شیرینی محلی #کماج😍
#موادلازم برای۴ نفر
تخم مرغ ۱-۲ عدد
آرد کامل ۱ پیمانه
شکر قهوه ای ۱/۳ پیمانه
ماست ۱/۲ پیمانه
بیکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
سویق کودک(اختیاری) ۱-۲ قاشق غذا خوری
پسته ،گردو،کنجد به مقدار لازم
#طرزتهیه
۱- مواد خشک(آرد،شکر)را الک کنید
۲- تخم مرغ و شکر را با همزن خوب هم بزنید.(میتونید سفیده ی تخم مرغ رو جدا بزنین )
۳- مواد خشک را به اضافه سویق کودک به تخم مرغ اضافه کنید و بعد ماست را اضافه کنید(میتونید از شیر هم استفاده کنید ولی با ماست خیلی بهتر میشه البته میتونید از سرشیر هم استفاده کنید) و خوب هم بزنید و هیچ چیز به صورت گوله گوله نباشه
۴- کدو حلوایی را بپزید و بعد آن را له کنید و به مواد اضافه کنید
۵- پسته یا گردو یا کنجد را هم به آن اضافه کنید
۶- آن را به آرامی در تابه بریزید و هر ۱۰ دقیقه به آن سر بزنید تا نسوزد و هر وقت یک طرفش پخته شد آن را برگردانید.
#سایرنکات
کماج در اصل در آن سویق کودک و کدو حلوایی نداره ولی میتونید امتحان کنید خوشمزس😋
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#جایگزین
جایگزین #وانیل در کیک پزی 👈 پودر هل
جایگزین #بکینگپودر درکیک پزی👈ماست که مخمرطبیعی است
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥣دستور پخت #نخود_ارده
یک غذای عالی برای همه مزاج ها و همچنین تقویت نیروی جنسی
#موادلازم
برای چهار نفر:
_نخود یک پیمانه
_ارده سه قاشق غذاخوری
_نمک دریا به مقدار لازم
_لیمو ترش تازه یا سرکه طبیعی انگور
_سیر دو حبه
#طرزتهیه
نخود را به مدت دو روز بخیسانید با مقداری اب و نمک به مدت سه ساعت بپزید.و بعد صاف کنید.
نخود را همراه دو حبه سیر خوب بکوبید.
ارده را اضافه کنید و خوب بکوبید. لیمو ترش یا سرکه را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالبالینک⛔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥂شربت #هل و #تخمشربتی
#موادلازم
برای 6 نفر
هل 6عدد
آب جوش 1لیوان
شکر قهوه ای 1و نیم لیوان
تخم شربتی نیم لیوان
آب خنک 4نفر
#طرزتهیه
هل ها را شکسته و با آب جوش به مدت نیم ساعت دم میکنیم
دمکرده هل که سرد شد با شکر و آب خنک مخلوط کرده تا شکر حل شود
سپس تخم شربتی را اضافه کرده و نیم ساعت درون یخچال قرار داده تا خنک شود
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍘 #کوکوباقلا
غذایی خوشمزه و مقوی
🍘کوکو باقلا یکی از کوکوهای خوشمزه و پرخاصیت است که می توانید برای هر وعده غذایی میل کنید
#موادلازم
باقلا سبز خلالی خرد شده 250 گرم
تخم مرغ 6 عدد
زردچوبه 1 قاشق چای خوری
آرد نخودچی 1 قاشق سوپ خوری
پیاز داغ یک چهارم پیمانه (15 گرم)
سیر کوبیده شده 2 حبه
شوید خرد شده 75 گرم
تره خرد شده 75 گرم
فلفل سیاه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
#طرزتهیه
باقلا ها را در قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 10 دقیقه بماند تا بپزد. پس از پخت، در آبکش بریزید.
تخم مرغ ها را در ظرفی ریخته، زردچوبه، آرد نخودچی، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید.
باقلا، پیاز داغ، سیر و سبزی را به مخلوط تخممرغ افزوده و کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید.
در تابهای مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
زمانی که روغن کاملاً داغ شد، تمام کوکو را یکمرتبه در آن ریخته و با پشت قاشق، مایه را به طور یکنواخت در تابه پهن کنید.
در تابه را بگذارید و اجازه دهید به مدت 40 تا 45 بپزد، یک طرف کوکو که سرخ شد، برگردانید و طرف دیگر را سرخ کنید.
پس از سرخ شدن، کوکو را در ظرف سرو قرار داده و به دلخواه تزیین کنید.
#نکته
باقلا سبز انواع مختلفی دارد که بهترین نوع آن، باقلای کوچک کاشان است.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالبالینک⛔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱خورشت #فسنجان با بادام
#خواص
عالی برای تقویت بدن،
بسیار مقوی،
عالی برای درد مفاصل
زانو درد، معده درد، کم خونی
ضعف ، روماتیسم، آرتروز و ...
.#طرزتهیه
بادوم ها رو با غذاساز یا چرخ گوشت کامل خمیری کنید،
هر چی بیشتر چرخ بشه فسنجون بیشتر روغن میندازه و جا میفته،
میتونید گردو و بادوم رو قاطی کنید.
حالا پیاز ها رو خورد کنید و سرخ کنید،
بادوم های خمیر شده رو اضافه کنید و همراه پیاز ها کمی تفت بدین
بعد آب جوشیده اضافه کنید، هم بزنید و صبر کنید تا جوش بیاد، بعد شعله رو کم کنید تا قل بخوره و روغن بیفته روی غذا
بعد گوشت اضافه کنید
میتونید از گوشت مرغ محلی، بوقلمون، یا گوشت چرخ کرده قل قلی شده استفاده کنید، وقتی گوشت کامل پخته شد، حالا نوبت چیه؟؟😋😋
.
رب انار..! ، رب انار به دلخواه شیرین، ملس یا ترش رو اضافه کنید، بسته به میزان خورشت
برای شیرین تر شدن میتونید از هویج شیرین رنده ریز شده یا کمی شکر استفاده کنید.
نمک یا فلفل هم به مقدار دلخواه استفاده کنید
با رب انار بهتره یک ساعت حداقل قل بخوره تا جا بیفته، حواستون باشه در تمامی مراحل هم بزنید تا ته نگیره، چون بادوم و گردو ته نشین میشن
.
وقتی به غلظت مورد نظرتون رسید فسنجون شما آماده هست.
هر چی بیشتر قل بزنه، بیشتر روغن میندازه و جا میفته😋🌹
🍎🍀نوش جان🍀🍎
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍚پودر #سنجدوعناب فشرده
خوشمزه و مقوی
#طرزتهیه
🍚سنجد را آسیاب کرده یا سویق سنجد استفاده کنید
عناب چون چسبناک هست به تنهایی نمیشه آسیاب کنید با پودر سنجد مخلوط کرده و
آسیاب کنید
🍚 پودر را داخل قالب سیلکونی ریخته
و داخل ماهیتابه آب ریخته ویک سینی روی ماهیتابه قرار میدیم وقالب سیلیکونی را روی سینی میگذاریم
🍚 گرما باعث میشه عناب وسنجد به هم بچسبه در حین قرار دادن با انگشت کمی فشار بدید
داخل فر هم میتونید قرار بدید ولی حرارت خیلی باید کم باشه ۷ و۸ دقیقه کافیه
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍲 غذایی برای پیشگیری از #یبوست و #سرطان روده
غذای سنتی “ #برزنگک” یکی از غذاهای لذیذ مردم خونگرم خوزستان است که از منابع خوب فیبرهای غذایی تشکیل شده و در پیشگیری از یبوست و سرطانهای روده بزرگ بسیار مفید است.
#موادلازم
➖ پیاز متوسط: ۱ عدد
➖ شکر سرخ و سرکه: ۲ قاشق غذاخوری
➖ لپه و کشمش و گندم حلیم: هر کدام نصف پیمانه
➖ گوشت: ۱۲۰ گرم
➖ دنبه: ۴۰ گرم.
#طرزتهیه
گندم و کشمش و لپه و گوشت و دنبه را با پیاز و نمک و ادویه مخلوط کرده و به آن مقداری آب اضافه کرده و اجازه میدهیم بهجوش آید.
در ادامه شکر و سرکه را افزوده و حرارت شعله را کم میکنیم تا مواد، خوب پخته شود.
این غذا در خوزستان بهعنوان صبحانه مصرف میشود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍲 #دلمه_برگ_مو
#موادلازم:
برگ مو حدود 100 عدد(اگر بزرگ باشد نصف این تعداد)
لپه یک لیوان
برنج دو لیوان
گوشت چرخ کرده 150 گرم
سبزی دلمه (شامل تره، جعفری، شوید، نعنا، ترخون، مرزه و پیازچه- 500 گرم)
پیاز یک عدد
روغن زیتون 3 ق غذاخوری
زردچوبه
دارچین
زیره سیاه
زعفران
نمک و فلفل به میزان لازم
#طرزتهیه:
مرحله اول؛
لپه را که شب قبل خیس خورده روی حرارت گذاشته تا بپزد تا آب آن کامل برود پس از خنک شدن آن را چرخ کرده و برنج را هم بپزید و با لپه چرخ شده و گوشت مخلوط کنید.
در ظرفی مناسب یک عدد پیاز را ریز خورد کرده و با سبزی دلمه خورد شده، مخلوط لپه و برنج، سه قاشق روغن، نمک و فلفل و سایر ادویه ها مخلوط کنید
مرحله دوم؛
برگ مو را در آب جوش بریزید بطوریکه برگهای آن آسیب نبینند سپس برگها را آبکش کنید و بگذارید خنک شوند، مایه دلمه را که قبلا آماده کرده اید مقداری درون برگ بریزید و کاملا بپیچید که مواد آن بیرون نریزد، دلمه ها رو در ظرف مناسبی روی هم بچینید و می گذارید دم بکشد و میل کنید.
✳️ #نکات:
🔹 بهتر است در آب جوشیده که برگ هارو قراردادید یک قاشق غذاخوری سرکه محلی بریزید تا برگها بعد از پختن لطیف شوند و حالت شکنندگی نداشته باشند
🔹 برای اینکه دلمه ها ته نگیرند چند برگ را در ته ظرف قرار دهید
🔹بجای برگ مو میتوان از کلم برگ استفاده کنید
✅خواص:
🔻تولید کننده خلط صالح
🔻 چاق کننده و مقوی
🔻 لپه منبع خوبی از آهن می باشد و موثر در درمان کم خونی
🔻 سرشار از پتاسیم
🔻 تامین پروتئین بدن
🔻 موثر در درمان فشار خون
🔻 شلتوک برنج پایین آورنده کلسترول است
🔻کته برنج افزایش دهنده اسپرم است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شربت_زردآلو
💫 این شربت مسکن عطش و جوشش خون و صفرا می باشد
#موادلازم:
زرد آلو یک کیلوگرم
عسل نصف لیوان( شکر سرخ یک کیلو)
آب دو لیتر
چوب دارچین یک عدد
❇️ #نکته:
بهترین زردآلو؛ شیرین، رسیده، هسته شیرین و کم وزن و آبدار است
#طرزتهیه:
آب و شکر و چوب دارچین را جوشانده سپس زردآلو پاک و به دو نیم شده را به آن اضافه می کنیم
وقتی بجوش آمد 15 دقیقه در نقطه جوش می گذاریم بماند بعد آن را صاف کرده و پس از خنک شدن در یخچال نگهداری میکنیم، به میزان لازم با آب حل کرده و میل نمایید.
✅ #خواص:
🔻 بازکننده عروق و ملین است
🔻 بر طرف کننده بوی بد دهان
🔻 ضد عطش
🔻 ضد سرطان، به ویژه سرطان ریه
🔻 موثر در درمان کم خونی
🔻 تقویت بینایی چشم
🔻 جلوگیری از بیماری های قلبی
✳️ #نکته: زردآلو برای سرد مزاجان، کسانی که معده ضعیف دارند و افراد کهنسال مناسب نیست
✳️ #نکته: جهت مصرف به تنهایی، خشک شده آن بهتر و مفیدتر است
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍷 شربت شیک تابستونی 🍷
#موادلازم:
شربت هر طعمی که دوست دارین میوهای و یا زعفران گلاب
گل پنیرک
یخ
لیموی تازه
تخم شربتی و خاکشیر خیس خورده
🌿🌸 #طرزتهیه:
🌿 گل پنیرک رو توی آب سرد خیس میکنیم.
🌿 رنگش که آزاد شد از صافی رد میکنیم.
🌿 شربت رو توی جام می ریزیم.
🌿روی شربت تخم شربتی و روی تخم شربتی یخ میریزیم.
🌿روی یخ خاکشیر و چند قطره آبلیموی تازه میریزیم.
🌿 در آخر گل پنیرک رو اضافه میکنیم.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#شکلات_لیموترش
🔷 #خواص:
ضد ویار.
ضدحالت تهوع واستفراغ.
دارای ویتامین های مختلف.
مفید برای تقویت عمومی بدن و.....
🔰موادلازم:
آب لیموترش تازه.
عسل یا شکر قرمز یا شیره انگور.
🔵طرزتهیه:
هرکدام از شیرین کننده هایی که نام بردم را به اندازه نصف وزن آب لیموترش تهیه نموده وبا آب لیموترش مخلوط نموده وروی شعله ملایم بجوشانید تا کاملا غلیظ شود بطوری که بعد از سرد شدن مثل شکلات یا آب نبات سفت گردد
قبل از سرد شدن به تکه های شکلات تقسیم کنید.
👆حداقل روزی سه بار وهر بار یک تکه از این شکلات را در دهان بگذارید.
👌اگر ترشی شکلات اذیت کننده بود ،می توانید شیرینی را از نصف بیشتر کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#شکلات_ضد_تب
✅ #خواص:
ضد تب
خونساز
تقویت کننده قلب
ضد عفونت
تقویت کننده معده
🔰 #موادلازم:
آب سیب
شکر سرخ
🔷 #طرزتهیه:
به میزان نصف مجموع آب سیب شکر سرخ اضافه نموده وروی شعله ملایم گذاشته وبجوشانید تا کاملا غلیظ شود
وقبل از سرد شدن وسفت وسخت شدن به تکه های شکلاتی تبدیل نموده وروزانه ۳ بار هنگام تب دردهان گذاشته وبمکند.
👌 #توجه:
از این شکلات می توان در ایام غیر تب وبرای جایگزین نمودن شکلات های شرکتی استفاده نمود.
این شکلات برگرفته از روایات طب اسلامی می باشد.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
شربت نعنا🍹😋
✍ #موادلازم
شكر قهوه ای يك كيلو
آب پنج ليوان
برگ نعناع حدود نيم كيلو(يعني بايد يك كيلو نعناع بخريد و فقط برگهاشو براي اين شربت استفاده كنيد كه بشه حدود نيم كيلو)
آبليموي تازه سه ق غذاخوري.
🍜 #طرزتهيه
آب و شكر رو روي شعله بزاريد تا بجوش بياد. پنج دقيقه كه جوشيد نعناع رو اضافه كنيد.
بهتره نعناع رو يك چاقو بزنيد(نبايد ريز خرد بشه فقط نصف بشن) تا رنگ و طعمشو بهتر به شربت بده حالا بزاريد حدود نيم ساعت ملايم بجوشه و قوام بياد بعد آبليمو و در صورت تمايل رنگ مجاز خوراكي رو اضافه كنيد
وقتي شربت آماده شد شعله رو خاموش كنيد و بزاريد يك شب در همون قابلمه با در بسته بمونه بعد صاف كنيد و در بطري داخل يخچال نگه داريد و موقع سِرو به مقدار لازم بهش آب و چند برگ نعناع تازه براي دیزاینش اضافه کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#پاستای_خانگی😋
#موادلازم برای۶ نفر
آرد برای نازک کردن خمیر به مقدار لازم
نمک دریا ۱/۲ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۳ عدد
آرد کامل ۲ فنجان
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
آشپزخانه عافیت ✔️💚 🌾🍎🍏آشپزی
#پاستای_خانگی😋 #موادلازم برای۶ نفر آرد برای نازک کردن خمیر به مقدار لازم نمک دریا ۱/۲ قاشق چای
🌸 پاستای خانگی🌸
#طرز_تهیه
۱- آرد و نمک را در یک کاسه باهم ترکیب می کنیم .
وسط آرد را گود می کنیم و تخم مرغ ها را داخل آن می ریزیم .
۲- با استفاده از یک چنگال تخم مرغها را به هم بزنید و همزمان ازاطراف آن کم کم آرد بردارید و با تخم مرغها مخلوط کنید
۳- توجه داشته باشید که می توانید این کار را روی میز کار انجام دهید اما برای جلوگیری از ریختن آرد به اطراف این بهترین روش می باشد
۴- هنگامی که آرد و تخم مرغ با هم ترکیب شدن آن را از ظرف خارج می کنیم و با کف دست خوب ورز می دهیم اگر هنوز قسمتهای از خمیر خشک هست یعنی آرد کاملا با تخم مرغ مخلوط نشده می توانید از کمی آب استفاده کنید تا خمیر نرم و لطیف شود
۵- خمیر را خوب ورز بدهید با دست .
۶- سپس آن را داخل نایلون پیچیده و بگذارید 15 دقیقه بماند .
۷- خمیر را با وردنه پهن کنید
۸- با استفاده از دستگاه نورد خمیر را نازک کنید .
۹- البته این کار را می توانید با وردنه هم انجام دهید
۱۰- وقتی خمیر بخوبی نازک شد روی آن را آرد بپاشید .
سپس هر دوطرف لبه های خمیر را به یک اندازه به طرف داخل تا کنید تا دو طرف خمیر به هم برسندو بگذارید 7-8 دقیقه بماند و روی آن را با پارچه بپوشانید
۱۱- بنا به سلیقه خودتان و نیاز تان پاستا را به اندازه نوارهای باریک ، متوسط و پهن ببرید
۱۲- نوار ها را پس از بریدن ، دانه دانه تکان دهید تا از حالت پیچیده باز شوند و بنا به رطوبت آشپزخانه اجازه دهید
پاستاها به مدت 20 تا 40 دقیقه بماند تا خشک شود
۱۳- بعد از این مدت پاستا آماده است برای پخت و یا می توانید بعد از اینکه خوب خشک شد داخل یخچال تا 24 ساعت نگهداری کنید .
۱۴- لازم به ذکر است از این مواد حدود 900 گرم پاستا درست می شود 💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#ماست_خونگی
#موادلازم
ماست ۴ قاشق غذا خوری
شیر ۴ لیوان
#طرزتهیه
۱- شیر را بجوشانید
( پس از به جوش آمدن شیر حرارت را کم کنید و 15 دقیقه بگذارید شیر به آرامی بجوشد و آب اضافی اش تبخیر شود )
۲- شیر را داخل ظرفی که برای ماست در نظر گرفته اید بریزید و اجازه دهید شیر کمی خنک شود
( در زمان اضافه کردن ماست ، شیر باید به اندازه ای گرم باشد که انگشت تان گرمای شیر را حس کند اما نسوزد )
۳- مقداری شیر را داخل کاسه ای بریزید و با ماست مخلوط کنید و پس از اینکه ماست و شیر خوب مخلوط شدند ان را به بقیه شیر اضافه کنید و با قاشق به آرامی هم بزنید تا خوب ترکیب شود
( این روش برای حل شدن بهتر ماست میباشد )
۴- در ظرف را با ببندید سپس ظرف ماست را با حوله گرمی خوب پوشش دهید و در جای گرمی بگذارید، بسته به گرمای محیط 5 تا 8 ساعت زمان برای بستن ماست لازم است
۵- پس از اینکه ماست بسته شد ظرف را در یخچال قرار دهید تا ماست سرد شود ( ماست پس از سرد شدن سفت تر خواهد شد )
#سایرنکات👇
🥣اگر ماست آب انداخت و تکه تکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده و یا ماست خیلی سرد بوده و یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است ،
هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت تری خواهید داشت.
🥣اگر ماست را برای تهیه دوغ یا آش میخواهید آن را در دمای گرم تری تهیه كنید تا ترش شود.
🥣بهتر است از شیر پرچرب استفاده كنید زیرا هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست سفت تری خواهید داشت.💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥘آبگوشت بسیار مقوّی :
(مفید برای بیمار)
✅ #خواص
۱) مقوی ونیرو زا
۲)جبران کم خونی،ضعف وبیحالی
از دست دادن خون بدن,مانند عادت ماهیانهو ...
۳)تقویت جنسی
۴) مقوّی قلب، مغز و اعضای بدن و .
باحفظ خواص وجذب بالا
#طرزتهیه
یک واحد (واحد بسته به نظر شما میتواند حجم یا وزن باشد مثلا سی گرم)گوشت بدون استخوان وبدون چربی گوسفند،
ترجیحََا از قسمت سرشانه وماهیچه را خوب ساتوری وریز ریز به اندازه خیلی کوچک تقسیم کنید،
سپس در یک ظرف شیشه ای، مانند ظرف شیشه ای مربا و... قرار دهید.
بعد ۷ تا ۵ واحد آب به آن اضافه کنید وخوب آنرا بهم بزنید.
سپس این ظرف شیشه ای را داخل یک ظرف دوم بزرگتر(قابلمه) قرار دهید که حداقل تا نصف ظرف شیشه ای درون آن آب باشد.
سپس گاز را روشن کرده تا خوب باحرارت مناسب کاملاپخته شود.
مقدار بسیار کمی نیز ادویه به آن اضافه نمایید.
بعدازپخته شدن ، گاز را خاموش، مواد را صاف کنید.
ترجیحا با کمی عسل شیرین کرده وبصورت قاشق قاشق میل شود.
#تذکرات
۱_بهترین حالاتِجذب واثر گذاری، یک ساعت قبل از غذا وبا شکم خالیست.
۲_ادویه، نمک ،عسل و... بسته به شرایط ِمزاجی وجسمی فرد باید تنظیم شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🔲 #معسله(معجون خرما)
🔹دسر خرما خوزستانی که به جهت طبیعت گرمی که دارد.
#موادلازم
خرما ۵۰۰ گرم
شیره خرما ۲۰۰ گرم
ادویه (فلفل سیاه،دارچین،زنجبیل،میخک،هل) به مقدار لازم
کنجد ۱ پیمانه
🔥طبیعت این دسر بسیار تند و گرم هست
#طرزتهیه
کمی کنجد رو تفت دهیدبعد پودر زنجبیل و دارچین رو اضافه کنبد و تفت دهید
شیره خرما رو اضافه کرده حرارت رو خاموش کنید فقط در حدی که گرم و روان بشه
این مواد رو روی خرماها بریزید و خوب مخلوط کنید دسر ما آماده ست
تو ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری میشه . نوش جان
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍚 #زیره_پلو
#موادلازم
برای۴ نفر
روغن (آبکرده) ۱ استکان
برنج ایرانی ۳ لیوان
زیره سیاه ۱/۲ استکان
زعفران ۱ قاشق غذا خوری
پیاز ۱ عدد
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
#طرزتهیه
۱- در ظرفی پیاز را نیم سرخ كرده و دنده گوسفند را در آن سرخ كنید و پس از اضافه كردن آب اجازه دهید گوشت بپزد.
۲- پس از پخته شدن دنده ها و وقتی آب به اندازه 4 لیوان باقی ماند برنج شسته شده را به آن اضافه كرده و زعفران و نمك را به مواد اضافه كنید و زیره را با آن مخلوط كنید و اجازه دهید دم بكشد.
سایر نکات👇
زیره پلو غذای سنتی كرمان و جزو غذاهای بسیار خوشمزه و معطر است خوردن این غذا بسیار مفید بوده و جزو غذاهای گرم محسوب میشود. 💁
1) میتوانید برای زودتر پخته شدن گوشت آن را درون زودپز بپزید
2) این غذا به صورت لاپلو هم طبخ میشود بدین منظور برنج را جدا بپزید و اجازه دهید آب گوشت تمام شود و آن را با سایر مواد لای برنج بدهید
3) استفاده از گوشت قلقلی به جای گوشت در این غذا امكان پذیر است. 💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍚 #ماش_پلو
#موادلازم
برای۹ نفر
ماش ۵۰۰ گرم
برنج 1.5 کیلوگرم
گوشت قرمز ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
زعفران (ساییده) ۱/۲ قاشق چای خوری
روغن کنجد ۵ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
#طرزتهیه
۱- ابتدا در ظرفی مناسب گوشت را با افزودنی های دلخواه مثل برگ بو ، فلفل دلمه ای ، پیاز ، هویج و ...نیم پز كنید و پس از آن در ظرفی مناسب پیازداغ كنید و گوشت را كمی در آن سرخ كنید.
۲- ماش را در ظرفی مناسب به همراه آب ، بدون نمك نیم پز كنید و برنج را به مرحله آبكشی برسانید.
وقتی ماش نیم پز شد آن را از صافی رد كنید و به گوشت اضافه كرده و ادویه و نصف زعفران آبكرده را به آن اضافه كنید و به صورت لابه لا به برنج بدهید.
باقی مانده زعفران را روی برنج بدهید و آن را دم بیندازید.
سایر نکات👇
1)بهتر است برای این غذا ته دیگ بگذارید و مناسب ترین ته دیگ برای این غذا سیب زمینی است البته با كنجد.
به این منظور ابتدا كف قابلمه كمی روغن بریزید و سپس كنجد را به آن اضافه كنید به طوری كه خوب در قابلمه پخش شود حالا سیب زمینی ها را اگر دوست دارید با زعفران آغشته كنید و در غیر این صورت به طور معمولی روی كنجد ها بگذارید البته حواستان باشد شعله خیلی ملایم باشد.
2)این غذا با گوشت چرخكرده هم طبخ میشود كه برای افرادی كه گوشت تكه ای دوست ندارند مناسب تر است.
3)اگر در این غذا از كره محلی به جای روغن کنجد استفاده كنید خیلی خوشمزه تر خواهد شد.💁
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥣 #کواکب
#موادلازم:
آرد برنج یک پیمانه
آرد نخود یک پیمانه
آرد باقالی یک پیمانه
#طرزتهیه:
1_باید هریک از مواد فوق به اندازه یک پیمانه فراهم و باهم مخلوط شود.
2_این مواد را درون ظرفی ریخته و مقداری آب روی آن میریزند و میپزند یا بصورت فرنی امروزی تهیه میکنند.
3_همچنین میتوان آنها را مخلوط کرد و به صورت سویق تفت داد.
#طرزمصرف
طبق روایت بهتر است به عنوان صبحانه و یا یک وعده غذایی مصرف شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍧 #اسکمو_خانگی
#موادلازم
برای۴ نفر
آلبالو خشک ۱ لیوان
آلو خشک ۱/۲ لیوان
نمک دریا ۱/۲ قاشق غذا خوری
گلپر ۱/۲ قاشق غذا خوری
شکر قهوه ای ۲ قاشق غذا خوری
#طرزتهیه
۱- اول آلبالو و آلو خشک ها رو با آب ولرم میزاریم خیس بخوره به مدت 1 الی 2 ساعت تا کمی باز و تمیز بشن.
۲- بعد داخل قابلمه کوچکی ریخته به اندازه ای که آب فقط روی آلو ها باشه آب میریزیم و بعد نمک و گلپر و شکر قهوه ای و میزاریم کمی جوش بخوره تا جایی که کمی له بشن.
۳- بعد از حاضر شدن میزاریم کمی خنک بشن و داخل لیوان مورد نظرمون میریزیم و داخلش قاشق یا چوب بستنی میزاریم و بعد بمدت یکروز داخل فریزر موندن حاضر میشه.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🥂 #شربت_سه_رنگ
#موادلازم
برای۳ نفر
شکرقهوه ای یا عسل به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
تخم شربتی کمی
گل ختمی یاگل بنفشه کمی
زعفران و گلاب کمی
#طرزتهیه
۱- آب و شکر را حل کنید وقتی حل شد بهش کمی زعفران و گلاب اضافه کنید و داخل لیوان ها ریخته
۲- تخم های شربتی را داخل آب جوش ریخته تا پف کند
وقتی پف کرد آرام روی شربت زعفرانی ریخته
۳- کمی گل ختمی را داخل آب سرد ریخته تا رنگ آب تغییر کند
وقتی رنگ آب تغییر کرد گل ها را برداشته و آب رنگی را آرام روی تخم شربتی ریخته ...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
🍥حلوای سَویق(بسیاااار مقوی برای کودکان)
🍃 #موادلازم
🌿سویق عام 👈 یک قاشق غذاخوری
🌿روغن حیوانی 👈یک قاشق غذاخوری
🌿آب 👈 ۲/۳ استکان
🌿شیره(انگور یا خرما یا توت و یا هر سه) 👈یک قاشق مربا خوری
🍂 #طرزتهیه
✨ ابتدا روغن را داخل ظرف مسی میریزیم،(شعله گاز کم باشد) سپس سویق را که با آب مخلوط کرده ایم به آن اضافه میکنیم،
بعد از آن شیره را اضافه میکنیم و شعله را خاموش میکنیم.
✅ #نکته :
*حلوا را روان بگیرید تا خوردن و هضم آن برای کودک راحت باشد.
*این حلوا احتیاج به سرخ کردن و تفت دادن ندارد.(سویق تفت داده است)
🍃خواص سویق عام (ترکیبات:گندم و جو) و مصارف درمانی آن
🌾ضعف عمومی بدن ، لاغری
🌾 مناسب برای کودکان
🌾پوکی و ضعف استخوان ها
🌾پیسی، تب، تیرگی پوست
👌بسیار عالی و مقوی برای کودکان/ نوجوانان/مادران باردار یا شیرده
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
فقطبالینک⛔️
#مربای_زردک
#موادلازم
زردک ۵۰۰ گرم
شکر سرخ ۵۰۰ گرم
آب ۲ لیوان
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
خلال پسته در صورت تمایل کمی یا گردو خرد شده
هل کمی
#طرزتهیه
۱- زردک را پوست بگیرید و رنده کنید سپس درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا زردک ها کمی نرم شده و رنگ انها تغییر کند.
۲- شکر ، ابلیمو ، آب ، گلاب و دانه های هل را به زردک اضافه کنید و مخلوط نمائید سپس به مدت 2 ساعت اجازه دهید با حرارت ملایم مربا بپزد و جا بیفتد ؛ مربای زردک را پس از اماده شدن از روی حرارت بردارید و خلال پسته را اضافه کنید سپس بگذارید خنک شود ، پس از سرد شدن مربا را درون شیشه بریزید و داخل یخچال قرار دهید.
سایر نکات
🥕هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید چون موجب میشود مربا زود کپک بزند.
🥕مقداری از شربت را در قاشقی بریزید ، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت یعنی که شربتش قوام آمده است.
🥕دلیل کپک زدن مربا :
شکر مربا کم باشد ، قوام نیامده باشد ، کاملا پخته نشده باشد.
🥕دلیل شکرک زدن مربا :
این حالت معمولاً در مرباها و شیره ها دیده میشود ، وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک میزند و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک ان از بین برود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالبالینک⛔️
📌 طرز تهیه شیرینی سنتی گوشفیل
👨🏻🍳 مواد لازم برای تهیه خمیر:
🔸 زرده تخم مرغ محلی: ٢ عدد
🔸 شیر محلی: نصف لیوان
🔸 روغن ارده کنجد: ٣ قاشق غذاخوری
🔸 آرد گندم سبوس دار: ١/۵ لیوان
🔸 همه مواد غیر از آرد را با هم مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه کنید و به آرامی ماساژ دهید تا خمیر یکدست شود.
اگر خمیر چسبندگی داشت، کمی آرد اضافه کنید تا جاییکه به دست نچسبد. خمیر آماده شده را در کیسه نایلونی گذاشته و به مدت ٧ الی ١٠ ساعت در مکانی گرم استراحت دهید.
🔸 روی سطحی صاف کمی آرد پاشیده و به اندازه گردو از خمیر را با وردنه به قطر ٢ میلیمتر باز کرده و دو طرف آن را با دست پیچ دهید.
خمیرهای آماده شده را در روغن ارده کنجد داغ، با حرارت ملایم سرخ کنید.
👨🏻🍳 مواد لازم برای تهیه شربت:
🔸 عسل طبیعی: ١ لیوان
🔸 گلاب: ٢ قاشق غذاخوری
🔸 آب: ٣ قاشق غذاخوری
🔸 زعفران آب شده: ١ قاشق غذاخوری
🔸 همه مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد و غلیظ شود.
⬅️ #نکته:
گوش فیل های داغ را در شربت ولرم به مدت ۵ دقیقه قرار داده و سپس در ظرف مورد نظر بچینید
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🔶🔹فرنی با شیره
🔹و مغز بادام شیرین
📚 فرنی باشیربادام
🔻مزاج:معتدل
👈 مفید برای #کمخونی ، #اعصاب #تقویتعمومی
✅ موادلازم
🔰 شیربادام:یک سوم لیوان “طرزتهیه درقسمت بالا”
🔰 گلاب:دوقاشق غذاخوری
🔰 آردبرنج:یک قاشق غذاخوری
🔰 شیره انگوریاکشمش:یک قاشق مرباخوری
✅ طرزتهیه
👈 آردبرنج رادرشیربادام حل کرده تانرم ویکدست شود.عسل وگلاب رااضافه کرده وروی حرارت قرارمی دهیم.مرتب بهم زده تاجوش آمده وکمی غلیظ شود.ازروی حرارت برداشته درظرفی میکشیم تاخنک شود.
باشیره انگوریاکشمش تزیین کرده ومیل مینمایید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat