فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱میخواهی زندگیت زیرورو شه؟
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
ای خدا، تو کریمی، او هم کریم است، من مادر مرده هم کریمم. به کسی که از وضع زندگی خودش ناراضی باشد و
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
آخوند، خدا بد ندهد
شاگردان مکتب خانه ای باهم تصمیم گرفتند که درس و مشق را تعطیل کنند. صبح زود که آخوند مکتب دار به مکتب خانه رسید یکی از بچهها پیش رفت وگفت: «آخوند، خدا بَد ندهد چرا رنگت پریده؟ » دیگری از گود افتادن چشمش
حرف زد و سومی از... خلاصه
معلم بیچاره حرف بچهها را پذیرفت و فکر کرد بیمار است. مکتب خانه را تعطیل کرد و خودش نزد طبیب رفت. [۱]
آخوند: مُلا، باسواد، معلم.
این مثل کنایه از قدرت تلقین است. تقلینهای مثبت یا منفی دیگران، خواه و ناخواه به سرعت در آدمی تاثیر میگذارد.
----------
[۱]: . همان، ج ۱، ص ۲۶.
.......:
لطفاً کانال را به دوستانتان معرفی کنید🙏
https://eitaa.com/zandahlm1357
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_163
و قال عليهالسلام
الْفَقْرُ الْمَوْتُ الْأَكْبَرُ.
امام عليه السلام فرمود:
فقر مرگ بزرگتر است.
شرح و تفسير
بلاى فقر!
امام عليه السلام در اين گفتار كوتاه و حكيمانه به آثار زيانبار فقر و ته دسته اشاره كرده مىفرمايد:«فقر مرگ بزرگتر است»؛ (الْفَقْرُ الْمَوْتُ الْأَكْبَرُ) .
در مورد نكوهش فقر در همين كلمات قصار تعبيرات متعددى ديده مىشود؛ از جمله در حكمت ٣ آمده بود:
«وَ الْفَقْرُ يُخْرِسُ الْفَطِينَ عَنْ حُجَّتِهِ ؛فقر، انسان هوشمند را از بيان دليل و حجت خود گنگ مىسازد». و در حكمت ٥٦ آمده بود:
«وَالْفَقْرُ فِى الْوَطَنِ غُرْبَةٌ ؛فقير حتى در وطنش غريب است». و در حكمت ٣١٩ مىخوانيم:
«فَإنَّ الْفَقْرَ مَنْقَصَةٌ لِلدّينِ! مَدْهَشَةٌ لِلْعَقْلِ، دَاعِيَةٌ لِلْمَقْتِ ؛فقر سبب نقصان دين و مشوش شدن عقل و جلب كينه مىگردد». و در حكمت ٣٧٢ آمده است:
«إذا بَخِلَ الْغَنِىُّ بِمَعْرُوفِهِ باعَ الْفَقيرُ آخِرَتَهُ بِدُنْياهُ ؛هرگاه اغنيا از كمك به ديگران بخل بورزند فقرا آخرت خود را به دنيايشان مىفروشند».
از مجموع اين كلمات حكيمانه با ساير رواياتى كه از رسول خدا و ائمۀ هدى عليهم السلام به ما رسيده به خوبى استفاده مىشود كه اسلام براى مسئلۀ فقرزدايى اهميت بسيار قائل است.
در حديث معروف رسول اكرم صلى الله عليه و آله كه در كتاب كافى آمده است مىخوانيم:
«كادَ الْفَقْرُ أنْ يَكُونَ كُفْراً ؛نزديك است كه فقر انسان را به مرحلۀ كفر برساند». ١دليل همه اين است كه فقر زمينۀ انواع انحرافات عقيدتى و اخلاقى را به ويژه در وجود افراد كمظرفيت فراهم مىسازد. بسيار ديده شده است كه افراد فقير كلمات كفرآميز بر زبان جارى مىكنند و هنگامى كه زن و فرزند خود را گرسنه مىبينند دست به هر كارى مىزنند، قوانين اجتماعى را مىشكنند، آداب و اخلاق انسانى را به فراموشى مىسپارند و براى رفع فقر خود هر كارى را مجاز مىشمارند و اگر شخص فقير كمظرفيت واقعا كافر نشود، به مرز كفر نزديك مىگردد و حداقل رضايت به قضاى الهى را از دست مىدهد.
اين احتمال نيز مىرود كه مراد از كفر، كفر عملى باشد كه همان آلوده شدن به انواع معصيتهاست.
تعبير به «الْمَوْتُ الْأَكْبَرُ ؛مرگ بزرگتر» اشاره به اين است كه انسان به هنگام مرگ حداقل از مشكلات اين جهان آسوده مىشود در حالى كه فقيرى كه با فقر دست و پنجه نرم مىكند گويى پيوسته در حال جان دادن است.
بنابراين همانگونه كه ما به هنگام بيمارى و تهديد به مرگِ جسمانى به دنبال طبيب و درمان به هر سو مىرويم، به هنگامى كه فقر دامان فرد يا جامعه را مىگيرد نيز بايد براى نجات از آن تلاش و كوشش كنيم.
نكتهها:
١. فقرزدايى در تعليمات اسلام
اسلام تنها ناظر به زندگى جاويدان آخرت نيست بلكه به زندگى آبرومند اين دنيا نيز كه مقدمهاى براى آن است اهتمام فوقالعادهاى دارد، مسئلۀ فقرزدايى را يكى از مهمترين دستورات خود قرار داده و راهكارهاى آن را نشان داده است.
از يك طرف همه را به سعى و كوشش و كسب و كار دستور مىدهد و جوان بىكار را بىمنزلت مىشمرد و اداى حق كارگران و كارمندان را از مهمترين واجبات مىداند، بلكه كار را از مهمترين عبادات قلمداد مىكند، كارگر خستۀ در حال خواب را در حال عبادت مىداند تا آنجا كه توجه به معيشت و زندگى مادى را كفارۀ مهمترين گناهان ذكر مىكند، چنانكه در حديثى از رسول خدا صلى الله عليه و آله مىخوانيم:
«إنَّ مِنَ الذُّنُوبِ ذُنُوباً لا يُكَفِّرُها صَلاةٌ وَلا صَدَقَةٌ قيلَ يا رَسُولُ اللّهِ فَما يُكَفِّرُها قالَ الْهُمُومُ في طَلَبِ الْمَعيشَةِ ؛بعضى از گناهان است كه نماز و صدقه و زكات هم نمىتواند آن را جبران كند. عرض داشتند اى رسول خدا! پس چه چيز آن را جبران مىكند؟ فرمود: به فكر معيشت و زندگى بودن و براى آن تلاش كردن». ١
از طرف ديگر نيز به اين نكته اشاره مىكند كه خداوند امكانات كافى در روى زمين براى حل مشكل فقر آفريده است حداقل اين است كه انسان آب و زمينى در اختيار داشته باشد. اگر براى عمران و آبادى و بهرهگيرى از آن تلاش كند مىتواند فقر را از خود دور سازد، چنانكه در حديث معروفى مىخوانيم:
«مَنْ وَجَدَ ماءٍ وَتُراباً ثُمّ افْتَقَرَ فَأَبْعَدَهُ اللّهُ ؛دور باد از رحمت خدا كسى كه آب و زمينى به دست آورد و باز هم فقير باشد». ٢
از سويى ديگر به حكومت اسلامى توصيه مىكند كه مسئلۀ فقرزدايى را در رأس كارهاى خود قرار دهد و با استفاده از زكات و خمس و انفال و مال الخراج و مبارزۀ با احتكار و تعيين قيمت در صورت لزوم و دعوت به ساده زيستن با فقر مبارزه كند.
امروز نيز اگر جوامع اسلامى بخواهند عزت و احترام و سربلندى و استقلال خويش را باز يابند بايد از طريق همكارى با يكديگر به استفاده از تمام منابعى كه خدا به صورت فراوان در اختيار آنان گذاشته است با فقر مبارزه كنند. ٢. پاسخ به يك سؤال
بعضى مىگويند همانگونه كه در روايات بالا و امثال آن به شدت از فقر مذمت شده و حتى فقر مايۀ روسياهى
در دو جهان شمرده شده است:
«اَلْفَقْرُ سَوادُ الْوَجْهِ فِى الدّارَيْنِ» ١در پارهاى از روايات نيز از فقر مدح بليغى شده؛ از جمله پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود:
«الْفَقْرُ فَخْري وَبِهِ أفْتَخِرُ» و حتى قرآن مجيد همۀ افراد را مخاطب ساخته مىگويد: «يا أَيُّهَا النّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللّهِ» ؛اى مردم شما همگى نيازمند به خداييد». ٢
ولى جواب آن روشن است، زيرا آنچه مايۀ افتخار انسان است فقر الى الله است نه فقر در برابر انسانها و به بيان ديگر: فخر و افتخار اين است كه انسان خداوند را منبع تمام خيرات بداند و خود را در همه چيزها نيازمند او بشمارد و با امكاناتى كه خدا به او داده است از مواهب الهى بهره گيرد.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357