هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
صفحه
من نهج البلاغه میخوانم
https://eitaa.com/zandahlm1357
🌴#کلمات_قصار_نهج_البلاغه
🌹#حکمت_شماره_235
وَ قِيلَ لَهُ صِفْ لَنَا الْعَاقِلَ
فَقال عليه السلام
هُوَ الَّذِي يَضَعُ الشَّيْءَ مَوَاضِعَهُ، فَقِيلَ: فَصِفْ لَنَا الْجَاهِلَ فَقَالَ: قَدْ فَعَلْتُ.
از امام عليه السلام سؤال شد: عاقل را براى ما توصيف كن.
امام عليه السلام فرمود:
عاقل كسى است كه هر چيز را در جاى خود قرار مىدهد. گفته شد: جاهل را توصيف بفرما. فرمود: توصيف كردم. ١
مرحوم سيد رضى مىگويد:«منظور امام عليه السلام اين است كه جاهل كسى است كه هر چيزى را در جاى خود قرار نمىدهد، بنابراين ترك وصف جاهل خود صفت او محسوب مىشود، زيرا بر خلاف وصف عاقل است»؛
(قالَ الرَّضِيُ يَعْني أنَّ الْجاهِلَ هُوَ الَّذي لا يَضَعُ الشَّيْءَ مَواضِعَهُ فَكانَ تَرْكُ صِفَتِهِ صَفَةٌ لَهُ إذْ كانَ بِخَلافِ وَصْفِ الْعاقِلِ) .
شرح و تفسير
عاقل كيست؟
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به وصف عاقل مىپردازد به اين صورت كه خدمتش عرض شد: عاقل را براى ما توصيف كن. فرمود: عاقل كسى است كه هر چيز را در جاى خود قرار مىدهد. گفته شد: جاهل را توصيف بفرما. فرمود:
توصيف كردم»؛ (وَ قِيلَ لَهُ صِفْ لَنَا الْعَاقِلَ فَقال عليه السلام: هُوَ الَّذِي يَضَعُ الشَّيْءَ مَوَاضِعَهُ فَقِيلَ: فَصِفْ لَنَا الْجَاهِلَ، فَقَالَ: قَدْ فَعَلْتُ) .
مرحوم سيد رضى در ذيل اين كلام مىگويد:«منظور امام عليه السلام اين است كه جاهل كسى است كه هرچيزى را در جاى خود قرار نمىدهد، بنابراين ترك وصف جاهل خود صفت او محسوب مىشود، زيرا بر خلاف وصف عاقل است»؛ (قالَ الرَّضِيُ يَعْني أنَّ الْجاهِلَ هُوَ الَّذي لا يَضَعُ الشَّيْءَ مَواضِعَهُ فَكانَ تَرْكُ صِفَتِهِ صَفَةٌ لَهُ إذْ كانَ بِخَلافِ وَصْفِ الْعاقِلِ) .
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه در عبارتى كوتاه و پرمعنا در واقع تمام اوصاف عاقل و جاهل را خلاصه كرده است؛ عاقل كسى است كه دربارۀ هرچيز مىانديشد و محل مناسب آن را بررسى مىكند و سپس آن را در محل مناسب قرار مىدهد؛ مثلاً اگر رئيس اداره يا رئيس حكومت است شايستگىهاى افراد را در نظر مىگيرد و هر كدام را در محل لايق خود قرار مىدهد يا اگر مىخواهد مثلاً سخنرانى كند، مطالب را چنان تنظيم مىكند كه مقدمه در جايگاه خود، شرح مطالب در جاى خود و نتيجهگيرى پايانى سخن نيز در جاى خود باشد.
اگر عبادتى انجام مىدهد، اجزا و شرايط و واجبات و مستحبات آن را هر كدام در جاى خود به جا مىآورد. اگر طبيب است و مىخواهد بيمارى را درمان كند مراحل مختلف درمان را دقيقا در نظر مىگيرد و هر دارو و درمانى را در جاى خود قرار مىدهد و اگر مىخواهد اموال زكات و بيت المال را تقسيم كند نياز افراد و گروهها را در نظر مىگيرد و به هر كدام به اندازۀ نيازش مىپردازد.
حتى اگر مىخواهد مجازات كند، مجازات نيز درجات و مراحلى دارد. او هر مرحله را در جايگاه خود قرار مىدهد تا نتيجۀ مطلوب عائد شود.
آرى عاقل مىانديشد و اندازهگيرى مىكند و تدبير مىنمايد و نظم هر كار را رعايت مىكند. تعبير به «رُشد» در قرآن مجيد در مورد دادن اموال يتيمان به آنان نيز مىتواند اشارهاى به همين معنا باشد؛ يعنى يتيم به مرحلهاى برسد كه بتواند در مسائل مالى هرچيز را در جايگاه مناسب انجام دهد.
به عكس جاهل، كه هيچ يك از اين امور را رعايت نمىكند؛ در جايى كه بايد نرمش انجام دهد شدت عمل به كار مىگيرد و به عكس در جاى شدت عمل نرمش، افراد را در جايگاه خود قرار نمىدهد، حقوق را متناسب تقسيم نمىكند، واجبات و مستحبات شرع را به طور صحيح در جايگاه اصلى قرار نمىدهد و همين امر باعث شكست او در همۀ زمينههاست.
روايات ديگرى در زمينۀ توصيف عقل يا عاقل از معصومان عليهم السلام نقل شده كه با آنچه در اين كلام نورانى آمده هماهنگ است؛ از جمله در حديثى از امام اميرمؤمنان عليه السلام مىخوانيم:
«الْعَقْلُ أنَّكَ تَقْتَصِدُ فَلا تَسْرِفَ وَتَعِدَ فَلا تُخْلِفَ وَإذا غَضِبْتَ حَلِمْتَ ؛عقل آن است كه ميانهروى را انتخاب كنى و اسراف ننمايى و هر گاه وعده مىدهى تخلف ننمايى و به هنگام غضب، حلم كنى». ١در حديث ديگرى در همان كتاب از آن حضرت مىخوانيم:
«النُّفُوسُ طَلِقَةٌ لكِنْ أيْدِى الْعُقُولِ تَمْسِكُ أعْنَتَها عَنِ النُّحُوسِ ؛نفوس آدميان آزاد است؛ ولى دستهاى عقل زمام آن را گرفته و از چموشى و سركشى باز مىدارد». ١
نيز در حديث ديگرى از همان حضرت آمده است:
«إنَّمَا الْعَقْلُ التَّجَنُّبُ مِنَ الْإثْمِ وَ النَّظَرِ فِي الْعَواقِبِ وَ الْأخْذِ بِالْحَزْمِ ؛عقل تنها پرهيز از گناه و نگاه كردن در عواقب امور و رعايت احتياط در كارهاست». ٢
جالب اينكه امام عليه السلام در كلام حكيمانۀ ٤٣٧ عدالت را نيز به چيزى شبيه آنچه در بالا دربارۀ عقل فرمود وصف كرده است، مىفرمايد:
«الْعَدْلُ يَضَعُ الْأمُورَ مَواضِعَهَا ؛عدل هر چيزى را در جايگاه خود قرار مىدهد». و به يقين هر عاقلى عادل است و هر عادلى بايد عاقل باشد.
در عهدنامۀ مالك اشتر نيز آمده است كه امام عليه السلام به او دستور مىدهد
«فَضَعْ كُلَّ أمْرٍ مَوْضِعَهُ وَ أوْقِعْ كُلَّ أمْرٍ مَوْقِعَهُ ؛هر چيز را در جايگاه خود قرار ده و هر امرى را در محل مناسب آن». ٣ و اين هم امر به عدالت است و هم رعايت عقل و تدبير.
ابن ابىالحديد در اينجا ضربالمثلى نقل مىكند كه به پندار خودش شبيه كلام امام عليه السلام است در اين جهت كه از بيان مطلبى، مطلب ديگرى فهميده مىشود ولى ضربالمثل گفته شده بسيار نامناسب نسبت به گفتار حكيمانۀ امام عليه السلام است.
هدایت شده از #مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صفحه
گلدان من🌳🌳🌳🌳
با ما همراه باشید👇👇👇
.......:
@zandahlm1357
نکات آموزشی نگهداری گلها
آلوئه ورا
گیاه محبوبی که بخاطر فوایدی که داره و نگهداری راحتش،اونودراکثرمنازل میبینیم
نام دیگه آلوئهورا، #صبرزرد هست که در روایات هم اومده و ازجمله گیاهانی هست كه در طب سنتی هند، جنبههای درمانی مختلفی براش گفته شده و به صورت خوراكی و موضعی مصرف میشه
شرایط نگهداری آلوورا و نحوه تکثیرش
آلوئه ورا
از گیاهان گوشتیه که میشه در گلدان کاشت و بعنوان گیاه زینتی ازش استفاده کرد.
از گلهای خوب تصفیه کننده هوا هست و پیشنهاد میشها اگه خونتون نور داره حتما یه گلدونشو تو خونه نگهدارید
برای چروک صورت، درمان سوزش نیش حشرات، درمان سوختگی، بعنوان شامپو برای تقویت مو و.... مفیده.
نور
کلا گیاهان گوشتی واغلب ساکولنت ها به محیط روشن و نور زیاد احتیاج دارن، حتی نور مستقیم تاحدودی براشون مفیده، پس اگه محل زندگیتون نورخوبی نداره سراغ این گیاهان نرید.
اما آلوئه ورا مکانی روشن و آفتابی رو دوست داره و ۶ ساعت نور آفتاب (که بهتره آفتاب صبح باشه) براش مفیده
آبیاری
آلوئه ورا یه گیاه گوشتیه و آب رو در بافت هاش ذخیره میکنه، بنابراین به آب زیادی احتیاج نداره و خشکی رو خوب تحمل میکنه
آبیاری زیاد باعث افتادگی، زرد و قهوه ای شدن برگ ها میشه و کم کم بافت گیاه نرم میشه و از بین میره
خاک
به خاکی سبک با زهکش مناسب احتیاج داره و یکی از عوامل پوسیدگی این گیاه خاک نامناسبه.
استفاده از شن، پرلیت یا سنگریزه در خاکش توصیه میشه.
ترکیبی از شن+خاک معمولی یاترکیب شن و خاک معمولی وخاکبرگ براش مناسبه
کوددهی
سالی یکبار و در بهار با کود ۱۰-۱۰-۱۰ با نصف غلظت معمول براش کافیه.
اما در محیط خانه میتونید هر دو ماه یکبار در فصل رشد کوددهی کنید.
تا زمانی که پاجوش ها گلدان رو پر نکردند یا ریشه از زیر گلدان بیرون نزده گلدان رو تعویض نکنید
تکثیر
از طریق جدا کردن پاجوش ها در هنگام تعویض گلدان و قرار دادنش در گلدان مستقل، تکثیرمیشه
بعد از کاشت، از دادن آب زیاد بهش خودداری کنید چون باعث پوسیدگی و از بین رفتنش میشه
از طریق بذر و قلمه زدن برگ نیز قابل تکثیره
وقتی یخبندون میشه گلدون آلوئه ورا بیرون نمونه چون یخ بر میشه
گل وگیاه حال خوب🌺:
─┅─═इई ❄️⛈❄️⛈❄️
علت ریزش برگ #کراسولا_خرفه ای 👈
ریختن برگ های قدیمی و پایینی مخصوصا در شروع فصل سرما طبیعیه. 👈 چروکیدگی+ریزش =آبیاری کم ⭕ [آبیاری بعد از خشک شدن کامل خاک طوری که مقداری آب از زهکش گلدان خارج شود ]. 👈 آبیاری بیش از حد.
👈 کوددهی بیش از حد. 👈 کمبود نور [به مرور به جای پرنورتر منتقل کنید]. 👈 شوک شدن گیاه:
⭕ قرارگرفتن در معرض سرمای ناگهانی.
⭕ تغییرات محیطی ناگهانی.
⭕ تغییر دمای محیط.
⭕ تعویض گلدان. 👈 کمبود مواد مغذی(اول موارد بالا را چک کنید) .
7.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💪 #ریشه_دار_کردن_برگ_کالانکوئه
چندتا سوراخ اضافه برای اینکه هوا بیاد و بره و جای پرنور میخواد🌞
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: توصيه ۹۵) روانشناسان محيط خانواده و مدرسه را بعلاوه تجربيات شخصي را تصويرات ذهني او ميدان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
توصيه ۹۹)
سعي كنيد كارها را بدون عصبانيت و خشونت انجام دهيد و چنانچه مولايمان حضرت علي (عليه السلام) ميفرمايند بزرگترين تفريح كار است، كار را براي تفريح انجام دهيد و از انجام آن لذت ببريد.
توصيه ۱۰۰)
نسبت به وعدههاي خود حساس باشيد ولي نگران نباشيد چون با تفويض اختيار و نوشتن برنامه زمانبندي كار بدون احساس نگراني قادر به انجام كار و وعده خود خواهيد شد.
توصيه ۱۰۱)
بهتر است چند هدف را توأماً انتخاب نكنيد و هر كار را در فرصت خود انجام داده سراغ كار ديگر برويد (اگر مجبوريد بدون نگراني و استرس انجام دهيد).
توصيه ۱۰۲)
اهل لاف و گزاف نباشيد و بدانيد كه دروغ كليه هر شريست. آقا امام صادق (عليه السلام) ميفرمايند: دروغ مگو، كه شكوهت از بين ميرود و پيامبر (عليه السلام) ميفرمايند: دروغ روسياهي ميآورد.
توصيه ۱۰۳)
موارد فوق چنانچه رعايت شود شما را از استرس و هيجان دور ميكند و بتجربه ثابت شده است افراد مذهبي و دين باور از سلامتي جسمي و روحي بهتري برخوردارند و ياد خدا (ذكر، نماز و…) ايجاد نشاط و تسكيني ميكند كه از مصرف داروهاي آرام بخش بمراتب مؤثرتر و بي ضررتر است لذا اگر دنيا هم ميخواهيم بايد با تحقيق و منطق، باورهاي معنوي را در خود و خانواده مان پرورش دهيم.
توصيه ۱۰۴)
نشانههاي جسماني افرادي كه استرس دارند. عبارت است از:
۱ بيماريهاي گوارشي، قلبي، سردرد، سرطان.
۲ اختلال در سيستم دفاعي بدن ۳ خستگي ۴ تغير وزن ۵ دردهاي عضلاني ۶ كهير ۷ قسمتي از بدن شروع به زدن ميكند ۸ دندان بهم ساييدن ۹ سرد شدن دست و پا ۱۰ افزايش فشار خون ۱۱ سوء هاضمه ۱۲ ناراحتيهاي قاعدگي ۱۳ تغيير ضربان قلب ۱۴ حرف زدن با خود.
خلاصه المکاسب📚
نويسنده: عباسعلي حقيقي زاده✍
https://eitaa.com/zandahlm1357