هدایت شده از کتابخانه مقتل امام حسین ع و معصومین ع
کتب با موضوع ام کلثوم (س) را در کتابخانه ضامن اشک با زدن این هشتک ببینید:
#کتب_تاریخ_زندگی_ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
کتابخانه ضامن اشک تلگرام
@zameneashkbook
کتابخانه ضامن اشک ایتا
@zamenashkbook1
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
بسم الله الرحمن الرحیم
ضمن عرض تسلیت به مناسبت وفات رسول کربلاء حضرت ام کلثوم س به محضر مقدس امام زمان عج
مختصری از زندگینامه ی حضرت ام کلثوم علیها السلام :
1- وفات حضرت ام کلثوم(سلام الله علیها) 29 جمادی الثانی
جناب ام کلثوم چهار ماه پس از بازگشت از کربلا به مدینه از دنیا رفتند. پدرشان مولی الموحدین امیرالمومنین (سلام الله علیه) و مادرشان حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها)میباشد.
صاحب ریاحین الشریعه به نقل از اعیان الشیعه میفرماید:
امیرالمومنین(سلام الله علیه) آن مخدره را به عون بن جعفر طیار (سلام الله علیه)تزویج نمودند.
آنچه در مورد ازدواج ام کلثوم(سلام الله علیها) با غیر از عون بن جعفر نقل شده از بافته های مخالفین است.
آن حضرت در واقعه جانسوز کربلا حضور داشتند و بعد از شهادت امام حسین (سلام الله علیه)و اهل بیت و اصحابشان ، در کنار خواهرشان حضرت زینب (سلام الله علیها)از بانوان و یتیمان محافظت مینمود.اشعار آن حضرت در فراق برادر در کربلا مشهور و جانسوز است.
پس از عاشورا که بانوان به اسارت کوفه و شام رفتند،خطبه آن حضرت در کوفه و مجلس ابن زیاد،اشعار آن حضرت در قادسیه و قنسرین ،اثر دعای آن حضرت در سیبور و بعلبک ،کلمات آن جناب با شمر هنگام ورود به دروازه شام ، مرثیه های حضرتش در اربعین و مراجعت به مدینه، دلالت بر عظمت و شجاعت و صبر آن مخدره دارد.
سرانجام بعد از چهار ماه از ورود به مدینه با دلی پر از غم و اندوه در مصائب کربلا، بالاخص
شهادت سید الشهداء(سلام الله علیه) رحلت شهادت گونه نمود و در مدینه منوره دفن شد.
به قولی رحلت آن حضرت در 21 ماه جمادی الثانی بوده است.(وقایع الشهور ص 110)
2 - ام کلثوم دختر حضرت زهرا(س)
ام کلثوم صغری دومین دختر امیر المؤمنین علیه السلام از فاطمه (ع) است.
در اینکه علی علیه السلام از فاطمه صاحب دو دختر بوده است،بین مورخان و تذکره نویسان اختلافی دیده نمیشود.
طبری آنجا که فرزندان امام را بر میشمارد نویسد:و زینب کبری و ام کلثوم کبری (۱) و آنجا که فرزندان آنحضرت را از زنان دیگر جز فاطمه (ع) نام میبرد گوید از آنهاست زینب صغری و ام کلثوم صغری (۲) و مفید گوید فرزندان امیر المؤمنین از دختر و پسر بیست و شش فرزنداند:حسن و حسین و زینب کبری و زینب صغری که کنیه او ام کلثوم است مادر اینان فاطمه بتول...است (۳).
تنها خلاف آنان در این است که ام کلثوم کنیه دومین دختر علی (ع) است و یا نام اوست. بیشتر تاریخ نویسان ن ام او را ام کلثوم نوشتهاند.
آیا حضرت ام کلثوم در واقعه کربلا حضور نداشتند؟
چیزی که از تاریخ کربلا در این رابطه بدست می آید این است که حضرت ام کلثوم در کربلا حضور داشته اند.
ام کلثوم دختر امیر المؤمنین علی(ع) که زنی با فصاحت وبلیغ وسخنور بود ودر مدت اسارت پیوسته با سخنانش ستم حکام را افشاء می کرد ، وقتی کاروان اسراء را به کوفه وارد کردند ، درجمع انبوه حاضران به سخن پرداخت وآنان را بخاطر سستی وکوتاهی در یاری کردن امام حسین علیه السلام نکوهش کرد .
دربدو ورود به کوفه مردم به تماشای آنان گرد آمده بودند . ام کلثوم بر سرآنان فریاد کشید:یا اهلَ الکوفه !
اَ ما تستحیُونَ مِنَ الله ورَسولهِ اَن تَنظُروا الی حرم النبی؟! ۰۰۰ای مردم کوفه ! آیا از خدا و رسولش شرم نمی کنید از اینکه به حرم و دودمان پیامبر نگاه می کنید؟! ۰۰۰(۱)
ودرجای دیگر چنین آمده است هنگام ورود اهل بیت علیهم السلام به شام نیز ام کلثوم شمر را طلبید واز اوخواست که آنان را از دروازه ای وارد کنند که اجتماع کمتری باشد وسرهای مقدس ومطهر شهدا را دورتر نگه دارند تا مردم به تماشای آنها پرداخته وکمتر به چهره اهل بیت پیامبر (ص) نگاه کنند .
شمر به لحاظ بی دینی وخباثت ذاتی دقیقاً برعکس خواست او عمل کرد واسیران را از دروازه ساعات وارد دمشق کرد.(۲)
چرا در سوگواریها از ایشان سخنی به میان نمی آید
باید گفت تک تک افرادی که درحادثه عاشورا شرکت داشته اند رسالتی داشته ونقشی را ایفا کرده اند اما میزان وعمق رسالت آنها با یکدیگر فرق می کند مثلاً در مجلس یزید ملعون غیر از حضرت زینب سلام الله علیها حضرت سجاد علیه السلام نیز سخنرانی کرده اند اما به اندازه ای که درباره حضرت زینب (س) سخن گفته می شود درباره ایشان صحبتی به میان نمی آید وعلت این امر آن است که حضرت زینب (س)نقش چشمگیرتر و وسیعتری در این زمینه داشته اند ومدیریت در شرائط بحرانی واقعه بدست زینب (س) بوده است وبخاطر همین در سوگواریها و عزاداریها بیشتر از ایشان سخن به میان می آید وبه مراجعه به تاریخ کربلا می بینیم که غیر از حضرت زینب سلام الله علیها حضرت ام کلثوم وفاطمه دختر امام حسین علیه السلام اسیران آزادیبخشی بودند که نقش بزرگی دراین واقعه ایفا کرده وذهنیت مردم را از اسیران جنگی متحول ساختند .
@zameneashk1
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
وفاة ام کلثوم
موسوعة الامام الحسین ع ج/7
و روايت آمد که امکلثوم،خواهر امام حسين عليهالسلام در دمشق متوفي شد.
عمادالدين طبري، کامل بهايي، 302 / 2.
و في الکامل بهائي: روي أن أمکلثوم اخت الحسين عليهالسلام توفيت بدمشق سلام الله عليها.
و قال أبوعبد الله محمد بن عبد الله المعروف بابن بطوطة المعاصر لفخر المحققين ابنالعلامة في رحلته المسماة بتحفة النظار في غرائب الأمصار: و بقرية قبلي البلد - أي بلدة دمشق - علي فرسخ منها مشهد امکلثوم بنت علي بن أبيطالب عليهالسلام من فاطمة عليهاالسلام، و يقال أن اسمها زينب عليهاالسلام و کناها النبي صلي الله عليه و آله و سلم امکلثوم لشبهها بخالتها امکلثوم بنت رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم، و عليه مسجد کبير و حوله مساکن و له أوقاف، و يسميه أهل دمشق قبر الست امکلثوم. [1]
القمي، نفس المهموم، / 465
موسوعة الامام الحسین ع ج/7- [ صفحه 57]
1- پاورقی مقتل
[1] در کامل بهايي گويد: امکلثوم خواهر حسين عليهالسلام در دمشق وفات کرد.
ابنبطوطه معاصر فخر المحققين، پسر علامه در رحلهي خود به نام«تحفة النظار في غرائب الأمصار» گفته است: در قبله شهر دمشق به فاصلهي يک فرسخ زيارتگاه امکلثوم دختر علي بن ابيطالب است از فاطمه عليهالسلام. و گفتهاند: نامش زينب است و پيغمبر صلي الله عليه و آله و سلم براي شباهت او به خالهاش امکلثوم، دختر او را امکلثوم کنيه نهاد. در اين زيارتگاه مسجد بزرگي است و اطراف آن مساکني است و اوقافي دارد و أهل دمشق آن را قبر ست امکلثوم مينامند.
کمرهاي، ترجمهي نفس المهموم، / 223.
موسوعة الامام الحسین ع ج/7
ای دی برای سوالات مقتل
@m_h_tabemanesh
لینک مقتل ضامن اشک پاسخ به شبهات و سوالات مقتل امام حسین ع
@zameneashk1
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
روایت ام کلثوم س درباره وقایع شب عاشوراء
در کتاب نورالعين سند به سکينه دختر حسين عليهالسلام منتهي ميشود. ميفرمايد: در خيمهي خويش بودم. بانگ گريه شنيدم. نخواستم از زنان کسي آگاه شود. برخاستم و به نزد پدر آمدم. او را گريان ديدم که به اصحاب هميفرمود:
يا قوم! اعلموا خرجتم معي بعلمکم أني أقدم علي قوم بايعونا بألسنتهم و قلوبهم و قد انعکس العلم و استحوذ عليهم الشيطان و أنساهم ذکر الله. و الآن لم يکن لهم مقصد الا قتلي و قتل من يجاهد بين يدي و سبي حريمي بعد سلبهم و أخشي أنکم ما تعلمون أو تعلمون و تستحيون. و الخدع عندنا أهل البيت محرم، فمن کره منکم ذلک فلينصرف. فالليل ستير و السبيل غير خطير و الوقت ليس بهجير، و من آسانا بنفسه کان معنا في الجنان نجيا من غضب الرحمان. و قد قال جدي رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: ولدي حسين يقتل بطف کربلاء غريبا وحيدا عطشانا، فمن نصره فقد نصرني و نصر ولده القائم و لو نصرنا بلسانه فهو في حزبنا يوم القيامة.
يعني: «اي جماعت! گاهي که با من بيرون شديد، چنان دانستيد که به ميان قومي ميروم که با دل و زبان با من بيعت کردهاند. آن انديشه ديگرگون شد. شيطان ايشان را بفريفت تا خداي را فراموش کردند و اکنون همت ايشان مقصور است بر قتل من و قتل آنان که در راه من جهاد کنند و حريم مرا از پس نهب اسير گيرند و من بيمناکم که شما پايان اين امر را ندانيد و اگر دانيد، از اظهار آن آزرم (آزرم: شرم و حيا.) داريد. همانا خديعت و مکيدت (مکيدت: مکر و نيرنگ.) در نزد ما اهل بيت حرام است. پس هر کس از اين سفر کراهتي دارد، طريق مراجعت گيرد. شب تاريک است و راه روشن و وقت شايسته و آن کس که با ما به بذل جان تأسي (تأسي: اقتدا، پيروي.) جويد، با ما در بهشت خدا خواهد بود. بدانيد که جد من رسول خدا فرمود: فرزند من حسين در طف کربلا غريب و تنها و تشنه کشته ميشود و کسي که او را نصرت کند، نصرت من کرده باشد و نصرت کرده باشد فرزند او، قايم آل محمد را و آن کس که به زبان ما را نصرت کند، در قيامت از حزب ما شمرده شود.»
سکينه گويد: سوگند به خدا، چون پدرم سخن به اين جا آورد، مردم ده ده و بيست بيست پراکنده شدند و جز هفتاد و چند کس نماند. پس به سوي پدر نگران شدم و گريه در گلوگاه من گره شد. نخواستم کس بانگ نالهي مرا گوش کند. روي به آسمان کردم و گفتم:
أللهم! انهم خذلونا، فاخذلهم و لا تجعل لهم دعاء مسموعا في السماء و لا تجعل لهم في الأرض مسکنا و لا شرفا و سلط عليهم الفقر الي القبر و لا ترزقهم شفاعة جدنا يوم القيامة.
يعني: «اي پروردگار! اين جماعت ما را مخذول (مخذول: بيياور.) ساختند. پس ايشان را قرين خواري و خذلان بدار و دعوت ايشان را اجابت مفرماي و اين جماعت را در زمين مسکني و مأمني کرامت مکن و فقر و مسکنت را بر ايشان بگمار و ايشان را در قيامت از شفاعت جد ما بهره و نصيبه مرسان.»
گريهي امکلثوم و دلداري حضرت حسين عليهالسلام
سکينه ميفرمايد: اين وقت مراجعت کردم و آب چشمم بر چهرگان روان بود. عمهام، امکلثوم مرا به اين حال ديدار کرد و گفت: «اي دختر! تو را چه افتاده است؟»
صورت حال را باز گفتم. فرياد برداشت که:
وا جداه! وا علياه! وا حسناه! وا حسيناه! وا قلة ناصراه! أين الخلاص من الأعداء؟ ليتهم يقنعون بالفداء. ترکت جوار جدک و سلکت بنا بعد المدي، فعلا منها الوحيب و کثر منا حولها النحيب.
بانگ ناله و عويل (عويل: فرياد، ناله.) او را حسين عليهالسلام اصغا فرمود. بيامد. اشکش بر چهرهي مبارک روان بود. فرمود: «اين گريه چيست؟»
امکلثوم عرض کرد: أخي! ردنا الي حرم جدنا.
يعني: «اي برادر! ما را به مدينه باز گردان.»
قال: يا أختاه! ليس لي الي ذلک سبيل. أما رأيت ممانعة الحر بالأمس؟ قالت: أجل، ذکرهم محل جدک و أبيک و أمک و أخيک. قال: ذکرتهم و وعظتهم، فلم يسمعوا کلامي و لم يرعوا ملامي، فما لهم غير قتلي سبيل و لابد أن تروني علي الثري، لکن أوصيکن بتقوي الله رب البرية و الصبر علي البلية و کظم نزول الرزية و بهذا وعد جدکم و لا خلف لما وعد و ودعتکم.
فرمود: «اي خواهر! بدانچه تو خواهي، راهي نيست. مگر منع حر را دي ديدار نکردي؟»
عرض کرد: «پس محل و مکانت جد خود را و پدر خود را و مادر خود را و برادر خود را بر ايشان مکشوف دار تا دست از تو باز دارند.»
فرمود: «شرافت و کرامت ايشان را بر اين جماعت برشمردم و فراوان نصيحت کردم. سخنان مرا نشنيده انگاشتند و نصيحت مرا به چيزي نشمردند و ايشان را جز قتل من قصدي نيست و شما ناچار بايد کشتهي مرا بر خاک نظاره کنيد؛ لکن وصيت ميکنم شما را به پرهيزگاري و صبر بر اين بليه و شکيب بر اين رزيه (رزيه: ماتم بزرگ.). جد شما خبر داد اين مصيبت را و هرگز خلاف نپذيرد وعدهي او. اکنون وداع ميکنم شما را.»
سپهر، ناسخ التواريخ سيدالشهدا عليهالسلام، 161 - 158/2
ای دی برای سوالات مقتل
@m_h_tabemanesh
@zameneashk1
#پاسخ_به_سوالات_و_شبهات 214
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
#ماه_جمادی_الثانی
#تقویم_شیعه
پاسخ شبهه ازدواج ام کلثوم س با عمر
⚫️⚫️ #29_جمادی_الثانی،
سالروز شب وفات حضرت ام کلثوم (صلواتاللهعلیها)
👈🏼👈🏼 مرحوم #ذبيح_الله_محلاتی در کتاب #رياحين_الشريعه در ترجمه حضرت ام کلثوم مینویسد:
«علامه خبير #سيد_محسن_عاملى ایشان را در #اعيان_الشيعة ذكر كرده و در آخر ترجمه ایشان گويد: او را تزويج كردند بعون بن جعفر طيار رضى اللّه عنه.
و در استيعاب و اصابه و اسد الغابة (هر سه از کتب عمریه) داستان تزويج امكلثوم را به عمر بن الخطاب آوردهاند و اخبارى براى اين مناكحه ساختهاند و بافتهاند و در السنۀ عوام كالانعام انداختهاند تا اينكه در اسفار سينة آنها را ضبط كردهاند و شخص دانشمند بصير بعد از تامل در اخبار قطع پيدا ميكند كه اصلا چنين واقعهاى و چنين مناكحهاى وجود پيدا نكرده است اين قصه مثل روايات بسيارى است كه در فضائل و مناقب ابوبكر و عمر وضع كردهاند كه هيچيك صحت ندارد و كثرت اختلاف در قصه و اخبار متناقضۀ واردۀ در اين موضوع خود نيز دليل بر عدم وقوع او است و مجمع اين اقوال در جلد زينبيه ناسخ است و حقير تفصيل آن را در جلد ثانى الكلمه (التامة) ايراد كردهام و اصلا عقيده ندارم كه اين مناكحه واقع شده باشد و چون ثمری مترتب نمیشود بر نفی و اثبات او فلذا از تفصيل آن اعراض كرديم».
📚رياحين الشريعه در ترجمه دانشمندان بانوان شیعه، ج۳، ص۲۴۵
🔅@zameneashk1
همراهان عزیز کانال ضامن اشک لطفا برای دیدن مطالب مرتبط با ام کلثوم (س) این هشتک را بزنید:
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
ضامن اشک در تلگرام
@zameneashk
کانال ضامن اشک ایتا
@zameneashk1
4_5863883690626516138.mp3
7.26M
#با_ام_کلثوم_علیهاالسلام
#سخنرانی_مذهبی
#۲۹_جمادی_الثانی شهادت حضرت
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
🔘🔘 حجةالاسلام #بندانی_نیشابوری
#وعجل_فرجهم_والعن_أعدائهم_أجمعین
@zameneashk1
4_5960927205369315346.mp3
8.66M
#پاسخ_به_سوالات_و_شبهات 215
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
#ام_کلثوم علیهاالسلام و رفع شبهه ازدواج علیا مخدره با عمر
🔘🔘حجةالاسلام #بندانی_نیشابوری
#وعجل_فرجهم_والعن_أعدائهم_أجمعین
@zameneashk1
#پاسخ_به_سوالات_و_شبهات 216
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
حاجی سلام ،شبت بخیر ببخشید این وقت شب مزاحم میشم ،محضرتون سوالی داشتم ،آیا میتونیم در وفات حضرت ام کلثوم سلام اله علیها شهادت هم گفت یا نه ،اگه میشه بفرمائید چرا؟ببخشید .😊💐🙌
سلام علیکم
مقام صدیقه بسیار بالاتر از مقام شهادت است
در زیارت حضرت زهرا س می خوانیم
ایتها الصدیقه الشهیده
در قران سوره نسا اول صدیقان را ذکر کرده است بعد شهدا را
مخدرات #ام_کلثوم س،حضرت معصومه،حضرت زینب س،ام البنین ...همه صدیقه هستند
و مقامشان بسیار بالاتر از شهادت است
هزاران شهید تار موی حضرت زینب س نمی شوند
متاسفانه بعضی با این حقیقت آشنا نیستند
فکر می کنند بگویند وفات مقام را پایین آوردند
در صورتیکه صدیقین اولین کسانی هستند که وارد بهشت می شوند.
التماس دعا
#خادم_الحسین_علیه_السلام_تابع_منش
ضامن اشک در ایتا
https://eitaa.com/zameneashk1
ای دی برای سوالات مقتل در ایتا
@m_h_tabemanesh
ای دی برای سوالات مقتل در تلگرام
@m_h_tabemanesh2
لینک مقتل ضامن اشک ، پاسخ به شبهات و سوالات مقتل امام حسین ع
@zameneashk
لینک گروه مقتل متضمن البکاء در تلگرام
https://t.me/joinchat/CQ5QIjy-YrD-rSAOIK0SWg
لینک گروه مقتل متضمن البکاء در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/979107861C7825264ca2
#پاسخ_به_سوالات_و_شبهات 217
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
با سلام خدمت استاد گرامی سوالی داشتم در باره ی خواهر امام حسین ام کلثوم آیا همسری داشت و فرزندی اگر داشت در کربلا حضور داشتند؟
سلام علیکم
شخصیت ام کلثوم و شجره ی طیبه اش
اعيان الشيعه چندين امکلثوم قائل شده (که از متفردات او است)؛ چنانچه از عمدة الطالب نقل کرده است که مسلم بن عقيل، #ام_کلثوم دختر علي بن ابيطالب عم خود را تزويج کرد و دختر حميده نامي از ايشان به وجود آمد.
حضرت مسلم ع 5 اولاد برایش نقل کرده اند که دو طفلان مسلم که توسط حارث لع شهید شدند و دوتا ی دیگر در کربلاء در رکاب امام حسین شهید شدند و حمیدة که زیر سم اسبان رفت.
آنچه شبهه کرده اند در مورد ام کلثوم س که در کربلاء مادرش فاطمه س نیست غیر مستند و بسیار ضعیف است. دهها سند معتبر که به صد سند هم در کتب مخالف و موافق وجود دارد دلالت دارد ام کلثوم س بنت امیر المومنین و فاطمة س است. برای امیرالمومنین ع 4 ام کلثوم نقل کرده اند که یکی از آنها در کوچکی به خانه امیر المومنین بعنوان کنیز آمد و احتمال اینکه او همسر عمر شده باشد زیاد است. ولی ام کلثوم س که در کربلاء بوده است از حضرت زهراء س و امیر المومنین ع خواهر تنی امام حسین ع همسر مسلم بن عقیل ع است که امام حسین ع دایی فرزندان مسلم بن عقیل ع است.
مهم مهم : دهها سندی که نقل می کند ام کلثوم دختر فاطمة س و امیر المومنین ع است که همراه حضرت زینب س در کربلاء بوده است.
أمکلثوم: بنت علي بن أبيطالب بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف بن قصي و أمها فاطمة بنت رسول الله و أمها خديجة بنت خويلد بن أسد بن عبدالعزي بن قصي.
ابنسعد، الطبقات، 339/8 - عنه: الموسوي الهندي، افحام الأعداء و الخصوم، /131؛ تراثنا (رقم 31، 30)، / 379
(أمکلثوم) بنت علي بن أبيطالب (رضي الله عنهما)[...]أمها فاطمة الزهراء بنت رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم.
ابن عبدالبر، الاستيعاب، 467/4 - عنه: الأمين، أعيان الشيعة، 486/3؛ آل بحرالعلوم، تحفة العالم، 239/1؛ الموسوي، الهندي، افحام الأعداء و الخصوم، 173 ، 164/1؛ تراثنا (رقم 31، 30)، / 389، 391؛ مثله ابن الأثير، أسد الغابة، 614/5
أمکلثوم بنت علي بن أبيطالب: قال هشام بن عمار: اسمها [1] فاطمة، و أمها [2] فاطمة ابنة رسول الله صلي الله عليه و سلم. ابن قدامة، التبيين، /134
و عد أمکلثوم الکبري بنت فاطمة الزهراء عليهاالسلام عند:
ابنسعد، الطبقات، 11/1 - 3 (راجع ج 9 ص 10)
المصعب الزبيري، نسب قريش، /41 (راجع ج 9 ص 12 - 11)
ابنقتيبة، المعارف، /210 (راجع ج 9 ص 14)
ابنقتيبة، المعارف (ط دار احياء التراث العربي)، /62 (راجع ج 10 ص 6)
البلاذري، جمل من أنساب الأشراف، 411/2، أنساب الأشراف، 189/2 (راجع ج 9 ص 15)
ابن أبي الدنيا، مقتل الامام أميرالمؤمنين، /116 (راجع ج 9 ص 18)
الطبري، التاريخ، 153/5 (راجع ج 9 ص 24)
البلخي، البدء و التاريخ، 146/2 (راجع ج 10 ص 9)
المسعودي، مروج الذهب، 73/3 - عنه: الأمين، أعيان الشيعة، 326/4 (راجع ج 9 ص 32)
ابنحبان، الثقات (السيرة النبوية)، 304/2، السيرة النبوية (ط بيروت)، /553، (راجع ج 9 ص 33)
أبوطالب الزيدي، الافادة، /40 - عنه: مجدالدين اليمني، التحف، 40 (راجع ج 9 ص 38)
البيهقي، دلائل النبوة، 162/3 - مثله الخوارزمي، مقتل الحسين، 83/1؛ المجلسي، البحار، 214/43 (راجع ج 10 ص 15)
الخوارزمي، المناقب، /397 (راجع ج 10 ص 19)
ابن شهر آشوب، المناقب، 304/3 - عنه: المجلسي، البحار، 91/42 (راجع ج 9 ص 54)
ابن الجوزي، صفة الصفوة، 309/1، المنتظم، 69/5 - عنه: ابنالصباغ، الفصول المهمة، /142 (راجع ج 9 ص 80 57 (
ابن الأثير، الکامل، 199/3 - عنه: الأمين، أعيان الشيعة، 326/4 (راجع ج 9 ص 59)
البري، الجوهرة، /19 (راجع ج 10 ص 23)
ابنطلحة، مطالب السؤول، /62 - عنه: الاربلي، کشف الغمة، 441/1؛ البهبهاني، الدمعة الساکبة، 169/3 (راجع ج 9 ص 62)
المحلي، الحدائق الوردية، 53 ، 52/1 (راجع ج 9 ص 62)
سبط ابن الجوزي، تذکرة الخواص، /54 (راجع ج 9 ص 64)
ابن أبي الحديد، شرح نهجالبلاغة، 242/9 - عنه: المجلسي، البحار، 90/42 (راجع ج 9 ص 65)
الکنجي، کفاية الطالب، /411 (راجع ج 9 ص 66)
محب الدين الطبري، ذخائر العقبي، /117، الرياض النضرة، 333/2 (راجع ج 9 ص 69)
النويري، نهاية الارب، 223 ، 221/20 (راجع ج 9 ص 71 ، 70)
الصفدي، الوافي بالوفيات، 281/21 (راجع ج 10 ص 26)
الباعوني، جواهر المطالب، 121/2 (راجع ج 9 ص 82)
ابنطولون، الأئمة الاثنا عشر، /59 (راجع ج 9 ص 86)
خواندامير، حبيب السير، 584/1 (راجع ج 9 ص 90)
المجلسي، البحار، 167/22،
سپهر، ناسح التواريخ حضرت زينب کبري عليهاالسلام، 6/1
الشبلنجي، نورالأبصار، /207 (راجع ج 9 ص 102)
خراساني، منتخب التواريخ، 88
کحالة، أعلام النساء، 113/4
ای دی برای سوالات مقتل
@m_h_tabemanesh
لینک مقتل ضامن اشک
@zameneashk1
بسم الله الرحمن الرحیم
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
روضه های ماه صفر(9)
موج حجاب و عفاف در کاروان اسراء دربازار شام (2)
تقاضای ام کلثوم ع برای دور کردن سر مطهر ع از میان زنان
و هم در آن کتاب [بحارالأنوار] مسطور است که امکلثوم سلام الله عيها در آن هنگام که ايشان را ميبردند، با حاجب ابنزياد فرمود: ويلک اينک هزار درهم است. اين دراهم را برگير و سر مبارک امام حسين عليهالسلام را در پيش روي روانهدار، و ما را در پهلوي شتران و دنبال مردمان جاي ده، تا ايشان از نظاره سر آن حضرت به ما روي نياورند.
پس حاجب دراهم را از بهر خويش برگرفت و آن سر منور را در پيش روي اهل بيت پيغمبر روان داشت. و چون روز ديگر فرارسيد، خداي تعالي آن دراهم را به سنگهاي سياه برگردانيده بود و بر يک جانبش مکتوب بود: (و لا تحسبن الله غافلا عما يعمل الظالمون)، و بر جانب ديگر: (و سيعلم الله الذين ظلموا أي منقلب ينقلبون).
سپهر، ناسخ التواريخ حضرت سجاد عليهالسلام، 367/3.
نکات اخلاقی عفاف و حجاب در مقتل
اهل بیت فقط برای حفظ حجاب به دشمن التماس کردند:
1- آنچه درباره خواهش اهل البیت ع وارد شده است دوبار آمده یکبار قبل از دروازه ساعات خواهش ام کلثوم س از شمر برای ورود از دروازه ای که جمعیت نگاه کننده کم باشد و رؤس مطهر را دور کنند. بار دوم آنجاست که امام سجاد ع از سهل ساعدی می خواهد سرهای مقدس را دور کنند تا مردم به اهل البیت ع نگاه نکنند. هر دوبار خواهش درباره حفظ حجاب است
فقد خزينا من کثرة النظر الينا، ما خوار و ذلیل شدیم از کثرت نگاه نامحرم
2- ،فرق زن عاشورایی با غیر عاشورایی در این است که نگاه نامحرم اورا مریض و خوار می کند ولی زن غیر عاشورایی بی تفاوت وبی غیرت از نگاه نامحرم است بلکه خود را زینت می دهد تا او را بهتر ببینند.
التماس برای حفظ حجاب حتی از ملعونی چون شمر لع
3- امکلثوم از شمر التماس کرد: «چون ما را داخل شهر ميکني، بگو زنان ما را از راهي ببرند که نظارگي کمتر باشد. يا بگو که سرها را پيشتر ببرند که مردم مشغول شوند به نظر کردن به سرها و به ما نظر بسيار نکنند.»
عرفان و نورانیت در سر مقدس امام حسین ع؛
4- أن أمکلثوم قالت لحاجب ابنزياد: ويلک هذه الألف درهم، خذها اليک و اجعل رأس الحسين أمامنا، و اجعلنا علي الجمال وراء الناس، ليشتغل الناس بنظرهم الي رأس الحسين عنا. جمال زنان بالاتر است یا جمال سر مطهر ؟
سر مطهر انقدر نورانی و زیبا بود که ام کلثوم فرمود سررا جلو ببرید، تا مردم مشغول دیدن سر مطهر شوند و از ما غافل گردند.
@m_h_tabemanesh
@zameneashk1
بسم الله الرحمن الرحیم
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
12 - سخنان ام کلثوم خطاب به دشمن هنگام غارت خیمه ها ( 3 )
[...]و هم در نورالعين مسطور است که چون آن گروه لئام به نهب خيام پرداخته طنابها را با حدود حسام پاره هميساختند، جناب امکلثوم بيرون آمد و فرمود:
«يابن سعد! الله يحکم بيننا و بينک و يحرمک شفاعة جدنا و لا يسقيک من حوضه کما فعلت بنا و أمرت بقتل سبط الرسول و لم ترحم صبيانه و لم تشفق علي نسائه».
اي پسر سعد! خداي ميان ما و تو حکم ميفرمايد و تو را از شفاعت جد ما و آشاميدن از حوض کوثر محروم ميدارد؛ چنان که تو با ما نيز اين معاملت کردي و آب فرات از ما بازداشتي و به قتل فرزند پسر پيغمبر فرمان کردي و به کودکانش رحم نياوردي و بر پردگيانش شفقت ننمودي و آن ملعون به آن حضرت ملتفت نگشت.
سپهر، ناسخ التواريخ حضرت زينب الکبري عليهاالسلام، 254 ، 253 ، 252/1.
یا علی ، التماس دعا
#خادم_الحسین_علیه_السلام_تابع_منش
18/ 1 / 95
ای دی برای سوالات مقتل
@m_h_tabemanesh
لینک مقتل ضامن اشک
@zameneashk1
بسم الله الرحمن الرحیم
#ام_کلثوم_سلام_الله_علیها
14 - اشعار زیبا از شنیده های ام کلثوم س درباره شهدای کربلاء ( 5 )
ابومخنف از امکلثوم حديث ميکند که: بعد از قتل حسين، شنيدم که گويندهاي اين شعر گفت؛ ا
والله ما جئتکم حتي بصرت به
بالطف منعفر الخدين منحورا
به خدا سوگند، نديدم شما را تا اين که حسين را در دشت کربلا کشته ديدم که به صورت بر خاک افتاده بود
و حوله فتية تدمي نحورهم
مثل المصابيح يغشون الدجي نورا
و در اطراف او، جواناني که خون از گلوي آنان جاري بود. نور صورت آنان مانند چراغها در تاريکي ميدرخشيد.
و قد رکضت رکابي کي أصادفه
من قبل يلثم وسط الجنة الحورا
من مهميز زدم که قبل از کشته شدن او و روانه شدنش به بهشت جاويدان و معانقه با حورالعين بدو پيوندم؛
فردني قدر والله بالغه
و کان أمر قضاه الله مقدورا
ولي قضا و قدر الهي مانع شد.
کان الحسين سراجا يستضاء به
والله يعلم أني لم أقل زورا
حسين مشعل افروختهاي بود که بدان راهيابي ميشد و خدا ميداند که من سخن زور نگفتهام.
امکلثوم ميفرمايد: او را سوگند دادم: «چه کس باشي؟»
گفت: «ملکي از ملوک جن باشم، با قوم خويش آمدم که حسين را نصرت کنم وقتي رسيدم که او را کشته ديدم.»
سپهر، ناسخ التواريخ سيدالشهدا عليهالسلام، 394 - 393/2، ناسخ التواريخ حضرت زينب کبري عليهاالسلام، 231/1 محلاتي، رياحين الشريعه، 247 - 246/3 موسوعة الامام الحسین ع ج/11[ صفحه 907]
یا علی ، التماس دعا
#خادم_الحسین_علیه_السلام_تابع_منش 18/ 1 / 95
ای دی برای سوالات مقتل
@m_h_tabemanesh
لینک مقتل ضامن اشک
@zameneashk1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شهید_سپهبد_حاج_قاسم_سلیمانی
#شهدای_عصر_غیبت
#عرفان_و_شهداء
برادران و خواهران !
جامعه ای صالح می شود که افراد صالح بر آن حاکم شوند.
چو رسی به کوه سینا ارنی مگو و بگذر
که نیرزد این تمنا به جواب "لن ترانی"
چو رسی به طور سینا ارنی بگو و بگذر
تو صدای دوست بشنو، نه جواب "لن ترانی"
"ارنی" کسی بگوید که ترا ندیده باشد
تو که با منی همیشه، چه "تری" چه "لن ترانی"
🇮🇷عارفان و عابدان به معنای حقیقی🇮🇷
@zameneashk1
ارتباط منطقی لعن و سلام در زیارت عاشوراء در ارتباط.m4a
21.33M
#شرح_و_تفسیر_زیارت_عاشوراء
ارتباط منطقی لعن و سلام در زیارت عاشوراء در بیعت با امام حسین ع و انتخابات
#مجلس_حسینی
لطفا فوروارد کنید
@zameneashk تلگرام
@zameneashk1 ایتا
001_A_027_Z0002493.mp3
22.59M
بیعت با امام حسین ع در روز انتخابات
.
♥السلام علیک یا ابا صالح المهدے♥
❣#قرار_شبانہ❣
✨بسماللهالرحمنالرحیم✨
🕊اِلـهی عَظُمَ الْبَلاءُ،وَبَرِحَ الْخَفاءُ،وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ،وَانْقَطَعَ الرَّجاءُ وَضاقَتِ الاْرْضُ،وَمُنِعَتِ السَّماءُواَنْتَ الْمُسْتَعانُ،وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى،وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِوالرَّخاءِ؛اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدوَآلِ مُحَمَّد ،اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْناطاعَتَهُمْ ،وَعَرَّفْتَنابِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم،فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاًعاجِلاً قَريباًكَلَمْحِ الْبَصَرِاَوْهُوَاَقْرَبُ؛يامُحَمَّدُياعَلِيُّ ياعَلِيُّ يامُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُماكافِيانِ،وَانْصُراني فَاِنَّكُماناصِرانِ؛
يامَوْلاناياصاحِبَ الزَّمانِ؛الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ،اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني،السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ،الْعَجَلَ الْعَجَلَ،الْعَجَل،يااَرْحَمَ الرّاحِمينَ،بِحَقِّ مُحَمَّدوَآلِهِ الطّاهِرين🕊
شبتون مهدوی
السلام علیک یاابا عبدالله
کانال ویژه مقتل امام حسین ع با متن عربی و ترجمه از منابع معتبر و پاسخ به شبهات مقتل در پیام رسان ایتا
@zameneashk1
تلگرام
@zameneashk
آی دی برای پرسش مقتل و ارسال مطلب
@m_h_tabemanesh
آیدی تبلیغات
@rashidiirsh
@tavosaljanah
13.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
با خیال راحت به زیارت امام رضا (ع) بروید، نگاه امام به گنهکاران مادرانه است!
#حجت_الاسلام_پناهیان
@zameneashk1
#ایام_فاطمیه 98
#القاب_و_اسماء_حضرت_زهراء_س
#ولادت_حضرت_زهراء_س
✨شرح و تفسیر اسم زهراء (از اسماء حضرت فاطمه س)
✅شرح و تفسیر آیات نور در قران مجید:
💢گمراهی ظلمت است
💎قرآن کتاب نور و هدایت
🔆قدرت نور حضرت زهراء(س)
❇️کیفیت ولادت حضرت زهراء(س)
🔰بیان روایت از باب 2/جلد43/ بحارالانوار
98/11/27
#خادم_الحسین_علیه_السلام_تابع_منش
ضامن اشک در تلگرام
@zameneashk
کانال ضامن اشک ایتا
@zameneashk1
98=11=27 52=1 شرح اسم زهراء.mp3
38.69M
بسم الله الرحمن الرحیم
#حضرت_زهراء_سلام_الله_علیها
#قرآن_و_حضرت_زهراء_س
#القاب_و_اسماء_حضرت_زهراء_س
#ایام_فاطمیه 98 /66
💫شرح و تفسیر اسم زهراء (از اسماء حضرت فاطمه س) در قرآن کریم
💢گمراهی ظلمت است:
👇👇👇
البقره/16،17،18
أُولَٰئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الضَّلَالَةَ بِالْهُدَىٰ فَمَا رَبِحَت تِّجَارَتُهُمْ وَمَا كَانُوا مُهْتَدِينَ
مَثَلُهُمْ كَمَثَلِ الَّذِي اسْتَوْقَدَ نَارًا فَلَمَّا أَضَاءَتْ مَا حَوْلَهُ ذَهَبَ اللَّهُ بِنُورِهِمْ وَتَرَكَهُمْ فِي ظُلُمَاتٍ لَّا يُبْصِرُونَ
صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لَا يَرْجِعُونَ
النور/39،40
وَالَّذِينَ كَفَرُوا أَعْمَالُهُمْ كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً حَتَّىٰ إِذَا جَاءَهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا وَوَجَدَ اللَّهَ عِندَهُ فَوَفَّاهُ حِسَابَهُ وَاللَّهُ سَرِيعُ الْحِسَابِ
أَوْ كَظُلُمَاتٍ فِي بَحْرٍ لُّجِّيٍّ يَغْشَاهُ مَوْجٌ مِّن فَوْقِهِ مَوْجٌ مِّن فَوْقِهِ سَحَابٌ ظُلُمَاتٌ بَعْضُهَا فَوْقَ بَعْضٍ إِذَا أَخْرَجَ يَدَهُ لَمْ يَكَدْ يَرَاهَا وَمَن لَّمْ يَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ نُورًا فَمَا لَهُ مِن نُّورٍ
فاطر/19
وَمَا يَسْتَوِي الْأَعْمَىٰ وَالْبَصِيرُ
فاطر/20
وَلَا الظُّلُمَاتُ وَلَا النُّورُ
المائده/16
يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَيُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
إبراهيم/5
وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسَىٰ بِآيَاتِنَا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَذَكِّرْهُم بِأَيَّامِ اللَّهِ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِّكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ
الأحزاب/43
هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
98/11/27
#خادم_الحسین_علیه_السلام_تابع_منش
ضامن اشک در تلگرام
@zameneashk
کانال ضامن اشک ایتا
@zameneashk1