💠 دورههای مهم تربیتی ✅
فرزند هفت سال سرور است،
هفت سال نوكر و
هفت سال وزير و دستيار.
اگر در بيست و يك سالگى از كمك كار بودن او راضى بودى كه خوب و گرنه بر شانه او بزن (به حال خود رهايش كن) كه تو درباره او نزد خداوند معذورى.
🔹پیامبر خدا [صلیاللهعلیهوآله]
📒 منتخب میزان الحکمه-ح 6773
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍ این حدیث، «امری» است منتهی در قالبِ خبر. مثلا گاهی وقتی میخواهیم به بچه ها بگوییم «فردا ۷ آماده باشند»، میگوئیم: «ساعت ۷ حرکت است»🔸این دستورات، دقیقاً مطابق تکوین و آفرینش انسان است یعنی مثلاً روح کودکِ زیر ۷ سال، خودش را واقعاً پادشاه عالَم میداند🔸زیرساخت و زمینهٔ تمام کارهای تربیتی پس از تولد، همین هاست🔸از اینکه میفرماید "۷ سال"، درمیابیم تربیت، امریست تدریجی. ضمناً جابجایی بین هر هفت سال باید به تدریج صورت گیرد🔸هفت سال اول هروقت هرچه خواست انجام شود و در موارد خاص مثل ضرر به خودش یا دیگران، حواسش را از خواستهاش، پرت کنیم، جوریکه احساس نکند آزادی اش، خدشهدار شده است🔸هفت سال دوم، آداب کارها را کمکم یادش بدهیم و با توجه به تیپشخصیتیاش، آنها را برایش جذاب کنیم🔸هفت سال سوم چیزی بین دو دورهٔ قبل است. باید از او مشاوره گرفت و به او اعتماد کرد...
🦋 #تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎏 #کاردستی
🐡🐠"با فرزندان خود به دنیای مرموز زیر آب شیرجه بزنید ! 🌊✨🐟🐬
#مهارت_های_فرزندپروری
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
💎 تا حالا کودکتون قشقرق بهپا کرده؟
❇️ قشقرق زمانی اتفاق میافته که کودک احساس عصبانیت، خستگی، گرسنگی، مریضی، سرخودگی و... میکنه، اما نمیتونه احساسش رو درست بیان کنه. ❌
❇️ در نظر ما ممکنه اینطور به نظر بیاد که بچهمون داره غیرمنطقی رفتار میکنه و در حالی که دارن #قشقرق به پا میکنن، سعی میکنیم باهاشون منطقی صحبت کنیم که این کار اوضاع رو بدتر میکنه!
❇️ با اینکه پیشنهاد میشه که جلوی قشقرق رو نگیرین، اما میتونید پیشگیری کنین. به بچههای کوچک که نمیتونن خوب صحبت کنن، میتونین زبان اشاره یاد بدین تا بتونن احساساتشون رو بیان کنن.
💓 برای بچههای بزرگتر، دنبال عامل قشقرق بگردین.
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
💎 با ترس كودكان چه كنيم:
🔹اولين قدم تاييد ترس كودك است. "مي دونم مي ترسي" اين جمله مهر تاييد بر احساس كودك است. هرگز احساس كودك را نفي نكنيد.
🔹 قدم بعدي صحبت با كودك است. بگذاريد در مورد ترسش با شما صحبت كند. از او بخواهيد ايا ميخواهد با ترسش كنار شما روبرو شود؟ بپرسيد چه كمكي مي توانيد انجام دهيد؟
🔹 به كودك اطمينان دهيد شما مراقبش هستيد. با هم در را قفل كنيد. با هم زير تخت را چك كنيد. چراغ اتاق خواب و راهرو را روشن بگذاريد.
🔹 اگر از تنها خوابيدن ميترسد، مدتي را كنار تختش بخوابيد بدون انكه دستش را بگيريد.
❌ كودك را به بهانه ترس هرگز به رختخوابتان نياوريد.
🔺 در صورت ادامه پيدا كردن ترس، با متخصص مشورت كنيد.
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 لیدرهای آخرالزمانی در اروپا
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
💎 هفت چیزی که فرزندتان نیاز دارد که بشنود :
1)عاشقتم
2)بهت افتخار میکنم
3)متاسفم
4)من میبخشمت
5)بهت گوش میدم
6)این مسئولیت توست
7)میتونی از پسش بربیای
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 آیهای که #امام_باقر سلام الله علیه آن را امیدوارکنندهترین آیه قرآن نامیدند.
🔹حجت الاسلام عالی
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
💎تغییرات دوران کودکی فرزندتان را با عجله پشت سر نگذارید
🍃برخی از والدین بدلیل عجول بودن،کمال طلبی،تنبلی،مقایسه،عدم آگاهی و....به کودکان خود فرصت رشد کردن بزرگ شدن را نمیدهند
رفتار این گونه والدین کودکان را به دردسر می اندازد.والدین با ارائه ی مسئولیت زود هنگام کودک خود را مضطراب میکنند.
🍃معمولا برخی والدین تا سن دو سالگی تصمیم میگیرند ک کودک خردسال خود را از مراحل مختلف رشدیش ( مثل از شیر گرفتن،از پوشک گرفتن،جداسازی رختخواب و...)هر چه زودتر عبور دهند و به اصطلاح کودک خود را بزرگ نمایند.عجله ای نیست،لطفا صبر کنید،کمی آهسته تر کودکان پذیرای تغییرات آنی و سریع را ندارند.
🍃به کودک خود فرصت دهید تا از هر کدام از این مراحل که برای او بحران است،گذر کند.عجله ی شما برای رشد زودتر،مشکل او را دوچندان میکند. لطفا تغییرات و شرایط روحی فرزندتان را در نظر بگیرید و آمادگی او را در طول مراحل رشدیش بسنجید.
🍃کودکی مضطرب آماده ی رفتن به مرحله بعدی نیست.
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
💢مادر کافی بودن یعنی:
کارهای بد فرزندت رو با بی اعتنایی و یا توبیخ و نه توهین اصلاح کن تا از تمام مراحل رشد و بزرگ شدنش در کنار خانواده لذت ببری،
تا این مراحل بدون سختی کشیدن و بدون شکنجه شدن و شکنجه دادن سپری شه تا یه بچه با خصوصیات رفتاری نرمال و ایده آل تربیت کنی،
تا تربیت فرزندت به یک میدون جنگ شبیه نباشه...
چرا که توهین هیچ وقت جواب نمیده و بعد از مدتی چه بسا، ارزشش رو هم از دست بده، اما توبیخ و اینکه بچه بفهمه در قبال انجام کاری از چیزی یا موقعیتی منع میشه بهش یاد میده که هر عملی عکس العملی داره و باعث میشه تا به مرور حواسش به اعمالش جمع باشه تا کمتر کار خطایی انجام بده که عکس العمل های سنگینی داره!
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
🔹خبر داری که سید کاظم روح بخش رفته صحرای عرفات، یک سفرنامه مجازی جذاب درست کرده خیلی ها میگن انگار واقعا اونجا با حاجی ها هستن
بعد از اعمال حج می خواد مدینه هم پوشش بده، تو پین کانالش هم قدم قدم سفر رو لینک گذاشته، این کانالشونه👇
https://eitaa.com/joinchat/2334982163C65bbc6af0d
یک نگاه متفاوت به سفر حج درست کرده که هممون رو هوایی کرده...
#سلام_امام_زمانم✋
🌷 ابری ام، بارانی ام، حـال و هوایم خوب نیست
🌺 چشمِ سر، خیس است امّا چشمِ دل، مرطوب نیست
🌷 طاقـت دوری ندارم، رحـم کن بر عاشقت
🌺 صبر من مانند صبر حضرت ایّوب نیست
💐 سلامتی و فرج مولایمان صاحب الزمـــان
عجل الله تعالی فرجه الشریف #صلوات 💐
🌹 اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِ ما اَحَاطَ بِهِ عِلْمُکَ 🌹
🌺🌷🌹
🌷 اَللّهُـمَّ عَجـِّـل لِوَلیِّـکَ الفَــرَج 🌷
@mahman11
سبک زندگی شاد 59.mp3
9.94M
#سبک_زندگی_شاد ۵۹
♨️ به آدما چجوری نگاه میکنی؟
از بالا ... ؟
یا اونا رو جزئی از خودت میدونی؟
رنگِ شادی حقیقی رو نمی بینی؛
تا وقتی خودت و از دیگران بالاتر میدونی!
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
🔆 سوء استفاده از اهرم محبت ممنوع!
🔻پسر در حال بازی کردن با ظرفهاست. هیچکدام از ظرفها هم شکستنی نیستند. از بازی کردن با آنها لذت میبرد. مادر نزدیکش میآید و کمی به او محبت میکند. چند کلمه حرف محبتآمیز میزند و بعد میگوید پسر عزیزم! این ظرفها را بده تا جمع کنم. پسر ظرفها را میدهد و به سراغ قابلمهای میرود که کمی در آن آب هست. دستش را در قابلمه میکند و شروع به آببازی میکند. مادر به سراغش میآید. اول چند جمله محبتآمیز میگوید و...
🔸 مقصود ما از سوء استفاده، بهرهبردن از اهرم #محبت برای امر و نهیهایی است که به #مصلحت فرزند نیست و تنها با تمایلات ما تناسب دارد.
📕 #من_دیگر_ما | خارهای گل شده و گلهای خار شده / ص ۸۸ و ۸۹
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
🍃ﻫﻨﮕﺎﻣﻲ ﻛﻪ از ﻛﻮدك ﺧﻮد ﻣﻲﺧﻮاﻫﻴﺪ رﻓﺘﺎر ﺧﻮد را ﺑﻬﺒﻮد ﺑﺨﺸﺪ از ﻏﺮ زدن ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ.
🍃ﻏﺮ زدن ﺗﺮﻛﻴﺒﻲ از ﻧﻖ زدن ﭘﺮ ﺣﺮﻓﻲ ﻛﺮدن ﺳﺮزﻧﺶ ﻛﺮدن و ﺷـﻜﺎﻳﺖ ﻛﺮدن اﺳﺖ.
🍃ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻣﺜﺎل ﻣﻤﻜﻦ ﺑﻮد ﻣﺎدر ﺑـﻪ ﻣﺎﻳﻜﻠـﻪ ﻣـﻲﮔﻔـﺖ : ﻣـﻦ دارم از دﺳﺖ ﺗﻮ دﻳﻮاﻧﻪ ﻣﻲﺷﻮم . ﺗﻮ ﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﻫﺎﻳﻲ را ﻛﻪ ﺑﺮاي دﺳﺮ ﻧﮕﻪ داﺷﺘﻪ ﺑﻮدم ﺧﻮرده اي . ﺗﺎزه ﺑﺎز ﻫﻢ دوﺑﺎره ﻣﻮﻫﺎﻳﺖ را ﺷﺎﻧﻪ ﻧﻜﺮده اي اﺳﺒﺎب ﺑـﺎزي ﻫﺎﻳـﺖ را ﻫـﻢ ﻛـﻪ
ﻛﻒ اﺗﺎق ول ﻛﺮده اي .ﺗﻮ ﻫﻴﭽﻮﻗﺖ ﻗﺪر زﺣﻤﺖ ﻫﺎي ﻣﻦ را ﻧﻤﻲداﻧﻲ.
🍃ﺗﺎزه ﻫﻤﻪ اﻳﻨﺎ ﻳﻚ ﻃﺮف ﺗﻮ ... «ﻏﺮ زدن ﻧﻪ ﺗﻨﻬﺎ ﻛـﻮدك ﺷـﻤﺎ را ﺑـﺮاي ﺑﻬﺒـﻮد رﻓﺘـﺎرش ﻛﻤـﻚ ﻧﻤﻲﻛﻨﺪ ﺑﻠﻜﻪ رواﺑﻂ ﺷﻤﺎ را ﻫﻢ ﺗﻀﻌﻴﻒ ﻣﻲﻛﻨﺪ .ﺑﺮ ﺳﺮ ﻛﻮدك ﺧﻮد ﻏﺮ ﻧﺰﻧﻴﺪ.
🍃ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﻣﺬﻣﺖ ﻛﺮدن ﻣﺮاﻗﺐ ﺑﺎﺷﻴﺪ ﻛﻪ ﻣﺬﻣﺖ ﺷﻤﺎ ﻣﺘﻮﺟـﻪ رﻓﺘـﺎر ﻛﻮدﻛﺘـﺎن ﺑﺎﺷﺪ ﻧﻪ ﺧﻮد ﻛﻮدك. ﺷﺨﺼﻴﺖ ﻛﻮدك را ﻣﻮرد اﻧﺘﻘﺎد ﻗﺮار ﻧﺪﻫﻴﺪ .اﺟﺎزه ﺑﺪﻫﻴﺪ ﻛﻪ او ﺑﺪاﻧﺪ ﺷﻤﺎ ﻫﻨﻮز ﺑﻪ او ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻳﻚ ﺷﺨﺺ اﺣﺘﺮام ﮔﺬاﺷﺘﻪ و او را دوﺳﺖ دارﻳﺪ.
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
22.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حدیث
💚فضائل امیرالمؤمنین
💚امام صادق علیهالسلام فرمودند:
💐يَوْمَ الْغَدِيرِ يَوْمُ عِيدٍ وَ فَرَحٍ وَ سُرُورٍ ويَوْمُ صَوْمِ شُكْرًا لِلَّهِ تَعَالَى
💐روز غدیر روز عید و خوشی و شادی است
💐و روز روزه گرفتن برای شکرگزاری از خداوند است.
📗اقبال الأعمال، ج۱، ص۴۷۲
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
🔺تکنیک های رفتار با پرخاشگری کودکان
بچههای پرخاشگر عموما دوست دارند اشیاء را بشکنند، بی جهت قشقرق به پا کنند یا به خودشان و دیگران آسیب بزنند. بدترین راهکار در برابرشان خشم متقابل یا تنبیه است، اما بهترین راهکارها در مقابل این کودکان چیست ؟
معمولا پرخاشگری بچهها به اشکالی چون داد و فریاد زدن، کتک زدن خود یا دیگری، پرت کردن اشیاء یا گریه کردن دیده میشود که البته هم فشار عصبی برای خودشان و مراقبانشان دارد. کودکان ممکن است به دلائل مختلف ازجمله جلب محبت و توجه والدین یا اینکه تجربه تلخی داشته اند، دست یه رفتارهای خشن یا فریاد زدن بکنند، در این صورت نقش والدین در تشدید این رفتارها یا کاهش آن برای ختم ماجرا خیلی مهم است. اگر والدین مانند بچه ها شروع به داد و فریاد یا تنبیه و هر رفتار پر تنش دیگر بکنند، قطعا این رفتارها در کودکشان تثبیت شده و در آینده به طور بدتری بروز خواهد کرد.
🔰 روش های عملی آرام سازی کودک پرخاشگر
✅ ۱. والدین باید بدانند که بچه ها هنوز راه های کنترل خشم را نمیدانند و این وظیفه بزرگترها است که بتوانند با روشهای درست و بیان آرامش بخش آنها را آرام کنند. پس اولین نکته این است که پدر و مادر آرامش خود را حفظ کنند و بتوانند رفتار مناسبی با کودک داشته باشند.اگر بچهها بیدلیل و برای بدقلقی ، بداخلاقی و پرخاش میکند پدر و مادر میتوانند سر او را با یک کار آرام بخش گرم کنند مثلا برخی بچهها اوایل صبح که از خواب بیدار میشوند، بیخود و بی جهت بدقلقی میکنند. اینطور بچهها را میتوان با اسباببازی هایشان به حمام فرستاد تا هم بازی کنند و هم دوش آب گرم داشته باشند تا بداخلاقی شان کاهش پیدا کند. گاهی نیز و میتوان گل و گلدانی در باغچه یا تراس منزل به دستشان داد تا سرشان با آن گرم شود.
✅ ۲. اگر بچه به واسطه یک بازی با دیگری یا با خودش عصبانی است و احساس بدی به او دست داده ، مثلا شما میبینید که دندان قروچه میکند یا اینکه دستهایش را مشت میکند و به جایی میکوبد، میتوانید یک خمیر بازی به او بدهید و از او بخواهید که آن را فشار داده و ورزش بدهد. این روش باعث کاهش خشم و اضطراب بچهها میشود.
✅ ۳. برای بچهای که به واسطه عصبانیتش شروع به کتک زدن والدین یا مثلا کوبیدن سرش به جایی میکند، میتوانید یک بالش درست کنید و اسم آن بالشت را «بالشت بخشنده» بگذارید و به بچه هم آموزش دهید که هر زمان عصبانی است ، خشمش را روی سر بالشتش خالی کند و او را بزند . این بالشت چون بخشنده است عصبانیت بچه را میگیرد و به جایش خوشحالی به او میدهد. این روش برای بچهها که به سنی رسیده اند که درک از این احساسات دارند، مناسب است.
✅ ۴. کودکی که به واسطه خشمش وسایل را پرت میکند، والدین می توانند یک سری کاغذ باطله در اختیارش قرار دهند و از او بخواهند تا آنها را مچاله کند و در سطل پرتاب کند، این روش هم باعث پرت شدن حواس کودک از عامل ناراحتی و آرامشش می شود.
✅ ۵. بچه ای که موقع بی حوصله، بهانهگیر و بدقلق است را میتوان با ماساژ دادن و نوازش یا خواندن کتاب مورد علاقه اش آرام کرد.
بنابراین همه این راهکارهای عملی باعث می شود که خشم بچه کاهش پیدا کند و تنبیه کردن هیچگاه روش خوبی برای از بین بردن خشم و عصبانیت بچه ها نیست و نتیجه عکس می دهد».
🦋 #کانال_تربیت_فرزند 👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz