🏮 #امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
💛 و من كلام له (عليه السلام) لما أظفره الله بأصحاب الجمل وَ قَدْ قَالَ لَهُ بَعْضُ أَصْحَابِهِ وَدِدْتُ أَنَّ أَخِي فُلَاناً كَانَ شَاهِدَنَا لِيَرَي مَا نَصَرَكَ اللَّهُ بِهِ عَلَي أَعْدَائِكَ
فَقَالَ لَهُ (عليه السلام) أَ هَوَي أَخِيكَ مَعَنَا فَقَالَ نَعَمْ قَالَ فَقَدْ شَهِدَنَا وَ لَقَدْ شَهِدَنَا فِي عَسْكَرِنَا هَذَا أَقْوَامٌ فِي أَصْلَابِ الرِّجَالِ وَ أَرْحَامِ النِّسَاءِ سَيَرْعَفُ بِهِمُ الزَّمَانُ وَ يَقْوَي بِهِمُ الْإِيمَانُ
🎈 پس از پیروزی بر اصحاب جمل در جنگ بصره در سال ۳۶ هجری یكی از یاران امام علیه السّلام گفت: دوست داشتم برادرم با ما بود و میدید كه چگونه خدا تو را بر دشمنانت پیروز كرد.
امام علیه السلام پرسید: آیا فكر و دل برادرت با ما بود؟ گفت: آری، امام علیه السلام فرمود: پس او هم در این جنگ با ما بود، بلكه با ما در این نبرد شریكند آنهایی كه حضور ندارند و در صلب پدران و رحم مادران می باشند، ولی با ما هم عقیده و آرمانند، به زودی متولد می شوند، و دین و ایمان به وسیله آنان تقویت می گردد.
📚 #نهج_البلاغه ، #خطبه ۱۲
✨﷽✨
✅صبروحوصلهپيامبر(ص)
✍روزي حضرت در مسجد با جماعتي از اصحاب نشسته و مشغول صحبت و گفتگو با آن ها بودند. كنيزكي از انصار وارد مسجد شد و خود را به پيامبر رساند. مخفيانه گوشهي عباي آن حضرت را گرفت و كشيد، چون آن حضرت مطلع شد برخاست و گمان كرد كه آن دختر با ايشان كاري دارد. چون حضرت برخاست كنيز چيزي نگفت، حضرت نيز با او حرفي نزد و در جاي خود نشست. باز كنيزك گوشهي عباي حضرت را كشيد و آن بزرگوار برخاست، تا سه دفعه آن كنيز چنين كرد و حضرت برخاست، و در دفعهي چهارم كه حضرت برخاست آن كنيز از پشت عباي حضرت مقداري بريد و برداشت و روانه شد.
اصحاب از مشاهدهي اين منظره ناراحت شدند و گفتند: اي كنيزك اين چه كاري بود كه كردي؟ جضرت را سه دفعه بلند كردي و هيچ سخني نگفتي، و آخرش عباي حضرت را بريدي. چرا اين كار را كردي؟
كنيزك گفت: در خانهي ما شخصي مريض است، اهل خانه مرا فرستادند كه پارهاي از عباي پيامبر را ببرم كه آن را به مريض ببندند تا شفا يابد، پس هر بار خواستم مقداري از عباي حضرت را ببرم حيا كردمو نتوانستم. در مقابل رسول خدا(ص) بدون هيچ ناراحتي و عصبانيت، كنيزك را بدرقه كرد.
📚اصولكافی4ص289
_____________
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
dokhtar.shina_.02_beest.ir_.mp3
12.08M
#خارج_از_پرونده
#هر_روز_با_کتاب
🎶صوتی
⭕️دخترشینا (قسمت دوم)
خاطرات قدم خیر کنعانی/همسر سردارشهید ابراهیم هژیر
FASL7-44.mp3
5.88M
🎵 شرح فص حکمه عصمتیه فی کلمه فاطمیه
👤شارح #استاد_صمدی_آملی
#فصل_چهارم
🎤مجلس چهل و چهارم
Part01_رساله حقوق امام سجاد.mp3
6.93M
"رساله حقوق"
امام زین العابدین علیه السلام
در قسمت اول میشنویم:
حق خداوند / حق انسان بر خود/ حق زبان/ حق گوش/ حق چشم/ حق دست/ حق پا / حق شکم / حق عورت
🎤 گوینده : #حسن_معمری
📗#معرفی_کتاب📗
"رسالة الحقوق" عنوان حدیثی طولانی از امام سجاد (ع)است. این رساله كه حاوی بیش از ۵۰ وظیفه برای فرد نسبت به خود و ديگران است، در حقیقت درسنامهای جامع و اخلاقی است که بیان کننده رفتار انسان در حوزه روابط فردی و اجتماعی است.
قدیمیترین منابع این حدیث، تُحَفُ العقول، تألیف ابنشُعبه حَرّانی و سه کتاب شیخ صدوق به نام خصال، مَن لا یَحضُرُهُ الفَقیه و اَلاَمالی است.
این پنجاه حقِّ را میتوان در هفت دسته به شرح زیر میتوان تقسیم کردهاند:
۱- حق خداوند و حق انسان بر خود
۲- حقوق اعضای بدن: زبان، گوش، چشم، دست، پا، شکم، عورت.
۳- حقوق افعال: نماز، حج، روزه، صدقه، قربانی.
۴- حقوق پیشوایان: حاکم، معلم، ارباب
۵- حقوق رعیت: مردم (حق مردم بر حاکمان)، شاگرد، همسر، بَرده (حق برده بر ارباب).
۶- حقوق خویشاوندان: مادر، پدر، فرزند، برادر.
۷- حقوق دیگران: کسی که تو را از بردگی آزاد کرده است، بردهای که تو آزاد کردهای، نیکیکننده، مؤذن، امام جماعت، همنشین، همسایه، دوست، شریک، مال، بدهکار، معاشر، مدعی، مدعا علیه، مشورتکننده با تو، مشورتگیرنده از تو، نصیحتخواه، نصیحتگو، بزرگتر، کوچکتر، کسی که از تو درخواستی دارد، کسی که از او درخواستی داری، بدکنندهٔ به تو ، شادکنندهٔ تو، همدینان، اهلذِمّه.
🔸فتوای رهبر انقلاب درباره حکم روزه ماه مبارک رمضان در شرایط کرونا
🔹روزه از ضروریات دین و ارکان شریعت اسلام است و ترک روزه ماه مبارک رمضان جایز نیست مگر آنکه فرد، گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن موجب:
۱. ایجاد بیماری
۲.تشدید بیماری
۳.افزایش طول بیماری و تأخیر در سلامتی میشود.
🔹در این موارد روزه ساقط، ولی قضای آن لازم است.
🔹بدیهی است در صورتی که این اطمینان از گفته پزشک متخصص و متدین نیز به دست آید، کفایت میکند.
🔹بنابراین اگر فردی نسبت به امور یاد شده خوف و نگرانی داشته و این خوف منشأ عقلایی داشته باشد، روزه ساقط، ولی قضای آن لازم است.
#درحدتوان_منتشرکنید
💥 دستور امام رضا(ع) به كثرت در استغفار و تلاوت قرآن و دعا در روزهای آخر ماه شعبان، برای پاک شدن و مطهر شدن قبل از ورود به ماه مبارک رمضان
«در حديثی معروف، اباصلت از وجود مبارك حضرت ثامن الحجج(ع) چنين نقل ميكند: آخرين جمعه ماه شعبان در محضر حضرت بودم؛ ايشان فرمودند: فرصتها گذشته و اين آخرين جمعه ماه شعبان است؛ حضرت دستوراتی دادند كه انجام دهم. سپس فرمودند: كوتاهیهايي كه در طول اين ماه شده را جبران كن. حضرت چند دستور به ايشان دادند كه يكي از آنها كثرت در استغفار است؛ استغفار خود را زياد كنيد؛ تلاوت قرآن و دعا را زياد كنيد، تا پاك و مطهر وارد ماه بعد شويد.
گاهي همه رياضتها انسان به خاطر يك گناه به نتيجه نمیرسد؛ در نهايت هم تا هنگامی كه آن گناه صاف نشود، انسان به نتيجه نمیرسد؛ برطرف كردن گناه نيز نيازمند توبه و توجّه است. حضرت هم چنين فرمودند: اگر امانتی از مردم به عهده داريد به صاحبش برگردانيد. انسان بايد به انواع امانات و ديوني كه بر عهده دارد توجه كند؛ گاهي يكی از آنها، مانع بهرهمندی [از فيوضات الهي] میشود؛ حضرت در ادامه فرمودند: بر ترك و رهايي از گناهاني كه مرتكب شدهايد، مصمم باشيد. البته هر كسي بايد متناسب با احوال خود عمل كند؛ ممكن است كسي گناه كبيره مرتكب شده باشد و ديگري اهل مكروه هم نباشد؛ اما بیترديد همه در درگاه خداي متعال، مذنب هستند. سپس فرمودند: براي ترك گناهان تصميم بگيريد و سعي كنيد به خوف الهي روي آوريد؛ ترس از خداي متعال را در خود ايجاد كنيد و به او توكل داشته باشيد كه اين وادی، بدون توكل، پيمودنی نيست.»
#استاد_میرباقری
⚡️ اشتغالاتِ دنیایِ امروز، ما را از فرصتِ باقیماندهٔ ماه شعبان غافل نکند.
«سعی كنيم در مابقی ماه شعبان تدارك كنيم كوتاهیای كه در گذشته ما بوده است.
كسی نمیتواند بگويد ما حق این ماه را ادا كرديم. اگر كوتاهی كردهايم، اولين قدم در رشد، اعتراف به كوتاهی است. کسی كه احساس نمیكند در بندگی خدا كوتاهی كرده، رشد نمیكند.
باید سعی كنیم آنچه را که به درد نمیخورد، در مابقی اين ماه كنار بگذاريم. خوردنها، خوابيدنها، نگاهكردنها و اشتغالات متنوعی كه دنيای امروز بر ما فراهم میكند؛ یعنی نباید اشتغالاتی بر ما بيايد كه اصلاً نفهميم در فضای ما چه میگذرد؛ بهسرعت فرصتها بروند و ما غفلت كنيم!»
#استاد_میرباقری