#سمبوسه_پنجابي
آشپزي پنجابي، نوع خاصي از آشپزي هندي و برپايه تکنيک هاي تندوري و پخت در ادويه است.
ادويه هاي متنوع، مثل ديگر نقاط هند و پاکستان، عامل اصلي طعم و رنگ غذا در اين منطقه محسوب ميشود. سمبوسه پنجابي، يکي از مهمترين ميان وعده ها و اسنک هاي اين منطقه، به شمار ميايد.
#موادلازم:
نان سمبوسه – طبق دستور دادهشده
نخود خيس خورده – 150 گرم
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) – به مقدار لازم
سیبزمینی متوسط – 3 عدد
روغن زیتون یا شحم و کنجد – به مقدار لازم
زنجبیل تازه (رندهشده) – 1/2قاشق چایخوری
فلفل قرمز (پودرشده) – 1/2 قاشق چایخوری
سیر (کوبیدهشده) – 1 قاشق چایخوری
ادویه * – 3/4 قاشق چایخوری
دانه رازیانه (پودرشده) – 1 قاشق چایخوری
تخمگشنیز (پودرشده) – 1 قاشق چایخوری
زیره سبز (پودرشده) – 15 گرم
گشنیز (پاک و خردشده) – 2 قاشق سوپخوری
رب انار – مقداری برای سرو
* #ادويه : يک قاشق سوپخوري تخم گشنيز، يک قاشق سوپخوري زيره، يک قاشق چايخوري فلفل سياه، يک قاشق چايخوري فلفل قرمز، يک قاشق چايخوري پودر سير و قاشق چايخوري ميخک را در تابه اي داغ، روي حرارت متوسط ريخته و تفت دهيد تا کمي تيرهرنگ شوند، سپس يک قاشق چايخوري زنجبيل پودرشده به آن بيافزاييد و مجدداً تفت دهيد.
تابه را از روي حرارت برداشته و در دماي محيط قرار دهيد تا سرد شوند. دانه هاي يک قاشق چايخوري هل را از پوسته جدا کرده و به همراه ادويه هاي سردشده، آسياب کنيد
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
آشپزخانه عافیت
#سمبوسه_پنجابي آشپزي پنجابي، نوع خاصي از آشپزي هندي و برپايه تکنيک هاي تندوري و پخت در ادويه است.
#روش_تهیه:
1. نان سمبوسه را آماده کنيد؛
2. در قابلمه اي حاوي مقداري آب، نخود را بريزيد و به مدت 3 ساعت، روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بپزد. در اواسط پخت، کمي نمک در قابلمه بريزيد سپس آن را آبکش کنيد؛
3. در قابلمه اي حاوي مقداري آب، روي حرارت ملايم، سيب زميني ها را بريزيد تا به مدت 40 دقيقه بپزد. در اواخر پخت مقداري نمک به قابلمه بي افزاييد سپس آبکش کنيد و بگذاريد سيب زميني ها خنک شود. پس از اين مدت، پوست سيب زميني ها را بگيريد و به صورت نگيني خرد کنيد؛
4. در ظرفي، سيب زميني و نخود را مخلوط کنيد؛
5. در تابه اي حاوي مقداري روغن، روي حرارت ملايم، زنجبيل، فلفل قرمز، سير، ادويه ، رازيانه، تخم گشنيز و زيره را تفت دهيد سپس مخلوط سيب زميني را به تابه بي افزاييد و تفت دهيد. در آخر، مقداري نمک و فلفل به مواد اضافه کنيد. تابه را از روي حرارت برداريد و گشنيز را به تابه بيافزاييد و مخلوط کنيد؛
6. مطابق مراحل زير خمير را آماده کرده و مخلوط را داخل نان هاي سمبوسه بريزيد. سمبوسه ها را در قابلمه اي کوچک، حاوي روغن داغِ فراوان سرخ کنيد (روغن جوش) با کفگير سوراخ دار آن ها را خارج کنيد و روي حوله کاغذي قرار دهيد تا روغن اضافي آنها گرفته شود. سمبوسه هاي پنجابي را به همراه رب انار سرو کنيد.
روش تهیه نان سمبوسه:
در ظرفي، 300 گرم آرد (الکشده)، 4/3 قاشق چايخوري نمک و يک قاشق چايخوري هل (پودرشده) را بريزيد و مخلوط کنيد.
100 گرم کره به آن بيافزاييد و به خوبي با انگشتان ورز دهيد تا به شکل خرده نان در بيايد. 3 تا 4 قاشق سوپخوري آب به مخلوط بيافزاييد و هم بزنيد تا خمير جمع شود. يک قاشق چايخوري دانه خردل (بوداده*) را به خمير اضافه کنيد و با دست ورز دهيد تا خردل در خمير پخش شود. روي خمير را با سلفون بپوشانيد و بهمدت 30 تا 40 دقيقه، در دماي محيط استراحت دهيد.
* براي تهيه دانه خردل بوداده، آن را در تابه اي داغ و بدون روغن بو دهيد يا به مدت 8 تا 10 دقيقه، در فري که از 15 دقيقه، روي حرارت 180 درجه سانتيگراد گرم کرده ايد قرار دهيد تا بو داده شود.
روش آمادهسازی خمیر
1. پس از اين مدت، از خمير گلوله هايي برداريد و روي سطح آردپاشيده، باز کنيد و با کاتر گرد قالب بزنيد؛
2. دايره را بُرش بزنيد و کنار بگذاريد؛
3. و بقيه 4/3 خمير را به شکل قيف فُرم دهيد. لبه هاي برش خورده را روي يکديگر قرار دهيد و با نوک انگشتان آنها را کاملاً به يکديگر بچسبانيد؛
4. داخل قيف را با مواد مياني پر کنيد؛
5. لبه هاي قيف را به هم بچسبانيد؛
6. سمبوسه پنجابي را روي سطح کار فشار دهيد تا فرم مثلث به خود بگيريد.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#آش_قیمه_شوربا
#موادلازم
برنج نصف پيمانه
لپه يك سوم پيمانه
شويد خشك به ميزان لازم ( من ٢ ق غ سر خالي ريختم )
گوشت چرخ كرده ٢٠٠ گرم
پياز كوچك يك عدد
زرچوبه يك ق چ و نمك به ميزان لازم
اب ليمو ترش تازه به ميزان لازم
#طرزتهیه:
لپه و برنج و بهش اب اضافه ميكنيم و پيازم ريز خرد ميكنيم و ميزاريم كامل بپزه و برنج قشنگ له ميشه ولي لپه كامل ميپزه بعد گوشت چرخي و ميتونيد قلقلي كنيد بريزيد ولي من همينجوري ميندازم داخل اش و با پشت قاشق لهش ميكنم بعد زرچوبه و نمك و شويد و ليموترش و اضافه ميكنيم به قدري اب ليمو ميريزيم كه طعم بگيره بيست دقيقه ديگم بهش اجازه پختن ميديم وقتي جا افتاد سرو ميكنيم.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍲 #آش_گندم
#موادلازم
پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
سیر داغ 3 قاشق غذاخوری
نخود اش 250 گرم
لوبیا چیتی 250 گرم
گندم پوست کنده 400 گرم
سبزی های آش 1 کیلوگرم
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
کشک به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
#طرزتهیه
از شب قبل حبوبات ( لوبیا و نخود ) را در اب خیس کنید ، درون قابلمه گندم شسته شده و حبوبات خیس خورده شده را بریزید و بگذارید تا بپزند و نرم شوند.
پس از پختن و نرم شدن حبوبات میتوانید سبزی اش را که شسته اید و خرد کرده اید ( میتوانید سبزی های اش را درشت چرخ کرده یا با چاقو ریز کنید ) بهمراه پیاز داغ و سیر داغ به اش اضافه نمائید ( در هنگام سرخ کردن پیازو سیر زردچوبه و فلفل را اضافه کنید تا با پیاز و سیر تفت بخورند ).
پس از اضافه کردن تمام مواد حرارت گاز را ملایم کنید و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و غلظت پیدا کند سپس اش را در ظرف کشیده و با کشک ، پیاز داغ ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
#نکتهها : در صورت تمایل میتوانید در انتهای پخت درون اش مقداری کشک اضافه کنید ، این اش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و همزمان با اضافه کردن سبزی ها اضافه نمائید.
برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در مقداری اب خیس کنید سپس اب اضافه را گرفته و درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کندو کمی تیره تر شود.
سبزی های آش شامل ترکیبی از جعفری ، تره ، گشنیز و برگ چغندر است
❤️نذر امام زمانم ❤️
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#کباب_کوبیده_سنتی
#موادمواد
گوشت ران گاو 250 گرم
قلوه گاه گاو 300 گرم
دنبه گوسفند 250 گرم
پیاز 250 گرم
زعفران 1/2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل مقداری
#طرزتهیه
پیازها را پوست بکنید و بشوید و با دنده ریز رنده یا چرخ کنید ، روی پیازها نمک بپاشید و 4 ساعت داخل یخچال قرار دهید سپس آب پیاز را بگیرید و داخل کاسه ای بریزید.
join🔜 @Afiyat
گوشت ران ، قلوه گاه و دنبه را چرخ کنید سپس نمک بزنید و 10 دقیقه خوب ورز دهید سپس مخلوط گوشت را داخل یخچال قرار دهید تا سرد شود ، پس از استراحت به مخلوط گوشت و پیاز آب گرفته نمک و فلفل و زعفران بزنید و باهم چرخ کنید سپس خوب ورز دهید تا بافت گوشت چسبنده شود.
برای به سیخ کشیدن ابتدا کاسه ای آب سرد در کنار دست تان قرار دهید ، دست تان را پیش از برداشتن مایه کباب با آب کمی مرطوب کنید ، کمی از مایه کباب بردارید واز اطراف شروع به پوشاندن سیخ کنید ، در پایان ابتدا و انتهای مایه کباب را به سیخ بچسبانید.
پس از آماده شدن تمام سیخ ها را 1 ساعت داخل یخچال استراحت دهید ( بهترین نوع طبخ برای کباب کوبیده آتش ذغال است اما میتوانید کباب ها را درون فر نیز اماده کنید ).
سیخ ها را روی ذغال بگذارید و با بادبزن شروع به باد زدن کنید ، آتش را آرام و یکنواخت باد بزنید تا زمانی که گوشت خودش را بگیرد ، پس از اینکه گوشت خودش را گرفت دیگر نیازی به باد زدن نیست ( در زمان طبخ کباب ها را چند بار روی هم بزنید تا روغنی که از کباب ها چکیده میشود به خورد کباب ها برود ).
#نکتهها : میتوانید گوشت را چرخ کنید و نمک بزنید و داخل فریزر بسته بندی کنید و در زمان تهیه کباب با پیاز آب گرفته مخلوط کنید و پس از 1 ساعت استراحت داخل یخچال به سیخ بکشید ، در بعضی از روش ها مایه کباب 1 شب داخل یخچال استراحت داده و سپس کباب میشود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
👶 #سرلاک😋
#موادلازم
برای یک نوزاد شش ماهه
سویق کودک :دو قاشق مربا خوری
شیر :سه قاشق مرباخوری
شکر قهوه ای یا نبات پودر شده:یک قاشق مرباخوری
گلاب : مقداری
#طرزتهیه :
۱_ شیر حتما باید گرم باشه.
۲_شکر و سویق رو باهم مخلوط کنید.
۳_گلاب و شیر را مخلوط کنید ،و روی مواد بالا بریزید.
غذا آمادست برای کودک دلبندتان😍
#سایرنکات👇
این غذا بهترین جایگزین ،شیر خشک است.
مکمل غذای کودک است
برای افزایش نیروی جسمی و ذهنی کودک مناسب است.
مقوی و رشد دهنده کودک است.
افزایش رشد قدی است.
سویق کودک بصورت خشک ،با آب جوش یا شیر محلی قابل مصرف است.
بهترین زمان برای خوردن سویق صبح ناشتا است.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
✔1_گوشت گاو به شدت سرد است🍎 🐄
بسیار بیماری زاست؛
ازجمله :
یکی از علل نقرس(بیماری که ابتدا درد از ناحیه شست پا شروع میشود ودر موقع اذان صبح درد شدید ترمیشود واگر درمان نشود به کل پا سرایت میکند)
گوشت گاو باعث قساوت قلب(بیماریی که در آن اشک چشم نمی آید وخشک میشود)
باعث فراموشی و غلبه طبع سوداست.
البته اگر کسی خواست گوشت گاو مصرف کند ، درروایات به خوردن گوشت گوساله سفارش شده است.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🍲 غذایی سنتی برای پیشگیری از #یبوست و #سرطان روده
⬅️ در این مطلب طرز تهیه غذایی سنتی برای پیشگیری از یبوست و سرطانهای روده بزرگ آموزش داده شده است.
غذای سنتی “ #برزنگک” یکی از غذاهای لذیذ مردم خونگرم خوزستان است که از منابع خوب فیبرهای غذایی تشکیل شده و در پیشگیری از یبوست و سرطانهای روده بزرگ بسیار مفید است.
#موادلازم
➖ پیاز متوسط: ۱ عدد
➖ شکر سرخ و سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
➖ لپه و کشمش و گندم حلیم: هر کدام نصف پیمانه
➖ گوشت: ۱۲۰ گرم
➖ دنبه: ۴۰ گرم.
⬅️ #طرزتهیه غذایی سنتی برای پیشگیری از یبوست و سرطانهای روده بزرگ
دستور پخت: گندم و کشمش و لپه و گوشت و دنبه را با پیاز و نمک و ادویه مخلوط کرده و به آن مقداری آب اضافه کرده و اجازه میدهیم بهجوش آید.در ادامه شکر و سرکه را افزوده و حرارت شعله را کم میکنیم تا مواد، خوب پخته شود.این غذا در خوزستان بهعنوان صبحانه مصرف میشود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🔸واما سبزیهای برتر:👇🏼
1️⃣ در درجه اول:
سبزی #تره که برتری آن مانند برتری نان نسبت به دیگر غذاها می باشد. درمان اصلی #کم_خونی و #بواسیر است.
2️⃣ در درجه دوم
#کاسنی که سبزی پیامبر ودرمان هزار بیماری است که یکی از آن نازائی است و مقوی کبد است.
3️⃣ در درجه سوم
باذروج #ریحان_کوهی(بادرنجبویه) است وشاید تمام انواع ریحان را شامل میشود ودر حقیقت سبزی حضرت امیر (ع) است.غذا را گوارا می کند و عروق و اعصاب مغز با پاک می کند.
4️⃣ در درجه چهارم
#خرفه که اسم آن بقله الزهراء یعنی سبزی حضرت زهرا سلام الله علیها است و عقل را زیاد می کند.
5️⃣ در درجه پنجم
#کرفس که سبزی پیامبر الیاس والیسع و یوشع است و عقل را زیاد می کند.
6️⃣ در درجه ششم
#ترب_سفید و #تربچه و #ترب_سیاه است که تمام قسمت های آن خورده میشود ودور ریز کمتری دارد وهر قسمت یک فایده جداگانه دارد .
7️⃣ در درجه هفتم
#نعناع جزو سبزیهای گرم ومفید میباشد و ضد نفخ است.
8️⃣ در درجه هشتم
#شنبلیله که معادل طلا ارزش دارد ودرمان خیلی از دردهاست .
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat