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی شد. وی که در اولین روزهای تشکیل سپاه پاسداران، به عضویت این نهاد درآمده بود، در دوران جنگ ایران و عراق، نخستین فرمانده توپخانه سپاه و بنیانگذار واحد توپخانه در سپاه بود . پس از آن طهرانی مقدم مسئولیت واحد توپخانه را به حسن شفیعزاده واگذار کرد و به یگان موشکی سپاه پاسداران رفت و مسئولیت این یگان را برعهده گرفت. او همچنین در تشکیل و بنیانگذاری فرماندهی موشکی سپاه پاسداران تأثیرگذار بود. حسن طهرانی مقدم با پایان جنگ، وارد حوزه تحقیقات و توسعه فعالیتهای موشکی در سپاه پاسداران شد و مسئولیت ریاست سازمان جهاد خودکفایی سپاه را برعهده گرفت . در دوران پس از جنگ ایران و عراق، تهرانی مقدم وظیفه مدیریت بر پروژه ساخت چند موشک را در واحد موشکی سپاه قبل از غلامرضا یزدانی برعهده داشت، بدین خاطر برخی از همکارانش به او لقب پدر موشکی ایران دادند.
سرانجام وی پس از مجاهدتهای فراوان در ۲۱ آبان سال ۹۰ و در آستانه عید غدیر وقتی برای انجام آزمایش موشکی به پادگانی در ملارد رفته بود بر اثر انفجار زاغه مهمات به همراه ۱۶ نفر دیگر از اعضای سپاه پاسداران به جمع یاران شهید خود پیوستند.
#شهید_حسن_طهرانی_مقدم
#سالروز_شهادت
#بیست_و_یکم_آبان_1390
#استوری
@yousof_e_moghavemat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما همیشه محتاج دیدار شما هستیم ...
#استوری
#سردار_دلها
#سپهبد_شهید_قاسم_سلیمانی
@yousof_e_moghavemat