جهان واحد
شیخ سهروردی در تلویحات مینویسد: فیلسوفان، عالم را یک چیز فرض کرده و جسم آن را جسم کل نامیده اند. این جسم کل، نفس ناطقه دارد که مجموعه ی نفوس است و عقل واحد دارد که مجموعه عقول است. مجموع نفوس را نفس کل و مجموع عقول را عقل کل نامیده اند. اکثر حکیمان عالم را همان آسمان مینامند نه زمین و زمینیان.
فیلسوف واقعی
شیخ کشته شده، در تلویحات مینویسد: انسانی حکیم نشده مگر اینکه ملکه ی خلع بدن برای او حاصل شود. پس نباید آنها که شبه فیلسوف هستند و دنبال گناهان و مادیات
می باشند، فیلسوف نامید.
مبدأ فیاض
مؤلف مفاحص مینویسد: عده ای از مبدأ فیاض متعالی به وحدت تعبیر کرده اند که این تعبیر از وجود شامل تر است. نیز برخی عارفان از آن به نقطه و ابن عربی به عشق تعبیر آورده اند. مردم نیز هر کدام اصطلاحی وضع کرده اند. این بیان همان شعر است که میگوید:
عبارتهای ما مختلف و جمال تو یکی است و همه چیز به آن جمال اشاره دارد.
عبارتنا شتیّ و حسنک واحد
و کل الی ذلک الجمال یشیر
گویند
هزاران چاره ضایع گشت و یک دردم نشد ساکن
کنون درد دگر از پهلوی هر چاره ای دارم
گویند
تا از ره و رسم عقل بیرون نشوی
یک ذره از آنچه هستی افزون نشوی
یک لمعه ز روی لیلیت بنمایم
عاقل باشم اگر تو مجنون نشوی
گویند
جواب نامه کز جانان رسید این بود عنوانش
که من بر هر سنگی چنین اراده ای دارم
#کشکول_شیخ_بهاء
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🔅#چراغ_راه ۲۱ ✍ سردار شهید محمدجعفر سعیدی: #کلام_شهید|امروز روزِ یاریِ اسلام و لبیکگویی به هل من ن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔅#چراغ_راه ۲۲
✍ شهید مظلوم آیتالله بهشتی:
#کلام_شهید|زنِ دلسوز و با ایمان، که خانه و کاشانه و خانواده را به بهترین صورت اداره میکند؛ تا مردش بتواند در میدانهای دیگر با فراغتِبال تلاش کند؛ مجاهد به شمار میآید
●واژهیاب:
#شهدای_اصفهان #شهیدبهشتی #مجاهد #خانهداری #روحانی_شهید #زن
#کشکول_شیخ_بهاء
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
🍂
🔻#زندان_الرشید ۲۳۸
خاطرات سردار گرجیزاده
بقلم، دکتر مهدی بهداروند
ما را سوار ماشین کردند و بعد از چند دقیقه پیاده مان کردند. وقتی وارد ساختمانی شدیم و گفتند چشم بندهایتان را بردارید، متوجه شدم این مکان همان مکانی است که روزهای اول اسارت مرا به اینجا آورده اند؛ اما بندها خالی از زندانی بود. نگهبان گفت: «خوب گوش کنید. اینجا همه اش در اختیار شماست. می توانید هر کدامتان به یک سلول بروید.» از حرف نگهبان جا خوردم «یعنی چه؟ چرا ما را به اینجا آورده اند؟» مشکوک شده بودم. در آن مکان از هیچ خبری مطلع نمی شدیم. از هر جنبندهای دور بودیم و این برای روحیه مان بد بود.
نگاهی به بندها کردم. سوت و کور بود. اکبر گفت: «پس این همه آدم که اینجا بودند کجا رفته اند؟»
- نمی دانم.
- فکر میکنی چرا ما را به اینجا آورده اند؟
- والا نمی دانم. ولی یقین دارم ما را همین طوری به اینجا نیاورده اند. حتما برنامه ای برای ما دارند.
نگاهی به حیاط زندان کردم و دیدم دیوارهای بلندی مثل دیوار چین دارد که روی دلمان سنگینی میکرد.
فضا خالی بود و به قول معروف پرنده پر نمیزد. هر حرفی میزدیم صدایمان می پیچید. محمد سیگاری آتش زد و گفت: رستم، تکلیف ما در این قبرستان چیست؟» - از علی آقا بپرس.
- علی آقا چه کنیم؟ .
- شکر خدا! فعلا همین است که هست. کاری هم از دست ما برنمی آید. .
رستم وقتی دید کسی حال و حوصله حرف زدن ندارد و همه یک جورهایی ناراحت اند شروع کرد به دشتی خواندن. هنوز یادم است که قشنگ و زیبا می خواند
از آن روزی که ما را آفریدی زما جز معصیت چیزی ندیدی خداوندا به حق هشت و چارت ز ما بگذر شتر دیدی ندیدی» .
او می خواند و ما با لذت گوش می دادیم. آنقدر حزین می خواند که دلم می خواست گریه کنم. محمد سیگار دود می کرد و هنگام شعرخوانی می گفت: «جانم. جانم.» آن شب چون اولین شب ما در آن مکان جدید بود و به تعبیری جای خوابمان هم عوض شده بود، تا نیمه شب بیدار بودم. فکر و ذکرم این بود که چرا ما را به آنجا برده بودند.
صبح اول وقت تا صدای نگهبان را شنیدم که وارد بند شد، بلند شدم و به طرف او رفتم و با ناراحتی گفتم: «طبق کنوانسیون ژنو، شما باید وسایل راحتی ما را در اسارت فراهم کنید! چرا ما را به اینجا آورده اید؟» نگهبان با پوزخند گفت: «ژنو یعنی چه؟ کاری به این حرفها نداشته باش. اینجا کسی به این حرفها محل نمی گذارد. هر کاری داری بگو برایت انجام بدهم.»
- اول اینکه باید روزی دو مرتبه، صبح و عصر، ما را برای هواخوری به حیاط زندان ببری.
- باشد. ولی روزی یک مرتبه. قبول است؟ - نه. روزی دو مرتبه.
آن قدر با او حرف زدم تا توانستم متقاعدش کنم روزی دو مرتبه به هواخوری برویم.
ساعت ده، برای اولین بار به حیاط رفتیم تا از نور آفتاب استفاده کنیم. با بچه ها مشغول قدم زدن بودم که یک مرتبه صدای عده ای به گوشم رسید. ایستادم و به رستم گفتم: «تو هم شنیدی؟» .
- چه چیزی را؟
- صدای عده ای از پشت دیوار بند می آید. گویا در زندان کناری عده ای زندانی در حال صحبت کردن اند.
- نه بابا. فکر میکنی
- فکر میکنم یعنی چه؟ خوب گوش کن.
او هم کمی دقت کرد و گفت: «بله. صدای حرف زدن عدهای می آید. فکر کنم فارسی هم حرف می زنند.» به بهانه ای ایستادیم و گوشمان را تیز کردیم که چه می گویند. از لحنشان معلوم بود عمدا بلند حرف می زنند تا صدای آنها را بشنویم. گفتم: «رستم، به نظرت اینها کیستند؟» گفت: «به قول خودت پسرخاله هایم هستند. چه میدانم؟» اکبر که متوجه بگو و مگوی ما شده بود گفت: «علی آقا، ببخشید، تو هر اتفاقی می افتد آن را تحلیل می کنی. آخر برادر من، چه کار داریم سروصدای پشت دیوار از طرف کیست!»
- اكبر داری اشتباه میکنی. آنها دارند با این غیر طبیعی حرف زدنشان به ما علامت می دهند و این نکته خیلی مهمی است.
در حال حرف زدن بودم که یک مرتبه سنگی جلویمان روی زمین افتاد. فکر کردم نگهبان دارد با سنگ انداختن ما را متوجه خودش میکند. برگشتم دیدم نگهبان سرش به کار خودش است. نگاهی به سنگ کردم و دیدم کاغذی با نخی دور آن پیچیده شده است. با احتياط آن را از روی زمین برداشتم. نخ را باز کردم و تکه کاغذی که دور سنگ بود را باز کردم. نوشته شده بود: «ما اسيران لشکر بدر سپاه هستیم. تو علی نیستی؟» با خودم گفتم: «یعنی واقعیت دارد. اینها همان جماعت تواب عضو لشکر بدرند؟ همان هایی که در محجر بودند!»
همراه باشید
════°✦ 💠 ✦°════
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_305
و قال عليهالسلام
مَا زَنَى غَيُورٌ قَطُّ.
امام عليه السلام فرمود:
انسان غيرتمند هرگز زنا نمىكند (زيرا كارى كه دوست ندارد ديگران در حق او كنند او در حق ديگران روا نخواهد داشت).
شرح و تفسير
غيرتمند، عمل منافى عفت انجام نمىدهد
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به نكتۀ دقيقى اشاره كرده مىفرمايد:«انسان غيرتمند هرگز زنا نمىكند»؛ (مَا زَنَى غَيُورٌ قَطُّ) .
زيرا كسى كه كارى را در حق ديگران مىپسندد به ناچار در حق خود نيز خواهد پسنديد و كسى كه دربارۀ محارم خود عملى را روا نمىدارد دربارۀ محارم ديگران نيز روا نخواهد داشت.
بسيار شده است كه افرادى مىگويند: ما مىخواهيم به نواميس ديگران نگاه كنيم. به آنها گفته مىشود: آيا دوست داريد به نواميس شما نگاه كنند؟ هنگامى كه اظهار تنفر مىكنند به آنها گفته مىشود: پس به نواميس ديگران نگاه نكنيد.
«غيور» صيغۀ مبالغه از مادۀ «غَيرت»(بر وزن حيرت) است به معناى ناخوش داشتن و تنفر از تجاوز ديگران به ناموس انسان و ورود در حريم اوست و گاه به معناى وسيع كلمه در غير موارد ناموسى نيز بهكار مىرود و فرد غيرتمند به كسى گفته مىشود كه حاضر نيست ديگرى به افتخارات او لطمه وارد كند؛ خواه افتخارات مادى باشد يا معنوى.
به هر حال، گفتار حكيمانۀ امام عليه السلام گفتارى است كه كاملاً هماهنگ با منطق عقل است، زيرا انسان غيور؛ يعنى كسى كه نسبت به تجاوز ناموسش حساسيت فوقالعاده دارد، نواميس ديگران را نيز به همان چشم نگاه مىكند و هرگز راضى نمىشود به نواميس مردم تجاوز كند. به همين دليل، غيرت، او را از آلوده شدن به اعمال منافى عفت بازمىدارد. حتى حاضر نيست به همسر يا خواهر و مادر ديگرى نگاه كند، زيرا نسبت به نگاه ديگران به همسر و خواهر و مادرش احساس تنفر مىكند.
نكته
غيرت در آموزههاى اسلامى
از واژههايى كه به عنوان فضيلتى اخلاقى در منابع اسلامى ديده مىشود غيرت است. غيرت، در اصل به معناى يك احساس فوقالعادۀ درونى است كه انسان را به دفاع شديد از امورى كه متعلق به اوست وامىدارد؛ خواه امور معنوى باشد مانند دين و آيين و يا امور مادى مانند عِرض و مال و ناموس و مملكت.
اين احساس در همۀ انسانها با تفاوتهايى وجود دارد و اگر به صورت افراطى درنيايد يكى از فضايل مهم و كارساز است.
از سويى ديگر، اگر براثر تكرار اعمال منافى غيرت، تضعيف شود و به بيان ديگر انسان، بىغيرت و يا از نظر غيرت ضعيف گردد اين خود يكى از رذائل خطرناك اخلاقى به شمار خواهد آمد.
در آيات قرآن اشاراتى به اين مسئله ديده مىشود؛ ولى بهطور صريحتر در روايات اسلامى آمده است؛ از جمله در حديثى از پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله مىخوانيم كه فرمود:
«إنّى لَغَيُورٌ وَ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ اغْيرُ مِنّى وَ انَّ اللّه تَعالى يُحِبُّ مِنْ عِبادِهِ الْغَيُورَ؛ من غيرتمندم و خدا از من غيورتر است و خدا بندگان غيورش را دوست دارد». ١
در حديث ديگرى از همان بزرگوار آمده است كه فرمود:
«انَّ الْغيرَةَ مِنَ الْايمان؛ غيرت از ايمان است». ١(دليل آن هم روشن است: ايمان، انسان را به حفظ ناموس و افتخارات و آيين خود دعوت مىكند، بنابراين غيرت جزء ايمان است).
در حديثى از امام صادق عليه السلام آمده است:
«انَّ اللّهَ غَيُورٌ يُحِبُّ كُلَ غَيُورٍ وَ لِغيرَتِهِ حَرَّمَ الْفَواحِشَ ظاهِرَها وَ باطِنَها؛ خدا غيور است و هر غيورى را دوست دارد و به دليل غيرتش تمام كارهاى زشت را اعم از آشكار و پنهان تحريم كرده است». ٢
بنابر اين روايت و بعضى از روايات ديگر، غيرت از اوصافى است كه هم در خداى تعالى و هم در انسانها وجود دارد البته با اين تفاوت كه غيرت در خداوند به معناى نهى از كارهاى زشت و ناپسند و در انسانها به معناى دفاع از حريم خانواده و دين و آب و خاك است.
دربارۀ غيرت، سخن بسيار است و اين بحث را با حديثى دربارۀ «جعفر بن ابىطالب» پايان مىدهيم. در حديثى آمده است كه جبرئيل به پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله خبر داد كه «جعفر بن ابىطالب» صفات برجستهاى در زمان جاهليت داشت كه خداوند به سبب آن از وى قدردانى كرد.
«مِنْها عَدَمُ زِناهُ لِغَيْرَتِهِ كَعَدَمِ شُرْبِهِ لِعِزَّتِهِ كَعَدَمِ كِذْبِهِ لِشَرَفِهِ؛ از جمله اينكه به سبب غيرت، دامنش آلودۀ بىعفتى نشد و به سبب حفظ عزتش هرگز شراب ننوشيد و به سبب شخصيتش هرگز دروغ نگفت».
قضاوت های حضرت علی (ع) .pdf
2.77M
📚 قضاوت های حضرت علی (ع)
✍ علامه شیخ محمد تقی شوشتری
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌞نشانه های کمبود نور در گیاه:
✅با کمبود نور ساقه های گیاه نازک و کشیده (مرتفع) یا علفی میشن.
✅گیاه به سمت نور متمایل میشه.
✅گیاه ضعیف و رشد بسیار کم میشه.
✅برگ ها زرد رنگ و کوچک میشن
✅در کناره برگ ها علائم قهوه ای دیده میشن.
✅برگ های پایینی خشک میشن.
✅برگ های ابلغ، رنگ متفاوت خود را از دست خواهند داد.
🌱🌱به طور کلی تو گیاهایی که برگاشون رنگ متفاوت دارن مثل ساکولنت، سدم یا گیاه حسن یوسف در اثر نور کم،رنگ برگ سبز میشه.
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄
💯@zandahlm1357