🔴 غافل!
نوشته حسن روحالامین
زمستان سال۱۳۷۶ بود، کلاس دوم راهنمایی بودم، در مدرسهای که مدیر به اصطلاح خوشفکری داشت که در اواسط سال تحصیلی اومده بودن بر اساس نمرهی امتحانات، انضباط و کارنامهی شبانهای هر شب که توسط والدین پر میشد (که در اون مثلاً ساعت خواب بعد از ساعت ۹ تخلف محسوب میشد) به دانشآموز درجه و رتبه میدادند.
به این صورت که دانشآموز عالی و درسخون و پسر خوب میشد (ساعی) دانشآموزی که مستعد بود و محتاج به تلاشی بیشتر میشد (کوشا) و زبالههای مدرسه هم میشدند (غافل) پس چی شد؟
بهترتیب شأنیت: ساعی، کوشا، غافل.
پس از تعیین سطح توسط شورای مدرسه شما کارت خودت رو باید به جلوی لباست با سنجاق وصل میکردی و اگر جوری قرار میگرفت که دیده نمیشد تخلف محسوب میشد! مثل پلاک ماشین، حالا شما حساب کنید نوجوونی که عرض شونش ۴۵ سانته یک کارت پرسشدهی مثلا ً ۱۸ سانتی رو روی سینهش که سطح و شأن اجتماعیش رو نشون میداد باید نگه میداشت.
من توی درجهبندی توی دستهی (غافل) قرار گرفتم. روزهای اول خیلی باهاش کلنجار رفتم تا دیده نشه، مثلاً پشت کارت غافل کارت دانشآموزیم رو میذاشتم و میچرخوندمش به سمت کارت دانشآموزی تا کمتر آبروریزی بشه که اینجا هم با برخورد خشن ناظم مواجه میشدم که چرا کارتت پیدا نیست ...
چند هفته گذشت دیدم نمیشه باید خودم رو از این ذلت نجات بدم با کلی تلاش و زود خوابیدن و چند امتحان نمره بالاتر گرفتن شایستهی درجهی کوشا شده بودم که وقتی رفتم برای تعویض کارت کسی پاسخگو نبود، متوجه شدم که سیاست عوض شده رتبهبندی این جوری شده بود؛
به ترتیب از عالی به نازل: (ممتاز) (ساعی) (کوشا)
اینجوری عملاً همون غافل محسوب میشدم.
این خاطرات رو مدتها بود میخواستم بگم. یک بار یادمه توی مدرسه دارالفنون، دوستانی از آموزش و پرورش محبت کرده بودند و برای من نکوداشتی گرفته بودند. با لوح کاغذ A4 و از من خواستن که بیام بالا و صحبت کنم. من حوصله نداشتم ولی برای اینکه نگن متکبری، رفتم اونجا و گفتم زمانی که من بچه بودم و به مدرسه میرفتم هیچ احساس احترامی دریافت نمیکردم. از دم در مدرسه که وارد میشدم در سطل اشغال، تخته سیاه، میزها، معلم، دانشآموزها، همه و همه بهم با زبون بیزبون میگفتن خاک بر سرت کنن، ریاضی بلد نیستی، زبانت خوب نیست، دیکته بلد نیستی، اما هیچ وقت کسی نیومد بگه چقدر خوب طراحی میکنی حتی معلم هنر!
حالا شماها هر چی به من بگید استاد هنرمند فلان و چنان من، همون حرفای بچیگیم رو باور دارم همون خاک بر سرت رو!
آدمها در کودکی همان آدمهای بزرگسالیان با تجربهی کمتر.
وقتی در اول دوران حیات من رو به اسمی بخوانی من با همون اسم خودم میشناسم. تصویر پست هم کارنامه سال آخر هنرستان من هست، سال ۱۳۸۲
و حالا در سن نزدیک به چهل سالگی وقتی یه نفر تحقیرم میکنه و نادیدهام میگیره برام یادآور دوران نوجوانی و باورهای پایهای هست که توی اون دوران به مغز استخونم رسوخ کرد و به خودم میگم در گوشی راست میگه ...
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
👈همیشه یک قلم و کاغذ دم دست خود داشته باشید ،وقتي از فرزندتان عصبانی هستید، در همان حال حرفهایتان را روی کاغذ بنویسید.
داد زدنتان را با بزرگ نوشتن کلمات نشان دهید.
با مداد سیاه خشمتان را خط خطی کنید. زمانی که آرام شدید به کاغذ نگاه کنید؛
🚫آیا حاضرید چنین تاثیری بر روان فرزندتان بگذارید؟
🚫آیا رفتارهای کودکانه آنها ارزش چنین عصبانیتی را دارد ؟
در آخر کاغذ را مچاله کرده حسابی فشار دهید در سطل بیاندازید ، با این کار احساس میکنید عصبانیت شما از بین رفته و حال بهتری دارید.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
🛑 با اشتباهات فرزندم چه كنم؟
اگر قرار است داد نزنيم، دعوا نكنيم، اخم نكنيم، تهديد و تنبيه نكنيم پس چگونه به فرزندانمام بياموزيم كار تو اشتباه است؟🤔
🔅كودكان تا شش يا هفت سالگی، منطق برايشان مفهومی ندارد چون عقل از حدود هفت سالگی ظاهر ميشود. بنابراين كودك تا سن هفت سالگی با حس و احساس و تخيل خود زندگی ميكند. به همين دليل معيار درستی و غلطی كاری برای او احساس اوست. ميخواد در پارك بماند وقتی جواب نه ميشنود حس ميكند والدين او بی انصاف هستند او را دوست ندارند و به او اهميت نميدهند.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
❗️اما چگونه ميتوانيم برای اين موجودات بی منطق سراسر احساس مرز بگذاريم؟
🔅اولين قدم اين است كودك بداند احساسات والدينش وابسته به رفتار و احساسات او نيست. وقتي اخم ميكنيد، داد ميزنيد، تنبيه ميكنيد، تهديد ميكنيد، به كودك احساس شرم و خجالت ميدهيد، به كودك اين پيام را ميدهيد كه من كه قرار است پناه تو باشم و تو به من اعتماد كنی و تكيه كنی از كنترل رفتار و احساس خودم عاجزم و رفتار من كاملا در اختيار رفتار توست، و كودك كه مرتبا در حال محك زدن قدرت والدين و تاثير قدرت خود بر آنهاست در می يابد حد و مرزی وجود ندارد و والدين قدرتی ندارند.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
🔺قدم دوم: اين است كه احساس كودك را تاييد كنيم و حد و مرز رفتارش را مشخص كنيم در حاليكه رفتارمان كاملا در اختيار خودمان است. همقد كودك شويد به چشمانش نگاه كنيد و بگوييد: "ميدونم دلت ميخواست بيشتر تو پارك بموني اما تو دوستات رو كتك زدي و قرار ما اين بود وقتي كتك ميزني به خونه برگرديم". "ميدونم ناراحتي به بچه شير ميدم و نميتونم باهات بازي كنم. اما ميتوني به اتاقت بري و بازي كني يا اينجا كنار من بموني و آروم باشي تا كارم تموم شد بيام كنارت". كودكان از رفتار همراه با خشونت ما هيچ چيز خوبي نمي اموزند. يادتان باشد هميشه با كودك شفاف و كوتاه صحبت كنيد. احساسش را تاييد كنيد. به او دو انتخاب بدهيد و به او بگوييد انجام چه كاري بد است. در تمام اين مراحل بايد خودتان كاملا كنترل بر رفتارتان داشته باشيد. زماني كه ما كنترلي بر رفتارمان نداريم چگونه انتظار داشته باشيم كودك ما كه گيج و گم در دنياي بزرگسالان است به احساسات و رفتار خود كنترل داشته باشد؟
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
🔴 تو بی نظیری!!
🔺فرض کنید #نوجوان هستید و احساساتی و رویایی و شخصی، غریبه ای به شما میگوید: "تو بی نظیری"! چقدر احتمال دارد به سمت این شخص جذب شوید؟
اگر در خانه پدر و مادر به اندازه کافی از شما تعریف کرده باشند، این احتمال بشدت پایین می آید. از شخصیت فرزندتان تعریف کنید و به او نشان دهید دوست داشتنی و قابل احترام است. وقتی فرزندمان حس کند او به نظر ما خوب و دوست داشتنی است، براحتی فریب چرب زبانی دیگران را نمیخورد. وقتی حس کند ما به او افتخار میکنیم در زندگی موفق میشود! طبق تحقیقات انجام شده از مردان میانسال، مشخص شد بسیاری از آنها هرگز جمله "من به تو افتخار میکنم" را از زبان پدر یا مادرشان نشنیدهاند یا سالهای زیادی برای شنیدن آن صبر کردهاند! بسیاری از افراد فکر میکنند تنها درصورتی میتوانند توجه پدر یا مادرشان جلب کنند که موفقیت بزرگی در ورزش کسب کنند یا شغل پردرآمدی داشته باشند.
📍والدین عزیز هرگز نگذارید کودکتان، برای شنیدن این جمله صبر کند! هر چه زودتر به او بگویید به وجودش و به تلاشهایش افتخار میکنید تا نتیجه آن را در زندگی فرزندتان مشاهده کنید و آینده ای ایمن را برای آنها رقم بزنید.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کمک حضرت زهرا (سلام الله علیها) به رزمندگان حزب الله لبنان از زبان حاج قاسم سلیمانی
#توسل
🕊 جـــــلوهِ جـــمــــال
🖇 https://eitaa.com/jelvejamal
16.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چالش
مادرها سرشون رو میذارن روی پاهای بچههاشون تا واکنششهاشون رو ببینن، صحنههای فوقالعادهای به ثبت رسیده🥹
ببینید لذت ببرید❤️
🔴 کانال تربیت فرزند زندگی آموز
https://eitaa.com/joinchat/1456013313C6e69fa0110
📢 پیام مهم رهبر انقلاب اسلامی درباره قضایای اخیر لبنان
🔹️حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی درباره قضایای اخیر لبنان پیام مهمی صادر کردند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
✏️ بسم الله الرحمن الرحيم
کشتار مردم بیدفاع در لبنان از سوئی بار دیگر خوی درندگی سگ هار صهیونیست را برای همه آشکار کرد، و از سوئی کوتهنظری و سیاست ابلهانهی سران رژیم غاصب را به اثبات رساند. باند ترور حاکم بر رژیم صهیونیست از جنگ جنایتکارانهی یک سالهی خود در غزه درس نگرفتند و نتوانستند بفهمند که کشتار دستجمعی زنان و کودکان و مردم غیر نظامی نمیتواند در ساخت مستحکم سازمان مقاومت اثر بگذارد و آن را از پا بیندازد. اکنون همان سیاست حماقتآمیز را در لبنان میآزمایند. جنایتکاران صهیونیست بدانند که بسیار کوچکتر از آنند که به ساخت مستحکم حزبالله لبنان صدمهی مهمی وارد کنند. همهی نیروی مقاومت منطقه در کنار حزبالله و پشتیبان آن است. سرنوشت این منطقه را نیروهای مقاومت و در رأس آنان حزبالله سرافراز رقم خواهد زد. مردم لبنان فراموش نکردهاند که در روزگاری نظامیان رژیم غاصب تا بیروت را زیر چکمه قرار میدادند، این حزبالله بود که پای آنان را قطع کرد و لبنان را عزیز و سربلند ساخت. امروز هم لبنان به حول و قوهی الهی دشمن متجاوز و خبیث و روسیاه را پشیمان خواهد کرد.[ بر همهی مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند. ]
والسلام على عباد الله الصالحين
سید علی خامنهای
۷ مهر ۱۴۰۳
🕊 جـــــلوهِ جـــمــــال
🖇 https://eitaa.com/jelvejamal
💢 اجتماعی کردن کودکان
🔰 بهترین کاری که برای اجتماعی کردن بچه ها "مخصوصا بچه هایی که تک هستند" می شود انجام داد این است که زندگیشان را با دوستانشان پر کنیم.
🔺چون بچه ها از 3 سالگی به بعد در کنار پدر و مادر مقداری اضطراب، تجربه میکنند برای اینکه توانایی های خودشان را با پدر و مادر مقایسه میکنند و از طرف دیگر در کنار پدر و مادر آنقدر که باید یاد نمی گیرند.
🔺در حالیکه بچه ها در کنار بچه های دیگر میتوانند از آن اضطراب و نگرانی دور باشند و از آموزش خیلی بیشتر و بهتری برخوردار شوند.
🔺به همین جهت است بهتر است بچه ها بین دو تا سه سالگی به تدریج سه، چهار یا پنج ساعت در محیط غیر خانه در کنار همسالان خود باشد.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
📍https://eitaa.com/zendegiamooz
📍
پژوهشی در دست انجام هست
روی مادرانی که کودک بیش فعال
دارند توسط یکی از اساتید ما در
کانال که دکتری روانشناسی دارند.
لذا از مادران عزیزی که در کودک خود علائم
👈 بیش فعالی ( روی کلمه آبی بزن) را مشاهده میکنند و دارای کودک بیش فعال هستند دقت کنید حتما
کودک دارای ویژگی ها باشد
نه صرفاً شلوغی ساده 😊
دعوت میشود برای انجام این
آموزش و پژوهش که کمک به خود
مادران خواهد به آیدی زیر پیام
بدهند تا وارد گروه ویژه شوند 👇👇
@psychoteb_ad
▫️پنج قانون ساده برای آنکه فرزندان خوبی تربیت کنیم
1️⃣برای کودک خود زمان کافی بگذارید
2️⃣ برای تربیت صحیح فرزندان تان یک فرد ایده آل خوب باشید
3️⃣کودکان را مسئولیت پذیر تربیت کنید
4️⃣از کودک قدر دانی کنید اما لوس نکنید
5️⃣ برای موفقیت در تربیت فرزندان به همه چیزخوب توجه کنید.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
⭕️ انواع بیش فعالی (Adhd)
🅰 اختلال اول: در گونه اول که کودک فقط در توجه و تمرکز مشکل دارد.
🅱 اختلال دوم: در نوع دوم فقط پرتحرکی دیده می شود.
🆎 اختلال سوم: و بالاخره نوع ترکیبی که
کودک هم پرتحرک است و هم مشکل توجه و تمرکز دارد این اختلال در کودکان دبستانی و در پسرها سه تا پنج برابر شایع تر از دختران است و بیشتر در پسران اول خانواده مشاهده می شود.معمولا اختلال از سه سالگی به بعد تشخیص داده می شود. کودکان مبتلا در دوره شیرخواری اکثرا پرتحرک هستند و دست ها و پاهای خود را زیاد حرکت می دهند؛ کم خواب، کم غذا هستند و زیاد گریه می کنند.
#بیش_فعالی_نقص_توجه
#adhd
🪧 سایکوطب|عضو شوید👇
🚏https://eitaa.com/psychoteb
⭕️ علائم بیش فعالی
🔺 قطع پیدرپی گفتوگو و مکالمه بزرگترها
🔺 پاسخ دادن به سؤال، پیش از آنکه جملهی سؤالکننده به پایان برسد.
🔺 بیصبری و بیتحملی شدید طوری که هر آنچه طلب کرد، باید در همان لحظه آن را دریافت کند.
🔺 پرحرفی
🔺 مدام در حال حرکت و جنبوجوش بودن
🔺 بیصبری و نداشتن تحمل برای ایستادن در صف و رعایت نوبت
🔺 عصبی و حساس بودن و مرتب پایین و بالا پریدن
🔺 هل دادن بقیهی کودکان
🔺 برهم زدن بازی بقیه
🔺 انجام تکلیفهای مدرسه بدون توجه و دقت
🔺 «قاپیدن» وسایل و اسباببازیهای کودکان دیگر
🔺نداشتن مهارتهای لازم در برقراری ارتباطهای
🔺 اجتماعی با دیگران
🔺 گمکردن وسایل شخصی
🔺 از این شاخه به آن شاخه پریدن
#بیش_فعالی_نقص_توجه
#adhd
🪧 سایکوطب|عضو شوید👇
🚏https://eitaa.com/psychoteb
تربیت فرزند (زندگی آموز)
📍 پژوهشی در دست انجام هست روی مادرانی که کودک بیش فعال دارند توسط یکی از اساتید ما در کانال که دک
سلام و نور روزتون بخیر
پیروزی مبارکتون باشه🌸
دوستانی که ثبت نام کردند
الان ساعت ۱۰ کلاس شروع میشه
کارگاه تنظیم هیجان
📍📍🔺🔺🔺🔺
🛑 کودکانی که شاهد دعواها و کشمکشهای والدین خود هستند به اندازه کودکان طلاق آسیب می خورند.
😄 در حقیقت کودکان طلاق که با جدا شدن پدر و مادر در محیط آرام و به دور از جنجال رشد می کنند آسیب کمتری می بینند.
😄 با دعواها و کشمکشهای همیشگی حال و آینده فرزندتان را نابود نکنید.مشکلات و اختلافاتتان را پشت درهای بسته و در خلوت با همسرتان حل کنید.
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
https://eitaa.com/zendegiamooz
🛑 تغذیه بیش فعالی
برخلاف باور عموم ژله و پاستیل
❗️ نه تنها خاصیتی ندارند بلکه مضرند ❌❗️
و سبب بیش فعالی کودک میشود❌
زیرا حاوی رنگ افزودنی و اسانس اند !🍡
🔺ژلاتین که از استخوان و غضروف دام گرفته
میشود منبع پروتئین است
⚠️اما وقتی با افزودنی های صنعتی ترکیب شود
چیزی از خواص آن باقی نمی ماند !!
و به همین دلیل است که امروزه آمار کبد چرب
بیش فعالی و سرطان میان کودکان به طرز
چشم گیری به دلیل تغذیه اشتباه افزایش یافته
است🚫❌
#بیش_فعالی
#تغذیه
🦋 با کانال تربیت فرزند همراه باشید👇
🍄https://eitaa.com/zendegiamooz