💠گدایی توانمندان صوفی
🔸یک از سجایای اخلاقی در دین مبین اسلام، ترحم و شفقت با نیازمندان و فقراست. اما متکدیان همگی در زمرهی فقرا نیستند و برخی از ایشان به دلیل کاهلی، دست به گدایی زدهاند.
🔹در بعضی از روایات اهل بیت علیهمالسلام، گرفتن صدقه را برای شخصی که بدن او سالم است و قدرت بر کارکردن و فعالیت اجتماعی دارد، حرام دانستهاند.
🔰امام باقر علیه السلام می فرماید: پیامبر خدا صلی الله علیه آله فرمود: لا تحلّ الصّدقة لغنیّ، و لا لذى مرّة سویّ، و لا لمحترف، و لا لقویّ. قلنا: ما معنى هذا؟ قال: لا یحلّ له أن یأخذها و هو یقدر على أن یکفّ نفسه عنها[1] صدقه دادن به ثروتمند روا نیست، همچنین به نیرومند تن درست، صاحب حرفه و به انسان قادر بر کار. اصحاب سوال کردند: مقصود از این سخن چیست؟ رسول الله فرمودند: بر کسى که مى تواند از گرفتن صدقه خوددارى کند، گرفتن آن حلال نیست!
🔻این روش و منش برخی از بزرگان تصوف نیز بوده که با وجود توان برای کار کردن، به گدایی و دریوزگی می پرداختند. در حالات ابوحَفْص عَمرو بن سَلَمه حَدّاد نیشابوری که بزرگانی نظیر هجویری و عطار از عظمت او سخن ها گفته اند؛ آوردهاند که وی بیست سال کار میکرد و تمام درآمد خود را به درویشان میبخشید و شب ها برای امرار معاش به دریوزگی و گدایی میپرداخت.[2]
♻️اگر وی اهل معنا میبود، باید راه و رسم عرفان را رعایت میکرد و با اندک خرجی که برای خود نگه میداشت، آبروی خود را حفظ می کرد.
📚پی نوشت
1. حر عاملی، وسائل الشیعة، آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، ج 9، ص 233
2. شرح رساله قشیریه ص ۴۹۹
#نقد_تصوف
#حداد_نیشابوری
#گدایی
@adyanuniv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎍چک سفید برای ارتکاب گناه
👈یکی از خطرناکترین اعتقاداتی که میتواند منشأ آثار مخربی باشد، این اندیشه است که هر گناهی انجام دهیم از قبل بخشیده شده و هیچ گاه مجازات نخواهیم شد.
♦️ الهیات مسیحیت پروتستانی مظهر تام این عقیده است و معتقد است عیسی مسیح ایماندارانش را بازخرید کرده و گناهانی که یک مسیحی انجام دهد هیچ گونه ضربهای به لیاقت و شایستگی او نمیزند! این گونه مسیحیان معتقدند فیض خدا برگشت ناپذیر است و خدا که به کسی فیض داد، این فیض نه قابل رد از طرف شخص ایماندار است و نه با اعمال بد و خوب او کم و زیاد میشود، سنگ بنای این تفکر را یکی از بزرگان الهیات مسیحی آگوستین نهاد و در دوران به اصطلاح اصلاحات! این تفکر زنده شد. ناگفته نماند کاتولیکها و ارتدکسها چنین تفکری ندارند و سهمی از عمل را در زیاد و کم شدن فیض خدا قائلند.
👌حال بنگریم به کسی که بهشت خود را تضمین شده میداند و هیچ عمل زشت و گناهی را از بین برنده این پاداش نمیداند، گرچه اگر کسی که در بهشتی بودن خود مطمئن باشد لزوما به معنی جواز گناه نیست اما این اطمینان خیلی هم مانع ارتکاب گناه نیست. آیا اگر انسان بداند هیچ عاملی نمیتواند او را از بهشت بیرون کند حتی بدترین گناهان، در عمل هر آنچه دوست داشته باشد را مرتکب نمیشود؟
#ادیان
#مسیحیت
#گناه_توبه
کانال فرق و ادیان
🎍@Adyanuniv🎍
#پيامبر_خدا صلى الله عليه و آله فرمودند:
مَن لَطَمَ خَدَّ امرِئٍ مُسلِمٍ أو وَجهَهُ بَدَّدَ اللّهُ عِظامَهُ يَومَ القِيامَةِ، و حُشِرَ مَغلولاً حتّى يَدخُلَ جَهَنَّمَ، إلاّ أن يَتوبَ
هركه به گونه يا چهره شخص مسلمانى #سیلی زند ، خداوند استخوانهاى او را در روز #قیامت خُرد كند و دست بسته محشور شود ، تا آن كه به #جهنم درآيد، مگر اين كه #توبه كند.
(البته وقتی حق النّاس ضایع شده، توبه شرایط خود را دارد)
📚ميزان الحكمه جلد6 صفحه 414
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#روایت #روایات_اخلاقی #روایات_نبوی
#حضرت_رسول #خاتم_النبیین #خاتم_الانبیاء
#رسول_الله #رسول_خدا #پیامبر_خدا #پیامبر_اکرم
🔰 @Adyanuniv🔰
🔷اعمال شرم آور محمد نوریزاد
👽محمد نوریزاد انقلابینمای سابق و اپوزسیون امروز که توهینها وسخنان شاذ وعجیبی مانند «ادای احترم به شیطانپرستان»، «تبرعه جنایات منافقین»، «تشکر ازخاندان پهلوی»، «نفی شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)» و… را در پرونده خود دارد، در اقدامی بهمراه “محمد ملکی” اپوزسیون فعال در کمپین ضداسلامی «لگام»، باحضور درجمع تعدادی از بهائیها، مقابل آنها زانو زده و از آنها معذرتخواهی کرده است.
😳نوریزاد با انتشار تصویری در فیسبوکش که نشاندهنده خندهها و نگاههای تمسخرآمیز بهاییها به اوست، ضمن توهین به برخی مسئولان وشخصیتهای مذهبی و دینی، بدون اشاره به فعالیتهای ضداسلامی، ضدایرانی و غیرانسانی اعضای بهائیت در سالهای پیش و پس از انقلاب اسلامی در ایران، گفته که به نمایندگی از همه «انسانگرایان» (اومانیسم) از بهائیها به سبب ظلمهایی که (ادعا دارد) بر آنها روا داشته شده، عذرخواهی میکند.
👀محمد نوریزاد که روزی به عنوان فردی انقلابی معروف بود، امروز از آن سوی بام افتاده و حتی به باورها و ارزشهای دینی خود نیز پشت کرده است. وی چند ماه پیش از این واقعه نیز تصویری از زانو زدن در مقابل یک کودک بهائی و بوسیدن پای او را منتشر کرده بود. در واقع این بار نخستی نیست که وی درمقابل بهائیان چنین خفتآمیز زانو زده و به سبب هیچ، از آنان عذرخواهی میکند.
👍ابراز شرمساری و ادای احترام به بهائیان توسط افرادی مانند محمد نوریزاد در حالی است که فرقه ضاله بهائیت ارکان دین مبین اسلام را نشانه گرفته است.
#محمد_نوری_زاد
#نقد_بهائیت
🔰@Adyanuniv🔰
👈🏼 حزن و اندوه شدید #حضرت_ام_البنین سلام الله علیها بر #امام_حسین علیه السلام
در کتاب «الامالی الخمیسیة» اثر شجری جرجانی (متوفای ۴۹۹ هجری قمری) از علمای #اهل_سنت چنین آمده است:
از #امام_صادق علیه السلام نقل شده است که فرمودند: ام جعفر کلابیه ( #ام_البنین سلام الله علیها) بر امام حسین علیه السلام نوحهخوانی میکرد و بر ایشان میگریست در حالی که چشمانش نابینا شده بود. #مروان که آن زمان والی #مدینه بود به صورت ناشناس در شب میآمد تا اینکه میایستاد و به گریه و نوحهخوانی امالبنین سلام الله علیها گوش میداد.
📚 الشجري الجرجاني، المرشد بالله يحيي بن الحسين بن إسماعيل الحسني (المتوفى ۴۹۹ هـ)، كتاب الأمالي وهي المعروفة بالأمالي الخميسية، جلد ۱، صفحه ۱۷۵، الناشر: عالم الكتب، الطبعة: الثالثة، ۱۴۰۳ هـ - ۱۹۸۳ م.
#نقد_وهابیت
#حضرت_ام_البنین #ام_العباس
#فاطمه_کلابیه #تولی_تبری #حب_و_بغض
🔰 @Adyanuniv🔰
👈🏼 شبهه : شمر لعین، خواهر #حضرت_ام_البنین سلام الله علیها و دایی #حضرت_عباس علیه السلام است!!!!
✅ پاسخ: با مراجعه به کتب انساب خواهیم دید که هم نسب «حضرت ام البنین» مشخص است و هم نسب «شمر بن ذی الجوشن» لعنه الله !
💢نسب «حضرت ام البنین» سلام الله علیها از این قرار است :
أم البنین فاطمة بنت حزام بن خالد بن ربیعة ابن الوحید بن کعب بن عامر بن کلاب بن ربیعة بن عامر بن صعصعة بن معاویة بن بکر بن هوازن.
📚 عمدة الطالب فی أنساب آل أبی طالب، ص 351
اسکن کتاب :
http://s9.picofile.com/file/8307764150/1.png
http://s8.picofile.com/file/8307764176/2.png
💢نسب «شمر» لعنه الله از این قرار است :
«شمر» فرزند «ذی الجوشن» است و در مورد «ذی الجوشن» داریم :
ذو الجوشن الضبابی قال: قال هشام بن محمد بن السائب الکلبی: اسمه شرحبیل بن الاعور بن عمرو بن معاویه و هو الضباب بن کلاب بن ربیعه بن عامر بن صعصعه
📚 الطبقات الکبرى ،ج6، ص 46
اسکن کتاب :
http://s8.picofile.com/file/8307764418/1.png
http://s8.picofile.com/file/8307764434/2.png
اکنون داریم :👇
أم البنین فاطمة => حزام => خالد => ربیعة => الوحید => کعب => عامر => کلاب
شمر => ذی الجوشن الضبابی شرحبیل الاعور => عمرو => الضباب => کلاب
👈👈 مشاهده می فرمایید که بر خلاف ادعای دروغ پردازان و حقه بازان، نه تنها شمر لعنه الله خواهر حضرت ام البنین نمی باشد، بلکه حتی #هیچ نسبت فامیلی نزدیکی هم ندارند و #تنها از یک قبیله هستند.
#نقد_وهابیت
#حضرت_ام_البنین #ام_العباس
#فاطمه_کلابیه #تولی_تبری #حب_و_بغض
🔰 @Adyanuniv🔰
💠کشف و شهود شیطانی صوفیان
🔸یکی از عقاید و بدعتهای فرقهی صوفیه، مسئله کشف و شهود شیطانی است. بر اهل فن پوشیده نیست كه كشف و شهود و اشراق بر دو نوع است، گاهی چون رؤیاهای صادقه، شهود خدایی و قابل اعتمادند.
🔹اما در بسیاری از مواقع به دلیل عواملی، شهودی دروغ و شیطانی محقق میشود. همین دلیل کافی است تا نتوان بر مكاشفات منقول از صوفیان، صحه گذاشت.
🔻بنا به فرمایش و سیره ی همه ی عرفای حقیقی، برای تشخیص مشاهدات شیطانی از کشف و شهود ربانی، باید به سراغ کتاب خدا و سنت پیامبر صلی الله علیه وآله و مسیر اهلبیت رفت.
♻️پس با این بیان روشن شد که توصیه ها و راه کارهای مرشد و قطب تحت هیچ عنوان حجیتی نداشته، الا اینكه مستند به قرآن و سنت باشد. یعنی اقطاب باید قدرت اجتهاد و استنباط از متون دینی را داشته باشند و خود از علمای دین باشند تا بین شهود الهی و شهود شیطانی، تفکیک و فرق قائل شوند و معیار تمییز این دو را در اختیار داشته باشند، این در حالی است كه بزرگان و اقطاب متصوفه، فاقد این ویژگی مهم و حیاتی هستند.
#نقد_تصوف
#مکاشفه
#شهود #عرفان
#مکاشفه_شیطانی
@adyanuniv🔰
💠کرامت تراشی در فرقه صوفیه
🔸یکی از راههای جلب دراویش که عمتدا انسانهای ساده و به دور مانده از مساجد و ناآگاه به شریعت مقدس اسلام هستند، استفاده از ترفندهای خاص و ادعای کرامت برای مشایخ و اقطاب صوفیه است.
🔹در کتاب ضاله ی تذکره الاولیاء عطار، پر است از این گونه افسانه ها و دروغهای مضحک.[1] هر چند برای اثبات مدعای دروغین خود، غیر از « خواب » و نقل قولهای غیر موثق و امثالهم، دلیلی آورده نشده است، ولی برای بعضی از افراد همین مقدار دلیل مع الاسف کافی است تا فریب خورده و به مسلک درویشی نائل آیند! مسلک و طریقتی که ابداع کننده آن درلسان مبارک ائمه معصومین (علیهم السلام) فاسد العقیده معرفی شده است.
🔻بر اهل تعقل پوشیده نیست که صرف کرامت تراشی و یا حتی داشتن کرامت برای صاحب یک خرقه که دربین دراویش کم هم نیستند، دلیل بر حقانیت مرام و مسلکش نیست؛ چرا که بین خود فرق دراویش اختلاف وجود دارد و هر یک از آنها برای قطب و مشایخ خود کرامتها بیان کرده اند.
📚پی نوشت
1. عطار نیشابوری، فریدالدین محمد، تذکره الاولیاء، چاپ خاشع، 1393ش.
#نقد_تصوف
#کرامت
#کرامت_سازی
#تذکرة_الاولیاء
@adyanuniv🔰
💠کرامت اولياء، توجيهگر شريعتگريزی
🔰از مسائل محوری و اساسی صوفیه که از اهمیت خاص و بالایی برخوردار است، مساله کرامت است. صوفيان براي مشايخ خود اعمال خارق العادهی فراواني بر میشمارند و آنها را " کرامت " نام مي نهند.
🔹يکي از کارکردهاي کرامت آن بوده که توجيه گر اعمال خلاف شريعت به حساب آمده است. براي مثال، کم نبوده اند کساني که براي موجه ساختن سماع صوفيانه به عباراتي از اين دست پناه برده اند : « جماعتي را ديدم که بر آب و بر هوا مي رفتند و همه سماع میشنيدند .»[1]
🔻اما کراماتي که صوفيان براي خود جعل میکنند، از جنس کرامت نبوده، بلکه صرف عوام فريبي مردم بیگناه و ساده لوح است که براي رسيدن به خداي متعال، به دنبال راه ميانبُر هستند و به هر ريسماني چنگ مي زنند، تا به خدا برسند.
🔻اما دريغ که در اين ميان سود جوياني پيدا مي شوند که براي خود کراماتی قائلند، در نتيجه راه شریعت گریزی را بدین وسیله توجیه کرده و بیان می کنند که شیخ صاحب کرامت است و از اسرار و رموزی با خبر است که ما نمی دانیم. در صورتی که شریعت گریزی مخالف با سیره معصومین علیهم السلام است و قطعا امری باطل و مردود است.
📚پی نوشت
۱. اوراد الاحباب، ج 2،ص 193؛
#نقد_تصوف
#کرامت
#شریعت_گریزی
🔰 @adyanuniv 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎍 یکی از خصوصیات فرقههای مسیحیت تبشیری تشویق اعضا چه قدیمی و چه تازه ایمان به بشارت دادن اطرافیان است، کشیش مذکور با چنان شوری این امر را سفارش میکند که افرادی که تمایل به بشارت دادن ندارند را به نوعی فاقد داشتن روح خدایی میداند. به طور کلی در جریانات مسیحیت تبشیری هر مسیحی یک مبشر است و اینگونه نیست که تبشیر و تبلیغ کار عدهای خاص باشد. کشیشان با آموزش دادن برخی ترفندهای روانشناسی و جامعه شناسی به مبشرین، آنها را برای این کار آماده میکنند، البته برای تحریک خود افراد هم برای قدام و مبادرت به این کار از عنصر تحریک احساس هم بهره گرفته میشود.
#ادیان
#مسیحیت
#تبلیغ
کانال فرق و ادیان
🎍@Adyanuniv🎍
🎍فطری بودن حجاب و پوشش
حجاب و پوشش در تمام ادیان و مذاهب، دارای جایگاه خاصّی است، و یکی از دلایل اساسی آن این است که حجاب و عفاف، یک امر فطری است.
داستان حضرت آدم و حوّا نیز فطری بودن پوشش را اثبات می کند. در تورات (کتاب مقدس یهودیان که برای مسیحیان نیز مقدّس است)، می خوانیم:
«و چون زن دید که آن درخت برای خوراک نیکوست و به نظر، خوش نما و درختی دلپذیر و دانش افزا، پس، از میوه اش گرفته بخورْد و به شوهر خود نیز داد و او خورد*آن گاه چشمان هر دوی ایشان باز شد و فهمیدند که عریان اند؛ پس برگ های انجیر به هم دوخته، سترها برای خویشتن ساختند..»..
بعد ادامه می دهد:
«و آدم، زن خود را حوّا نام نهاد؛ زیرا که او مادر جمیع زندگان است * و خداوندْ خدا رخت ها برای آدم و زنش از پوست بساخت و ایشان را پوشانید».(تورات:سفرپیدایش۱)
بر طبق این متن، آدم و حوّا لباسی نداشتند و بعد از خوردن شجره ممنوعه چشمشان باز شد و فهمیدند که عریان اند که بلافاصله با برگ درختان خود را پوشاندند و بعداً خداوند لباسی از پوست بدیشان ارزانی داشت.
✍ع.محمدتبار(عضو گروه علمی ادیان ابراهیمی)
#ادیان
#حجاب
کانال فرق و ادیان
🎍@Adyanuniv🎍
🎍آیا اسلام حجاب را آورده است؟
از بررسی و مقایسه حد و کیفیت حجاب در ادیان چهارگانه استنباط می گردد که حجاب در ادیان دیگر، نسبت به اسلام از شدّت بیشتری برخوردار بوده است. به طور مثال، پوشاندن صورت، گرچه در زمان زرتشت معمول نبوده و بعد از او در میان زرتشتیان معمول شده است، اما طبق آنچه گذشت، چادر و روبنده از ارکان اخلاقی مسیحیان و یهودیان محسوب می شده است؛ درحالی که بنابر نظر اکثر فقهای اسلامی، پوشاندن صورت واجب نیست. لزوم کناره گیری کامل زن در حیض در دین زرتشت، محق دانستن مرد در طلاق زنی که صدایش در کوچه شنیده شده بدون پرداخت مهریه از طرف دین یهود، رکن بودن چادر و روبند و ذکر نام آن دو به طور صریح در کتاب مقدّس مسیحیان و وجوب سکوت زن نزد بیگانه و در کلیسا از طرف مسیحیت، بهترین گواه بر این مطلب است.
بنابراین، نه تنها اسلام واضع قانون حجاب نبوده است، بلکه در جهت جلوگیری از افراط و تفریطهایی که در طول تاریخ در مورد حجاب به وجود آمده بود، به قانونمند کردن و تنظیم آن همت گماشته است و آن را به صورتی متعادل، صحیح و متناسب با فطرت انسانی زن و غیرتمندی مرد، ارائه نموده است.
✍ع.محمدتبار
#ادیان
#حجاب
کانال فرق و ادیان
🎍@Adyanuniv🎍
🎍حجاب زن در ایران باستان
شاید سخت ترین شرایط برای زنان در ایران، مختص برهه زمانی ایران باستان بود، چراکه زنان اجازه نداشتند چهره آن ها را کسی جز پدران، برادران و همسرشان ببینند، حتی این موضوع در دیوار نگارههای تاریخی که از آن دوران به جای مانده است به خوبی قابل درک است.
براساس آنچه در اسناد تاریخی ذکر شده زنان جدای از اینکه لباسی بلند برتن داشتند، عبا یا چادری بر سر می انداختند تا چهره و اندامشان مشخص نشود، به تعبیری زنان در دوران ایران باستان دو پیراهن برتن می کردند. زنان در دروه ساسانیان که دین زرتشت رواج پیدا کره بود، به همین صورت بود، حتی به هنگام عبادت نیز زنان و مردان آن ها روبندهای سفید بر چهره داشتند تا دیده نشوند.
✍ع.محمدتبار
#ادیان
#ایران باستان
#حجاب
کانال فرق و ادیان
🎍@Adyanuniv🎍
🎍حجاب زن یهودی
دراصول اخلاقی «تلمود» که یکی از کتابهای مهم دینی و درحقیقت فقه مدوّن و آیین نامه زندگی یهودیان است، آمده: اگرزنی به نقض قانون یهود میپرداخت، چنانچه مثلا بی آنکه چیزی برسر داشت به میان مردم میرفت ویا در شارع عام نخ میرشت یا با هرسنخی از مردان درد دل میکرد یا صدایش آنقدر بلند بود که، چون درخانه اش تکلم مینمود، همسایگانش میتوانستند سخنان او را بشنوند، درآن صورت مرد حق داشت بدون پرداخت مهریه او را طلاق دهد.
ویل دورانت، که معمولاً سعی می کند موارد برهنگی یا احیاناً تزیینات و آرایش های زنان هر قوم را با آب و تاب نقل کند تا آن را طبیعی جلوه دهد، در این مورد می گوید:
«در طول قرون وسطا، یهودیان همچنان زنان خویش را با البسه فاخر می آراستند، لکن به آنها اجازه نمی دادند که با سر عریان به میان مردم روند. نپوشاندن موی سر، خلافی بود که مرتکب را مستوجب طلاق می ساخت. از جمله تعالیم شرعی یکی آن بود که مرد یهودی نباید در حضور زنی که موی سرش هویداست، دست دعا به درگاه خدا بردارد».(تاریخ تمدن، ویل دورانت، ج 12، ص 62)
در مورد عروس یهودا می خوانیم:
«پس رخت بیوگی را از خویشتن بیرون کرد. بُرقعی به رو کشید و خود را در چادری پوشید و به دروازه عینایم که در راه تمنه است، بنشست». ( تورات، سفر پیدایش، باب 38، فقره 14 و 15)
✍ع.محمدتبار(عضو گروه علمی ادیان ابراهیمی)
#ادیان
#یهود
#حجاب
کانال فرق و ادیان
🎍@Adyanuniv👇
🎍حجاب در مسیحیت مسیحیت نه تنها احکام شریعت یهود در مورد حجاب زنان را تغییر نداده و قوانین شدید آن را استمرار بخشیده است، بلکه در برخی موارد، قدم را فراتر نهاده و با تأکید بیشتری وجوب حجاب را مطرح ساخته است؛ زیرا در شریعت یهود، تشکیل خانواده و ازدواج، امری مقدّس محسوب می شد و حتی در کتاب «تاریخ تمدن» آمده است که: ازدواج در سن بیست سالگی اجباری بود؛ اما از دیدگاه مسیحیت که تجرّد، مقدس شمرده شده است جای هیچ شبهه ای باقی نخواهد ماند که برای از بین رفتن تحریک و تهییج، این مکتب، زنان را به رعایت پوشش کامل و دوری از آرایش و تزیین، به صورت شدیدتری فراخوانده است.
در این ارتباط، نگاهی به «انجیل» می اندازیم:
«... و همچنین زنان خویشتن را بیارایند به لباس مُزیّن به حیا و پرهیز، نه به زلف ها و طلا و مروارید و رخت گران بها* بلکه چنان که زنانی را می شاید که دعوای دینداری می کند به اعمال صالحه * ...». ( انجیل، رساله پولس به تیموناؤس، باب دوّم، فقره 9 - 15)
✍ع.محمدتبار
#ادیان
#مسیحیت
#حجاب
کانال فرق و ادیان
🎍@Adyanuniv🎍