🥧 #کاکا_کدو_حلوایی
یک شیرینی سنتی گیلانی است که بسیار آسان و سریع تهیه می شود.
مواد آن خمیری شکل بوده و مانند کوکو در روغن سرخ می کنند.
در صورت تمایل می توانید کمی گردوی خرد شده به مواد اضافه کنید.
#موادلازم
آرد گندم الک شده ۱ پیمانه
کدو حلوایی پخته و له شده ۱ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
گلاب ۲-۱ قاشق غذا خوری
شیر ۱/۴ پیمانه
پودر دارچین و مغز هل کوبیده ۱ قاشق چای خوری
نمک دریا ۱/۸ قاشق چای خوری
شکر (سالم)۱/۲ پیمانه
#طرزتهیه
ابتدا کدو حلوائی را شسته و با پوست به قطعه های درشت خرد کنید.
کدو حلوایی را با کمی آب بپزید و سپس با قاشق از پوست جدا کرده و با قاشق له کنید.
سپس تخم مرغ، شکر، کدوهای له شده، آرد، گلاب، شیر، نمک و ادویه را با هم مخلوط کنید.
مواد خمیری شکل کاکا کدو را به مدت یک ساعت بگذارید جا بیفتد.
روغن (سالم و طبیعی) را در تابه ای ریخته و داغ کنید.
سپس مواد را با ملاقه به اندازه دلخواه در روغن بریزید.
درب تابه را بگذارید تا با حرارت ملایم کمی پف کرده و خوب مغز پخت شود.
مثل کوکو طرف دیگر آن را هم سرخ کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#طرز_تهیه_مربای_زرشک
#موادلازم
🌟زرشک تازه 👈250 گرم
🌟عسل زنده 👈500گرم
🌟آب سالم 👈2لیوان
#طرزتهیه
آب را در قابلمه مسی ریخته و میجوشانیم در همین حال عسل را اضافه میکنیم.
تقریبا 10 دقیقه میجوشانیم تا قوام آید. بعد زرشک شسته رو به آن اضافه کرده و فقط 5 دقیقه صبر میکنیم.
سپس مربا را از روی حرارت برمیداریم.مربا آماده است.
#خواص👈سالم،مقوی کبد و قلب
رقیق کننده خون
صفرابر و...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
★🔹 در هر چیزی که شکر لازم دارد
از قبیل مربا و غیره، شیره انگور
#شکرسرخ مصرف کنید
همینطور برای شیرینی غذاها.
🔸 #چیپس_کدو_حلوایی
🔷🔸 #موادلازم:
🔻 کدو حلوایی ۱عدد
🔻 عسل ،دارچین ،نمک دریا به مقدار لازم جهت طعم دار کردن
🔻 کره گاوی ذوب شده یا روغن زرد یا روغن زیتون جهت سرخ کردن
✍️ #طرزتهیه:
کدو حلوایی را با پوست کن نازک ببرید درعسل، دارچین ونمک دریا مزه دار کنید.
درون ماهی تابه روغن ریخته تا داغ شود سپس این کدوها را درون آن سرخ کنید.
فقط باید زود آن را از روغن درآورد چون زود میسوزد.
👈 پيامبر صلي الله عليه و آله:
«عَلَيْكُمْ بِالدُّبّاءِ فَاِنَّهُ يُذَكِّى الْعَقْلَ وَ يَزيدُ فِى الدِّماغِ؛»
«كدو بخوريد، چرا كه عقل را تيز و (كارآيى) مغز را زياد مى كند.»
📚 بحارالأنوار، ج 63، ص 229
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#خورشت_گشنیز
#موادلازم برای۵ نفر
لیمو عمانی ۴ عدد
فلفل قرمز ۱ قاشق چای خوری
گوشت ۵۰۰ گرم
زعفران (آب شده) ۱ قاشق سوپ خوری
نمک به مقدار لازم
سیب زمینی ۳ عدد
گشنیز (ساطوری شده) ۱ کیلوگرم
سیر (ریز شده) ۱ حبه
پیاز (بزرگ خرد شده) ۱ عدد
روغن ۱ پیمانه
#طرزتهیه
۱- مقداری از روغن را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار میدهیم، سپس پیاز را به آن اضافه كرده، میگذاریم تا طلایی شود. سیر، ادویه، فلفل قرمز و گوشت را اضافه كرده و دو تا سه دقیقه دیگر هم میزنیم تا گوشت خرمایی رنگ شود.
۲- سه پیمانه آب افزوده و اجازه میدهیم تا گوشت بپزد. لیمو عمانیها را سوراخ كرده و در یك پیمانه آب خیس میكنیم و پس از اینكه گوشت كمی پخت به آن اضافه مینماییم
۳- گشنیز را در مقداری روغن تفت داده و در اواخر طبخ همراه با سیبزمینیها به خورش میافزاییم.
پس از 45 دقیقه كه خورش پخته شد و به روغن افتاد، نمك و زعفران را اضافه كرده و پس از كمی جوش زدن، خورش را از روی حرارت بر میداریم.
#سایرنکات
1)این خورش در خوزستان آلو گشنیز نامیده میشود و منظور از آلو(سیبزمینی) است.
چون در سال های بسیار دور سیبزمینی از هندوستان وارد كشور شده بود، در جنوب كشور با نام آلوزمینی نامیده میشد.
2)این خورش در جنوب بسیار تند سرو میشود و مقدار فلفل آن بیش از میزان ذكر شده است.
3)بهتر است این خورش را با كته سرو كنید
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#نارباجه
#موادلازم :
گردو ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
رب انار ۵۰ گرم
شیره انگور به میزان دلخواه
روغن زیتون ، نمک و دارچین و سماق به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
#طرزتهیه :
گردو آسیاب شده و پیاز ریز شده و مقداری آب را در قابلمه میریزیم و میگذاریم تا بپزد ،بعد که گردو روغن انداخت روغن زیتون را اضافه می کنیم و میگذاریم با حرارت ملایم بجوشد.
رب انار و زعفران دم کرده و نمک و دارچین و سماق و شیره انگور و مقداری آب را به گردو اضافه میکنیم و می گذاریم تا دوباره بجوشد.
در صورت دلخواه میتوانید گوشت بره یا خروس محلی هم به این خورش اضافه کنید،در این صورت باید گوشت را جداگانه بپزید بعد به خورش اضافه کنید و بگذارید باهم بجوشند،تا خورش به غلظت مورد نظر برسد
💫نارباجه، چیزی شبیه «فسنجان» است که امروزه مصرف میشود. نارباج غذا و خورشتی که با دانه های انار یا رب انار پخته شود.
🔸در روایت آمده است:
إِنَّ أَحَبَ الطَّعَامِ كَانَ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص النَّارْبَاجَة[المحاسن، برقی، ج2، ص401]
یعنی محبوب ترین غذا برای پیامبر(ص) نارباجه بود.
💫نام اصلی این غذا «انارباجه» است. «باجه» به معنای «خورشت» است. بنابراین خورشت انار است که یا با خود انار یا با دانهی انار پخته میشود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#کوکوسبزی
#موادلازم:
سبزی_کوکویی : ۲۰۰ گرم
تخم_مرغ محلی : ۵ عدد
زرشک : ۲ قاشق غذاخوری
گردو : ۲ قاشق غذاخوری
آردگندم : ۲ قاشق غذاخوری
نمک دریا ، فلفل_سیاه ، زردچوبه و گردغوره : به مقدار لازم
#طرزتهیه:
تمام مواد بالا را با هم به خوبی مخلوط می کنیم.
داخل ماهیتابه روغن زیتون یا حیوانی ریخته صبر می کنیم روغن کامل داغ شود مواد کوکوسبزی را اضافه کرده و سطح آن را صاف می کنیم برای پخت کوکو هر طرف را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه با شعله متوسط سرخ می کنیم.
کوکوسبزی را همراه با سبزی_پلو و یا به تنهایی می توانید سرو کنید
سبزی کوکو سبزی
تره .جعفری .گشنیز.برگ چغندر و شوید تازه به نسبت مساوی
اگر تره و شوید کمی بیشتر باشد خوشمزه تر میشود👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#خوشمزه_شدن_كوكوسبزى
1⃣اول اینکه، سبزی کوکو باید کاملاً ریز و ساطوری خرد شده باشه.
2⃣دوم اینکه، برای اینکه کوکوتون وانره، باید سبزی کوکو بدون آب باشد یعنی اگه از فریزر خارجشده باید بذارید یخش کاملاً باز بشه.
3⃣سوم اینکه، تخممرغها رو دونهدونه اضافه کنید. ببینید که هنوز مایع کوکو سفته یا به شُلی ماست شده. بهمحض اینکه مثل ماست شل شد، دیگه تخممرغ نزنید.
4⃣چهارم اینکه، اگه ۱ قاشق غذاخوری آرد نخودچی یا آرد گندم اضافه کنید، بافت کوکوتون بهتر میشه.
5⃣پنجم اینکه، اگه زرشک کوکو رو با آرد مخلوط کنید، زرشک تهنشین نمیشه و نمیسوزه.
6⃣ششم اینکه، اگه یکم مرزهیِ خشکِ پودرشده (حدود یک قاشق چایخوری) به مواد کوکو اضافه کنید، طعم بسیار دلچسبی میگیرد
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#قيمه_يزدي
خورش (خورشت) قيمه يكي از خورشهاي اصيل ايرانيست كه در شهرهاي مختلف به شيوه هاي متفاوتي طبخ ميشود
و قيمه يزدي يكي از همان خورشهاي عالي با طعم و مزه بينظيره كه شامل:
گوشت
پياز
زردچوبه
نمك
فلفل سياه
هل سبز
چوب دارچين
نخود
روغن
ليمو عماني
و زعفران است
🌱كه طبق معمول هميشه كار با پياز داغ و زردچوبه و تفت دادن گوشت و مقدار كمي آب كه گوشت بپزه شروع ميشه
🌱 نخود هم بهتره كه از شب قبل خيس كنيد و چندبار آبشو عوض كنين و پوستشو بگيرين
ميتونين درسته باشه ميتونين نصفش كنين مثه لپه
🌱 بعد به گوشت اضافه كنيد نصف قاشق چايخوري زعفران ساييده رو در آبجوش حل و دم كنيد و اضافه كنيد
🌱نيم ساعت آخر چندتا ليموعماني رو با چنگال سوراخ كنيد و بندازين داخل خورشت يه تيكه هم چوب دارچين هم اضافه کنید
چون پودرش خورشت رو تيره ميكنه
🌱 نمك و فلفلشو اندازه كنيد و يه نوك قاشق چايخوري پودر هل سبز بزنيد
اگر اگر دوست داشتين در آخر طبخ يه قاشق غذاخوري گلاب هم اضافه كنيد
عطرو بوی بی نظیری داره👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#مربای_انجیر
#مــوادلازم
🌿انجیر 👈 ۱ کیلو
🌿عسل 👈۴۰۰ گرم
🌿آب سالم 👈۱ لیوان
🌿آبلیمو خانگی 👈۱ قاشق غذاخوری
🌿گلاب درجه یک 👈 ۱قاشق غذاخوری
🌿قابلمه مسی
#طــرزتهــیــــه
درون قابلمه مسی بزرگی آب و عسل را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و غلیظ شود سپس انجیرها را به این شیره اضافه نمایید.
حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم اجازه دهید مربا بجوشد و انجیرها نرم شوند سپس گلاب و آبلیمو را اضافه کنید، ۵ دقیقه دیگر بجوشانید سپس از روی حرارت بردارید و درون ظرف بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا مربای انجیر خنک شود.
#نـــــکتـــه
🌱بهتر است برای تهیه مربا از انجیر استفاده کنید که زیاد بزرگ نباشد،همچنین انجیر زیاد نرمـیا سفت نباشد؛انجیر سبز برای تهیه مربا مناسب تر از انجیر سیاه میباشد؛در زمان پخت حرارت را ملایم کنید تا مربا سرریز نشود.
🌱اگر در مدت زمان پخت دانه های انجیر وارد شیره شد میتوانید پس از پخت انجیرها را خارج کنید و شیره ها را صاف کنید سپس انجیرها را درون شیره صاف شده قرار دهید اما اگر برایتان فرقی ندارد به همان صورت...
🌾 #خــــــــــــــــــواص
🌸مــــــــــزاج👈 گرم و تر
🌸چاق کننده و مناسب کودکان کم وزن
🌸مقوی معده و روده
🌸ملین و بسیار عالی و مناسب افرادی که از یبوست رنج میبرند.
🌸شیرافزا و مناسب مادران شیرده وکم شیر
🌸مغذی،ومناسب ورزشکاران
🌸مقوی قوی کبد
🌸مقوی قوه حافظه و قوه ی باه
🌸مناسب افرادی که در دوره نقاهت پس از بیماری هستند
🌸غذای کامل برای سالمندان
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
🍃 آداب غـــــــــــــذا خــــــــــــــــوردن 🍃
💟 پیغمبر (ص) امیرالمۆمنین (ع) را وصیت کرد کنار سفره که مینشینی، دوازده خصلت را باید یاد بگیری
🔵چهار عدد از آنها👈 واجب است
🔵چهار عدد از آنها 👈 مستحب است
🔵 و چهار عدد از آنها 👈 ادب است.
💠 واجبات آنها:
1⃣👈 بدانید غذایی که میخورید حلال است یا حرام. هر چیزی را نخور. خانه هرکسی که ربا میخورد، رشوه میخورد و خمس نمیدهد، نرو.
آیه قرآن هم هست: «فالینظر الانسان الی طعامه». انسان وقتی که غذا میخورد، باید ببیند از کجا آمده است.
2⃣👈 اول غذا، بسم الله بگو.
3⃣👈 بعد از غذا هم شکر بگوید: الحمدلله.
4⃣👈 آبگوشت میخوری، به مادرت نگو آبگوشت چیست؟ نان خالی هم اگر دارید، باید راضی باشید و بگویید خدایا به نان و پنیرت هم شکر.
▪️غذای خودت را بخور و به دیگران نگاه نکن.
▪️ چه کار داری؟ مخصوصاً صاحب خانه نگاه میکند که مهمانها چه میخورند، این هم ادب است که آدم، کم نگاه کند.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
✔️در طب اسلامی #صبحانه چه بخوریم🤔
☕️تخم مرغ محلی آب پز
☕️تخم محلی عسلی
☕️تخم مرغ محلی سرخ کردنی
☕️خاگینه
☕️خرما و تخم مرغ محلی
☕️نان و شیر محلی
☕️شیر و شکر سرخ
☕️پنیر و گردو
☕️انگور با نان محلی
☕️شیره ها مانند انگور، انجیر، خرما و...
☕️نان و خرما
☕️تلبینه (فرنی شیر با آرد)
☕️عدسی با کدو
☕️لب لبی(نخود آب)
☕️شیر نخود
☕️حلوا ارده ی شیره ای، شکر سرخی و...
☕️خامه محلی و عسل طبیعی
☕️سرشیر محلی
☕️کره محلی
☕️سوپ ها مانند:جو، شیر و...
☕️حلیم ها مانند گوشت، بادمجان
☕️سیراب شیردان
☕️کله پاچه
☕️مرباها مانند زردک، آلبالو، به، بالنگ، سیب و...
☕️ارده شیره
☕️شیر برنج
☕️آش ها
☕️سویق ها مانند گندم، جو، نخود، سنجد و...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat