بسم الله الرحمن الرحیم
محمدرضا پهلوی با اقتصاد ایران چه کرد؟ (1)
«خدا رحمت کند شاه را!!»؛ این روزها، این جمله را زیاد می شنویم! شاهی که عروسک خیمه شب بازی بود و البته این حرف، حرفِ خودشان است نه دلواپسان! چالشی ترین مسأله کشور در روزهای اخیر، اقتصاد است. اقتصادی آشفته که خیلی ها از چشم آخوندها می بینند!! و صد البته یکی از آثار فضای مجازی همین است که مشکلات را بزرگ جلوه دهد و تقصیرات را به گردن این و آن بیندازد!! به هر حال آثار انقلاب و جمهوریت در سایه اسلام، چنان چشمگیر بوده است که فقط غافلان، شیشه شکن و آتش زن شده اند.
در اینکه وضعیت معیشت و رفاه مردم در دهههای اول و دوم حکومت محمدرضا پهلوی به شدت وخیم بوده است، تردیدی نیست. «اردشیر زاهدی»، وزیر خارجه دولت هویدا، در توصیف اوضاع اقتصادی مردم در اواخر دهة اول حکومت محمدرضا، می گوید:
«در سال1329 ش، وضع اقتصادی و کشاورزی ایران خراب بود. در آذربایجان، مردم از بی نانی و قحطی در عذاب بودند. هر روز صبح که از خواب بیدار می شدیم، میدیدیم چند نفر از گرسنگی مردهاند. در شمال ایران، اغلب بچهها، شکمهای بزرگ و رنگ پریده داشتند، چون به مالاریا مبتلا بودند. در کرمان و بندرعباس، کیفیت آب اینقدر بد بود که مردم به بیماری «پیوک» مبتلا بودند.» (اردشیر زاهدی، رازهای ناگفته، ص34)
این اوضاع وخیم در دهة دوم حکومت محمدرضا هم ادامه دارد تا جایی که «فریدون هویدا» می نویسد:
«علی رغم برکناری زاهدی، اوضاع اقتصادی کشور روز به روز بدتر میشد. گرچه که بعد از سقوط مصدق، بهرهبرداری از نفت ایران را کنسرسیومی متشکل از کمپانیهای غربی به عهده گرفت و درآمد ایران هم از بابت فروش نفت (به صورت دریافت %50 سود)، به مراتب بیشتر از گذشته شد؛ ولی به خاطر فساد گسترده و عدم کارایی در امور کشور، تمام درآمد نفتی به هدر میرفت و یک بار دیگر، ایران در معرض تهدید و ورشکستگی قرار گرفته بود.» (فریدون هویدا، سقوط شاه، ترجمه ح. ا. مهران، صص134-133)
این ها به کنار، اصل بحث از دهة 40 و با طرح «انقلاب سفید» شاه شروع می شود که انتظار میرفت با انجام اصلاحات اقتصادی، این وضع اسفبار پایان گیرد. حال سؤال این است که اولاً چرا این اصلاحات در آن دوره کلید خورد و ثانیاً نتیجة آن چه شد؟ آیا انقلاب سفید موجب پیشرفت و توسعة اقتصادی و رفاه بیشتر مردم ایران گردید یا اینکه اتفاق دیگری رخ داد؟
ادامه دارد ....
@zarrhbin
پرونده قائممقام قالیباف در چه مرحلهای است؟/ وقتی مدعی هستیم یادمان باشد گذشته خود را از یاد نبریم!
محمدباقر قالیباف در حالی اینروزها مخصوصا در مراسمی در اردکان یزد، از «بیان واقعیتها» دم میزند که درباره تخلف مالی عیسی شریفی، نفر اول بعد از خود در ۱۲ سال صدارتش بر شهرداری تهران سکوت میکند؛ اتهامی که قوه قضائیه هم وقوع آن را تأیید کرده است.
به گزارش #شهرونداردکان به نقل از ایسنا، روزنامه شرق نوشت: «آخرین خبر از پرونده عیسی شریفی، قائممقام شهردار اسبق تهران که بیش از ۱۲ سال همراه او بود، این است که «این پرونده هنوز به مرحله کیفرخواست نرسیده و در «تحقیقات مقدماتی» است». ضمنا سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به «شرق» گفته است که از بیان جزئیات معذور است.
محسنی اژهای بیستم آبانماه هم با یک اشاره بیشتر گفته بود: «از آخرین وضعیت آن خبر ندارم. پروندهاش در دادسرای نظامی بود. نمیدانم که کیفرخواست صادر شده و دادگاه رفته یا خیر.»
بهاینترتیب، طبق آخرین اخبار رسمی از قوه قضائیه، عیسی شریفی در یک سال گذشته با قرار وثیقه سنگین دوستانش آزاد است و پرونده او هم طبق گفته سخنگوی قوه قضائیه بعد از یک سال بررسی در دادگاه نظامی در مرحله تحقیقات مقدماتی قرار دارد. به نظر میرسد اگر در این یک سال حداقل چند مطلع در شهرداری تهران، از جمله شخص شهردار اسبق تهران در این پرونده مورد سؤال قرار میگرفتند، حداقل خبر غیر رسمی آن به بیرون درز نمیکرد؟ محمدباقر قالیباف که در یادواره شهدای اردکان میگوید: «مجموع مبلغ مالیات صد نفر از کسانی که مالیات واقعی نمیدهند، بیشتر از دو میلیون مالیاتدهنده کمدرآمد است. چون این واقعیتها را میگویم، نتیجهاش میشود راهانداختن جنگ روانی علیه من»، چطور درباره این تخلف مالی نفر اول بعد از خود در ۱۲ سال شهرداری تهران که قوه قضائیه هم وقوع آن را تأیید کرده سکوت میکند؟»
متن کامل خبر را اینجا بخوانید👇
http://goo.gl/xSftCJ
@zarrhbin
نگرانی....
کلید واژه سالهای اخیر مسئولین و پیشکسوتان شهرستان درباره وضعیت فوتبال شهرستان بوده است ولی انگار این نگرانی تنها مربوط به زمانی بود که مسئول هیئت مشخص و در حال فعالیت بود. فعالیتی که با همه مشکلات و کاستی ها روند رو به رشدی را به فوتبال اردکان داده بود. 6ماه از استعفای رئیس هیئت گذشته است و خوشبختانه دیگر کسی نگران فوتبال نیست!! دیگر جلسات دلواپسان فوتبال در اتاق معاونت فرمانداری برگزار نمی شود... درست است که معاون محترم رفته ولی اتاقش که هنوز هست!!!
اصلا فوتبال آرام و بی سرو صدا که نگرانی نمی خواهد...شاید به همین خاطر است که حکم رئیس جدید را که 2 ماه پیش معرفی شد ابلاغ نمی کنند. اصلا رئیس جدید بیاید که چه شود؟ باز شروع فعالیت و باز شروع نگرانی!!
شاید هم کسی باید عهده دار مسئولیت شود که لطمه ای به آرامش و سکون فوتبال اردکان نزند.
شاید هم ....
به هر حال کاش اتفاقی خوب بیفتد تا فوتبال ما بیش از این از قافله ورزش های دیگر عقب نیفتد.
ارسالی
@zarrhbin
📢 وزیر ارتباطات: دیگر قبض کاغذی آب و برق صادر نمی شود
🗣 آذری جهرمی:
◀️ تخمین زده می شود این پروژه حذف قبوض کاغذی با استفاده از ظرفیت های دولت الکترونیک تا اردیبهشت ماه انجام شود.
◀️ سناریوی اجرای این طرح توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران ارائه شده و به زودی وارد فاز اجرایی می شود.
@zarrhbin
⛔️مقبره پدر یک نماینده مجلس در استان اردبیل سالها پیش به یک امامزاده تبدیل شده بود.
وجود هزاران امامزاده در گوشه و کنار ایران در تمام سالهای گذشته یکی از داغترین سوژههای رسانهها بوده است و هر چند وقت یکبار هم یکی از مسئولان حرفی میزند و به تنور این سوژه میدمد؛ مثلا همین چند وقت پیش جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده رشت اعلام کرد که طی 37 سال گذشته ده برابر شده است. واکنش رسانهها به چنین خبرهایی هم پیگیری از فلان مسئول و متولی بوده است و کمتر کسی به سراغ خانوادههای در قید حیات امامزادهها رفته است؛ اما حالا در مورد یکی از این امامزادهها چنین فرصتی فراهم شده، جالبتر اینکه پسر این امامزاده که مقبرهاش در دشت مغان قرار دارد و صاحب گنبد، بارگاه و هیأت امنا و متولی است، نماینده مجلس هم است. ماجرای مقبره پدر میرحمایت میرزاده، نماینده مردم گرمی استان اردبیل در مجلس، به محض اینکه در یکی از شبکههای اجتماعی به گوش سایر کاربران رسید، موج واکنشها شروع شد؛ همین موضوع هم باعث شد که میرزاده ترجیح بدهد که گفتوگو نکند. او اصرار میکرد که از بقیه نمایندههای استان اردبیل و مردم منطقهای که مقبره پدرش در آن قرار دارد، درباره این موضوع سوال کنیم اما درنهایت حاضر شد چند خطی توضیح بدهد.
🔹آیا درست است که پدر شما امامزاده است؟
🔸من بهعنوان پسر آن مرحوم بهتر است دربارهاش حرف نزنم؛ بروید از مردم منطقه که به ایشان ارادت دارند، بپرسید که ایشان چه کسی بوده و برای چه مردم از جیب خودشان برای مقبره ایشان هزینه و نذر میکنند. پدر مرحوم من یک سیدی بوده که مردم او را صاحب کرامت میشناختند و برای ایشان احترام زیادی قایل بودهاند. پدر مرحومم در همان زمانی که زنده بودند، بسیار مورد احترام بودند و زمانی هم که به رحمت خدا رفتند، این احترام و ارادت باقی ماند و مردم خودشان تصمیم گرفتند که برای ایشان مقبرهای بسازند که محل مراجعه خودشان باشد.
🔹یعنی شما در ساختهشدن گنبد و بارگاه برای «آستان مقدس امامزاده سید عزیز» هیچ نقشی نداشتهاید؟
🔸من اصلا آنجا بزرگ نشدم؛ اینها سالها پیش ساخته شده است. من فرزند کوچک خانواده بودم و از زمانی که پنجم ابتدایی بودم، به تبریز رفتم و کلا در تعطیلاتی مثل تابستان و عید به خانه میرفتم. کلا در تبریز بزرگ شدم و تحصیلات و مشاغل مختلفی که داشتم در همانجا بوده است؛ نه در زادگاهم.
@zarrhbin
به بهانه سالگرد شهادت سردار شهید حسن زفاک ...
نمیدانم شهادت ؛ شرط زیبا دیدن است ؛ یا دل به دریا زدن ؟
ولی هرچه هست جز دریا دلان دل به دریا نمیزنند....
اروند و شلمچه وقتی سخن از سردار شهید حسن زفاک شود چنان ذهنت را به خود مشغول می کنند که در آن داستانهایی نهفته است و با آنکه دوحرف بیشتر نیستند ولی هرچه به آن می اندیشی معنای آنها با هم فرسنگها متفاوت است و در هرکدام از آنها قصه هایی شکفت انگیز و متفاوت نهفته است ....
وقتی در کوچه های خاطرات اروند قدم می زنی ؛ ام الرصاص در کنارش گیج و گمراهت می کند ؛ سخن از قاصدکهایی است که شبهای سرد بهمن را در ام الرصاص گذراندند ؛ هنوز معرفت و شجاعتش بر آسمان خرمشهر می درخشد و صحنه هنرمندی سردارشهید حسن زفاک آن کلمات را هم وزن و هم آهنگ می کند...
عبور از اروند ؛ شب های سرد بهمن ماه ؛ ماندن شبانه در ام الرصاص در میان دشمن ؛ عبور گروهی از غواصان در شب قبل از عملیات والفجر۸ و غافلگیر کردن دشمن در شب عملیات ؛ همه این واژهها قصه رنجهایی است که زفاک را به سعادت رساند و عشق و رنج را در هم آمیخت ....
کربلای ۵ در خاک مقدس شلمچه سخن های آخر از سرداری خواهد داشت که در رنگین کمان عشق منتظر جلوه ای از باران در آسمان احساس هستیم ؛ او از شلمچه هم به سوی دشمن رفت ولی متفاوت از عبورش از اروند بود ؛ در آتش و تیر دشمن گروهان را نجات داد و خود سالها در خاک شلمچه آرمید و در انتظار بازگشتش بودیم ؛ او بازگشت و گزارشی از عشق و ایثار را به ارمغان آورد ...
او تنها سالها در شلمچه ارام گرفت تا امروز آرامش خود را مدیون آنهایی بدانیم از خود خاطراتی زیبا بیادگار گذاشتند....
ای دل اگر عاشقی در پی دلدار باش
بر در دل روز و شب منتظر یار باش
دلبر تو دایما بر در دل حاضر است
رو در دل برگشای حاضر و بیدار باش
عطارنیشابوری
@zarrhbin
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
سابِقون ۱۰۱ آلبوم مجازی شهدا و رزمندگان اطلاعات عملیات تیپ الغدیر در روزهای حماسه و دفاع 👇
@sabequn101
🍃جامعه ی پزشکی اردکان، #خداقوت.....🌹
💊 ما مخلص پزشکای عزیز و بزرگوار شهرمان نیز هستیم، ولی آنچه که #مردم_ما را آزار می دهد نبودِ امکانات فیزیکی و وسایل پیشرفته و حتی کمبود #متخصص در بعضی از رشته های پزشکی است، که واقعاً کمبودها و کاستی ها در بعضی از موارد نه تنها به چشم آمده بلکه حتی #جوابگوی این خیل از جمعیتی که در #اردکان ساکن شده اند، نمی باشد؛ (عزیز من، با چه زبونی بگیم #زیرساختها فراهم نیست، فقط دلون خَشَه صنعت داریم و بیکار نداریم، مهاجر هم که قدمشون رو دیده که الی ماشاءالله از سر و کول این شهر دارن بالا می رَن...آن چیز که عیان است نیاز نیست که دگه من بِگَم.....که صلاح مملکت خویش خسروان دانند، ما مَگه چند یکِ #آبادی هَستِم، که دل خود بجوشونِم!)
🔬 و ناگفته نماند که بعضی از بزرگواران در این #شهر، به اصطلاحِ خودمان با "سرِ گر دلاکی یاد می گیرند!" اما زمانی که تجربه ها اندوختند و به اصلاح #آپدیت شدند، این شهر رها کرده و می روند، که خدا به همراهشان و دعای #خیرما نیز بدرقه ی راهشان، که همه ی #ایران سرای ماست، ان شاءالله آوازه ی خوشی هایتان را بشنویم.
💊 اما این را هم فراموش نکنیم که بعضی وقتها ما می مانیم و حوضی که نمی دانیم چگونه باید پُر شود.....! ما می مانیم و ضعف ها و کمبودها......! ما می مانیم و یدک کشیدن #پولدارترین_شهر_کشور......! ما می مانیم و صورتی که با سیلی سرخ نگه می داریم.....! و ما می مانیم و این #فریاد، کیست ما را یاری کند.....؟
ما می مانیم و آمارهایی که در صندوقچه ی #اسرر بماند بهتر است......! و ما می مانیم فرستادن فاتحه و صلوات به روح شادروان #حسن_آقای_ضیائی، که اگر این #بیمارستان را برای ما نساخته بود قرار بود چه خاکی بر سر کنیم......! و ما می مانیم عکسهای خیرین بزرگواری که کمبودها را حس و لمس کردند و به یاری مان شتافتند.....! و خلاصه ما می مانیم و حرفهایی که برای #نوشتن داریم اما متاسفانه، "می" یافت نشود گوشی که این حرفها را به #جان نیوش کند، جُسته ایم ما.....!خلاصه ما می مانیم قصه ی #پرغصه ی این #شهر....
👈 من دیگه حرفی ندارم....✋
🖋 هوادارِ مردم
💊💉💊💉
@zarrhbin
✅بازدید #اشرفیان ریاست آموزش وپرورش شهرستان از مدرسه" #شهید_اردکانی" حاجی آباد در فاصله صد وسی کیلومتری اردکان به همراه دیدار بادانش آموزان خوب وخوش استعداد ومعلم خوب این مدرسه👍
@zarrhbin
بیمهعمرپاسارگاد
با یک حساب سرانگشتی ، ما در ماه چقدر هزینه های اضافه داریم؟
مثل هزینه های اینترنت ، خرید لوازم خرد و معمولی که شاید واجب هم نباشه ،
اما واقعا نمی ارزه که با ماهی ۵۰ هزارتومان ، یکی از دغدغه های اصلی زندگی رو مرتفع کنیم؟
فقط با همین تدبیر ،
هم دوران بازنشستگی راحتی برای خودمون فراهم کردیم و هم آینده فرزندمون رو تامین کردیم ....
تا چشم به هم بزنیم ، میگذره ....
با اطلاعات کافی و کمی پرس و جو ،
بیمه میتونه شرایط خوبی رو در آینده برامون رقم بزنه .....
شاید فردا دیر باشه ،
امروز به فکر باشید
#نمایندگی_طاهری اردکانی
09162618064
🌸هرشب _یک حدیث🌸
امام جعفر صادق (عليه السلام) :
🌿 اگر دوست دارى كه خداوند عمرت را زياد كند، پدر و مادرت را شاد كن.
📚وسایل الشیعه ج18 ، ص372
@zarrhbin
✨نیایش شبانه✨
🌸خدايا در اين لحظه و در اين شب
🌸تمامي درهاي رحمت و مغفرتت را بر روي
ما بندگان بگشا
🌸و از خزانه غيبت حاجات همگان را اجابت كن
🌸و نور ايمان و تقواي الهي را بر قلبهای ما بتابان
🌸و با گرمي ذكر و يادت قلوب ما را روشن كن تا در مسير مستقيم و مطلوبت قدم برداريم
یا حق 👋
@zarrhbin
🌹 به بهانه سالگرد شهادت سردار شهید
حسن زفاک و یادواره شهدای کربلای۵
نمیدانم شهادت ؛ شرط زیبا دیدن است ؛ یا دل به دریا زدن ؟
ولی هرچه هست جز دریا دلان دل به دریا نمیزنند....
اروند و شلمچه وقتی سخن از سردار شهید حسن زفاک شود چنان ذهنت را به خود مشغول می کنند که در آن داستانهایی نهفته است و با آنکه دوحرف بیشتر نیستند ولی هرچه به آن می اندیشی معنای آنها با هم فرسنگها متفاوت است و در هرکدام از آنها قصه هایی شکفت انگیز و متفاوت نهفته است ....
وقتی در کوچه های خاطرات اروند قدم می زنی ؛ ام الرصاص در کنارش گیج و گمراهت می کند .
سخن از قاصدکهایی است که شبهای سرد بهمن را در ام الرصاص گذراندند ؛ هنوز معرفت و شجاعتش بر آسمان خرمشهر می درخشد و صحنه هنرمندی سردارشهید حسن زفاک آن کلمات را هم وزن و هم آهنگ می کند...
عبور از اروند ؛ شب های سرد بهمن ماه ؛ ماندن شبانه در ام الرصاص در میان دشمن ؛ عبور گروهی از غواصان در شب قبل از عملیات والفجر۸ و غافلگیر کردن دشمن در شب عملیات ؛ همه این واژهها قصه رنجهایی است که زفاک را به سعادت رساند و عشق و رنج را در هم آمیخت ....
کربلای ۵ در خاک مقدس شلمچه سخن های آخر از این سردار خواهد داشت و در رنگین کمان عشق منتظر جلوه ای از باران در آسمان احساس هستیم ؛ او از شلمچه هم به سوی دشمن رفت ولی متفاوت از عبورش از اروند بود ؛ در آتش و تیر دشمن گروهان را نجات داد و خود سالها در خاک شلمچه آرمید و در انتظار بازگشتش بودیم ؛ او بازگشت و خاطره ای از عشق و ایثار را به ارمغان آورد ...
او تنها سالها در شلمچه آرام گرفت تا امروز آرامش خود را مدیون آنهایی بدانیم که از خود خاطراتی زیبا بیادگار گذاشتند....
✍نیک روش
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
@zarrhbin
ریاست محترم آموزش و پرورش شهرستان اردکان جناب اقای اشرفیان
بازدید از مدرسه روستایی با فاصله 130کیلومتری از شهرستان نشان از دلسوزی و توجه حضرتعالی به امر تعلیم و تربیت دارد.
از این که قدم رنجه نمودید و با برقراری رابطه صمیمی و دوستانه با دانش آموزان و درک شرایط آنها، فضایی دلنشین برای کسب علم و دانش فراهم نمودید تقدیر و تشکر می شود.
جمعی از اهالی حاجی اباد زرین
@zarrhbin
ذرهبین درشهر
بسم الله الرحمن الرحیم محمدرضا پهلوی با اقتصاد ایران چه کرد؟ (1) «خدا رحمت کند شاه را!!»؛ این روزها،
"بسم الله الرحمن الرحیم"
⛔️محمدرضا پهلوی با اقتصاد ایران چه کرد؟ (2)
.... اجرای اصلاحات ارضی به عنوان نخستین قدم، زمینة تبدیل نظام اقتصادی کشور را از فئودالیسم به سرمایهداری نوین فراهم کرد و چون گمان می رفت دگرگونی موردنظر، صرفاً با اجرای برنامه «تقسیم اراضی» حاصل خواهد شد، این مرحله به سرعت پیش رفت ولی به زودی معلوم شد؛ کشاورزان بعد از خرید زمینها و با دریافت وام از دولت، هرگز نتوانستهاند روی پای خود بایستند و کشاورزانی که پیش از این در سلک رعایای مالکین بزرگ بودند، پس از اجرای اصلاحات ارضی، به صورت بردگان یک نظام بروکراسی پیچیده دولتی درآمده بودند.» (ریحانه درودی، 53 سال عصر پهلوی به روایت دربار، ص36)
مهاجرت کشاورزان از روستا به شهر را میتوان اولین پیامد اصلاحات ارضی به حساب آورد. در پایان مراحل اصلاحات، حدود 5/47 درصد جمعیت روستایی که فاقد نسق (حق کشاورزی روی زمینی که مالک آن دیگری است) بودند، زمیندار نشدند و کسانی هم که صاحب نسق بودند، زمینشان کفاف زندگی را نمیداد و طبق آمار، کشاورزانی که قبل از این، مشغول کار بر روی زمینهای زراعی بودند، بعد از اجرای اصلاحات، جزء دهقانان کم زمین یا کارگران بیزمین مزدبگیر روستا بودند.» (روح الله حسینیان، چهارده سال رقابت ایدئولوژیک شیعه در ایران، ص327)
منشی امور بینالملل فرح پهلوی در سالهای پایانی دهه50، وضعیت تهران را اینگونه توصیف میکند:
«هجوم روستائیان باعث گسترش حلبیآبادهای متعدد در حاشیة شهرها شد و انبوه کارگرانی که در این مناطق فاقد کلیة امکانات، سکنی گزیدند به قدری ناراحت و بیتاب بودند که وقتی جرقة انقلاب درخشید همه به انقلاب پیوستند.» (مینو صمیمی، پشت پرده ی تخت طاووس، ترجمه ی حسین ابوترابیان، صص168-167)
این یک روی سکة اصلاحات ارضی بود که مربوط به دهقانان میشد، اما زمینداران و مالکین؛ قسمت اعظم پولهایی را که در جریان اصلاحات ارضی، به عنوان غرامت تقسیم املاکشان گرفته بودند، در امور صنعتی یا بانکداری سرمایهگذاری کردند و برخی دیگر نیز در امور تجاری سودآورتر مثل واردات مواد غذایی و کالاهای لوکس و صنایع مختلف سرمایهگذاری کردند. نتیجه آنکه در اوایل دهه50 شمسی که یک دهه از دوران اجرای اصلاحات ارضی میگذشت، ایران از یک کشور خودکفا در محصولات کشاورزی، به صورت واردکنندة موادغذایی درآمد و همراه با آن به خاطر راکد ماندن کارهای روستایی، کشاورزان به سرعت جذب مجتمعهای صنعتی و کارخانجاتی شدند که هرروز در اطراف شهرهای بزرگ مثل قارچ سر در میآوردند. (همان، ص169)
حیف که جا نیست وگرنه جدول های مقایسه ای را هم می آوردیم تا بصورت مشهود ببینید چه خبر بوده است.!! اما کسانی که می خواهند ببینند می توانند با جستجو عبارت «استبرق، کشاورزی در زمان شاه» این مقایسه را مشاهده کنند.
ادامه دارد ...
@zarrhbin
📛 پدر صنعت نوین آذربایجان درگذشت
احداث کارخانه ماشین سازی تبریز ، پمپ ایران ، موتوژن ، ایدم ، کمپرسورسازی ، شرکت گسترش صنایع ریلی ، کبریت توکلی ، اولین کارخانه برق خصوصی ، کارخانه نئوپان ، کارخانه فورمیکا سازی از خدمات تقی توکلی میباشد.
توکلی هم رفت، تنها کسی که کبریت را بی خطر می دانست “کبریت بی خطر” .
@zarrhbin
ذرهبین درشهر
امام جمعه اردکان: نظارت بر بازار و کنترل قیمتها خواسته مردم است. @zarrhbin
✅ سیداسماعیل شاکر؛نظارت بر بازار وقیمت ها بسیار مهم است.
🔹حجتالاسلاموالمسلمین سید اسماعیل شاکر در جلسه هماهنگی احداث میدان میوه و ترهبار شهرستان اردکان با اشاره به وضعیت اقتصادی جامعه گفت: نظارت بر بازار و قیمتها بسیار مهم است و در این شرایط مردم انتظار دارند که نظارت بیشتری صورت گیرد.
🔸وی افزود: باید با متخلفان برخورد مناسب و قانونی انجام شود. باید کاری کرد که مردم تفاوت قیمت در بازار را احساس نکنند.
🔹امامجمعه اردکان در پایان بر ضرورت احداث میدان میوه و ترهبار در این شهرستان تأکید کرد و خواستار اقدام هرچه سریعتر در این زمینه شد.
▪️معاون برنامهریزی و هماهنگی امور عمرانی فرماندار اردکان نیز در این جلسه با اشاره به نارضایتی مردم از اختلاف قیمتها در بازار گفت: مدتی است که درزمینهٔ موضوع میوه و ترهبار و اختلاف محسوس قیمت در بازار با اعتراضات مردمی روبرو هستیم که باید این مشکل رفع شود.
▫️وی افزود: در اسرع وقت برای راهاندازی یک بازارچه میوه و ترهبار در داخل شهر اقدام شود و در این بازارچه فروشندگان مکلف باشند که سود کمتری را دریافت کنند.
▪️علیرضا جدیدی گفت: برای احداث میدان میوه و ترهبار در مکان دائمی باید طرح جامع و کاملی تهیه شود و در این زمینه باید به چشمانداز آینده شهر در سالهای بعد نیز توجه داشت.
🔻شهردار اردکان هم گفت: شهر به یک میدان میوه و ترهبار نیاز دارد و در برنامه شهرداری احداث این میدان قرار دارد. درگذشته اقداماتی انجام شد که مجدداً پیگیری شده است.
🔻وی اظهار داشت: با توجه به مجاورت شهرهای اردکان و میبد لازم است که برنامهریزی مناسبی صورت گیرد تا مردم این دو شهر از مزایای احداث میدان میوه و ترهبار مرکزی و بزرگ استفاده کنند.
اباذر غفوری گفت: سهشنبهبازار اردکان بهعنوان یک پتانسیل برای شهر است و باید برای استفاده مناسبتر از آن برنامهریزی کرد.
◀️محمدجواد شاکر عضو شورای اسلامی شهر اردکان نیز در این جلسه با اشاره به توسعه نامتوازن صنعت در این شهرستان گفت: صنعت، از مزیتهای شهر ما بهخوبی استفاده میکند ولی به تعهدات اجتماعی خود عمل نمیکند.
◀️وی افزود: در شهر اردکان زیرساختهای لازم وجود ندارد و ما وقتی حداقلها را نداریم چگونه توقع داریم که بر قیمتها نظارت داشته باشیم. احداث میدان میوه و ترهبار یکی از دغدغههای مسئولین شهر است. صنایع باید درزمینهٔ احداث میدان میوه و ترهبار اقدام کنند.
🔺در ابتدای این نشست رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان اردکان گفت: در سطح شهر 19 میوهفروشی دارای پروانه میوه و ترهبار و سه واحد عمدهفروشی فعال است.
🔺وی اظهار داشت: 3500 واحد صنفی در شهر فعالیت دارند. در قسمت اصناف دو نفر بازرس بر کنترل قیمتها در سطح شهر نظارت دارند.
🔺محمدرضا بهجتی تصریح کرد: موضوع تفاوت قیمتها در سطح شهر احساس میشود که به نوع، درجه و کیفیت میوه و ترهبار بستگی دارد.
🔺وی در پایان گفت: موضوع احداث میدان میوه و ترهبار شهرستان اردکان درگذشته نیز دنبال شده بود که متأسفانه این کار عملی نشد. احداث بازارچه عرضه میوه و ترهبار میتواند در کنترل قیمتها مؤثر باشد.
@zarrhbin