اثر روان شناختی استخاره
انسان وقتى بخواهد به كارى دست بزند ناچار است زير و روى آن كار را بررسى نموده و تا آنجا كه مىتواند فكر خود را كه غريزه و موهبتى است خدادادى بكار بيندازد، و چنانچه از اين راه نتوانست صلاح خود را در آن كار تشخيص دهد ناگزير بايد از ديگران كمك فكرى گرفته و تصميم خود را با كسانى كه صلاحيت مشورت و قدرت تشخيص صلاح و فساد را دارند در ميان بگذارد، تا به كمك فكر آنها خير خود را در انجام دادن و ترك آن كار تشخيص دهد، و اگر از اين راه هم چيزى دستگيرش نشد چارهاى جز اينكه متوسل به خداى خود شده و خير خود را از او مسئلت نمايد ندارد.و اين همان استخاره است، و نبايد اين عمل را كه عبارتست از اختيار چيزى كه با استخاره تعيين شده دعوى علم غيب ناميد، و نيز نبايد آن را تعرض به شؤون الوهيت پروردگار نام نهاد، كما اينكه مشورت را هم نبايد به خيال اينكه تشريك غير خداى تعالى است در امور خود شرك ناميد، و خلاصه هيچ مانع و محذور دينى در استخاره و مشورت نيست، چون استخاره كارى جز تعيين يكى از دو طرف ترديد را انجام نمىدهد، نه غير واجبى را واجب و حلالى را حرام و خلاصه حكمى از احكام خداى را تغيير مىدهد، و نه آدمى را به آنچه در پس پرده غيب است خبردار مىكند، تنها و تنها مىگويد: خير صاحب استخاره در فعل است يا در ترك، و به اين وسيله او را از حيرت و ترديد نجات مىدهد، و اما اثر فعل و ترك در آينده چه خواهد بود و چه حوادثى را به بار خواهد آورد از عهده استخاره بيرون است، و استخاره از تعيين اين جهت ساكت است، و آينده صاحب استخاره از خير و شر عينا مانند آينده كسى است كه استخاره نكرده، و كار خود را با فكر و مشورت انجام داده است.
همين اشكال را ممكن است كسى در استخاره با قرآن كرده و توهم كند كه استخاره با قرآن بدست آوردن علم غيب است، چون نفس صاحب استخاره از استخاره با قرآن و تفال به آن و امثال آن نحوست و ميمنتى احساس مىكند، و اگر استخارهاش خوب بود انتظار خير و نفعى را مىكشد، و اگر بد بود مترصد شر و ضررى مىشود. ليكن اين اشكال نيز توهمى بيش نيست، چون بطريق صحيح هم از شيعه و هم از اهل سنت رواياتى داريم كه پيغمبر 6 خودش تفال به خير مىزد، و مردم را هم به اين عمل توصيه مىفرمود، و از فال بد زدن نهى مىنمود، و مىفرمود: هر جا هم كه فال بد زده شد توكل به خدا كنيد و در پى كار خود رويد، بنا بر اين هيچ مانعى از تفال زدن با قرآن كريم و امثال آن بنظر نمىرسد، چه اگر استخاره خوب بود صاحب استخاره عمل را با طيب نفس و دل پاك انجام مىدهد، و اگر بد بود توكل به خدا كرده و در پى كار خود مىرود.
✍️ ترجمه تفسیر المیزان نویسنده : علامه طباطبایی، ج 6، ص 176
متن انگلیسی کتاب روان شناسی و دین
اثر ولف
Psychology of Religion_ Classic and Cont - David M. Wulff
https://pdfcoffee.com/psychology-of-religion-classic-and-cont-david-m-wulff-pdf-free.html
تذکر:
فرق است بین روان شناسی دینی و روان شناسی دین.
هدایت شده از 💯 جنایات غرب
31.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ وقتی خسته شدم چه کنم؟
سید حسن نصرالله پاسخ میدهد...
https://eitaa.com/joinchat/1781727232C57b3ed8c49
دنده عقب رفتن خواستگار.ogg
1.52M
دنده عقب رفتن خواستگار
1️⃣هنر رانندگی در اتوبان اخلاق
2️⃣خش برداشتن عزت نفس دختر
3️⃣معلق نگه داشتن دیگران
4️⃣اخلاق خواستگاری
5️⃣ پدر: چند سالته؟ پسر:...... پدر: خاک بر سرت کنم.... .😂😁
╭─┅─🍃🕊🍃─┅─╮
کانال زندگی آرام
@zendegiearam
╰─┅─🍃🌸🍃─┅─╯
در یکی از کتابها عبارتی از یونگ یا یکی از شاگردانش آمده بود:
«رواندرمانگرها زمانی که سیستم روانی را جراحی میکنند، تیغ جراحی آنها حتما با خدا برخورد میکند»
و در بخش دیگری میگوید:
«رواندرمانگرهای سکولار کار خدا را دور میزنند»
چرا؟ زمانی که خداوند در سیستم روانی ما حی و حاضر وجود دارد چرا از او بهعنوان درمان فرد استفاده نکنیم؟
دکتر مسعود جان بزرگی
بیشتر بخوانیم
پارگامنت رواشناس آمریکایی نظریهای جالب در این مورد ارائه کرده است؛
وی معقتد است که انسان زمانی که در کودکی عاشق والدینش میشود در حقیقت عاشق امر قدسی آنها شده و به همین جهت دوست دارد که همیشه آنها را بی نقص ببیند و همین امر نشان از ذاتی بودن پرستش در انسان است.
✅✅
امر قدسی (خداوند) نمیتواند ساخته و ذهن انسان باشد و اگر این امر مستقل از ذهن انسان نباشد ما نمیتوانیم آن را قدسی بنامیم و اگر برداشت ما از این امر قدسی اشتباه باشد ممکن بگوییم فرد دچار اشتباه شده باشد پس میتوانیم بگوییم که امر قدسی و خداوند مستقل از ذهن انسان است.
.
دکتر مسعود جان بزرگی
براساس پژوهش و تحقیقات ۱۰ ساله که به ثمر رساندم، میتوانم با قاطعیت اعلام کنم که هر شخص معنوی، سلامت بیشتری دارد.
روانشناسان کشورهای مختلف در حوزه بهرهمندی از معنویت در متدهای روانشناسی پیشرفتهای داشته اند. روانشناسان غربی ممکن است از روانشناسان داخلی بسیار سریعتر به ارزش و اهمیت معنویت و پیشبرد آن در روانشناسی دست پیدا کنند و هماکنون نیز روانشناسان مطرحی همچون #پارگامنت تألیفات مهمی در این زمینه دارند.
.
معنویت یکی از فضیلتهای افراد توانمند و موفق است.
افراد معنوی در ارتباط با خود
بهصلح درونی دست یافته
و در ارتباط با دیگران،
روابطی توام با عشق و همدلی دارند.
حاج آقا درمانی
وعده آرام بخش آیت الله مظاهری
معنا در زندگی
✅✅
نیز رجوع کنید:
قسمت دوم، شب چهارم، برنامه ماه عسل ۹۴
✅✅
امروز عمه ام بعد از 50 روز بستری (بعد از عمل قلب و به دلیل مشکلات ریوی) در بیمارستانی خصوصی به دیار باقی شتافت. متاسفم که معمولا بیمارستان های ما با بیمار و اطرافیانش نگاه #مکانیکی دارند؛ همچون ارتباط یک مکانیک با ماشین. معمولا در بیمارستان ها حداقل #همدلی در ارتباط با بیمار و اطرافیانشان در کار نیست. گویی متخصص و پرستار و... با اشیاء در ارتباط هستند. بارها از شیوه خشک و سرد پرستاران و مراکز بهداشت موقع آمپول زدن و سرم و واکسن زدن به کودکان انتقاد کرده ام. کودک با زبان خودش یک بادکنک شاد است، توجیه امکانات نداریم و.... از یک فرد تحصیل کرده در چنین شرایطی یخ و نچسب است. هفته گذشته در آزمایشگاه #دکتر_کیان_ارثی در #اصفهان آن قدر با ظرافت نمونه خون از کودکی گرفتند که حیفم آمد که آن کار رسانه ای نشود. نزد مسؤول آزمایشگاه رفتم و از شیوه انسانی آنها قدردانی کردم. بیچاره کشوری که #پزشکانش بیش از علاقه به خدمت عطش پرستیژ کاذب و درآمد داشته باشند و بدا به حال #آموزش_عالی کاسب!
ای کاش مستندسازی برود و ببینید و ضبط کند که از وقتی بستگان یک بیمار مضطرب و منتظر هستند تا عمل جراحی تمام شود در آن زمان بیمارستان برای کاهش اضطراب آنها چه برنامه ای دارند یا وقتی که بیماری فوت می کند و تا زمانی که او را به خانواده اش تحویل می دهند کادر بیمارستان چگونه عمل میکنند؟ جای خالی بخش #مراقبتهای_معنوی در بیمارستانها خالی است.
بله هستند کادر و پزشکان دلسوز که دستشان را می بوسم
هدایت شده از شوخ طبعيها و حكايات طلبگي
انا للّه و انا الیه راجعون
لحظاتی قبل با خبر شدم که عمهام راهی دیار باقی شدند. ایشان در زندگی خود چندین داغ سنگین دیدند. چیزی که توانست درخت قامت او را در برابر تندبادهای حوادث روزگار ایستاده نگه دارد و گلهای رضامندی به مقدارات الهی در قلب او نخشکاند، باورهای عمیق معنویاش بود.
نیاز عطشناک انسان به زندگی معنوی و توحیدی را از پیش و بیش از این که از کتب فلسفی و اعتقادی بفهمم، در زندگی خود به ویژه انس با روحیات عالی عمه ام چشیدم. روحشان شاد. همنشین و همسفره حضرت فاطمه زهرا سلام علیها باد ان شاالله.
برادر و خواهر ایمانی!
#خواهشمندم برای شادی روح همه شهدا و اموات مؤمنین و آن مرحومه مکرمه بخوانیم
#فاتحه مع #الصلوات
⚫️🕌