eitaa logo
آشپزخانه عافیت ⁦✔️⁩💚 🌾🍎🍏آشپزی
2.6هزار دنبال‌کننده
491 عکس
26 ویدیو
0 فایل
⚜آشپزی اسلامی⚜ 🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹 ⛔ کپی مطالب فقط با لینک⛔ . وابسته به کانال سلامت منتظران👈🏻 join🔜 @SalamateMontazeran . . طبیب وثبت سفارش👈🏻 @sadat68m
مشاهده در ایتا
دانلود
: موثر در درمان نازایی و ضعف جنسی لازم: تخم مرغ محلی ۳عدد ۲۰۰گرم گوشت چرخکرده گوسفندی روغن زیتون یا شحم نمک، فلفل،زردچوبه، آرد طرز تهیه: گوشت را در ظرفی جداگانه با روغن تفت دهید، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب پخته شود و آب آن خشک شود‌. تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و کمی نمک و فلفل سیاه و آرد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید ، سپس آنرا در ماهیتابه ای که از قبل گرم شده و روغن ریخته ایم میریزیم و در آنرا میگذاریم. بعد از آنکه یک طرف پخت ، میچرخونیم تا طرف دیگه هم پخته شود، سپس گوشت را روی تخم مرغ میریزیم و لوله میکنیم و با چاقو تکه تکه میکنیم و سرو میکنیم.. : این غذا روایی هستش. : برای تاثیر بیشتر پیاز سفید هم می شود استفاده کرد. : سعی شود از روغن زیتون استفاده شود. : میتوان رب هم در مرحله پختن گوشت استفاده کرد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
join🔜 @Afiyat 🍽 : 🔶 گوشت سر دست بدون استخوان گوسفندی ۵۰۰ گرم 🔶 جو پوست گرفته: ۲۵۰ گرم 🔶 سبزی آش: ۱ کیلو و نیم 🔶 نخود و لوبیا و عدس و ماش: از هر کدام ۱ پیمانه 🔶 برنج طبیعی: یک استکان (۱۰۰ گرم) 🔶 پیاز سرخ کرده: ۴ تا ۵ قاشق سوپ خوری 🔶 کشک سائیده غلیظ: ۴تا ۵ لیوان (یک لیتر) 🔶 نمک طعام: به مقدار کافی 🔶 ادویه زیرخاکی: ۱ قاشق غذاخوری برخی از گیاهان ادویه زیرخاکی: چَویل، بهارنارنج، مفروح، انجدان، زنجبیل، دارچین، زردچوبه، خلیلوک عطاریا دارن ✴️ : ✅ بهتر است حبوبات را از شب قبل خیس کنیم چون در این حالت زودتر پخته می‏ شود. گوشت را با حبوبات، پیاز قرمز و ادویه زیرخاکی سرخ کرده تا نیم پز شود. 🔙 سپس جوی پوست گرفته و برنج را که از قبل خیس کرده‌ایم به گوشت و حبوبات اضافه کرده تا با حرارت ملایم جا بیفتد گاهی نیز آش را بهم می‌زنیم که ته نگیرد سپس سبزی را شسته و خرد کرده و به آش اضافه می‏کنیم. گوشت را کوبیده و داخل آش می‌ریزیم. ↩️ این آش باید کاملاً غلیظ و جا افتاده شود پس از آماده شدن آش آن را از روی شعله بر می‌داریم و کشک را به آن اضافه کرده و به هم می‌زنیم آش را در ظرف می‌کشیم و روی آن را با کمی کشک ساده و نعناع داغ و پیاز سرخ کرده تزئین کرده و میل می‌کنیم 😋 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
😋 1⃣ انجیر خشک 👈 20 عدد 2⃣ شیره انگور 👈 یک لیوان 3⃣ آب سالم 👈 يك ليوان 4⃣ مغز گردو 👈 به میزان لازم ✅ ◀️ انجیرها را یک الی دو ساعت خیس کنید. سپس آبکش کرده و از عرض تا نصف ببرید و گردوی نصف شده را داخل آن قرار دهید و در ظرف فر کوچکی بچینید. شیره را با آب مخلوط کرده و روی انجیرها بریزید و در فری که با دمای ۱٨۰ درجه گرم شده، بگذارید و تا غلیظ شدن شیره، بپزید ( تقریبا ۲۰ الی ۳۰ دقیقه ) یه غذای کامل ومقوی برای بچه ها👌 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
1⃣ شیر محلی 👈 6 لیوان 2⃣ نشاسته گندم طبيعي 👈 4 قاشق غذا خوری 3⃣ کشمش طبیعی 👈 نصف لیوان 4⃣ شیره انگو یاتوت یا خرما یا انجیر فرقی نداره 👈 نصف لیوان 5⃣ گرد هل 👈 یک قاشق غذا خوری 6⃣ گردو، فندق، پسته جهت تزیین 👈 به میزان لازم ✅ ◀️ ابتدا کشمش ها را در ظرفی ریخته و تا جایی که روی آن ها پوشانده شود، آب می ریزیم و می پزیم تا نرم شود. در یک قابلمه مسی، شیر محلی و نشاسته را ریخته و هم می زنیم. سپس شیره و پس از آن کشمش ها را به آن اضافه کرده و هم می زنیم و تا زمانی که غلیظ شود، می پزیم و در پایان گرد هل را ریخته و در ظرف های سرو می ریزیم و روی آن ها گردو و فندق و پسته می پاشیم. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍥حلوای سَویق(بسیاااار مقوی برای کودکان) 🍃مواد لازم🍃 🌿سویق عام 👈 یک قاشق غذاخوری 🌿روغن حیوانی 👈یک قاشق غذاخوری 🌿آب 👈 ۲/۳ استکان 🌿شیره(انگور یا خرما یا توت و یا هر سه) 👈یک قاشق مربا خوری 🍂دستور تهیه🍂 ✨ ابتدا روغن را داخل ظرف مسی میریزیم،(شعله گاز کم باشد) سپس سویق را که با آب مخلوط کرده ایم به آن اضافه میکنیم، بعد از آن شیره را اضافه میکنیم و شعله را خاموش میکنیم. ✅نکته : *حلوا را روان بگیرید تا خوردن و هضم آن برای کودک راحت باشد. *این حلوا احتیاج به سرخ کردن و تفت دادن ندارد.(سویق تفت داده است) 🍃خواص سویق عام (ترکیبات:گندم و جو) و مصارف درمانی آن🍃 🌾ضعف عمومی بدن ، لاغری 🌾 مناسب برای کودکان 🌾پوکی و ضعف استخوان ها 🌾پیسی، تب، تیرگی پوست  🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
💠 مزیت ظروف 👇 🔸: 👇 ☺️دیگ های سنگی  هستند. 😳اما زودپزها و نیز ظروف آور است همچنین ظروف 🔹: 👇 😊غذا در دیگ و دیگچه سنگی  با کمترین حرارت به بهترین نحوی پخته می شود 🔸 : 👇 😜طعم و مزه غذای پخته شده در ظروف سنگی قابل مقایسه با سایر ظروف نیست و غذای طبخ شده در این ظروف بسیار خوش مزه و است😋👌 : 👇 😉این دیگ ها مانند دیگ زود پز و البته بدون خطرات و بدون ضررهای آن در کوتاه مدتی غذا را می پزد. هر نوع گوشتی داخل این دیگ سنگی ها با حرارت ملایم دو ساعت خوب می پزد☺️ : 👇 😔 بخاطر نیاز به حرارت کم و نیز سنگی بودن و درنتیجه داغ نشدن زیاد غذا کمتر می سوزد و در صورت تمام شدن آب غذا مقدار سوختگی غذا کمتر می شود :👇 😃دیگ های سنگی بسیار راحت و حتی بدون مواد شوینده و حتی با آب ولرم و سرد به راحتی شسته می شوند👌 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍮 : 🔸شیره انگور: 1 کیلو 🔸زعفران :به میزان لازم 🔸آب: 3 لیوان 🔸گلاب خالص: یک استکان کوچک 🔸کدو حلوایی: 1 کیلو : کدوها را پوست کنده و تخمه های آن را جدا کرده و قسمت گوشتی را خرد کنید یا رنده کنید. می‌توانید برای زیباتر شدن مربا با قالب های ریز قالب بزنید. کدوها را نیم پز کنید بعد شیره انگور و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد تا به قوام مورد نظر برسد،بعد گلاب را به آن اضافه کنید. 🍮در صورت تمایل می توانید دارچین هم به مربا اضافه کنید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍲 طرز تهیه مخصوص ، عفونت های تنفسی و هر نوع ✅ مقداری مساوی از زردک، پیاز، کدوی حلوایی بدون پوست، شلغم، به و سیب درختی و مقدار کمی برنج و سبزی آش آماده کرده و به همراه آب در حرارت ملایم شروع به طبخ نمایید، پس از مدتی مقداری گیاه خشک پرسیاوشان، زوفا و بنفشه به آش فوق افزوده و صبر کنید تا جا بیفتد و قبل از مصرف، مقدار کمی نمک و آبلیمو به آن اضافه نمایید. 💥این غذا بسیار پر انرژی و زود هضم بوده و برای بیماری های تب دار عفونی بسیار مفید است و نرم کننده و دفع کننده مخاط سیستم تنفسی است. 📍جالب است بدانید: در بسیاری از مواقع، با یکی دو وعده مصرف این آش در هنگام سرماخوردگی، کل علایم آن فروکش می کند. ⚠️ : – بجای پیاز می توانید از پیازچه به همراه چند حبه سیر نیز استفاده نمایید. – در مواقعی که تب وجود ندارد می توان یک‌تکه ماهیچه گوسفند نیز به آش اضافه کرد. – گیاه های خشک پرسیاوشان، زوفا و بنفشه را از عطاری ها می توانید تهیه نمایید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🥣حریره از یکسالگی این حریره برای افزایش و خیلی مفیده نسبت مغزها برای تهیه پودر چهار مغز گردو 1 عدد فندق 2 عدد بادام 3 عدد پسته 4 عدد برای تهیه حریره: پودر چهار مغز: دوقاشق غذا خوری شیر: یک پیمانه شکر سرخ یا عسل : یک قاشق مربا خوری همه مواد را با هم مخلوط میکنیم و در ظرف مناسبی رو حرارت میزاریم و مرتب هم میزنیم تا سر نره آنقدر می جوشونیم تا به غلظت مناسب برسه : اگر از عسل به جای شکر استفاده میکنیم باید بعد از سرد شدن اضافه کنیم. حرارت باعث از بین رفتن کیفیت عسل میشه 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ⛔️ارسال‌فقط بالینک
🌱 و تخم خردل سیاه قهوه ای و سفید در بیشتر کشورهای دنیا بعنوان ادویه در غذاها بخصوص خورشت سوپ واحیانا سس مطرح است وبهترینش است. 👈🏻در رساله ذهبیه امام رضا آمده است : هر که میخواهد اش کاهش یابد و باشد هر روز سه قطعه با بخورد وهر روز غذایش را با خردل بپزد👌 خردل زیاد است برای سوء هاضمه بلکه اخلاط را از اعماق بدن جذب میکند ورطوبتهای دماغی معده وسایر اعضا را خشک میکند. بهمین جهت در روایات برای تقویت حافظه سفارش شده بعنوان ادویه استفاده شود👌 با توجه به اینکه خردل و است برای بیماریهای سرد مانند فلج سستی اعضا سردردهای سرد تسکین درد کبد وطحال نافع است👌 افراد گرم مزاج با غذاهای سرد مانند کاسنی خیار مصرف کنند. join🔜 @Afiyat به طور کلی ادویه مطرح در طب اسلامی ودر روایات به این ترتیب است: فلفل سیاه، سفید وفلفل دراز که بنام دار فلفل معروف است شاید شامل فلفل قرمز ودیگر انواع فلفل هم باشد. در انواع زیره کرمانی سیاه سبز کوهی وکراویا در دارچین، قرفه، سلیخه ودیگر انواع دارچین مانند دارچین ختائی ودارچین سایکون در زنجفیل که در قرآن هم ذکر شده است. در زعفران در هل سبز، سفید وهل بویا در میخک، تخم گشنیز، سماق، گل سرخ، جوز بویا، بسباسه، پودر نعناع، بادرنجبویه، آویشن، زنیان، ساذج، خولنجان، پودر سیر، رازیانه، انیسون وغیره می باشد . همه اینها بعنوان ادویه می شود استفاده کرد علاوه بر اینکه خواص درمانی زیادی نیز دارند👌👌 آشپزخانه کد بانوی طب اسلامی نباید از این ادویه خالی باشد تا غذاهایش معطر وخوشمزه ونافع باشد ودر استفاده از این ادویه ابتکار داشته باشد وبر حسب مزاج خانواده ذائقه ها ونیازهای درمانی در انتخاب ادویه اجتهاد کند. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال فقط بالینک⛔️
برای 4نفر برنج نیمکوب:نیم پیمانه (335 گرم ) لوبیا سفید :1پیمانه( 130 گرم ) گردو : 12 عدد (75 گرم) آلوچه براقانی : 12 عدد (120 گرم ) نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل :به میزان دلخواه زعفران آب شده : به میزان دلخواه روغن حیوانی یا روغن زیتون یا روغن کنجد به میزان دلخواه : برنج و لوبیا را از قبل خیس میکنیم. لوبیا را با آب ومقداری زردچوبه کاملا میپزیم. برنج، گردو کوبیده شده وآلوچه را همراه کمی نمک کاملا میپزیم. آلوچه ها رااز هسته جدا کرده ومجددا به همراه لوبیا، فلفل و زنجبیل به غذا اضافه میکنیم. مقداری زعفران آب شده را به مواد داخل ظرف افزوده واجازه میدهیم غذا پخته وبدون آب شود. در انتها این غذا را میکوبیم و به دلخواه تزیین میکنیم🌸 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال فقط بالینک⛔️
برای 4نفر گندم پوست کنده :2پیمانه (280گرم ) لوبیا سفید :نصف پیمانه (65گرم ) شیر :2پیمانه (260 گرم ) عسل :به میزان لازم دارچین: به میزان لازم روغن حیوانی یا روغن زیتون یا روغن کنجد : به میزان لازم (50گرم ) : گندم و لوبیا راازقبل خیس کرده وآن ها را جدا با مقداری آب میپزیم. وقتی لوبیا ها پخته شد آنها را به گندمها اضافه میکنیم ومدتی با هم میپزیم شیر را به موادقبلی افزوده واجازه میدهیم با حرارت ملایم پخته شود مرتب هم میزنیم تا ته نگیرد کره یا روغن حیوانی رابه همراه دارچین اضافه میکنیم وهنگامی که غذا کاملا پخته شد وجا افتادآن رادر مخلوط کن ریخته تا نرم شود حلیم نباید زیاد شل یا سفت باشدباید غلظت مطلوبی داشته باشد وقتی که حلیم آماده شد میتوانیم عسل را اضافه کنیم. پودر دارچین را هم میتوان موقع صرف غذا استفاده کرد 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط‌بالینک⛔️
‍ 🍲خورشت ☀️درمان عمومی بیماری های کبد و پوست☀️ 👈خورشت زیرباجه، خورشتی است که از انواع میوه جات مثل آلو، به، سیب و ... با روغن کنجد درست شده باشد. : (برای3نفر) ▫️گوشت کبوتر یا سردست گوسفند 250 گرم ▫️آلو سیاه یک لیوان ▫️سیب خشک یا سیب تازه خرد شده نصف لیوان ▫️بِه خشک یا تازه خرد شده نصف لیوان ▫️کدو حلوایی(ترجیحاً) یا کدو سبز خرد شده نصف لیوان ▫️شکر سرخ به مقدار لازم (به اندازه ای مقداری طعم شیرین به غذا بدهد) ▫️زعفران یک قاشق چایخوری (به اندازه ای که غذا را معطر کند) ▫️پیاز 1 عدد متوسط ▫️رب آلو (در صورت تمایل) ▫️روغن ارده کنجد به مقدار لازم ▫️دارچین و زیره به مقدار لازم ▫️نمک دریا به مقدار لازم ✍ : آلو را در ظرف جداگانه ای میپذیم و کنار می گذاریم...پیاز را خرد کرده داخل قابلمه سنگی می ریزیم و تفت میدهیم و سپس گوشت را قیمه قیمه کرده و اضافه می کنیم و اندکی تفت می دهیم.مقداری آب به غذا اضافه می کنیم و شعله را کم می کنیم و می گذاریم تا گوشت بپزد.شاید یک تا دو ساعت زمان لازم باشد.پس از اینکه گوشت تقریبا پخت ،سیب و به را اضافه می کنیم و می گذاریم تا 10 دقیقه بپزد.پس از آن کدو ،آلو ، دارچین،زیره،زعفران و شکر سرخ و نمک را اضافه می کنیم.در صورت تمایل می توان یک قاشق رب آلو نیز اضافه کرد. پس از اینکه مواد داخل خورشت پخته شد و به غلظت مناسب رسید ،غذا برای میل کردن آماده است. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط‌بالینک⛔️
: افزایش حافظه رفع خستگی ضدپوکی استخوان نشاط آور مفید در درمان تکرر ادرار مفید در درمان مشکلات کلیوی مقوی ✅ : خرما سویق گندم سویق سنجد گردو روغن زیتون 📌 : خرما را در روغن زیتون با حرارت بسیار ملایم، کمی تفت داده،و سویق گندم را اضافه می کنیم. حرارت را خاموش کرده ، خرمای آردی را لوله کرده و به شکلهای مختلف در می آوریم. وسط خرمای آردی ، سویق سنجد و گردو نیم کوب می ریزیم . در ظرفی از پودر نارگیل یا کنجد می غلطانیم 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط بالینک⛔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
: گردو رب انار شکر گوشت چرخ کرده مخلوط پیاز سبزی معطر آرد نخودچی ادویه و‌نمک تخم مرغ (حدودا ۱۵ تاشامی، برای ۶ نفر) : ۱: سبزی معطر هرچی که داشتین میتونین اضافه کنید و نیازی نیست همشون باشن. سبزی شامل: ترخون، ریحون، گشنیز، جعفری و مرزه هست . ۲: میتونین برای قوام بیشتر داخل سس این غذا آرد بریزین ولی من نریختم و اجازه دادم خودش قوام بیاد. . ۳: این غذا هم با نون سرومیشه و هم برنج. آب این غذارو بیشتر برمیدارن تا تلیت کنن (روش اصلی سرو غذا) . ۴: آب پیازو فراموش نکنید بگیرین . ۵: چاشنی این غذا سلیقه ای هست. اگر ترش دوست دارین نیازی به شکر نیست و اگر مثل من ملس دوست دارین شکر اضافه کنید و اگر شیرین دوست دارین میزان شکرو بیشتر کنید. . ۶: برای شامی حتماوسطشو ی سوراخ بزنید هم از کتلتوکباب متمایز میشه وهم اینکه کاملا موقع سرخ شدن مغزپخت میشه. . ۷: میتونین به سس این غذا گردو اضافه نکنید و فقط همرو داخل مواد شامی ها بریزین. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط‌بالینک⛔️
🥞 : كره گاویے صدو پنجاه گرم تخم مرغ دو عدد آرد سبوس دار يك و دو سوم ليوان پودر شڪر قهوه اے يك و يك سوم ليوان هل یک ق.چ كشمش پلويي نصف ليوان : فر را با دماے صدوشصت درجه سانتیگراد روشن ڪنید تا گرم بشه ڪره محلے و تخم مرغ را سي دقیقه قبلتر از یخچال بيرون بياريد تا به دماے محیط برسن. ڪره نرم شده رو داخل ڪاسه بریزید و پودر شڪر قهوه اے و هل رو اضافه كنيد، مواد رو با همزن خوب بزنید تا ڪرمے و یڪدست بشه بعد تخم مرغ ها رو يكي يكي اضافه ڪنید ( یڪے رو اضافه ڪنید و هم بزنید بعدش بعدي رواضافه ڪنید ). ڪشمش ها رو به مایه شیرینے اضافه ڪنید بعدش ارد سبوس دار رو ڪم ڪم روے مواد الک ڪنید و با لیسک مخلوط كنيد ؛داخل سیني ڪاغذ روغنے بذاريد و با قاشق از مایه شیرینے بردارید با فاصله مناسب داخل سینے بريزيد ( شیرینے ها در زمان پخت پهن و نازک میشن ). سینی رو داخل فرے ڪه از قبل روشن ڪرديد گرم شده به مدت ده دقيقه تا يك ربع دقیقه قرار بدين ( زمانے ڪه لبه هاے شیرینے طلایے شد یعنے آماده شده ) ؛ صبر كنيد شیرینے ها خنک بشه بعد از ڪاغذ جدا ڪنید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط بالینک⛔️
‍ 🍏 👈به طور کلی «رب» به آب میوه ای گفته می شود که جوشاده شده تا ثلث یا ربع آن باقی بماند. 🔸 : میوه به را قطعه قطعه کرده و چند ساعت در آب بخیسانید. سپس آب به را گرفته، صاف کنید. شما می توانید تفاله‌ های ناشی از آبگیری اولیه به را مجددا در آبی که ابتدا در آن به راخیسانده بودید ریخته و آن را نیز صاف کرده و به آب در مرحله اول اضافه کنید. سپس بر روی حرارت ملایم قرار داده تا بجوشد. حرارت دادن تا زمانی که به غلظت مناسب برسد را ادامه دهید. می توان در صورت تمایل برای ماندگاری بهتر ،چند قاشق عسل به آن اضافه کرد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ‌ارسال‌فقط بالینک⛔️
🥣 🔶رب به را می توان در انواع غذاها به عنوان استفاده کرد. ✅برای مصارف درمانی بهتر است به صورت یک عدد به میل شود. در صورت نبود به می توان دو قاشق رب به استفاده کرد. حتی می توان رب به را در آب حل کرد و به آن شکر سرخ یا عسل اضافه کرد و به صورت استفاده کرد. 💠بهتر است افرادی که قصد شدن دارند هم پدر و هم مادر ،40 روز به ناشتا میل کنند تا صاحب فرزندی شوند. 🌼 بهترین به،به و دارای عطر است.هرچه عطر به بیشتر باشد تر است. 💧در صورت امکان بهتر است از آب یا چشمه و یا برای خیساندن به استفاده کرد ، زیرا موجود در آب شهری و همینطور عبور آب از لوله های فلزی باعث ترکیب شدن مواد بسیار مضر در آب می شود و موجب رنگ رب به می‌گردد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط بالینک⛔️
🍲 🔻 : 》لپه 》کدوتنبل 》برنج سبوسدار نیم دانه 》آلو بخارا 》سبزی آش 》پیاز 》ادویه 》روغن زیتون 👈🏻طرزتهیه طبق دستور تمام آش ها 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط بالینک⛔️
⭕️ بعضی غذاها در بعض جاها یا بعض مناسبتها متفاوت وعطر وبوی دیگری دارد ایا این مطلب حقیقی است؟ گاهی تفاوت طعم ومزه غذا بخاطر نحوه پختن ومهارت اشپز گاهی یا بخاطر روحیه بخشندگی اشپز ودعوت کننده که در روایت امده غذای خسیس بیماری زا است وغذای فرد سخاوتمند دارو بیماریها است گاهی هم بخاطر مناسبت یکی از این موارد غذای عروسی که یک کسی به امام صادق ع عرض میکند که ما غذا درست میکنیم ودر پختن وانتخاب مواد دقت میکنیم وسعی میکنیم خوششمزه باشد ولی هر کاری میکنیم عطر وبوی غذای عروسی ندارد امام فرمود : در غذای عروسی عطری از بهشت می وزد بجهت اینکه غذایی برای امر حلال درست شده ودر روایت معتبر مردی به امام صادق ع عرض میکند غذای عروس عطری دارد که غذای دیگر این عطر را ندارد امام فرمود ؛ نیست عروسی که در ان شتری نحر مبشود یا گاوی یا گوسفندی ذبح میشود مگر اینکه خدا فرشته ای میفرستد همراه او یک قیراط از مشک بهت تا اینکه در غذای انها حل کند وان عطر بخاطر این مساله ومعلومه غذای عروسی سبک وخوشگوار وبراحتی هظم میشود. وشاید بهتر از غذای عروسی غذایی که نذر سید الشهدا یا پیامبر یا یکی از امامان معصوم که عطر وبوی بی نظیری دارد وفکر نکنم غذایی خوشمزتر از ان باشد . شاید به دوجهت یکی نام امام حسین ع ودیگری جمع شدن مومنین که پیامبر ص میفرمایند خوشمزترین غذا غذایی که دست بیشتری روی ان باشد واین مساله در غذای عروسی هم هست وهمچنین در رستورانها وجود دارد علاوه بر مهارت اشپز.. ولی در مقابل غذای مرده که در اصل واساس درست نیست زیرا پیامبر ص میفرمایند الاکل عند اهل المصیبه من سنن الجاهلیه یعنی غذا خرودن نزد مصیبت زده از سنتهای جاهلیت است علاوه بر اینکه غذای سنگین وبد هضم زیرا همراه با غصه واندوه است. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🛑مخترع چه کسی بود؟؟ شاه عباس برای رفاه حال لشگریان خود که غالباً در سفر احتیاج به نان و خورش موقت و فوری داشتند و لازم بود به هر شهری می‌رسند نانواهایی باشند که بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهیه نمایند و غذایی باشد که خورش نان قرار دهند، درصدد چاره برآمد و حل این مشکل را از آیت الله العظمی که از دانشمندان ایران بود خواست. 👈چون در سفر لشکریان مجبور به تهیه آرد از شهرهای مختلف بودند و آرد هر شهر با شهر دیگر از نظر نوع گندم آن تفاوت داشت باید طوری این نان پخته می‌شد که از هم وا نرود و قابل استفاده باشد. پس آرد آن مخلوطی از انواع آردها بوده و همچنین باید با سبوس گندم نیز برای سهولت در هضم مخلوط می‌شد. همین است که رنگ آن تیره بوده و به خاطر وجود انواع آرد قدرت چسبندگی آن کم است و باید حتما بصورتی که می‌بینید باید روی سنگ پهن شود تا نریزد. 👈لذا شیخ بهایی نیز تنور سنگکی را ابداع نمود. این اختراع به قدری با دقت و هوشیاری طراحی و عملی شده که پس از گذشت چند صد سال هنوز به همان صورت اولیه پخته می شود و نانی که از تنور سنگکی بدست می‌آید، محبوب‌ترین نان ایرانی است. این است که شیخ بهایی از علما و دانشمندان قرن دهم هجری را باید مخترع نان سنگک و شکل تنور آن دانست. 💯ان شاء الله مشاوره ودرمان قطعی بیماریها👇🏻 join🔜 @SalamateMontazeran
: نیم کیلو خامه محلی ترجیحا گاومیش یک استکان شکر دو قاشق غذاخوری عسل سه عدد تخم مرغ محلی ارد به اندازه که روغن سفت نشود مثلا یک لیوان : خامه را روی گاز میگذاریم تا به روغن بیفتد سپس آرد را میریزیم تا خوب سرخ شود بعد از اینکه آرد سرخ شد عسل یا شکر را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا رنگ قهویی روشن به خود بگیرد بعد کنار میگذاریم تا کمی سرد شود سپس تخم مرغ را اضافه میکنیم و روی شعله کم، مرتب هم میزنیم تا یک دست شود. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط‌بالینک⛔️
آرد 1 لیوان شکر 1 الی 1 و نیم لیوان(نبات یا شکرسالم) کره محلی1 قاشق غذاخوری شیر محلی 2 لیوان زعفران دمکرده مقداری روغن زیتون 1 دوم لیوان گلاب 1 دوم لیوان اول از همه شهد رو آماده میکنیم شیر و شکر رو داخل قابلمه ریخته روی حرارت میزاریم تا شکرش حل بشه حالا زعفران دمکرده را اضافه میکنیم و هم میزنیم و در نهایت گلاب اضافه کرده و حرارت را خاموش میکنیم میذاریمش کنار تا ولرم رو به سرد بشه. حالا آرد رو داخل تابه ریخته و با حرارت کم حدود یک ربع تف میدیم تا بوی خامی آرد از بین بره روغن مایع رو اضافه میکنیم وقتی یکدست شد کره را اضافه کرده و مجددا 5 دقیقه تف میدیم در این مرحله شهد رو کم کم به موادمون اضافه کرده و مرتب هم میزنیم تا حلوا غلیظ و یکدست بشه حرارت رو خاموش میکنیم و برای اینکه حلوا به روغن بیفته دسته های ماهتابه رو میگیریم و مثل گهواره تکون میدیم . 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط‌بالینک⛔️
‍ ‍ : 🔻پوست انار را جدا کرده و دانه های انار را جدا کنید. 🔻با آبمیوه گیری آب آن را گرفته و در ظرفی بریزید و روی حرارت خیلی ملایم قرار بدهید تا آب اضافه آن تبخیر شود و رب انار غلیظ گردد. 🔻توجه کنید که در این مرحله باید مدام هم بزنید تا ته نگیرد چون در این مرحله آب اضافی سریعا تبخیر می‌شود. 🔻زمانیکه رب انار به اندازه کافی غلیظ شد رب را در ظرف شیشه ای بریزید و بگذارید تا سرد شود. 🔸اگر انارتان آبدار باشد به ازای هر هشت کیلو‌گرم انار ، یک کیلوگرم رب انار حاصل می‌شود. 🔸بهترین رنگ برای رب انار قهوه ای و قرمز تیره است اگر از روی غلظت رب انار نتوانستید زمان برداشتنن از روی حرارت را تشخیص دهید از روی رنگ این زمان را تعیین کنید. 🔸رب انار را حتما در یخچال نگهداری کنید چون باعث میشود دیرتر فاسد شود و دیرتر تغییر رنگ دهد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌فقط‌بالینک⛔️