─═ঊ ❥❥✶🍃🌼🍃✶❥❥ঊ═─
❣﷽❣
♻️ #غدیر_و_مهدویت
💠شرح عبارات پیامبر (ص) درباره ی ویژگی های امام زمان (عج) در #خطبه_غدیر در روز #غدیر
⭕️ #عبارت_اول:
« أَلَا إِنَّ خَاتَمَ الْأَئِمَّةِ مِنَّا الْقَائِمُ الْمَهْدِی »
« آگاه باشید که القائم المهدی از ماست.»
⭕️در ابتدا نکاتی را درباره ی اعراب جمله فوق بیان میکنیم و آن اینکه ممکن است اعراب فوق درست باشد؛ یعنی «القائم المهدی»، خبر «انّ» و مرفوع باشد؛ اما قول صحیحتر آن است که بگوییم: «خاتم الائمة»، اسم «انّ» و «منّا» خبر آن باشد و «القائم المهدی» صفت برای «خاتم الائمة» باشد؛ یعنی منصوب بخوانیم. در این صورت ترجمه ی عبارت فوق به این شکل میشود: «آگاه باشید که خاتم الائمهای که قیامکننده و هدایتشده (یا هدایتکننده به امر پنهان) است از ماست». با این ترکیب، عبارت فوق، بار معنایی دیگری خواهد داشت و آن اینکه پیامبر (ص) با بیان جمله به این شکل (یعنی با نصب «القائم المهدی») میخواهد فخر و مباهات کند که آن وجود مبارک از خاندان ایشان است.
💢نکتهای را درباره ی نحوه ی اسمگذاری اَعراب بیان میکنیم، به این ترتیب که اَعراب روی شخص سه نوع اسم میگذارند: اسمی که در بدو تولد بر روی او می گذارند، لقب و کنیه. کنیه معمولاً با توجه به ویژگیهای خاصی که آن شخص دارد یا با توجه اسم فرزند ارشد او انتخاب می شود؛ مثلاً وقتی در مورد امام زمان (عج) میگویند «ابوصالح» به این معناست که آن بزرگوار در صالح بودن سرآمد است. اما لقب بهمعنای صفتی است که خودِ شخص دارد؛ مثلاً برخی از القاب امام زمان (عج) عبارتند از: طاهر، زکی، رضی، مهدی، هادی، قائم، مُؤَمَّل (یعنی کسی که مورد آرزوست در روایتی آمده است که پیغمبر (ص) فرمودند:
« الْمَهْدِیُّ مِنْ وُلْدِی اسْمُهُ اسْمِی وَ کُنْیَتُهُ کُنْیَتِی » [4]
⭕️« اسمش اسم من است (یعنی همان اسم خاص) و کنیهاش هم، کنیه من است (یعنی ابوالقاسم).»
نکته ی دیگر اینکه غیر از پیامبر (ص)، سایر ائمه علیهم السلام نیز به تبعیت از آن حضرت، هرگز حضرت حجت علیه السلام را با نام اصلی خود نخواندهاند و پیوسته ایشان را با القاب و کنیهها یاد کردهاند. در روایات گوناگونی از نام بردن آن حضرت نهی شده و دلیل خاصی برای این دستور بیان نشده است؛ مثلاً:
💢« عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: سَأَلَ عُمَرُ أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام عَنِ الْمَهْدِیِّ. قَالَ یَا ابْنَ أَبِی طَالِبٍ أَخْبِرْنِی عَنِ الْمَهْدِیِّ مَا اسْمُهُ؟ قَالَ أَمَّا اسْمُهُ فَلَا، إِنَّ حَبِیبِی وَ خَلِیلِی عَهِدَ إِلَیَّ أَنْ لَا أُحَدِّثَ بِاسْمِهِ حَتَّى یَبْعَثَهُ اللهُ عَزَّ وَ جَل» [5]
💢یا این عبارت از امام زمان (عج) که در یکی از توقیعات آمده است:
« مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ سَمَّانِی فِی مَحْفِلٍ مِنَ النَّاس » [6]
💢البته از برخی روایات بهطور غیرمستقیم میتوان فهمید مراد از این عمل ائمه علیهم السلام ـ که امام زمان (عج) را با القاب و کنیهها خطاب میکردند ـ چه بوده است. مثلاً وقتی او را «قائم» میخوانند، ویژگی حضرت در قیام و زنده کردن دین از یاد رفته ی اسلام ـ پس از غیبت طولانی ـ به ذهن متبادر میشود؛ قیامی که در آن از قاتلین کربلا و از همه ی ظالمان عالم انتقام خواهد گرفت:
⭕️« (ابوحمزه) ثمالی میگوید از امام باقر علیه السلام پرسیدم: مگر همه ی شما قیام به حق نمیکنید؟ کار شما مگر حق نیست؟ مگر برای به اصطلاح إثاره حق و ترویج حق بهپا نمیخیزید؟ پس چرا به قائم گفتند قائم؟ حضرت فرمودند: موقعی که جدّم حسین ـ که درود خدا بر او باد ـ کشته شد، فرشتگان در درگاه خدا به شیون و زاری گریه کردند و گفتند: ای پروردگار و مولای ما! رها میکنی کسانی را که برگزیده تو از میان خلقت را کشتند؟ پس خداوند به فرشتگان وحی کرد که: ای فرشتگان در جای خود آرام گیرید. قسم به عزت و جلال خودم، از تمام آنها انتقام خواهم گرفت ولو بعد از مدتی باشد. عجله نکنید. سپس خدا پرده را برداشت و ائمه از نسل امام فرشتگان خوشحال شدند و فرزندان امام حسین علیه السلام را دیدند، که نُه نفر بودند (همه نشسته بودند ولی) یک نفر ایستاده و مشغول نماز بود. خداوند فرمود: به وسیله ی آن کسی که درحال قیام و مشغول نماز است، از آنها انتقام خواهم گرفت» [7]
⭕️دلیل اینکه آن حضرت به «مهدی» ملقب شدهاند، این است که ایشان از جانب پرورگار هدایت شده و در دامان و ساحت قدس ربوی تربیت و هدایت یافته است.
🔹نویسنده #امین_خوش_رفتار
✨«اللهم عجل لولیک الفرج »✨
🔻 ظهور بسیار نزدیک است
http://eitaa.com/joinchat/1868365824Cc143ee8600
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381
─═ঊ ❥❥✶🍃🌼🍃✶❥❥ঊ═─
▫️امام باقر عليه السلام:
أنزِلِ الدنيا كمَنزِلٍ نَزَلتَهُ ثُمّ ارتَحَلتَ عَنهُ، أو كمالٍ وَجَدتَهُ في مَنامِكَ فاستَيقَظتَ ولَيس مَعكَ مِنهُ شيء...
💬 دنيا را چون منزلى بدان كه در آن فرود آمده اى و سپس از آن مى كوچى؛
یا مثل ثروتی بدان كه در عالم خواب يافته اى و چون بيدار شوى خبرى از آن نيست.
📚الزهد ص50.
📚بحارالانوار، ج70، ص126.
#حدیث_گرافی
#سبک_زندگی_مهدوی
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381
عرفان در کلاس عرفه_۵.mp3
7.02M
🔶 #عرفان_در_کلاس_عرفه_۹۸
🌐تمام داستانِ #عرفه ...
که آخرین سکوی پرتابِ حاجیان، قبل از ماجرای قربانی است؛
🔅 رسیدن به شناخت است...
شناخت الله
شناخت نبیالله
و شناخت ولیالله
🔹فقط کسی که به شناخت میرسد،
قادر است؛ نفس خویش را به قربانگاه ببرد
♻️ استاد #شجاعی
💠 قسمت پنجم قسمت آخر
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381
وقوف در عرفات.mp3
616.4K
💠 روز نهم ماه #ذی_الحجه
وقوف در #عرفات
⭕️ حضرت آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381
🔶 حدیث روز
❇️ فضيلت زيارت #امام_حسين (عليه السّلام) در روز #عرفه
🔻 امام جعفر صادق(عليه السلام): إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَي يَتَجَلَّي لِزُوَّارِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ ع قَبْلَ أَهْلِ عَرَفَاتٍ وَ يَقْضِي حَوَائِجَهُمْ وَ يَغْفِرُ ذُنُوبَهُمْ وَ يُشَفِّعُهُمْ فِي مَسَائِلِهِمْ ثُمَّ يَأْتِي أَهْلَ عَرَفَةَ فَيَفْعَلُ ذَلِكَ بِهِم.
خداوند بزرگ پیش از آنکه در روز عرفه بر اهل عرفات تجلّی کند، بر زائران قبر حسین (علیه السلام) تجلّی میکند، و حاجاتشان را بر می آورد و گناهانشان را میآمرزد، و شفاعتشان را در باره دیگران میپذیرد، آن گاه به اهل عرفات توجه میکند و با آنان نیز این گونه رفتار مینماید.
📚 کامل الزیارات، ص: 170
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381
▫️آیت الله جاودان :
💠حضرت عیسی (علیهالسلام) مرده زنده میکردند.
روزی ، بالای سر قبر کسی آمده بودند، اشاره کرده بودند و آن شخص زنده شده بود؛ از آن شخص پرسیدند چند سال است که تو مردی؟
گفت چهارصد سال است که از مرگ من میگذرد ولی هنوز تلخی مرگ در کام من هست.
💠هر کس دوست دارد سکرات مرگ برایش سهل باشد، باید خدمتگزار پدر و مادر خویش باشد و نسبت به خویشاوندانش صله رحم کند.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
🔶توصیه میکنم حتما گوش کنید👆
.
.
▪️هر چه داشت خرج سیدالشهدا کرد
▪️نسلش در جریان کربلا قطع شد!!
▪️آینه تمام نمای سیدالشهدا بود
🔹حجه الاسلام #دارستانی
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381
🔶نكاتي پيرامون روز عرفه:
استاد #فاطمي_نيا:
▫️روز عرفه ، از اعیاد بزرگ اسلام است
▫️در اين روز ، خداوند عنايت خاصي به بندگان دارد
▫️بزرگاني را ديدم كه به اين روز چشم دوخته بودند
▫️اعمال این روز را به قدر نشاط انجام دهید
▫️عمده این است که برای انسان معرفت حاصل شود
▫️در مضامین دعای عظیم عرفه تامل بفرمایید
▫️گاهی تامل در یک جمله،مسیر زندگی را تغییر میدهد
▫️روز #عرفه ، روز شهادت حضرت مسلم بن عقیل است
▫️توسل به حضرت مسلم در اين روز ، مهم است
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381
🔘 همۀ بدبختیهای انسان از «کوچکیِ جهان او» شروع میشود!
🔘 وقتی جهانت بزرگ شد، گناه برایت مهم میشود؛ چون گناه علامت حقارت است
🔸 تا اینجا چهار ویژگی یا مرحله برای متقاعدشدن به دینداری و ترک گناه بیان کردیم؛ از منفعتطلبی و برنامهپذیر بودن، تا اهلِ مسابقه بودن و دیدن محدودیتهای حیات دنیا. اینها مراحلی است که پایههای تکوین شخصیت یک دیندار را شکل میدهد و انسان را آمادۀ پذیرش دین میکند.
🔸 پنجمین ویژگیای که انسان برای داشتن یک شخصیت دیندار باید پیدا کند، باور معاد و آخرت است؛ این ویژگی نهتنها در باور و شناخت انسان بلکه در شخصیت او هم باید حضور پیدا کند، چون باور معاد، یک مقولۀ صرفاً شناختی نیست؛ یک مقولۀ شخصیتی است.
🔸 عمیقترین درخواست انسان، جاودانگیطلبی است که فعالتر از خداپرستی است. حس جاودانگیطلبی یعنی اینکه «من نمیخواهم نابود بشوم» پذیرش جاودانگی، فطریِ ما انسانهاست و ما نمیتوانیم بپذیریم که جاودانه نیستیم!
🔸 میل به جاودانگی، انسان را به سمت آخرتاندیشی میکشاند و کسی که معاد را باور کرد، جهانش بزرگتر خواهد شد. همۀ بدبختیهای انسان از «کوچکیِ جهان انسان» شروع میشود، همۀ خوشبختیها هم از «بزرگیِ جهان انسان» شروع میشود.
🔸 انسان وقتی جهان آخرتِ بسیار بزرگ را بپذیرد، خودش هم بزرگ میشود؛ این همان اثر شخصیتیِ باور معاد است. بعد وقتی انسان بزرگ شد «بزرگوار» میشود و وقتی انسان بزرگوار شد، دیگر بدی ندارد. هرکسی آدم بدی شد، معلوم میشود که جهانش کوچک است!
🔸گناه یکوقت معنایش «ضرر کردن» است، یکوقت معنایش «خلاف برنامه عملکردن» است، یکوقت معنایش «نپذیرفتن یک محدودیت و امر معقولی است که در این جهان وجود دارد» حالا در این مرحله از بحثِ ما(که بحث معاد و آخرت است) معنایش کوچکشدن است. وقتی جهانِ کسی بزرگ شد، کمکم نسبت به پدیدۀ «گناه» حساس میشود و زشتیِ گناه برایش مشخص میشود؛ چون گناه علامت حقارت و کوچکی است، لذا از گناه، ننگش میآید.
#گناه_و_توبه 40
علیرضا #پناهیان ۹۸.۲.۳۰
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381
❕ راستگویان مجاهد و دروغگویان منافق!
📖 قرآن کریم برای انتخاب چهرههای برجسته و جدا کردن راستگویان مجاهد از دروغگویان منافق، آزمایش(امتحان) را یک امر ضروری معرفی میکند،
✔️ زیرا در گفتار همه مجاهد و انقلابی هستند، اما وقتی پای آزمایش به میان بیاید، چهرههای انقلابی از چهرههای منافق شناسایی میشوند.
#ماندگاری
🔻 نفس مطمئنه
http://eitaa.com/joinchat/1868431360C70b0fb3381