eitaa logo
آشپزخانه عافیت
3.7هزار دنبال‌کننده
558 عکس
27 ویدیو
0 فایل
⚜آشپزی اسلامی⚜ 🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹 ⛔ کپی مطالب فقط با لینک⛔ طبیب 👈🏻 @sadat68m . وابسته به این دو کانال 👇🏼 @SalamateMontazeran @teb_hamsaran . . . . . . . .
مشاهده در ایتا
دانلود
🥘آبگوشت بسیار مقوّی : (مفید برای بیمار) ✅ ۱) مقوی ونیرو زا ۲)جبران کم خونی،ضعف وبیحالی از دست دادن خون بدن,مانند عادت ماهیانه‌و ... ۳)تقویت جنسی ۴) مقوّی قلب، مغز و اعضای بدن و . باحفظ خواص وجذب بالا یک واحد (واحد بسته به نظر شما میتواند حجم یا وزن باشد مثلا سی گرم)گوشت بدون استخوان وبدون چربی گوسفند، ترجیحََا از قسمت سرشانه وماهیچه را خوب ساتوری وریز ریز به اندازه خیلی کوچک تقسیم کنید، سپس در یک ظرف شیشه ای، مانند ظرف شیشه ای مربا و... قرار دهید. بعد ۷ تا ۵ واحد آب به آن اضافه کنید وخوب آنرا بهم بزنید. سپس این ظرف شیشه ای را داخل یک ظرف دوم بزرگتر(قابلمه) قرار دهید که حداقل تا نصف ظرف شیشه ای درون آن آب باشد. سپس گاز را روشن کرده تا خوب باحرارت مناسب کاملاپخته شود. مقدار بسیار کمی نیز ادویه به آن اضافه نمایید. بعدازپخته شدن ، گاز را خاموش، مواد را صاف کنید. ترجیحا با کمی عسل شیرین کرده وبصورت قاشق قاشق میل شود. ۱_بهترین حالاتِ‌جذب واثر گذاری، یک ساعت قبل از غذا وبا شکم خالیست. ۲_ادویه، نمک ،‌عسل و... بسته به شرایط ِمزاجی وجسمی فرد باید تنظیم شود. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat فقط‌بالینک⛔️
🔲 (معجون خرما) 🔹دسر خرما خوزستانی که به جهت طبیعت گرمی که دارد. خرما ۵۰۰ گرم شیره خرما ۲۰۰ گرم ادویه (فلفل سیاه،دارچین،زنجبیل،میخک،هل) به مقدار لازم کنجد ۱ پیمانه 🔥طبیعت این دسر بسیار تند و گرم هست کمی کنجد رو تفت دهیدبعد پودر زنجبیل و دارچین رو اضافه کنبد و تفت دهید شیره خرما رو اضافه کرده حرارت رو خاموش کنید فقط در حدی که گرم و روان بشه این مواد رو روی خرماها بریزید و خوب مخلوط کنید دسر ما آماده ست تو ظرف دربسته در دمای اتاق نگهداری میشه . نوش جان 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat فقط‌بالینک⛔️
🍚 برای۴ نفر روغن (آبکرده) ۱ استکان برنج ایرانی ۳ لیوان زیره سیاه ۱/۲ استکان زعفران ۱ قاشق غذا خوری پیاز ۱ عدد گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم نمک و زردچوبه به مقدار لازم ۱- در ظرفی پیاز را نیم سرخ كرده و دنده گوسفند را در آن سرخ كنید و پس از اضافه كردن آب اجازه دهید گوشت بپزد. ۲- پس از پخته شدن دنده ها و وقتی آب به اندازه 4 لیوان باقی ماند برنج شسته شده را به آن اضافه كرده و زعفران و نمك را به مواد اضافه كنید و زیره را با آن مخلوط كنید و اجازه دهید دم بكشد. سایر نکات👇 زیره پلو غذای سنتی كرمان و جزو غذاهای بسیار خوشمزه و معطر است خوردن این غذا بسیار مفید بوده و جزو غذاهای گرم محسوب میشود. 💁 1) میتوانید برای زودتر پخته شدن گوشت آن را درون زودپز بپزید 2) این غذا به صورت لاپلو هم طبخ میشود بدین منظور برنج را جدا بپزید و اجازه دهید آب گوشت تمام شود و آن را با سایر مواد لای برنج بدهید 3) استفاده از گوشت قلقلی به جای گوشت در این غذا امكان پذیر است. 💁 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat فقط‌بالینک⛔️
🍚 برای۹ نفر ماش ۵۰۰ گرم برنج 1.5 کیلوگرم گوشت قرمز ۵۰۰ گرم پیاز ۲ عدد زعفران (ساییده) ۱/۲ قاشق چای خوری روغن کنجد ۵ قاشق غذا خوری نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم ۱- ابتدا در ظرفی مناسب گوشت را با افزودنی های دلخواه مثل برگ بو ، فلفل دلمه ای ، پیاز ، هویج و ...نیم پز كنید و پس از آن در ظرفی مناسب پیازداغ كنید و گوشت را كمی در آن سرخ كنید. ۲- ماش را در ظرفی مناسب به همراه آب ، بدون نمك نیم پز كنید و برنج را به مرحله آبكشی برسانید. وقتی ماش نیم پز شد آن را از صافی رد كنید و به گوشت اضافه كرده و ادویه و نصف زعفران آبكرده را به آن اضافه كنید و به صورت لابه لا به برنج بدهید. باقی مانده زعفران را روی برنج بدهید و آن را دم بیندازید. سایر نکات👇 1)بهتر است برای این غذا ته دیگ بگذارید و مناسب ترین ته دیگ برای این غذا سیب زمینی است البته با كنجد. به این منظور ابتدا كف قابلمه كمی روغن بریزید و سپس كنجد را به آن اضافه كنید به طوری كه خوب در قابلمه پخش شود حالا سیب زمینی ها را اگر دوست دارید با زعفران آغشته كنید و در غیر این صورت به طور معمولی روی كنجد ها بگذارید البته حواستان باشد شعله خیلی ملایم باشد. 2)این غذا با گوشت چرخكرده هم طبخ میشود كه برای افرادی كه گوشت تكه ای دوست ندارند مناسب تر است. 3)اگر در این غذا از كره محلی به جای روغن کنجد استفاده كنید خیلی خوشمزه تر خواهد شد.💁 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat فقط‌بالینک⛔️
🥣 : آرد برنج یک پیمانه آرد نخود یک پیمانه آرد باقالی یک پیمانه : 1_باید هریک از مواد فوق به اندازه یک پیمانه فراهم و باهم مخلوط شود. 2_این مواد را درون ظرفی ریخته و مقداری آب روی آن میریزند و میپزند یا بصورت فرنی امروزی تهیه میکنند. 3_همچنین میتوان آنها را مخلوط کرد و به صورت سویق تفت داد. طبق روایت بهتر است به عنوان صبحانه و یا یک وعده غذایی مصرف شود. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat فقط‌بالینک⛔️
🍧 برای۴ نفر آلبالو خشک ۱ لیوان آلو خشک ۱/۲ لیوان نمک دریا ۱/۲ قاشق غذا خوری گلپر ۱/۲ قاشق غذا خوری شکر قهوه ای ۲ قاشق غذا خوری ۱- اول آلبالو و آلو خشک ها رو با آب ولرم میزاریم خیس بخوره به مدت 1 الی 2 ساعت تا کمی باز و تمیز بشن. ۲- بعد داخل قابلمه کوچکی ریخته به اندازه ای که آب فقط روی آلو ها باشه آب میریزیم و بعد نمک و گلپر و شکر قهوه ای و میزاریم کمی جوش بخوره تا جایی که کمی له بشن. ۳- بعد از حاضر شدن میزاریم کمی خنک بشن و داخل لیوان مورد نظرمون میریزیم و داخلش قاشق یا چوب بستنی میزاریم و بعد بمدت یکروز داخل فریزر موندن حاضر میشه. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat فقط‌بالینک⛔️
🥂 برای۳ نفر شکرقهوه ای یا عسل به مقدار لازم آب به مقدار لازم تخم شربتی کمی گل ختمی یاگل بنفشه کمی زعفران و گلاب کمی ۱- آب و شکر را حل کنید وقتی حل شد بهش کمی زعفران و گلاب اضافه کنید و داخل لیوان ها ریخته ۲- تخم های شربتی را داخل آب جوش ریخته تا پف کند وقتی پف کرد آرام روی شربت زعفرانی ریخته ۳- کمی گل ختمی را داخل آب سرد ریخته تا رنگ آب تغییر کند وقتی رنگ آب تغییر کرد گل ها را برداشته و آب رنگی را آرام روی تخم شربتی ریخته ... 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat فقط‌بالینک⛔️
🍥حلوای سَویق(بسیاااار مقوی برای کودکان) 🍃 🌿سویق عام 👈 یک قاشق غذاخوری 🌿روغن حیوانی 👈یک قاشق غذاخوری 🌿آب 👈 ۲/۳ استکان 🌿شیره(انگور یا خرما یا توت و یا هر سه) 👈یک قاشق مربا خوری 🍂 ✨ ابتدا روغن را داخل ظرف مسی میریزیم،(شعله گاز کم باشد) سپس سویق را که با آب مخلوط کرده ایم به آن اضافه میکنیم، بعد از آن شیره را اضافه میکنیم و شعله را خاموش میکنیم. ✅ : *حلوا را روان بگیرید تا خوردن و هضم آن برای کودک راحت باشد. *این حلوا احتیاج به سرخ کردن و تفت دادن ندارد.(سویق تفت داده است) 🍃خواص سویق عام (ترکیبات:گندم و جو) و مصارف درمانی آن 🌾ضعف عمومی بدن ، لاغری 🌾 مناسب برای کودکان 🌾پوکی و ضعف استخوان ها 🌾پیسی، تب، تیرگی پوست  👌بسیار عالی و مقوی برای کودکان/ نوجوانان/مادران باردار یا شیرده 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat فقط‌بالینک⛔️
زردک ۵۰۰ گرم شکر سرخ ۵۰۰ گرم آب ۲ لیوان گلاب ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری خلال پسته در صورت تمایل کمی یا گردو خرد شده هل کمی ۱- زردک را پوست بگیرید و رنده کنید سپس درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا زردک ها کمی نرم شده و رنگ انها تغییر کند. ۲- شکر ، ابلیمو ، آب ، گلاب و دانه های هل را به زردک اضافه کنید و مخلوط نمائید سپس به مدت 2 ساعت اجازه دهید با حرارت ملایم مربا بپزد و جا بیفتد ؛ مربای زردک را پس از اماده شدن از روی حرارت بردارید و خلال پسته را اضافه کنید سپس بگذارید خنک شود ، پس از سرد شدن مربا را درون شیشه بریزید و داخل یخچال قرار دهید. سایر نکات 🥕هیچگاه از قاشقی که خوب تمیز نشده برای هم زدن مربا استفاده نکنید چون موجب میشود مربا زود کپک بزند. 🥕مقداری از شربت را در قاشقی بریزید ، اگر شیره پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت یعنی که شربتش قوام آمده است. 🥕دلیل کپک زدن مربا : شکر مربا کم باشد ، قوام نیامده باشد ، کاملا پخته نشده باشد. 🥕دلیل شکرک زدن مربا : این حالت معمولاً در مرباها و شیره ها دیده می‌شود ، وقتی مربا یا شیره بیش از حد بجوشد یا آنکه شیرینی آن کم باشد شکرک می‌زند و برای رفع آن باید در شربت یا مربا کمی آب جوش و مقداری آبلیمو اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند تا شکرک ان از بین برود. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat ارسال‌بالینک⛔️
📌 طرز تهیه شیرینی سنتی گوشفیل 👨🏻‍🍳 مواد لازم برای تهیه خمیر: 🔸 زرده تخم مرغ محلی: ٢ عدد 🔸 شیر محلی: نصف لیوان 🔸 روغن ارده کنجد: ٣ قاشق غذاخوری 🔸 آرد گندم سبوس دار: ١/۵ لیوان 🔸 همه مواد غیر از آرد را با هم مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه کنید و به آرامی ماساژ دهید تا خمیر یکدست شود. اگر خمیر چسبندگی داشت، کمی آرد اضافه کنید تا جاییکه به دست نچسبد. خمیر آماده شده را در کیسه نایلونی گذاشته و به مدت ٧ الی ١٠ ساعت در مکانی گرم استراحت دهید. 🔸 روی سطحی صاف کمی آرد پاشیده و به اندازه گردو از خمیر را با وردنه به قطر ٢ میلیمتر باز کرده و دو طرف آن را با دست پیچ دهید. خمیرهای آماده شده را در روغن ارده کنجد داغ، با حرارت ملایم سرخ کنید. 👨🏻‍🍳 مواد لازم برای تهیه شربت: 🔸 عسل طبیعی: ١ لیوان 🔸 گلاب: ٢ قاشق غذاخوری 🔸 آب: ٣ قاشق غذاخوری 🔸 زعفران آب شده: ١ قاشق غذاخوری 🔸 همه مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد و غلیظ شود. ⬅️ : گوش فیل های داغ را در شربت ولرم به مدت ۵ دقیقه قرار داده و سپس در ظرف مورد نظر بچینید 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🔶🔹فرنی با شیره 🔹و مغز بادام شیرین 📚 فرنی باشیربادام 🔻مزاج:معتدل 👈 مفید برای ، موادلازم 🔰 شیربادام:یک سوم لیوان “طرزتهیه درقسمت بالا” 🔰 گلاب:دوقاشق غذاخوری 🔰 آردبرنج:یک قاشق غذاخوری 🔰 شیره انگوریاکشمش:یک قاشق مرباخوری ✅ طرزتهیه 👈 آردبرنج رادرشیربادام حل کرده تانرم ویکدست شود.عسل وگلاب رااضافه کرده وروی حرارت قرارمی دهیم.مرتب بهم زده تاجوش آمده وکمی غلیظ شود.ازروی حرارت برداشته درظرفی میکشیم تاخنک شود. باشیره انگوریاکشمش تزیین کرده ومیل مینمایید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
💠 (کمک به بهبودی کرونا) 💥👈 : عزیزان دقت نمایند این سوپ جنبه غذای دارویی داشته و ضمن تسریع درمان کرونا، کمک به تقویت بدن و عوارض پس از کرونا مینماید، در رفع تنگی نفس؛ تب و... مفید و موثر میباشد. ⭕️ برای بیماران کرونایی: هر ۴ تا ۶ ساعت یک کاسه ماست خوری 👈همچنین جهت تقویت سیستم ایمنی، مصرف یک کاسه ماست خوری از این سوپ در طول روز سفارش میشود. ♻️ : ¤ گندم پرک: دو سوم استکان ¤ ماش: ۳ قاشق غذاخوری ¤ برنج: ۲ قاشق غذاخوری ¤ هویج یازردک: یک و نیم عدد ¤ شلغم: یک عدد ¤ سیب درختی: نصف (در صورت موجود نبودن یک چهارم سیب زمینی) ¤ روغن زیتون: ۲ قاشق غداخوری ¤ نمک: به مقدار لازم ¤ زردچوبه: یک قاشق مرباخوری ¤ پودر گلپر: یک و نیم قاشق مرباخوری ¤ پودر تخم گشنیز: یک قاشق مرباخوری ¤ آب: ۶/۵ لیوان ¤ پیاز: یک عدد کوچک ¤ سیر کوبیده: ۶ حبه ¤ گوشت بدون چربی یا خروس محلی یا بره و گوسفند ۵۰ تا ۷۰ گرم ¤ سبزی جعفری و شوید مجموعا ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری ¤ آبلیمو دو قاشق غذاخوری ✅ : 🔸ابتدا گندم، ماش و برنج را با آب گرم بخیسانید. 🔸یک و نیم هویج متوسط، یک عدد شلغم، سیب درختی و یا سیب زمینی و یک عددپیاز کوچک را حبه ایی خرد کنید. 🔸مواد خرد شده و خیس داده را با گوشت ریز شده و ۶/۵ الی ۷ لیوان آب روی حرارت قرار دهید. روغن زیتون را اصافه کنید. 🔸پس از به جوش آمدن، شعله را کم کنید تاخوب بپزد و اصطلاحا جا بیفتد. 🔸پس از پخت مواد اولیه(حدودا یکساعت بعد)، در این مرحله سبزی های خردشده را اضافه کنید. 🔸پس از پخت سبزی؛ نمک، زردچوبه، گلپر، تخم گشنیز و آبلیمو را اضافه کنید. 🔸 یک ربع الی ده دقیقه مانده به خاموش کردن سوپ؛ سیر کوبیده را اضافه کنید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat فقط‌بالینک⛔️