هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
03.Ale.imran.183.mp3
4.18M
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
03.Ale.imran.184-185.mp3
2.92M
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
03.Ale.imran.186.mp3
2.68M
هدایت شده از تفسیر صوتی قرآن (قرائتی)
03.Ale.imran.187.mp3
3.17M
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
♨️شبهه پنجم⚠️ چرا قرآن خوبی ها را به خدا نسبت میدهد ولی بدی ها را به ما نسبت میدهد مگر نه اینکه هیچ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ابوالحسنین:
♨️شبهه ششم
آیا این دو آیه با هم در تناقض نیستند❓
آیه۲۸ سوره رعد مى خوانیم یاد خدا مایه آرامش دلها است : الَّذِینَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِکْرِ اللَّهِ أَلا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ و از طرفى دیگر در آیه ۲ سوره انفال مى خوانیم : إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ إِذا ذُکِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ: مؤمنان کسانى هستند که وقتى نام خدا برده مى شود قلبشان ترسان مى گردد
⚠️ یکجا میفرماید ذکر خداوند موجب آرامش دلهاست و جا دیگر میفرماید ذکر خداوند موجب ترسان شدن دلهاست❓❓
جواب اول
👌✅علامه طباطبائی رضوان الله علیه می فرماید: مؤمن در طلیعه امر، قلبش می طپد ولی در پایان امر، قلبش می آرمد. در آغاز وقتی به یاد حق افتاد، چون در اوائل راه است، قلبش می طپد، اما وقتی کاملا مأنوس شد و ایمانش حباً لله شد نه خوفاً من النار، آنگاه طمأنینه دارد. پس آن آیاتی که می فرماید: یاد حق قلب را مطمئن می کند، مربوط به اواخر امر است.(یعنی کسی که تازه وارد وادی مسلمانی و مومن بودن میشود بخاطر تکالیفی که بر عهده دارد و راه طولانی که دارد و خطرهای این راه طولانی قلبش هراسان است کما اینکه آقا امیر المومنین علیه السلام میفرماید
آه من قلّه الزّاد و طول الطّریق و بعد السّفر و عظیم المورد؛ آه از کمی زاد و توشه و طولانی بودن راه و دوری سفر (آخرت) و عظمت مقصد» اما وقتی که اعمال و تکالیف فردی و اجتماعی که بر عهده اش است انجام داد و موهبت های الهی را دید ذکر الهی موجب آرامش و اطمینان خاطرش خواهد شد)
شاهد این جمع را هم آیه 23 سوره زمر قرار داده اند در آن آیه آمده است: «تقشعر منه جلود الذین یخشون ربهم»- آنهایی که از خدا می ترسند، پوست بدنشان می طپد. قشعریره، در مقابل طمأنینه است.
👌مشابه این حالت را در حالات اولیاء و معصومین علیهم السلام در حال عبادت ملاحظه فرمودید که هنگام وضو گرفتن چه حالی داشتند و هنگام تکبیرة الاحرام، صورت آنها چگونه زرد می شد؟ در حال نماز خواندن، چگونه دو پهلوی آنها می طپید؟ یک انسان وحشت زده که هیچ آرامش ندارد، دلش می لرزد و به حرکت در می آید. درباره امام مجتبی (علیه السلام) رسیده است که هنگام نماز پهلوهای حضرت می طپید و چهره مبارکش زرد می شد. وقتی عرض می کردند: چرا این حالت به شما دست می دهد؟ می فرمود: می خواهم امانت را ادا کنم. نمی دانم آیا درست ادا می کنم یا نه؟
#قرآن_شناسی
.......:
جواب دوم به شبهه ششم
👌👌 قرآن کریم انسان را در برابر جهان، یک شکل می بیند و در برابر "الله" شکل دیگر می بیند. در برابر جهان می گوید: مؤمن قلبش به یاد حق، در برابر جهان، آرام است. هیچ حادثه ای از حوادث دنیا او را نمی لرزاند. چرا؟ چون قلبش به مرکز قدرت، بسته است، لذا آرام است. هیچ امری، هرچند سخت و دشوار، باعث لرزش و اضطراب او نیست. زیرا این قلب، به مرکز قدرت و رحمت بسته است.
مثلا👈👈 اصحاب کهف در برابر آن خطر قیام کردند و اگر چنانچه خدا دل آنها را نمی بست و به خود مرتبط نمی کرد، گرفتار طپش و اضطراب بودند. اما چرا در برابر آن طاغوت قیام کردند؟ برای اینکه قلبشان به قدرت حق وابسته و مرتبط بود. «و ربطنا علی قلوبهم»- ما قلبشان را بستیم که از حوادث جهان تکان نخورند و اضطراب پیدا نکنند.
✅👌یا درباره مادر حضرت موسی علیه السلام در سوره قصص، آیه 9 به بعد چنین آمده است:
وَأَصْبَحَ فُؤَادُ أُمِّ مُوسَى فَارِغًا إِن کَادَتْ لَتُبْدِی بِهِ لَوْلَا أَن رَّبَطْنَا عَلَى قَلْبِهَا لِتَکُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ
قلب مادر موسى از همه چیز (جز یاد فرزندش) تهى گشت؛ و اگر دل او را محکم نکرده بودیم، نزدیک بود مطلب را افشا کند!
👌👌 وقتی انسان، جهان را جنود الله دید، خود را هم مانند جهان، بنده الله دید، سر را به الله می سپارد و دل می دهد. آنگاه می گوید: جهان همه و همه جنود الهی هستند و کوچکتر از آن هستند که مرا از معبودم باز دارند (و به من آسیب بزنند). این همان بیانی است که از امام سجاد(علیه السلام) رسیده که فرمود: «لو مات من بین المشرق و المغرب، لما استوحشت بعد ان یکنو القرآن معی»- اگر تمام مردم بین شرق و غرب عالم بمیرند و من تنها بمانم، هرگز احساس وحشت نمی کنم، در صورتی که قرآن با من باشد. این مرگ، تنها مرگ ظاهری نیست. مهم تر از آن مرگ معنوی است یعنی اگر همه مردم کافر شوند، من از کسی هراس ندارم.
اما👇👇
👌👏👌✅این شخص دربرابر خداوند بخاطر ادای امانت لرزان است چون این شخص اگر واقعا معرفت داشته باشد میداند که درباره تمام نعمت های که خداوند بهش داده است باید شکر و حق آن را به جا بیاورد و از طرفی هم میداند که تمام عمرش هم تلاش بکند نمیتواند شکر حتی یکی از نعمت های الهی را بجا بیاورد لذا وقتی دربرابر خداوند قرار میگیرد میبیند و میداند دستش خالی است لذا قلبش لرزان است برخلاف اینکه زمانی که دربرابر جهان قرار میگرفت اصلا نمیرسد چون دستش پر بود وخدای به این بزرگی پشتش بود.
#قرآن_شناسی
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🎧 انسان شناسی در قرآن| جلسه 12 #انسان_شناسی_در_قرآن #آیت_الله_حائری_شیرازی ┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
haeri_ensan_shenasi_13.mp3
12.83M
🎧 انسان شناسی در قرآن| جلسه 13
#انسان_شناسی_در_قرآن
#آیت_الله_حائری_شیرازی
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نشانه ای از شعور بارز در حیوانات !!
اینجا در محیطی آرام و زیبا بچه فیل با این پرنده ها (کبک) بازی می کند و پرنده ها از جانب بچه فیل و مادرش احساس خطر نمی کنند و در همان حوالی می مانند .
🍃این آیه را با دقت بخوانیم .
« انعام -آیه 38 »
♻️"هیچ #جنبندهای در زمین ... نیست مگر اینکه #امتهایی همانند شما هستند. ما هیچ چیز را در این کتاب، فرو گذار نکردیم، سپس همگی به سوی #پروردگارشان_محشور میگردند."
🍃 #قرآن توجه خاصی به زندگی حیوانات دارد و از یادآوری خلقت، #شعور و #صفات آنها در راه هدایت مردم استفاده میکند: