🔺️اژهای: شایسته نیست در یک مجمع جهانی به گونهای سخن بگوییم که گویی در کشور ما اختلاف وجود دارد
@Tabnak
نخست وزیر طالبان: امارت اسلامی در زمینه آب قصد آسیب رساندن به ایران را ندارد
🔹ملا محمد حسن آخند نخست وزیر امارت اسلامی افغانستان ، در دیدار با سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران، بر افزایش سفر مقامهای دو کشور بهمنظور تقویت روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه تأکید کرده است.
🔹نخست وزیر طالبان گفته است که حکومت سرپرست در زمینه آب قصد آسیب رساندن به ایران را ندارد.
🔹ملا محمد حسن آخند افزود: «اعدام افغانها گاهی احساسات عمومی را برمیانگیزد، بنابراین باید بر اساس حسن همجواری و با مهربانی با این موضوع برخورد شود.»
🔹سید عباس عراقچی نیز در این دیدار گفته که امنیت ایران به امنیت افغانستان وابسته است و تهران به این نتیجه رسیده که همکاریهای خود را با کابل تقویت کند.
🔹او افزوده است که موضوع مهاجران افغان در ایران و مساله آب میان دو کشور باید زمینهساز گسترش همکاریها باشد. عراقچی تأکید کرده که ایران متعهد است مهاجران غیرقانونی افغان را با عزت به کشورشان بازگرداند.
🔹وزیر خارجه ایران همچنین تصریح کرده که کشورش قصد مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد و باید توافقنامه آب هلمند میان دو کشور اجرایی شود.
@sepah_Qoods
سخنگوی حماس: اظهارات ترامپ خطرناک و همسو با مواضع طیف راست افراطی اسرائیل است. طرح ترامپ اجرا نخواهد شد و هیچ فلسطینی آن را نخواهد پذیرفت.
ترامپ از مصر و اردن خواسته حدود 1.5 میلیون نفر از ساکنان نوار غزه را که در شرایط بدی به سر میبرند، به صورت دائم یا موقت اسکان دهند.
@sepah_Qoods
ایندیپندنت: ترامپ به دنبال پایان دادن جنگ در اوکراین تا آغاز بهار است
@sepah_Qoods
آتشبس بین لبنان و رژیم اسرائیل تمدید شد
🔹دفتر نخست وزیر موقت لبنان و کاخ سفید آمریکا از تمدید مهلت آتش بس بین لبنان و رژیم اسرائیل تا 18 فوریه خبر دادند.
🔹
@sepah_Qoods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شادی اهالی غزه پس از انتشار خبر توافق جدید
🔹آوارگان غزه در خیابان الرشید این شهر پس از اعلام توافق جدید برای بازگشتشان به مناطق شمالی، اقدام به شادمانی کردند.
@sepah_Qoods
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«ایهود اولمرت»، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی:
نتانیاهو باید فرار کند؛ همه ما در دنیا به عنوان جنایتکار جنگی شناخته شدیم که در دادگاههای بینالمللی محاکمه خواهیم شد!
ایهود اولمرت در گفت و گو با شبکه 12 تلویزوین رژیم گفت:
نتانیاهو باید از صحنه زندگی ما ناپدید شود و من هشدار میدهم که نه تنها این حکومتِ جنایتکار بلکه کل اسرائیل در معرض محاکمه دادگاه کیفری بینالمللی قرار خواهد گرفت!
ما اسرائیل را به سمت صحنه جنایات جنگی و جنایات غیرقابل تحمل برای دنیا سوق دادیم!
@sepah_Qoods
وزیر خارجهٔ اردن: هیچگونه صحبتی در مورد وطن جایگزین را نمیپذیریم
🔹ایمن الصفدی، معاون نخست وزیر و وزیر خارجه اردن امروز (دوشنبه) در مقابل پارلمان کشورش عنوان داشت: حضور ثابت فلسطینیها بر روی خاک خود یک اصل ثابت برای اردن است که تغییر نکرده و نخواهد کرد.
🔹وی تاکید کرد که هرگونه تلاشی برای کوچ اجباری فلسطینیها از خاکشان صلح و امنیت را برای منطقه به ارمغان نخواهد آورد.
🔹الصفدی تصریح کرد: هیچ گونه سخنی از وطن جایگزین را نمیپذیریم و به مقابله با آن ادامه خواهیم داد.
🔹وزیر خارجه اردن گفت که این کشور به مقابله با چالشها، بر مبنای اصول ثابت خود در حمایت از مسئله فلسطین و حق آنها در حاکمیت و داشتن کشور مستقلشان ادامه میدهد.
🔹این مقام اردنی عنوان داشت که کشورش به ارسال کمکها به ساکنان نوار غزه ادامه میدهد و اولویت اردن در این مرحله تثبیت آتش بس در غزه است.
🔹الصفدی گفت: روابط ما با واشنگتن استراتژیک است، اما ما به اصول ثابت خود علیه آنچه که با مواضع ما همخوانی ندارد، پایبند خواهیم بود./ فارس
@sepah_Qoods
﷽
✨یا قاضی الحاجات ✨
❄️ زمستان ۱۴۰۳/ ۲۰۲۵
دوشنبه
۰۸ بهمن / ۲۶ رجب / ۲۷ ژانویه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺️اژه ای: دشمن در صدد ایجاد اغتشاش و ناامنی در کشور است
رئیس قوه قضائیه:
🔹دشمن در نهایت تلاش خود است و فوقالعاده برای ایجاد ناامنی تلاش میکند.
🔹ترور اخیر در ترور دو قاضی بلندمرتبه دیوانعالی کشور یک نمونه از تلاش دشمن برای ایجاد ناامنی است، دهها و صدها تلاش برای ایجاد نامنی داریم که خنثی میشود و دیده نمیشود.
@Tabnak
گشت آمریکا به عصر مونروئه و منافع ملی ایران
سیاست اعلامی دونالد ترامپ در بازگشت دوباره به کاخ سفید، یادآور دکترین مونروئه در قرن ۱۹ میلادی است که میتواند به کاهش نقش آفرینی آمریکا در خاورمیانه و همچنین ایجاد فضای مناسب برای منافع ملی ایران به عنوان بازیگر منطقهای منتهی شود.
بازگشت آمریکا به عصر مونروئه و منافع ملی ایران
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :
به گزارش نامهنیوز، تقریباً بخش قابل توجهی از جهان، سخنان دونالد ترامپ، چهل و هفتمین رئیس جمهوری ایالات متحده در روز تحلیف را شنیده یا در فضای خبری دنبال کردند. سخنانی که بیش از هر چیز بر محور ناسیونالیسم و «عصر طلایی آمریکایی» تنظیم شده بود که البته موضوعی تازه نیست زیرا ترامپ پیشتر نیز در دور نخست ریاست جمهوری خود آرمان های ملی گرایی را سرلوحه کار خود عنوان کرده بود.
بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید آن هم تقریباً با حضور و همراهی تمامی غولهای تکنولوژی و شبکههای اجتماعی و رسانه، حداقل در گام نخست نشان از توجه دولت او به منافع ملی آمریکا به عنوان عنصر حیاتی در سیاست گذاری و اجرا دارد. تاکید بر «پایان سوء استفاده از آمریکا»، «جنگهایی که آمریکا وارد آن نشد» و «جنگهایی که آمریکا از آن خارج شد» در کنار اصلاحات اقتصادی و جلوگیری از سوء استفاده دیگر کشورها از اقتصاد آمریکا بیش از هر چیزی یادآور دکترین «مونروئه» در قرن ۱۹ است که بر عدم دخالت آمریکا در جنگ اروپایی ها با مستعمرات تاکید داشت.
دکترین مونرو، سیاستی بود که در ۲ دسامبر ۱۸۲۳ توسط جیمز مونرو رئیسجمهور وقت آمریکا اعلام شد که مخالف استعمار یا دخالت قدرتهای اروپایی در کشورهای تازه استقلال یافته قاره آمریکا و همچنین دخالت این کشور در مستعمرات و جنگهای اروپایی بود.
هر چند در جهان پیچیده و در هم تنیده اقتصادی، سیاسی و اجتماعی امروز حتی کشوری با استعداد آمریکا هم نمیتواند همانند نیمه نخست قرن ۱۹ درهای کشور را بر دیگران بسته و نسبت به مناطق دیگر بیتفاوت باشد، اما به نظر میرسد انتخاب دوباره ترامپ و میزان آرای او نشان میدهد که مردم آمریکا نیز از دخالت و هزینه این کشور در دیگر نقاط جهان خسته هستند و نمیخواهند مالیاتهایشان سر از اروپا و آسیا و آفریقا در بیاورد. باید یکی از ملاکهای پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ را هزینه سرسامآور دموکرات ها به رهبری جو بایدن در اوکراین، چک سفید جنگ برای رژیم اسرائیل و همچنین تورم بالا و بیکاری دانست.
اگر دکترین مونرو را راهبرد سیاسی ساکنان جدید کاخ سفید در نظر بگیریم که در شعارهای انتخاباتی و مراسم تحلیف نیز رگههای واضحی از آن بارها دیده شده در آینده نزدیک شاهد خروج یا کمرنگ شدن حضور (بیشتر حضور نظامی و استراتژیک) این کشور در برخی مناطق، به طور خاص خاورمیانه، خواهیم بود. همانطور که در عملکرد دولت نخست ترامپ برای خروج از عراق و افغانستان بین سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ شاهد این روند بودیم. تاکید او بر اینکه «میخواهیم همه جنگها را خاتمه دهیم» نشان از این دارد که شاید این کشور برای کاهش هزینه های خود و بازسازی اقتصادی، به دنبال خروج از تنشها و درگیریها برود.
منافع ایران از کاهش نقش آمریکا در خاورمیانه و عقبنشینی سایه سنگین این کشور بر غنیترین جغرافیای انرژی جهان، به طور حتم فرصتی برای رشد و توسعه ساکنان خاورمیانه خواهد بود و در این میان ایران شاید بیشترین نفع را از کاهش حضور نظامی و سیاسی ایالات متحده خواهد برد.
با نگاهی به موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیکی، ایران از لحاظ توسعه سرمایهگذاری بیشترین مزیت را خواهد داشت که میتواند بازار هدف حدود ۵۰۰ میلیونی خاورمیانه را تزریق کند. بازاری که طی این سالها با سیاه نمایی کشورهای اروپایی و آمریکا در اختیار جنوبنشینان خلیج فارس بوده است.
ناامنی در کشورهای منطقه همچون شمال شرق آسیا و جنگ اوکراین، بی ثباتی در افغانستان، پاکستان، سوریه، عراق و تنش در سرزمینهای اشغالی و ناامنی آبراههای بین المللی در دریای سرخ و مدیترانه در کنار ظرفیت محدود جغرافیایی کشورهای عربی مزیت سرمایه گذاری در ایران را بیش از هر کشوری در ژئواکونومیک خاورمیانه تضمین می کند.
از طرف دیگر ایران میتواند نقش بارانداز تجاری در کریدور شرق به غرب را بازیابی کند که از دیگر مزیت های کاهش حضور آمریکا در خاورمیانه خواهد بود که برای غولهای صنعتی و تکنولوژیک همچون چین و هند مهم تلقی میشوند. تجارت حدود ۲ هزار میلیارد دلاری چین و هند با کشورهای اتحادیه اروپا و قرارگیری ایران بر سر مسیر این مبادله عظیم به دور از دخالت ایالات متحده سرمایه سرشاری را وارد ایران میکند.
بنابراین از لحاظ تئوری مونروئه و همچنین سیاست اعلامی دولت جدید آمریکا، عقب نشینی ایالات متحده از خاورمیانه بیش از هر کشوری میتواند برای ایران مفید باشد که علاوه بر توسعه روابط سیاسی با همسایگان و تشکیل زنجیره اقتصادی مانند کشورهای مدل «آ سه آن» به نقش بارانداز تجاری اروپا و آسیا و حتی آفریقا دست یابد.
البته باید تاکید کرد که منافع دست یافتنی اما سخت در خاورمیانه منهای آمریکا، سودمندی ایران از غیبت یا کاهش نقش آمریکا در خاورمیانه، هدیهای دست یافتنی اما آسان نیست و پیش زمینههای بسیاری از جمله تقویت همگرایی منطقهای، پیوستن به شبکه جهانی مالی، تقویت قدرت نظامی و اعتمادسازی و از همه مهمتر وفاق داخلی برای رویارویی با تفکر جدید حاکم بر کاخ سفید را می طلبد. متاسفانه طی حدود ۲۰۰ سال استعمار و حضور غربیها در خاورمیانه، شکاف عمیقی میان کشورهای منطقه ایجاد شده است که نیازمند تغییر است و خود ایران نیز میتواند به عنوان میانجیگر تغییر دهنده اتمسفر حاکم باشد.
علاوه بر این لازمه برخورداری از مزیت های یاد شده اتصال به جریانهای پذیرفته شده مالی جهانی از جمله گروه ویژه اقدام مالی یا همان اف ای تی اف است که پیش زمینه هرگونه تعامل تجاری با جهان خواهد بود. با وجود اینکه طی سالهای اخیر شاهد ظهور ساز و کارهای مالی جدید همچون «بریکس» هستیم که در مسیر دلارزدایی از تجارت های دوجانبه و چند جانبه حرکت میکنند، اما فاصله این اکوسیستمهای جدید اقتصادی با وضعیت ایدهآل بسیار و فرصت ایران با توجه به سرعت تغییرات اقتصادی اندک است.
به طور حتم رفع تحریمهای اقتصادی که حدود ۲ دهه بر اقتصاد و فضای اجتماعی کشور سایه افکنده است مهم ترین گام در مسیر بهرهمندی از مزیت خاورمیانه منهای آمریکا خواهد بود که دستگاه دیپلماسی ما در این مسیر کار بسیار دشواری دارد.
تجربه ترور سپهبد شهید قاسم سلیمانی در دوران زمامداری دونالد ترامپ و همچنین خروج از برجام در دوران او که تجربه مضاف بر عهدشکنیهای سیاست مداران آمریکا بود، فضایی تاریک و همچنین سخت را در مسیر دیپلماسی ایجاد کرده است که بیش از هرچیزی نیازمند عزم جدی، هوشیاری و همچنین تصمیم عقلایی و به دور از هیجان زدگی سیاسی است.
در پایان باید تاکید کرد که حساسترین دوران تاریخ ایران و حتی خاورمیانه را سپری میکنیم که نیازمند هوشیاری و همگرایی کامل تمامی نیروهای سیاسی داخل کشور هستیم زیرا فرصت کنونی همانطور که میتواند وضعیت ایران را به طور جدی متحول و در مسیر مثبت قرار دهد، ممکن است در صورت انشقاق و ناکامی پیامدهای ناخوشایندی را به همراه داشته باشد.