#پاستای_خانگی😋
#موادلازم برای۶ نفر
آرد برای نازک کردن خمیر به مقدار لازم
نمک دریا ۱/۲ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۳ عدد
آرد کامل ۲ فنجان
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
آشپزخانه عافیت
#پاستای_خانگی😋 #موادلازم برای۶ نفر آرد برای نازک کردن خمیر به مقدار لازم نمک دریا ۱/۲ قاشق چای
🌸 پاستای خانگی🌸
#طرز_تهیه
۱- آرد و نمک را در یک کاسه باهم ترکیب می کنیم .
وسط آرد را گود می کنیم و تخم مرغ ها را داخل آن می ریزیم .
۲- با استفاده از یک چنگال تخم مرغها را به هم بزنید و همزمان ازاطراف آن کم کم آرد بردارید و با تخم مرغها مخلوط کنید
۳- توجه داشته باشید که می توانید این کار را روی میز کار انجام دهید اما برای جلوگیری از ریختن آرد به اطراف این بهترین روش می باشد
۴- هنگامی که آرد و تخم مرغ با هم ترکیب شدن آن را از ظرف خارج می کنیم و با کف دست خوب ورز می دهیم اگر هنوز قسمتهای از خمیر خشک هست یعنی آرد کاملا با تخم مرغ مخلوط نشده می توانید از کمی آب استفاده کنید تا خمیر نرم و لطیف شود
۵- خمیر را خوب ورز بدهید با دست .
۶- سپس آن را داخل نایلون پیچیده و بگذارید 15 دقیقه بماند .
۷- خمیر را با وردنه پهن کنید
۸- با استفاده از دستگاه نورد خمیر را نازک کنید .
۹- البته این کار را می توانید با وردنه هم انجام دهید
۱۰- وقتی خمیر بخوبی نازک شد روی آن را آرد بپاشید .
سپس هر دوطرف لبه های خمیر را به یک اندازه به طرف داخل تا کنید تا دو طرف خمیر به هم برسندو بگذارید 7-8 دقیقه بماند و روی آن را با پارچه بپوشانید
۱۱- بنا به سلیقه خودتان و نیاز تان پاستا را به اندازه نوارهای باریک ، متوسط و پهن ببرید
۱۲- نوار ها را پس از بریدن ، دانه دانه تکان دهید تا از حالت پیچیده باز شوند و بنا به رطوبت آشپزخانه اجازه دهید
پاستاها به مدت 20 تا 40 دقیقه بماند تا خشک شود
۱۳- بعد از این مدت پاستا آماده است برای پخت و یا می توانید بعد از اینکه خوب خشک شد داخل یخچال تا 24 ساعت نگهداری کنید .
۱۴- لازم به ذکر است از این مواد حدود 900 گرم پاستا درست می شود 💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#ماست_خونگی
#موادلازم
ماست ۴ قاشق غذا خوری
شیر ۴ لیوان
#طرزتهیه
۱- شیر را بجوشانید
( پس از به جوش آمدن شیر حرارت را کم کنید و 15 دقیقه بگذارید شیر به آرامی بجوشد و آب اضافی اش تبخیر شود )
۲- شیر را داخل ظرفی که برای ماست در نظر گرفته اید بریزید و اجازه دهید شیر کمی خنک شود
( در زمان اضافه کردن ماست ، شیر باید به اندازه ای گرم باشد که انگشت تان گرمای شیر را حس کند اما نسوزد )
۳- مقداری شیر را داخل کاسه ای بریزید و با ماست مخلوط کنید و پس از اینکه ماست و شیر خوب مخلوط شدند ان را به بقیه شیر اضافه کنید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا خوب ترکیب شود
( این روش برای حل شدن بهتر ماست میباشد )
۴- در ظرف را با ببندید سپس ظرف ماست را با حوله گرمی خوب پوشش دهید و در جای گرمی بگذارید، بسته به گرمای محیط 5 تا 8 ساعت زمان برای بستن ماست لازم است
۵- پس از اینکه ماست بسته شد ظرف را در یخچال قرار دهید تا ماست سرد شود ( ماست پس از سرد شدن سفت تر خواهد شد )
#سایرنکات👇
🥣اگر ماست آب انداخت و تکه تکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده و یا ماست خیلی سرد بوده و یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است ،
هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت تری خواهید داشت.
🥣اگر ماست را برای تهیه دوغ یا آش میخواهید آن را در دمای گرم تری تهیه كنید تا ترش شود.
🥣بهتر است از شیر پرچرب استفاده كنید زیرا هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت تری خواهید داشت.💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥘آبگوشت بسیار مقوّی :
(مفید برای بیمار)
✅ #خواص
۱) مقوی ونیرو زا
۲)جبران کم خونی،ضعف وبیحالی
از دست دادن خون بدن,مانند عادت ماهیانهو ...
۳)تقویت جنسی
۴) مقوّی قلب، مغز و اعضای بدن و .
باحفظ خواص وجذب بالا
#طرزتهیه
یک واحد (واحد بسته به نظر شما میتواند حجم یا وزن باشد مثلا سی گرم)گوشت بدون استخوان وبدون چربی گوسفند،
ترجیحََا از قسمت سرشانه وماهیچه را خوب ساتوری وریز ریز به اندازه خیلی کوچک تقسیم کنید،
سپس در یک ظرف شیشه ای، مانند ظرف شیشه ای مربا و... قرار دهید.
بعد ۷ تا ۵ واحد آب به آن اضافه کنید وخوب آنرا بهم بزنید.
سپس این ظرف شیشه ای را داخل یک ظرف دوم بزرگتر(قابلمه) قرار دهید که حداقل تا نصف ظرف شیشه ای درون آن آب باشد.
سپس گاز را روشن کرده تا خوب باحرارت مناسب کاملاپخته شود.
مقدار بسیار کمی نیز ادویه به آن اضافه نمایید.
بعدازپخته شدن ، گاز را خاموش، مواد را صاف کنید.
ترجیحا با کمی عسل شیرین کرده وبصورت قاشق قاشق میل شود.
#تذکرات
۱_بهترین حالاتِجذب واثر گذاری، یک ساعت قبل از غذا وبا شکم خالیست.
۲_ادویه، نمک ،عسل و... بسته به شرایط ِمزاجی وجسمی فرد باید تنظیم شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🔲 #معسله(معجون خرما)
🔹دسر خرما خوزستانی که به جهت طبیعت گرمی که دارد.
#موادلازم
خرما ۵۰۰ گرم
شیره خرما ۲۰۰ گرم
ادویه (فلفل سیاه،دارچین،زنجبیل،میخک،هل) به مقدار لازم
کنجد ۱ پیمانه
🔥طبیعت این دسر بسیار تند و گرم هست
#طرزتهیه
کمی کنجد رو تفت دهیدبعد پودر زنجبیل و دارچین رو اضافه کنبد و تفت دهید
شیره خرما رو اضافه کرده حرارت رو خاموش کنید فقط در حدی که گرم و روان بشه
این مواد رو روی خرماها بریزید و خوب مخلوط کنید دسر ما آماده ست
تو ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری میشه . نوش جان
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍚 #زیره_پلو
#موادلازم
برای۴ نفر
روغن (آبکرده) ۱ استکان
برنج ایرانی ۳ لیوان
زیره سیاه ۱/۲ استکان
زعفران ۱ قاشق غذا خوری
پیاز ۱ عدد
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
#طرزتهیه
۱- در ظرفی پیاز را نیم سرخ كرده و دنده گوسفند را در آن سرخ كنید و پس از اضافه كردن آب اجازه دهید گوشت بپزد.
۲- پس از پخته شدن دنده ها و وقتی آب به اندازه 4 لیوان باقی ماند برنج شسته شده را به آن اضافه كرده و زعفران و نمك را به مواد اضافه كنید و زیره را با آن مخلوط كنید و اجازه دهید دم بكشد.
سایر نکات👇
زیره پلو غذای سنتی كرمان و جزو غذاهای بسیار خوشمزه و معطر است خوردن این غذا بسیار مفید بوده و جزو غذاهای گرم محسوب میشود. 💁
1) میتوانید برای زودتر پخته شدن گوشت آن را درون زودپز بپزید
2) این غذا به صورت لاپلو هم طبخ میشود بدین منظور برنج را جدا بپزید و اجازه دهید آب گوشت تمام شود و آن را با سایر مواد لای برنج بدهید
3) استفاده از گوشت قلقلی به جای گوشت در این غذا امكان پذیر است. 💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍚 #ماش_پلو
#موادلازم
برای۹ نفر
ماش ۵۰۰ گرم
برنج 1.5 کیلوگرم
گوشت قرمز ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
زعفران (ساییده) ۱/۲ قاشق چای خوری
روغن کنجد ۵ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
#طرزتهیه
۱- ابتدا در ظرفی مناسب گوشت را با افزودنی های دلخواه مثل برگ بو ، فلفل دلمه ای ، پیاز ، هویج و ...نیم پز كنید و پس از آن در ظرفی مناسب پیازداغ كنید و گوشت را كمی در آن سرخ كنید.
۲- ماش را در ظرفی مناسب به همراه آب ، بدون نمك نیم پز كنید و برنج را به مرحله آبكشی برسانید.
وقتی ماش نیم پز شد آن را از صافی رد كنید و به گوشت اضافه كرده و ادویه و نصف زعفران آبكرده را به آن اضافه كنید و به صورت لابه لا به برنج بدهید.
باقی مانده زعفران را روی برنج بدهید و آن را دم بیندازید.
سایر نکات👇
1)بهتر است برای این غذا ته دیگ بگذارید و مناسب ترین ته دیگ برای این غذا سیب زمینی است البته با كنجد.
به این منظور ابتدا كف قابلمه كمی روغن بریزید و سپس كنجد را به آن اضافه كنید به طوری كه خوب در قابلمه پخش شود حالا سیب زمینی ها را اگر دوست دارید با زعفران آغشته كنید و در غیر این صورت به طور معمولی روی كنجد ها بگذارید البته حواستان باشد شعله خیلی ملایم باشد.
2)این غذا با گوشت چرخكرده هم طبخ میشود كه برای افرادی كه گوشت تكه ای دوست ندارند مناسب تر است.
3)اگر در این غذا از كره محلی به جای روغن کنجد استفاده كنید خیلی خوشمزه تر خواهد شد.💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥣 #کواکب
#موادلازم:
آرد برنج یک پیمانه
آرد نخود یک پیمانه
آرد باقالی یک پیمانه
#طرزتهیه:
1_باید هریک از مواد فوق به اندازه یک پیمانه فراهم و باهم مخلوط شود.
2_این مواد را درون ظرفی ریخته و مقداری آب روی آن میریزند و میپزند یا بصورت فرنی امروزی تهیه میکنند.
3_همچنین میتوان آنها را مخلوط کرد و به صورت سویق تفت داد.
#طرزمصرف
طبق روایت بهتر است به عنوان صبحانه و یا یک وعده غذایی مصرف شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍧 #اسکمو_خانگی
#موادلازم
برای۴ نفر
آلبالو خشک ۱ لیوان
آلو خشک ۱/۲ لیوان
نمک دریا ۱/۲ قاشق غذا خوری
گلپر ۱/۲ قاشق غذا خوری
شکر قهوه ای ۲ قاشق غذا خوری
#طرزتهیه
۱- اول آلبالو و آلو خشک ها رو با آب ولرم میزاریم خیس بخوره به مدت 1 الی 2 ساعت تا کمی باز و تمیز بشن.
۲- بعد داخل قابلمه کوچکی ریخته به اندازه ای که آب فقط روی آلو ها باشه آب میریزیم و بعد نمک و گلپر و شکر قهوه ای و میزاریم کمی جوش بخوره تا جایی که کمی له بشن.
۳- بعد از حاضر شدن میزاریم کمی خنک بشن و داخل لیوان مورد نظرمون میریزیم و داخلش قاشق یا چوب بستنی میزاریم و بعد بمدت یکروز داخل فریزر موندن حاضر میشه.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥂 #شربت_سه_رنگ
#موادلازم
برای۳ نفر
شکرقهوه ای یا عسل به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
تخم شربتی کمی
گل ختمی یاگل بنفشه کمی
زعفران و گلاب کمی
#طرزتهیه
۱- آب و شکر را حل کنید وقتی حل شد بهش کمی زعفران و گلاب اضافه کنید و داخل لیوان ها ریخته
۲- تخم های شربتی را داخل آب جوش ریخته تا پف کند
وقتی پف کرد آرام روی شربت زعفرانی ریخته
۳- کمی گل ختمی را داخل آب سرد ریخته تا رنگ آب تغییر کند
وقتی رنگ آب تغییر کرد گل ها را برداشته و آب رنگی را آرام روی تخم شربتی ریخته ...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍥حلوای سَویق(بسیاااار مقوی برای کودکان)
🍃 #موادلازم
🌿سویق عام 👈 یک قاشق غذاخوری
🌿روغن حیوانی 👈یک قاشق غذاخوری
🌿آب 👈 ۲/۳ استکان
🌿شیره(انگور یا خرما یا توت و یا هر سه) 👈یک قاشق مربا خوری
🍂 #طرزتهیه
✨ ابتدا روغن را داخل ظرف مسی میریزیم،(شعله گاز کم باشد) سپس سویق را که با آب مخلوط کرده ایم به آن اضافه میکنیم،
بعد از آن شیره را اضافه میکنیم و شعله را خاموش میکنیم.
✅ #نکته :
*حلوا را روان بگیرید تا خوردن و هضم آن برای کودک راحت باشد.
*این حلوا احتیاج به سرخ کردن و تفت دادن ندارد.(سویق تفت داده است)
🍃خواص سویق عام (ترکیبات:گندم و جو) و مصارف درمانی آن
🌾ضعف عمومی بدن ، لاغری
🌾 مناسب برای کودکان
🌾پوکی و ضعف استخوان ها
🌾پیسی، تب، تیرگی پوست
👌بسیار عالی و مقوی برای کودکان/ نوجوانان/مادران باردار یا شیرده
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#مربای_زردک
#موادلازم
زردک ۵۰۰ گرم
شکر سرخ ۵۰۰ گرم
آب ۲ لیوان
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته در صورت تمایل کمی یا گردو خرد شده
هل کمی
#طرزتهیه
۱- زردک را پوست بگیرید و رنده کنید سپس درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا زردک ها کمی نرم شده و رنگ انها تغییر کند.
۲- شکر ، ابلیمو ، آب ، گلاب و دانه های هل را به زردک اضافه کنید و مخلوط نمائید سپس به مدت 2 ساعت اجازه دهید با حرارت ملایم مربا بپزد و جا بیفتد ؛ مربای زردک را پس از اماده شدن از روی حرارت بردارید و خلال پسته را اضافه کنید سپس بگذارید خنک شود ، پس از سرد شدن مربا را درون شیشه بریزید و داخل یخچال قرار دهید.
سایر نکات
🥕هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید چون موجب میشود مربا زود کپک بزند.
🥕مقداری از شربت را در قاشقی بریزید ، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت یعنی که شربتش قوام آمده است.
🥕دلیل کپک زدن مربا :
شکر مربا کم باشد ، قوام نیامده باشد ، کاملا پخته نشده باشد.
🥕دلیل شکرک زدن مربا :
این حالت معمولاً در مرباها و شیره ها دیده میشود ، وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک میزند و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک ان از بین برود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالبالینک⛔️