اوضاع ايران پيش از كودتا:
كابينههاي مشيرالدوله و سپهدار
كالدول در ۴ جولاي ۱۹۲۰ مينويسد: «كابينه جديد به رهبري يكي از چهرههاي برجسته ملي، مشير الدوله كار خود را آغاز كرد... كابينه مورد رضايت كامل مردم بوده و جهت گيري ضد انگليسي دارد... كابينه افرادي را كه به جرم مخالفت با توافقنامه انگليس- ايران تبعيد شده بودند را [به تهران] فراخواند؛ و قرار بر اين است تا زماني كه مجلس توافقنامه را به تصويب نرسانده است، به رسميت شناخته نشود. رئيس الوزراي پيشين كه تهديد به ترور شد، مخفيانه تهران را به مقصد اروپا ترك كرد. » [۱] در ۵ جولاي: «لازم به ذكر است كه كابينه فعلي به طور كلي با كابينه پيشين فرق ميكند. به هر حال هنوز خيلي زود است در مورد حوادث آينده قضاوت كنيم، اما ميتوان گفت كابينه جديد با استقبال عمومي مواجه شده است. » ۱۹ [۲] آگوست: «شماري از مستشاران انگليسي كه بر اساس توافقنامه اخير انگلستان و ايران، مدتي مشغول انجام وظيفه بودند، ايران را ترك گفتند، چرا كه ظاهراً توافقنامه مذكور به هيچ وجه مورد قبول ايرانيان واقع
نخواهد شد. » [۱] جزئيات بيشتر اين قضيه از اين قرار است: «پيدا كردن رئيس الوزرايي مناسب، بسيار دشوار است؛ زيرا در اين اوضاع وخيم و آشفته، كساني كه مورد قبول مردم هستند به دشواري قبول مسئوليت ميكنند. در ميان تمام افراد حاضر مشيرالدوله بهترين گزينه است. اما بسيار بعيد به نظر ميرسد كه اين مسئوليت را بپذيرد. در اين باره، مستوفي الممالك نيز گزينه قابل توجهي بود، اما با توجه به اوضاع و احوال فعلي، وي براي پر كردن چنين جايگاهي بسيار منفي و نامناسب است... سعد الدوله نيز مورد توجه بود و با اينكه پيش از اين به شدت از روسها طرفداري ميكرد، اما اكنون كاملاً ضد انگليسي است (برادر او يكي از افرادي است كه به كاشان تبعيد شد). گمان ميرفت استقرار او بر اين منصب، تأثير خوبي بر مردم به همراه داشته باشد و احتمالاً از جانب انگليسيها نيز مورد پذيرش قرار گيرد. همه اين افراد پيش از اين بر كرسي رياست وزرا تكيه زده اند. البته صارم
الدوله را نيز بايد به آنها اضافه كنيم كه تا چند ماه پيش وزير ماليه وثوق بود. اما به دليل توطئه چيني عليه وثوق به كرمانشاه تبعيد شد. چندي پيش شاه او را به تهران فرا خواند و در ليست كانديداها قرار داد.
----------
[۱]: تلگرام كالدول، شماره ۲۱، ۷۷/۰۰۲. ۸۹۱، مورخ۴ جولاي ۱۹۲۰
[۲]: گزارش كالدول، شماره ۶۰۰، ۷۹/۰۰۲. ۸۹۱، مورخ۵ جولاي ۱۹۲۰
[۱]: تلگرام كالدول، شماره ۲۵، ۱۱۵۸/۰۰. ۸۹۱، مورخ۱۹ آگوست ۱۹۲۰
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🌟💐🌟💐🌟💐 💐🌟💐🌟💐 🌟💐🌟💐 💐🌟💐 🌟💐 💐 💐قسمت سى و نهم 🌟 🔱داستانهاى_هزار_و_يك_شب_دربار 🔰خاطرات_پروين_غفارى 🔱د
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌟💐🌟💐🌟💐
💐🌟💐🌟💐
🌟💐🌟💐
💐🌟💐
🌟💐
💐
💐قسمت چهلم 🌟
🔱داستانهاى_هزار_و_يك_شب_دربار
🔰خاطرات_پروين_غفارى
🔱مردانی که اشرف به دام میانداخت دیر زمانی با او به سرم نمی بردند .چرا که خصوصیات اخلاقی او آنچنان بود هرکسی از او رم می کرد.
⚜ در مهمانی ها مرغ یا غاز درسته را به نیش می کشید و با دستانش کنار دهانش را پاک می کرد. در جمع پس از خوردن مشروب با صدای بلند آروغ میزد و بسیار رکیک سخن می گفت .
🔱بزم ها و مهمانی ها همچنان برقرار بود و جام ها به سلامتی ما خالی میشد. من نیز در مصرف مشروبات الکلی حرفه ای شدم .🍷🥂
⚜محمدرضا بعضی شب ها بساط تریاک پهن میکرد .من نیز گاهی بستی میزدم دیگر آن حجب و حیا بین من و او نیست.🥺🤯
🔱واقعیت این است که او دیگر با من ازدواج رسمی نخواهد کرد .گاهی از پیگیری مسئله طلاق فوزیه صحبت می کند. بعضی مواقع احساس می کنم که هنوز به فوزیه و خاطرهاش عشق می ورزد و راضی به طلاق نیست. تاکنون به جز مبلغ ماهیانه و آن خانه در خیابان کاخ چیزی از این رابطه به دست نیاوردم.
⚜ آخرین هدیه در شب تولدم یک انگشتر با نگین زمرد بود که دور آن برلیان نشان کرده بودند 💍
🔱یک بار وقتی که از فوزیه و دخترش صحبت کرد اشک در چشمانش نشست. حسودیم شد و روی برگرداندم .احساسم را فهمید .سرم را به روی سینه اش گرفت و گفت :
_پری جان با اینکه تو همسر رسمی من نیستی اما هیچ زنی را به اندازه تو دوست نداشته ام. اگر ترکم کنی تو را خواهم کشت . بعضی وقتها که میبینم در محافل و میهمانی ها با مردها گرم میگیری آنها بر دستت بوسه می زنند .اگر بدانم روزی با کسی به جز من رابطه داشته ای زنده نخواهی ماند .چشم و گوش های من کوچکترین حرکت تو را به من گزارش می کند .همانگونه که از کارهای فوزیه باخبر می شدم از اسرار توهم با خبر خواهم شد ...
ادامه دارد....
✍#امينه
📔برگرفته از كتاب تا سياهى در دام شاه
@zandahlm1357
🌟💐🌟💐🌟💐🌟💐🌟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انداختن معلم تبریزی در قفس شیر توسط شاه پهلوی
منبع این مطلب کتاب witness
میدونید چرا بعضیا میگن رضا شاه، روحت شاد؟ چون ما تبیین نکردیم دوران پهلوی رو
بشنوید یک دقیقه از دوران پهلوی...
بخشی از همایش یک صندوق شبهه
#پهلوی
Witness- from the Shah to the secret arms deal- an insider's -- Rafizadeh, Mansur -- 1987 -- New York- W. Morrow -- 9780688073695 -- 4d6a85ca3e462bc3e093af33c6ebc659 -- Anna’s Archive.pdf
21.58M
حقیقتا باورکردنی نیست
منصور رفیعزاده رئيس پايگاه ساواك در نيويورك و مأمور سيا در کتاب Witness "شاهد" در ص 216 و 217 داستان هولناکی از #محمد_رضا_پهلوی نقل می کند:
در بین فعالان ضد شاه، یک معلم تبریزی بود که در صحبتهای عمومیاش، مکرراً القاب بسیار زشتی به شاه نسبت میداد. به همین خاطر، توسط #ساواک بازداشت شد، اما حتی بعد از ضرب و جرحهای شدید، کوتاه نیامد، لذا ساواک وی را به زندان اوین منتقل کرد، در آنجا هم با وجود شکنجه، به نطقهای آتشین خود علیه شاه ادامه داد.
هنگامی که جریان این مرد به گوش شاه رسید، او خیلی ساده گفت: «به جای الاغ باید این فرد را جلوی شیرها انداخت.»
یک هفته بعد شاه و نزدیکانش به باغِ وحش خصوصی او رفتند. تیمسار نصیری نیز حاضر بود. به محض آن که مرد زندانی را از اوین آوردند و چشم او به شاه افتاد، فریاد زد: «خونخوار، مستبد، قصاب!» ناظرین که شوکه شده بودند، گوشهای خودشان را گرفتند تا حرفهای بد مرد زندانی را نشنوند... شاه به نگهبانان اشاره کرد و در یک چشم بر هم زدن، آنها مرد را به داخل #قفس_شیرها پرتاب کردند. شیرهای گرسنه بلافاصله مرد را تکه تکه کردند.
شاه فریاد زد: «تو بودی که جرأت میکردی به ما فحش بدهی؟!»
...هنگامی که شاه به اندازهی کافی لذت بصری برد، در حال رفتن، رو به نصیری کرد و خیلی عادی گفت: «حالا دیگر شما یک آدم خاطی کمتر دارید»
@zandahlm1357
شمس الدوله قاجار
دختر سلطان احمد میرزا (پسر چهل و نهم فتحعلی شاه) ،خواهر عین الدوله(صدراعظم مظفرالدین شاه ) و همسر صیغه ای ناصر الدین شاه قاجار بود.
واردشو👇👇
@zandahlm1357
بازیگرا وخواننده های قدیمی چه خودرو هايى سوار میشدند؟
ناصر ملک مطيعى: رنجرور
فردين: شورولت
منوچهر وثوق: پونتياک
ابى: ژيان
@zandahlm1357
ساخت تخت جمشید در دوران داریوش، پسرش خشیارشا و پسرزادهاش اردشیر یکم ادامه داشت !
در واقع ساخت تخت جمشید تا 188 سال، یعنی پایان حکومت هخامنشیان ادامه داشت و هیچگاه به پایان نرسید !
@zandahlm1357
نمایی از سیستم آبرسانی خارقالعاده ۵۰۰۰ ساله ایرانیان در کنارههای رود سیمره استان لرستان.
پنجهزار سال پیش مدیریت پیشرفتهٔ آب داشتیم.
گردش دوران را ببین...
@zandahlm1357
در بسیاری از نقاشی های جهان باستان یک پدیده مشترک عجیب و جهانی وجود دارد .در تمدن سومر ، مصر ، مکزیک ، اندونزی یک کیف دستی وجود دارد که دانشمندان را متحیر کرده .
@zandahlm1357
سکه نقره محمد علی شاه با رخ محو شده !!!
تقریبا هیچ سکه سالمی از محمد علی شاه موجود نیست !!!
دلیل ؟
نفرت مردم !
مردم چنان نفرتی از محمد علی شاه قاجار داشتن که رخ سکه رو انقد روی زمین میکشیدن تا محو بشه
@zandahlm1357