🌀تو میخواهی برای من سلسله درست کنی!!!
✅جناب محترم فاضل مكرّم آيةالله زاده مرحوم #قاضى: حاج سيّد محمّد حسن طباطبائى قاضى أدام الله ظلّه در شرح حال مرحوم والدشان قاضى بزرگ مرقوم داشته اند:
من از پدرم پرسيدم: شما عرفان را از كه اخذ كرده ايد؟ فرمودند: از مرحوم آقا سيّد أحمد كربلائى طهرانى. عرض كردم: او از چه كس اخذ كرده است؟ فرمودند: از مرحوم آخوند ملّا حسينقلى همدانى. عرض كردم: او از چه كس؟ فرمودند: از آقا سيّد على شوشترى. عرض كردم: او از چه كس؟ فرمودند: از همان مرد جولا. عرض كردم: او از چه كس؟ با تغيّر فرمودند: من چه می دانم؟! #تو_میخواهى_براى_من_سلسله_درست_بكنى
📖 الله شناسى،علامه طهرانی ج1، ص: 190
پ.ن
از این مطلب 👆 سستی کلام برخی معاصرین مشخص میشود که برای جناب آیت الحق قاضی طباطبایی سلسله(ذهبیه شوشتریه)درست کرده اند و مرحوم آیه الله سعادت پرور را قطب چهلم آن سلسله میدانند العاقل تکفیه الاشاره.
💢کانال فلسفه و عرفان👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
نِعْمَ الرَّجُلُ أن يَكُونَ فَقِيهاً صُوفيّاً
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ برترین آرزو
سخنان رهبر انقلاب در مورد مرحوم سیدالعرفا آقای #قاضی رحمه الله علیه
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
توصیف علامه #طباطبایی رحمه الله علیه از آیه الحق سید علی آقا #قاضی طباطبایی
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
توصیف علامه #حسن_زاده_آملی از آیه الحق سید علی آقا #قاضی طباطبایی
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
الامام الحسن العسکری:
اِنَّ الوُصُولَ اِلَي اللهِ عَزَّوَجَلَّ سَفَرٌ لا يُدرَكُ اِلّا بِامتطاءِ اللَّيلِ .
ترجمه: وصال به خداوند عزوجل سفری است که جز با مرکب راهوار شب زنده داری به دست نمی آید.
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
✳️صلوات شیخ محی الدین #ابن_عربی بر امام حسن عسکری صلوات الله علیه
صلوات الله و ملائکته و حملة عرشه وجمیع خلقه من ارضه و سمائه على البحر الزاخر، زین المفاخر، الشاهد لارباب الشهود، الحجة على ذوی الجحود، معرف حدود حقائق الربانیة، مُنّوع اجناس العالم السبحانیة، عنقاءقاف القدم، العالی عن مرقاة الهمم، وعاء الامانة محیط الامامة، مطلع الانوارالمصطفوی الحسن بن علی العسکری علیه صلوات الله الملک الاکبر"
❇️ترجمه:
تحیات زاکیات از اهل قدس ساکنین سماوات بر حقیقت مطهره نور باهر و بحر زاخر ز ینت هرگونه مفاخر شاهد ودلیل مجسم بمشاهدات ارباب شهود،حجت و برهان محکم بر انکار اصحاب جحود، شناساننده حدود حقایق ربانى، قسمت کننده اجناس عوالم سبحانى، عنقاء بلندپرواز قاف قدم که دامن پاکش بلندتر است از نیل مرقاة همم،وعاءنفیس امانت و بحر محیط امامت مطلع انوارمصطفوى، حسن بن على العسکرى علیه صلوات الله الملک الاکبر.
📚کتاب المناقب ابن عربی ص۸۳
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
🔸استاد حسن انصاری قمی:
🔹تفسیر العسکری، کتابی مجعول است. گمان می کنم آنچه در طی دو مقاله زیر در سال های گذشته درباره این تفسیر نوشته ام نظری است بی سابقه درباره این متن که البته تکلیف آن را هم به نظرم روشن کرده است.
http://ansari.kateban.com/post/2095
http://ansari.kateban.com/post/1091
🔸در این تحقیق نشان دادم چطور از متنی اولیه از تفسیر العسکری - که در اختیار شیخ صدوق بوده و آن هم به شکل کاملی اصیل نبوده - شخصی بعدها شاید در اوائل سده ششم متنی ساخته که بیشتر به یک رمان خیالی بی نهایت بی مزه شباهت دارد. این یکی از بی شرمانه ترین جعل ها در طول تاریخ تشیع است و متأسفانه بسیاری خام آن شدند.
🔹درباره این تفسیر به درستی گفته شده که: نه «فقه الرضا» از حضرت امام رضا (ع) است و نه تفسیر از حضرت عسکری (ع) فقط آن را یک آدم ملاّ نوشته، و این تفسیر را یک آدم بی سواد.
@barrasihayetarikhi
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
دکتر حسن انصاری قمی:
در اینکه روایت معروف مرتبط با نهم ربیع از ساخته های بی شرمانه غلات شیعی از اسلاف نصیریه است تردیدی نیست. اینکه برخی برای امکان صحت این دست روایات دست به توجیهات مختلف می زنند باید گفت بهتر است به هر چه می خواهند باور کنند و یا عمل کنند، اما لطفاً با پژوهش تاریخی شوخی نکنند... اینجا در این مورد نوشته ام.
http://ansari.kateban.com/post/1867
@barrasihayetarikhi
💢کانال فلسفه
وعرفان 👇👇 https://eitaa.com/AGLOESHG
رفع القلم در مجله معرفت.pdf
338.3K
📄بازکاوی داستان رفع قلم
✍عباسعلی مشکانی
دکتر مصطفی صادقی
#مقاله
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
4_762430014426710325.pdf
265.6K
📄تاملاتی تاریخی در مورد نهم ربیع
✍مسلم نجفی
دکتر هادی وکیلی
#مقاله
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
🌀خاطره آیت الله مرعشی از مراسم عجيب شيعهكشون
✳️حضرت آیت الله العظمی مظاهری در نقل خاطرهای از استادشان آیت الله مرعشی نجفی میفرمایند:
«خدا رحمتش کند، درجاتش عالیست، عالیتر کند، مرحوم آیت الله مرعشی، من مکاسب پیش ایشان خواندم، هم کفایه خواندم، هم مکاسب... ایشان بنایشان این بود برای اینکه خسته نشوند، یک قصهای گاهی اوقات یا خیلی از اوقات در میان درس برای شاگردها میگفتند، و یکی از قصههایشان این بود که میگفتند:
پدر من از علمای نجف بوده یک شاگرد سنی داشت، این بالاخره میخواست برود کردستان و کرمانشاه، این با پدر من خداحافظی کرده علاقه به پدر من داشت، رفت، پدر من آمد ایران و رفت مشهد، و این عالم جلیلالقدر گفته بود در برگشت قافله ما غروب رسید کرمانشاه، من خیلی وحشت کردم که حالا چه میشود، آن وقت وضع کرمانشاه وضع کردستان روی قاعده شیعه و سنیگری خیلی بد بود، میگوید دیدم ناگهان اتفاقی آن شاگرد من پیدا شد، خیلی با من گرم گرفت و بالاخره با زور و رودربایستی من را برد خانه خیلی هم خدمت کرد به من
بعد آخر شب به من گفت: آقا ما یک جلسهای داریم شما بیاید برویم توی این جلسه، گفتم میآیم. میگوید مرا بردند توی آن جلسه، مرحوم آقا نجفی گفتند، پدرم میگفتند وقتی نشستم توی جلسه، دیدم این سبیل گُندهها، سبیل کشیدهها دارند میآیند، تعجب کردم، چه خبر است، یک وقت مَنقَلی پر از آتش که آتش زغالی که اَلُو داشت، اینرا هم آوردند، یک مجمع را هم آوردند گذاشتند روی این آتشها، روی این منقل.
میگوید من تعجب کردم، ترس هم منرا گرفته بود که اینها چه کار میخواهند بکنند، یکوقت دیدم یک جوانی زیر غُل و زنجیر، آقای نجفی میگفتند پدر من گفتند چون من همدانیها را میشناختم این قیافه، قیافه همدانی بود، بالاخره آوردندش زیر غُل و زنجیر، یک سفره چرمی هم پَهْن کردند، او را نشاندند روی سفره چرمی و یک کسی با یک ضربت گردن آنرا زد، آن مجمع که داغ بود گذاشتند روی گردن اینکه خون بیرون نیاید، غُل و زنجیرها را هم باز کردند این هی دست و پا میزد اینها هم قاه قاه میخندیدند، گفت من غش کردم.
بالاخره قضیه تمام شد و من در حال غش بودم، کمکم مَرا به هوش آوردند اما آن موقعی که نزدیک بود به هوش بیایم میدیدم با هم زمزمه دارند، این شیعه است اینرا هم بیایید دومیاش باشد، آن طلبه میگفت: نه بابا من درس پیش ایشان خواندم، این از آن سنیهای داغ است معلم من بوده، بالاخره من را نجات داد، آمدیم خانه، وقتی من حال آمدم، این طلبه به من گفت: آقا من سنی هستم، اما مُرید شما هستم، میدانید شما را خیلی دوست دارم، نمیخواستم ناراحتتان کنم، اما بُردم آنجا یک پیام بدهید به علمای نجف و پیام این، که شما #عُمَرکُشون کنید ما هم اینجور میکنیم، ما رسممان است یک شیعه را یک جایی پیدا میکنیم زندانیاش میکنیم غُل و زنجیر میکنیم تا شب چهارشنبه، شب چهارشنبه همه ما جمع میشویم برای رضایت خدا، قربة الی الله اینرا میآوریم و این بلا را به سرش میآوریم که تو دیدی.
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
📚کتاب بررسی فقهی فلسفه ورزی و فلسفه آموزی
🌀اثری عالمانه و خواندنی در دفاع از اندیشه ورزی فلسفی و پاسخ به عقل ستیزان، از آیة الله علیرضا اعرافی.
✅آیة الله اعرافی مینویسد: «روایات نهی عام نه از جهت سند و نه از جهت دلالت، ادعا را ثابت نمیکردند و روایات نهی خاص نیز که از «اندیشه در ذات خدا» نهی میکردند، مخصّص و مقید اطلاقات رجحان تعقل و تفکر فلسفی شمرده شدند» (ص ۱۵۸-۱۵۹).
🔸وی همچنین مخالفت اصحاب ائمه هدی (ع) و برخی از فقها با فلسفه را «تا وقتی که کاشف از نظر معصوم نباشد» دارای هیچگونه حجیت شرعی نمیداند (ص ۱۵۹).
🔹در فصل سوم کتاب، ادله رجحان تاملات عقلانی، فلسفهورزی و فلسفه آموزی بررسی شده است. مولف ضمن تشریح و جمعبندی قواعد عامه و ادله خاصه برگرفته از قرآن و سنت، نتیجه میگیرد که فلسفهورزی و فلسفه آموزی واجب شرعی است و فراتر از آن حکم استحباب را دارد.
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
🌀روایاتی مجعول در رد بر فلسفه (۱)
از جمله چند روایت محدودی که مخالفان فلسفه در چند سده اخیر بدان استناد کرده اند و از جمله علمای تفکیکی یکی هم این روایت است که اصلا در حدیقه الشیعه منسوب به محقق اردبیلی نقل شده و سابقه ای قبل از آن ندارد. این کتاب قطعا از محقق اردبیلی نیست و کسی همچون او که خود دلبسته به کلام و فلسفه بوده نمی تواند نویسنده چنین کتابی باشد خاصه با توجه به مقام علمی و تحقیقی محقق اردبیلی و شیوه متفاوت اندیشگی او. البته انتساب قدیمی است اما از آن رب مشهورهایی است که عند التحقیق اصلی ندارد. جدا از این در این روایت حدیث با سندی مضطرب و ناشناخته از امام حسن عسکری نقل شده و مضمون خود حدیث هم گواهی است روشن بر جعل آن در ادوار متأخر. حدیث را حاجی نوری در مستدرک نقل کرده که من آن را اینجا از این کتاب نقل می کنم: العلامة الأردبيلي في حديقة الشيعة: نقلا عن السيد المرتضى ابن الداعي الحسني الرازي، بإسناده عن الشيخ المفيد، عن أحمد بن محمد بن الحسن بن الوليد، عن أبيه محمد بن الحسن، عن سعد بن عبد الله، عن محمد بن عبد الله، عن محمد بن عبد الجبار، عن الإمام الحسن العسكري (عليه السلام)، أنه قال لأبي هاشم الجعفري: " يا أبا هاشم، سيأتي زمان على الناس وجوههم ضاحكة مستبشرة، وقلوبهم مظلمة متكدرة، السنة فيهم بدعة، والبدعة فيهم سنة، المؤمن بينهم محقر، والفاسق بينهم موقر، أمراؤهم جاهلون جائرون، وعلماؤهم في أبواب الظلمة [سائرون] ، أغنياؤهم يسرقون زاد الفقراء، وأصاغرهم يتقدمون على الكبراء، وكل جاهل عندهم خبير، وكل محيل عندهم فقير، لا يميزون بين المخلص والمرتاب، لا يعرفون الضأن من الذئاب، علماؤهم شرار خلق الله على وجه الأرض، لأنهم يميلون إلى الفلسفة والتصوف، وأيم الله إنهم من أهل العدول والتحرف، يبالغون في حب مخالفينا، ويضلون شيعتنا وموالينا، إن نالوا منصبا لم يشبعوا عن الرشاء، وإن خذلوا عبدوا الله على الرياء، ألا إنهم قطاع طريق المؤمنين، والدعاة إلى نحلة الملحدين، فمن أدركهم فليحذرهم، وليصن دينه وإيمانه، ثم قال: يا أبا هاشم هذا ما حدثني أبي، عن آبائه جعفر بن محمد (عليهم السلام)، وهو من أسرارنا، فاكمته إلا عن أهله ".
این حدیث که از همان آغازش محتوای متناقض گونه ای دارد که نیازی به تذکر در این باب نمی بینم در ژانر علائم آخر الزمانی باید دیده شود. حتی اگر اصلی هم داشته باشد در ورژن کنونی آن پرداخته ای بیش نیست و اگر رأسا هم برای رد اهل فلسفه و تصوف ساخته نشده باشد دست کم عبارت لأنهم يميلون إلى الفلسفة والتصوف در آن الحاقی است. نیاز به گفتگو ندارد که جز در ادوار خیلی متأخر اهل فلسفه و تصوف ربطی به هم نداشته اند و نه تنها ترکیب فلسفه و تصوف در این عبارت نمی تواند متعلق به عصر امام عسکری باشد بلکه تردید نباید کرد که این روایت را جز بعد از اوائل دوره صفویه نمی توانند ساخته باشند. خود تعبیر تصوف در این روایت هم خود گواه دیگری است بر ساختگی بودن روایت و یا الحاقی بودن این تکه چرا که این تعبیر هم متناسب با زمان حضرت نیست.
هر چه هست این روایت که هیچ سابقه ای در متون روایی ندارد با چنین سند مجهول و با محتوای متناقض و دست خورده ای برای سال ها مستند اهالی #تفکیک در نقد #فلسفه بوده است.
✍دکتر حسن انصاری
ادامه دارد....
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
🌀روایتی دیگر در رد بر فلسفه (۲)
روایتی دیگر که مورد استناد مخالفان فلسفه و #تفکیکی ها و از جمله مرحوم #میرزا_مهدی_اصفهانی در معارف القرآن قرار گرفته این متن است از کتاب توحید مفضل:
✳️ اصف لک الآن یا مفضل الفواد اعلم ان فیه ثقبا موجهة نحو الثقب التی فی الریة تروح عن الفواد حتی لو اختلفت تلک الثقب و تزایل بعضها عن بعض لما وصل الروح الی الفواد و لهلک الانسان ا فیستجیز ذو فکر و رویة ان یزعم ان مثل هذا یکون بالاهمال و لا یجد شاهدا من نفسه ینزعه عن هذا القول لو رایت فردا من مصراعین فیه کلوب اکنت تتوهم انه جعل کذلک بلا معنی بل کنت تعلم ضرورة انه مصنوع یلقی فردا آخر فتبرزه لیکون فی اجتماعهما ضرب من المصلحة و هکذا تجد الذکر من الحیوان کانه فرد من زوج مهیا من فرد انثی فیلتقیان لما فیه من دوام النسل و بقائه #فتباً_و_خیبةً_و_تعساً_لمنتحلی_الفلسفة کیف عمیت قلوبهم عن هذه الخلقة العجیبة حتی انکروا التدبیر و العمد فیها لو کان فرج الرجل مسترخیا کیف کان یصل الی قعر الرحم حتی یفرغ النطفة فیه و لو کان منعظا ابدا کیف کان الرجل یتقلب فی الفراش او یمشی بین الناس و شیء شاخص امامه ثم یکون فی ذلک مع قبح المنظر تحریک الشهوة فی کل وقت من الرجال و النساء جمیعا فقدر الله جل اسمه ان یکون اکثر ذلک لا یبدو للبصر فی کل وقت و لا یکون علی الرجال منه مئونة بل جعل فیه القوة علی الانتصاب وقت الحاجة الی ذلک لما قدر ان یکون فیه دوام النسل و بقاوه ...
❇️ استناد به این متن نشان می دهد مخالفان فلسفه تصور روشنی از فلسفه و تاریخ آن ندارند. در اینجا این متن از اهالی فلسفه طبیعی و یا به تعبیر دیگر فلاسفه طبیعی و ملحد انتقاد می کند و باوری را به آنان نسبت می دهد که بنابر دیدگاه متکلمان قدیم اهل فلسفه که معمولا از آنان تعبیر به طبیعیون و یا ملحده می کرده اند داشته اند. در واقع متن از سوی کسی نوشته شده که در چارچوب عقیده قدیم متکلمان فلاسفه را طبیعی و دهری و ملحد و مخالفان عقیده خلقت از عدم و ازلیت عالم و از این قبیل می داند. این در حالی است که فلاسفه یونان باورهای یکدستی در این زمینه ها نداشته و باور به ازلی بودن عالم و یا اعتقاد به حوادث لا اول لها و یا عدم اعتقاد به خلقت از عدم و بل اعتقاد به انواع دیگری از نحوه صدور لزوما مؤید زعم متکلمان در طبیعی خواندن و ملحد دانستن فلاسفه یونانی نیست. خوب. با این حساب معلوم است که این متن توسط کسی در سنت اهل کلام نوشته شده که به برهان نظم می خواهد خلق از عدم را به کیفیتی که متکلمان و اهل ادیان بدان باور داشته اند اثبات کند. در اینجا ما با یک متن کلامی سر و کار داریم که تصور نادرستی از فلسفه و باورهای اهالی فلسفه یونانی دارد. این متن از امام صادق (ع) نیست و چنانکه می دانیم و تاکنون مکرر به زبان های خارجی درباره آن نوشته شده توحید مفضل ریشه در متن های غیر اسلامی دارد و روایتی از آن هم به جاحظ منسوب است. توحید مفضل ارتباطی با امام صادق ندارد
✍استاد حسن انصاری
ادامه دارد....
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
✳️سیدعلی آقا قاضی (ره) :
بیست سال تمام است که وضو دارم و بی وضو نبودهام إلا حین تجدید وضو و نخوابیدم مگر با طهارت آبی(وضو).
عطش، ص۳۸
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
🌀روایات در طعن فلاسفه و اهل عرفان (۳)
✳️مرحوم میرزا مهدی در کتاب ابواب الهدی، ص 44، مینویسد: هذا مضافاً الی ما ورد من اهل بیت العصمهْْ الروایات الصریحهْْ فی طعن الطائفتین و الطعن فی مقالاتهم بحیث کان اصحاب الائمه معرضین عن اهل الفلسفهْْ و العرفان و لهذا کتبوا فی الرد علی الطائفتین کتباً... مضافاً الی تصریح الآیات و الروایات و الادعیه و الخطب عن الائمه بخلاف مطالب هولاء القوم مما لایکاد یحصی، و لهذه الجههْْ اعرض المسلمون و المومنون عنهم فی عصر الائمه الی هذه الاعصار و کانت الطائفتان فی کلّ الاعصار یتّقون عن اهل الایمان فلا یظهرون مقالاتهم عند عامهْْ المؤمنین.
ادعای مخالفان فلسفه این است که فلسفه را خلفای عباسی و به ویژه مأمون برای مقابله با تعالیم اهل بیت ترویج کردند. بنابر این دیدگاه اصلا نهضت ترجمه کتاب های یونانی و سریانی از سوی خلیفگان عباسی راه افتاد تا مردم را از تبعیت از علوم آل محمد باز دارند. این روایت از تاریخ نهضت ترجمه البته هیچ مستند تاریخی ندارد و صرف خیال پردازی است. نهضت ترجمه اسباب و انگیزه ها و تاریخ متفاوتی دارد که دیمیتری گوتاس خیلی خوب بخش مهمی از آنها را بررسیده است. از همان آغاز نهضت ترجمه هم شماری از خاندان های شیعی از این نهضت حمایت کردند. حتی نوبختی ها هم با این نهضت بی ارتباط نبودند. اتفاقا از آغاز بیشتر مخالفان تشیع و اصحاب حدیث سنی و حنابله بودند که به کلی با این نهضت علمی و آثار آن مخالفت داشتند. متکلمان هم البته مخالف فلاسفه بودند اما مخالفت آنان از لونی دیگر بود که بعدا متعرض آن خواهم شد. طبعا باید از ترویج فلسفه بیشتر تضعیف مکتب اهل حدیث سنی منظور نظر بوده باشد کما اینکه در قضیه محنه هم که در همان زمان اتفاق افتاد هدف اصلی تضعیف علمای اهل حدیث سنی بود و این دو جریان با یکدیگر مرتبط بودند. در نوشته ای دیگر این نکته اخیر را بیشتر خواهم شکافت.
حال پرسش این است: اگر فلسفه را در تقابل با مکتب اهل بیت ترجمه کردند و ترویج نمودند چرا از زمان امام صادق و یا دست کم امام کاظم و امام رضا هیچ واکنشی از سوی ائمه طاهرین نسبت به فلسفه و ترجمه کتاب های یونانی و ارسطو و افلاطون در کلمات امامان نمی بینیم؟ دست کم در زمان سیطره دوباره اهل حدیث بر بغداد با روی کار آمدن متوکل و باز شدن فضا در رد بر فلسفه چرا هیچ گونه واکنشی در روایات و احادیث ما در نقد بر فلاسفه دیده نمی شود؟ چرا به روشنی گفته نمی شود که سیاستی شوم برای دور کردن مردم از معارف الهی در جریان است؟
تاریخنگاری اهل تفکیک از فلسفه و نهضت ترجمه هیچ نسبتی با واقعیت تاریخی ندارد و محصول نگاه غیر تاریخی و غیر انتقادی آنان است.
✍استاد حسن انصاری
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
🌀علامه #حسن_زاده_آملی:
«[مرحوم سردار کابلی] در زبان انگلیسی استاد کامل بوده است، و لاتین را مانند تازی و پارسی خوش می نوشته است، دستخط شریف او را در این زبانها دارم، باری، اگر طلبه حواسش جمع باشد که وقت را مغتنم بشمارد و زوائد اشتغال را حذف کند و ما لایعنیه را ترک بگوید، به خوبی می تواند یک دو زبان زنده و ارزنده را در حاشیه تحصیلات اصلیش فرا بگیرد که نیک او را بکار آید»
[دروس هیئت ج۱ص۲۶۵]
تصویرمرحوم علامه سردارکابلی
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
🌀اهمیت استاد
✳️هر موجودی یک بار متولد میشود اما انسان بعد از اینکه یک بار از مادر متولد شد، باید یک دیگر خودش، خودش را بزایاند و تولد ثانی داشته باشد. #تولد_ثانی به دست که انجام میشود؟ به دست #معلم.
❇️#سقراط گفت: «من ماما هستم» اتفاقا مادر سقراط هم ماما بوده است. حالا مادرش ماما بوده خوب این طبیعی است، اما خودش را هم گفت که ماما هستم. فیلسوف بود ولی میگفت من ماما هستم. یعنی چه ماما؟ یعنی آدمها را دوباره یک تولدی میدهد. با #فرهنگ و #علم دوباره متولد میشوند. با تعلیمات من دوباره متولد میشوند. این تولد ثانی است. حدیث هم داریم در مسیحیت، این حدیث خیلی معتبر است.
. (لن یلج ملکوت السموات من لم یولد مرّتین)
به ملکوت آسمانها دست نیابد مگر آن کس دو بار تولد یابد.
#استاد خوب، بسیار اهمیت دارد. یک کسی که ادعا می کند که فیزیک دان خوبی هستم ولی جای خوبی درس نخونده و استاد ندیده من که باورم نمی شود. در علوم تجربی شاید بتواند بگوید که چیزهایی یاد گرفتم، چون آزمایشگاه بهش نشون داده است. وا مصیبت به علوم انسانی که آزمایشگاه ندارد. حالا اگر استاد ناتوان بود و یک دانشی را انتقال داد، به این راحتی که نمی شود از اذهان آن را پاک کرد. دانشجو هیچ نخواند بهتر از آن است که غلط بخواند. در علوم انسانی منظورم است. علوم تجربی را من واردش نمی شود. آزمایشگاه به او یاد میدهد.
♦️ تصویر مربوط به ایام طلبگی دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی
مرکز اسناد حوزه و روحانیت
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
هدایت شده از فلسفه و عرفان
مجموعه مقالاتی از دکتر محمدحسن قدردانقراملکی.zip
14.97M
مجموعه ۳۰ مقاله از دکتر محمدحسن #قدردان_قراملکی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
عناوین مقالات:
1.جایگاه مصلحت در تشریع احکام اجتماعی اسلام
2.امامت علی و توجیه های مخالفان
3.نقش پیامبر در وحی
4.تاملی در ادله عقلی بهاییت
5.جایگاه انسانی زن
6.پلورالیزم دینی ناسازگار با قرآن
7.تناسخ و شبهات دینی آن
8.نگاهی نو به معاد جسمانی
9.اختیار، قانون علیت و دترمینیسم
10.شر ادراکی از دیدگاه صدرالمتالهین
11.امکان تعریف و توصیف خدا
12.تاملی در ادله منکران علم پیشین خدا
13.تاملی در نظریه آفرینش از عدم
14.مبانی کلامی پیشرفت
15.تاملی در ادله عقلی نظریه کسب
16.تاملی در ازلیت فعل الهی
17.توحید وجودی و نظریه وحدت وجود
18.دیدگاه متکلمان در حدوث جهان و نقد آن
19.نقش علم الهی در آفرینش جهان
20.مسأله شر از دیدگاه متکلمان
21.قرآن و پلورالیزم
22.جامعه مدنی، سکولار یا دینی؟
23.نگاهی به یک بیت حافظ در مسأله شر (پیر ما گفت خطا بر قلم صنع نرفت/آفرین بر نظر پاک خطا پوشش باد)
24.اسلام،قرائت ها و امام خمینی
25.نقد نظری برهان ناپذیری خداوند
26.تبکيت در تبکيت - پاسخ نقد نظريه برهان ناپذيري گزاره ضروری ازلي
27.نگاه اقبال و شریعتی به خاتمیت،صواب یا ناصواب؟
28.اثبات خدا در قرآن کریم
29.جایگاه مصلحت در سیره نظری و عملی معصومان
30.کاوشی در کیفر های اخروی
کانال فلسفه و عرفان 👇
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
هدایت شده از فلسفه و عرفان
4_5875311615053661939.mp3
205.2K
ویژگی حکیم #آقاعلی_مدرس و روش ورود به او مباحث فلسفی و معرفی کتب ایشان
استاد عبدالرسول #عبودیت
پ.ن
اخیراً مجموعه آثار آقاعلی مدرس توسط مجمع عالی حکمت چاپ شده است و ظاهراً آقای عبودیت در سالها قبل از چاپ مجمع این مطلب بیان کرده اند.
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/AGLOESHG
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ عَدَدَ مَا خَلَقْتَ
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ مُلِئَ مَا خَلَقْت
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ عَدَدَ كُلِّ شىء
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ مُلِئَ كُلِّ شىء
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ عَدَدَ مَا أَحْصَاهُ كِتَابُكَ
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ مُلِئَ مَا أَحْصَاهُ كِتَابُكَ
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ عَدَدَ مَا أَحَاطَ بِهِ عِلْمُكَ
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ مُلِئَ مَا أَحَاطَ بِهِ عِلْمُكَ
✅قال الكاشفى: اين #صلوات ثمانيه منسوبست به نُجبا و ايشان هشت تن اند در هر زمانى زياده و كم نشوند
✅حضرت شيخ محی الدین عربی قدس سره در فتوحات فرمود: كه ايشان اهل علم اند بصفات ثمانيه و مقام ايشان كرسى است يعنى كشف ايشان از آن تجاوز نتواند نمود و در علم تيسير كواكب از جهت كشف و اطلاع نه بروجه اصطلاح قدمى راسخ دارند
✅و سلطان ابراهيم بن أدهم قدس سره ايشانرا در قبة الملائكة ديده در حرم مسجد أقصى و هر يك يك كلمه ازين #صلوات بوى آموخته اند فرموده كه ما را به بركات اين كلمات تصرفات كلى هست و احوال و مواجيد بجهت اين ورد بر ما غلبه میكند و فوائداين بسيارست نقلست كه حضرت ابراهيم أدهم بقيه عمر بر اداى اين صلوات مواظبت مینموده...
📚تفسير روح البيان، ج۷، ص: ۲۳۴
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
🌀حکایت حکیم اصفهانی
✅شیخ مناجاتیان آیت الحق میرزا جواد آقا ملکی تبریزی قدس الله نفسه الزکیه:
🔹مرد حكيمى در اصفهان بود و عادتش بر اين كه چون وقت غذايش مىرسيد، خادم خود را مىفرستاد، تا براى او و براى هر كس كه در نزد اوست- هر كه مىخواهد بوده باشد- غذا بخرد؛ و آن حكيم با آن شخص حاضر با هم غذا بخورند.
اتّفاقاً روزى در وقت غذا يكى از طلّاب شهر براى حاجتى نزد وى آمده بود، حكيم به خادمش گفت: براى ما غذا بخر، تا ما تغذّى نمائيم؛ و خادم روانه شد، و براى آن دو نفر غذائى خريد؛ و حاضر كرد.
حكيم به آن مرد فاضل گفت: بسم الله، بيا غذا بخوريم! آن شيخ گفت: من غذا نمىخورم!
گفت: آيا غذا خوردهاى؟! گفت: نه.
گفت: چرا غذا نمىخورى با آنكه هنوز غذا نخوردهاى؟! گفت: من احتياط مىكنم از غذاى شما بخورم!
گفت: سبب احتياطت چيست؟! گفت: من شنيدهام كه تو قائل به وحدت وجود هستى! و آن كفر است و جايز نيست براى من كه با شما از غذاى شما بخورم، زيرا كه غذا به واسطه ملاقات با شما نجس مىشود!
گفت: تو معناى #وحدت_وجود را چه تصوّر كردهاى، تا اينكه حكم به كفر قائل به آن نمودهاى؟!
گفت: به جهت آنكه قائل به وحدت وجود، مىگويد به اينكه خدا همه اشياء است؛ و جميع موجودات الله هستند!
حكيم گفت: اشتباه كردى! بيا غذا بخور! زيرا كه من قائل به وحدت وجود هستم و نمىگويم كه: جميع اشياء خدا هستند، چون از جمله اشياء جناب شما مىباشد و من شكّى ندارم در اينكه شما در مرتبه حمار هستيد يا پستتر از حمار؛ پس كجا مىتوان كسى قائل به الوهيّت شما بگردد؟ بنابراين احتياط شما بدون وجه است و اشكال در غذا خوردن نيست! بيا! غذا بخور!
📚رساله لقاالله ص۲۴۵
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀بُرهان حِماریه !
🔹برخی قائلند این برهان قاطع را اوّل بار دکتر دینانی اقامه کرد و مختص به ایشان است ولی شواهد تاریخی این را نظریه را تایید نمیکند(چنانچه در پیام قبلی گذشت حکیم اصفهانی وچنانچه خواهم گفت دیگران قبل از او بکار برده اند) البته در بین معاصرین جناب ایشان بسیار به این برهان تمسک میجویند
🔹ناگفته پیداست براهین دیگری که در کنار این برهان قاطع بکار رفته بسیار متین میباشد و این واکنش تند در مقابل ادبیات متفلسفانه تناقض گویی است که که اذهان صافیه را به هرج و مرج کشیده و ....
🔹نوشته فیلم مربوط به این کانال نیست
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀بحر طویل، در مدح رسول
🎶صدا و دوتار #حاجقربان
و همراهی علیرضا سلیمانی
💌شعر از ابوالقاسم نباتی
💢کانال دکتر فنایی اشکوری 👇👇
@dreshkevari
#من_محمد_را_دوست_دارم
#لبیک_یا_رسول_الله
https://eitaa.com/AGLOESHG