#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
✏️📘✏️📕✏️ #متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره ⬅️قسمت اول 🔆شناخت ویژگی های امام 👌راه اینکه ما معرفتمان به
✏️📘✏️📕✏️
#متن_شرح_زیارت_جامعه_کبیره
⬅️قسمت دوم
🔆 «السَّلامُ عَلَیْکُمْ ..»
🗣بعضی ها می گویند چرا به جای #سلام، درود یا چیزهای دیگر مثلا وقت بخیر نگوییم⁉️
👈سلام فقط به معنای خوش آمدگویی نیست، سلام✋ از لحاظ عربی به معنای #دعا هم هست. یعنی شما وقتی به یک نفر سلام می گویید هم به او درود می فرستید و هم برای او #سلامتی💐 و خیر، #امنیت و صلح✨ می خواهید. اینکه تأکید هست به جای درود و امثال این سلام بگوییم برای این است که برای طرف مقابل💕 دعا کنیم.. نوعی دعاست.
⚠️⁉️حالا آیا واقعا سلام های ما
به #ائمه اینگونه است؟ یعنی وقتی ما سلام به ائمه می دهیم برایشان #سلامتی و امنیت میخواهیم⁉️ اگر می خواهیم پس چرا با #گناهان خودمان💥 آنها را ناراحت می کنیم!
🔆«السَّلامُ عَلَيْكُمْ يا أهلَ بَيْتِ النُّبُوَّةِ»
💭می گوید ای کسانی که اهل بیت #پیغمبر و نبوت✨ هستید. نمی گوید اهل بیت ″نبی″ می گوید اهل بیت #نبوت. اگر بگوید اهل بیت نبی یعنی سلام بر شما ای اهل خانه ی پیغمبر یعنی تمام آن کسانی که در 🏠خانه پیغمبر (ص) بودند را شامل می شد.
☝️اما می گوید اهل بیت نبوت یعنی خانه ی #رسالت، خانه ی پیغمبری✨! دیگر این خانه ی پیغمبری خانه ی چوب🌴 و گِل و سنگ نیست، خانه ای است که محل #صفات خداست🌸، محل نزول و صعود فرشتگان است.
🔸اهل بیت نبوت هم فقط به معنای فامیلی نیست! 👥هر کسی که براساس روحی و #عقیدتی با #پیغمبر نزدیک بود می تواند مصداقش باشد.
🎤استاد احسان عبادی
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
💠☀️💠☀️💠☀️💠 ☀️اخلاق مهدوی☀️ ◀️قسمت صد و هشتاد و یکم ⚠️... اما نکته این است، قبل از اینکه خدای متعا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠☀️💠☀️💠☀️💠
☀️اخلاق مهدوی☀️
◀️قسمت صد و هشتاد و دوم
💢در ادامه بحث های مربوط به دعا، یکی از مباحثی که حاج آقا مجتبی تهرانی مطرح می کنند این نکته است، قبول دعا را به عنوان یکی از شرایط امام مطرح میکنند. یعنی یکی از ویژگی های امام این است که دعاهایش قبول است.
📑روایتی را هم می آورند (اینکه کدام امام گفته، از بعد امام رضا علیه السلام) می فرماید «لِلْإِمَامِ عَلاَمَاتٌ» برای امام علاماتی است🌟 «يَكُونُ أَعْلَمَ اَلنَّاسِ..» امام باسوادترین مردم هست ....
(ادامه میدهد تا می رسد به اینجا که میفرماید) «وَ يَكُونُ دُعَاؤُهُ مُسْتَجَاباً حَتَّى لَوْ أَنَّهُ دَعَا عَلَى صَخْرَةٍ لاَنْشَقَّتْ نِصْفَيْنِ» امام اینقدر مستجاب الدعوه🤲 هست که هر درخواستی از خدا بکند مستجاب است، حتی اگر بخواهد خدا یک تخته سنگی را به دو نصف تقسیم بکند، خدا اینکار را میکند.
📗یک روایت دیگری هم هست..
📌یک بحثی داریم به نام «دعاء علی قِسمین» یعنی یک دعاهایی داریم که به اصطلاح دعا به نفع یک فرد یا یک چیزی هست، یک موقع هست دعا بر علیه. «دعاء علی قِسمین» یعنی دعا بر ✌️دو قسم هست یک موقع به نفع و یک موقع بر علیه. که تعبیر به نفرین می کنیم.
💠امام صادق (ع) می فرمایند:
«إِنَّ اللَّهَ عزّوجلّ لَمْ یَکِلْنَا إِلَی أَنْفُسِنَا وَ لَوْ وَکَلَنَا إِلَی أَنْفُسِنَا لَکُنَّا کَبَعْضِ النَّاسِ وَ لَکِنْ نَحْنُ الَّذِینَ قَالَ اللَّهُ عزّوجلّ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ»🔸 خدا ما را به خودمان وانگذاشته، اگر ما را به خودمان وامیگذاشت که مثل بقیه مردم بودیم (امام صادق اهل بیت را می گوید) معلوم می شود با بقیه مردم👥 فرق داریم، فرق ما با مردم در اینجاست و این آیه شریفه را می گویند «ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ» یعنی ما کسی هستیم که یک فرق با شما مردم داریم ما اگر دعا بکنیم قطعا مستجاب است.
✍این همان بحثی هست که در
جلسات قبل براساس محوریت دعا عرض کردیم، گفتیم این اولیای خدا، این معصومین (البته در درجه ی بالا معصوم، در درجه پایین تر اولیاء الله، افراد عالم، افراد عارف ...) چرا مستجاب الدعوه میشوند⁉️ چون هر چه خدا گفته، گفتند چشم! خدای متعال حتی مکروهات را هم گفته اینها گفتند چشم! به این خاطر که همیشه حرف خدا را رفتند و حرف خدا را عمل کردند به این دلیل هم خدا حرف اینها را گوش می دهد و هر وقت دعا بکنند دعای اینها مستجاب است.
🔹ادامه دارد ....
💽برگرفته از سخنرانی"اخلاق
مهدوی" فایل شماره (45)
🎤استاد احسان عبادی
#اخلاق_مهدوی 182
💠☀️💠☀️💠☀️💠
_______________
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
هر روز با امام رضا
@zandahlm1357
@HashtominEmam
آرشیو
مطالب صفحه هرروز با امام رضا (ع)
📸 #آیین سنتی «صفه»
🔺مراسم صفه همزمان با طلوع و غروب آفتاب با حضور خدام، کفاشان، دربانان و فراشان برپا شد، در این مراسم روزانه ۱۴ جزء قرآن کریم خوانده میشود. این آیین به مدت ۱۶۳ سال است که از زمان ثبت این موقوفه تاکنون ادامه یافته است.
چهارده رحل گشوده
مراسم قرآن خوانی «صفه»آن قدر قدمت دارد که شاید تاریخ شروع این مراسم در گرد و غبار تاریخ گم شده باشد.
برخی مورخان معتقدند که مراسم قرآن خوانی ویژه در بارگاه ملکوتی امام رضا(ع)پس از شهادت ایشان شروع شد یعنی بیش از ۱۲قرن است که مراسم صفه در سرزمین خراسان برپاست .
اسناد و وقف نامه هایی هم وجود دارند که شهادت می دهند مراسم قرآن خوانی صفه در حرم مطهر امام رضا(ع)از سال ۱۲۷۶هجری قمری شروع شده و تا امروز که صفحه های سالشمار عدد ۱۴۳۰هجری قمری را نشان می دهد ادامه دارد.
درست زمانی که خورشید طلو ع می کند و آفتابش را روی حرم مطهر رضوی پهن می کند صدای قرآن خوانی مراسم صفه هم طنین انداز می شود.
صبح ها نیم ساعت بعد از طلوع آفتاب و شب ها بلافاصله بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء این مراسم طی آئین باشکوهی برگزار می شود.
مراسم صفه قبلاً در رواق دارالحفاظ یعنی در رواق پیش روی حضرت برپا می شد ولی اکنون این مراسم قرآن خوانی در رواق دارالسلام و رواق زیبای جنوب شرقی حرم مطهر و در شرق دارالحفاظ انجام می شود.
در این آئین باشکوه ابتدا تعدادی از فراشان و خادمان به چهار دسته حفاظ، فراشان، دربانان و کفش داران تقسیم می شوند تا محل برگزاری مراسم صفه را آماده و زائران را به بیرون از رواق دارالسلام هدایت کنند.
آنها قبل از شروع مراسم با احترام خاصی ۱۴رحل و قرآن نفیس در اندازه های بزرگ را به محل برگزاری مراسم می آورند.
این رحل ها و قرآن ها به دو قسمت مساوی تقسیم شده و در سمت چپ و راست جلوی رواق دارالسلام به طور منظم و با فاصله یک اندازه از یکدیگر گذاشته می شوند.
صفه ها در حرم مطهر
در بافت روضه منوره جمعا
۱۲ صفه بزرگ متوسط وکوچک وجود دارد
صفه ها محل ارطباط روضه منوره با رواقهای اطراف است
واز طریق انها به داخل وخارج روضه منوره رفت وامد میشود
در اضلاع روضه منوره چهار صفه بزرگ وجود دارد
که اراسته به کاشیهای معرق و کتیبه های زیبا است
در بالای این صفه ها چهار صفه متوسط در بدنه قبه (سقف حرم ) تعبیه شده که ۳ صفه به وسیله در ثابت و مشبک اینه کاری شده بسته شده اند
وتنها صفه شرقی دارای پنجره مشبک غیر ثابت است و راه ورود به زیرقبه وسقف حرم از انجاست.
https://eitaa.com/zandahlm1357