🌷 نکته تفسیری صفحه ۵۱۶🌷
رهبری و اطاعت:
ما انسان ها موجوداتی اجتماعی هستیم؛ یعنی خداوند ما را در میان سایر انسان ها قرار داده و ناچاریم با آنان ارتباط برقرار کنیم، داد و ستد کنیم، رفت و آمد داشته باشیم و در بسیاری از موارد در خوبی ها و بدی های یکدیگر شریک باشیم. در هر اجتماع کوچک یا بزرگ، برای این¬که روابط میان انسان ها سر و سامان پیدا کند و از هرج و مرج، اختلاف و نهایتاً جنگ و خونریزی جلوگیری شود، باید مردم آن جامعه از کسی پیروی کنند که از لحاظ علم و دانش و تدبیر، از دیگران برتر است. تجربه نشان داده که جوامعی که رهبران عادل، شجاع و مدبّر بر آنان حکومت کرده اند، به سعادت نزدیک تر بوده و امنیت و آسایش بیشتری در زندگی شان دیده شده است. از نظر قرآن، بهترین شخصی که انسان ها باید از او اطاعت کنند، پیامبر اکرم است . به فرمودهی قرآن، اطاعت از پیامبر، همان اطاعت از خداوند است ، و راه رسیدن به سعادت جاودان و رستگاری حقیقی، پیروی از خدا و رسول اوست . البته این اطاعت باید کامل باشد؛ نه بر اساس میل و خواسته ی افراد.
آیه ی مورد بحث(7 حجرات) به این نکته اشاره می کند که اگر انتظار داشته باشید که پیامبر در بسیاری از کارها از شما اطاعت کند، به رنج و مشقّت خواهید افتاد، و این به زیان شماست. پیامبر اکرم پس از استقرار در مدینه و گرایش مردم آنجا به اسلام و تبعیت از ایشان، در اولین اقدام مهم خود، حکومت اسلامی را تشکیل داد؛ چرا که در سایه ی حکومت اسلامی می توانست احکام و دستورهای الهی را کامل اجرا کند. پس از ایشان نیز اداره ی حکومت اسلامی و اجرای حدود الهی، به جانشینان برحق آن حضرت واگذار شد که البته به علت نبود پیروی و حمایت مردم، تنها برای مدّت اندکی در زمان امیرالمؤمنین، این حاکمیت در جامعه ی اسلامی محقق شد؛ امّا طبق وعده ی الهی، حکومت کامل صالحان بر این کرهی خاکی، در زمان آخرین پیشوای الهی تحقق خواهد یافت. در اینجا این سؤالات به ذهن می رسد که اکنون که پیامبر در میان ما حضور ندارد و آخرین پیشوای معصوممان نیز در غیبت به سر می برد، تشکیل حکومت اسلامی به عهده ی کیست، و حدود الهی چگونه اجرا می شود، و مسلمانان برای اجرای حدود و احکام الهی باید از چه کسی پیروی کنند. در پاسخ به این سؤالات باید گفت که طبق روایاتی که از پیشوایان دین به ما رسیده است، پس از پیامبر و امامان معصوم و در دوران غیبت امام زمان، فقهای اسلام، و در رأس آنان، «ولیّ فقیه»، عهده دار بیان و اجرای احکام و دستورهای الهی هستند. از این رو همان وظایف و اختیاراتی که پیامبر و امامان معصوم در تشکیل حکومت و اجرای احکام و حدود اسلام داشتند، ایشان نیز دارند و مسلمانان باید در تمام احکام و دستورهای دینی، چه فردی و چه اجتماعی، از ایشان پیروی کنند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5794389685258160018.mp3
1.12M
🔸ترتیل صفحه ۵۱۶ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : کرد - رست
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5794389685258160019.mp3
2.16M
🔸ترتیل صفحه 516 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام کرد - رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
صفحه ۵۱۶ مصحف شریف
سوره مبارکه حجرات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@tartilvathdir96
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#شرح_نامه ۳۱
نهج البلاغه
📌قسمت ۶۴
❣امیر المؤمنین علیه السلام به دومين مانع اجابت دعا اشاره کرده و مى فرمايد:
✨وَرُبَّمَا أُخِّرَتْ عَنْکَ الاِْجَابَةُ، لِيَکُونَ ذَلِکَ أَعْظَمَ لاَِجْرِ السَّائِلِ، وَأَجْزَلَ لِعَطَاءِ الاْمِلِ
💠 «گاه مى شود که اجابت دعا به تأخير مى افتد تا اجر و پاداش درخواست کننده بيشتر گردد و عطاى آرزومندان را فزون تر کند»
✍به بيان ديگر خداوند اجابت دعاى بنده اش را به تأخير مى اندازد تا بيشتر بر در خانه او باشد و نتيجه فزون ترى نصيب او گردد و اين نتيجه علاقه اى است که خدا به او دارد.
🔻آن گاه درباره سومين مانع چنين مى فرمايد:
✨وَرُبَّمَا سَأَلْتَ الشَّيْءَ فَلاَ تُؤْتَاهُ، وَأُوتِيتَ خَيْراً مِنْهُ عَاجِلاً أَوْ آجِلاً
🔹«گاه مى شود چيزى را از خدا مى خواهى و به تو داده نمى شود در حالى که بهتر از آن در کوتاه مدت يا دراز مدت به تو داده خواهد شد يا آن را به چيزى که براى تو بهتر از آن است تبديل مى کند»
✔️اشاره به اينکه گاه چيز کوچکى از خدا مى خواهى و خداوند به مقتضاى عظمتش و گستردگى رحمتش آن را به تو نمى دهد و از آن برتر را زود يا دير در اختيار تو مى گذارد; مانند کسى که به سراغ شخص کريمى مى رود و از او تقاضاى خانه محقر معينى مى کند و او درخواستش را نمى پذيرد; اما بعداً خانه اى وسيع و آباد و مرفه در اختيار او مى گذارد.
📝ادامه دارد......
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
@nahjol_balagheh
┗━━━🍁━━
فاطميه - @aqr_ir.mp3
3.56M
#کلیپ_صوتی
🔰سه دسته از زنها در قیامت با حضرت فاطمه زهرا محشور میشوند
🎤استاد#رفیعی
🎋🍁🎋🍁🎋
#پیشنهاد_ویژه_دانلود 👌
🌷کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
•┈••✾🦋✦✧✦🦋✾••┈•
11.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
#مقام_معظم_رهبری
💢موضوع: نشانه های ایمان
#نهج_البلاغه
🔆الايمان ان تؤثر الصدق حيث يضرّك على الكذب حيث ينفعك، و أن لا يكون فى حديثك فضل عن عملك، و ان تتقى الله فى حديث غيرك.
💠ايمان آن است كه راست گفتن را بر دروغگويى ترجيح دهى، اگر چه آن راست به زيان تو باشد و آن دروغ به سودت و ديگر آن كه گفتار تو بيشتر از كردارت نباشد و در سخن گفتن در مورد ديگرى از خدا بترسى.
📘#حکمت_458
🎋🍁🎋🍁🎋🍁
بسیار زیبا و دلنشین 👌👌
کانال نهج البلاغه 🌹
@nahjol_balagheh
•┈••✾🦋✦✧✦🦋✾••┈•
🔴اهمیت مال برای انسان
#نهج_البلاغه
💥يَنَامُ الرَّجُلُ عَلَى الثُّكْلِ، وَلاَ يَنَامُ عَلَى الْحَرَبِ
🔹 آدم داغدار مي خوابد، اما مال غارت شده نمي خوابد.
📚#حکمت_307
@nahjol_balagheh
🔴ويژگى هاى مسلمانى
#نهج_البلاغه
💥فَالْمُسْلِمُ مَنْ سَلِمَ الْمُسْلِمُونَ مِنْ لِسَانِهِ وَ يَدِهِ إِلَّا بِالْحَقِّ، وَ لَا يَحِلُّ أَذَى الْمُسْلِمِ إِلَّا بِمَا يَجِبُ
💠پس مسلمان كسى است كه مسلمانان از زبان و دست او آزارى نبينند، مگر آنجا كه حق باشد، و آزار مسلمان روا نيست جز در آنچه كه واجب باشد.
📚 #خطبه_167
@nahjol_balagheh
🔔عبرت آموزى از إتلاف اموال
#نهج_البلاغه
💥لَمْ يَذْهَبْ مِنْ مَالِكَ مَا وَعَظَكَ.
💠مالى كه نابودى آن تو را پند مى دهد، از دست نرفته است.
📚#حکمت_196
@nahjol_balagheh
🔴امام خامنه ای :
♦️کار دیگری که باید انجام دهیم، این است که صحنه جامعه را از سه دشمن بزرگ، یعنی فقر و ناامنی و بی سوادی پاک کنیم. باید آنها را از جامعه برطرف کنیم. باید برای رفع آن برنامه ریزی و کار و تلاش بشود. ناامنی در یک کشور ـ چه ناامنی قضایی و چه ناامنی شغلی و مدنی ـ بر خلاف توصیه اسلام است و یک ضدارزش می باشد. باید برای تأمین آن کار بشود.
♦️بی سوادی و فقر هم همین گونه است. مبارزه با فقر، غیر از تأمین عدالت اجتماعی است …. عدالت اجتماعی، یعنی استقرار عدل در جامعه و از بین رفتن هرگونه تبعیض…. ما فقط از راه تعالیم اسلام می توانیم فقر را برطرف کنیم، عدالت اجتماعی را مستقرّ کنیم. امنیت را ایجاد کنیم و بی سوادی را ریشه کن نماییم. بدون اسلام، نمی توانیم به این اهداف برسیم و مقاصدمان برآورده نخواهد شد
#کلام_رهبری