#چله_سی_ام
#چهل_روز_با_هشت_شهید (شهدای با بصیرت)
✅ به فضل الهی هر 5 روز سر سفره یک شهید هستیم
✅ قرائت زیارت عاشورا از طرف شهید آنروز هدیه به امام حسین علیه السلام
الحقنی بالصالحین«یرتجی»
#چله_سی_ام #چهل_روز_با_هشت_شهید (شهدای با بصیرت) ✅ به فضل الهی هر 5 روز سر سفره یک شهید هستیم
اولین روز از چله 🌟 💫 سی ام 🌟💫
مهمان سفره شهید 🌷 سید حسن آیت 🌷 هستیم.
روایت ترور مردی است که گرچه کارهای بزرگش برای انقلاب اسلامی، بعد از شهادتش کمتر اجر دید و از نامش کمتر در حافظه تاریخی انقلاب یاد شد، اما هراندازه که از عمر انقلاب میگذرد و هر میزان که فتنههای تهدید کننده آن، پیچیدهتر و مخوفتر میشوند، دوست و دشمن بیشتر از پیش به بصیرت انقلابیاش اذعان میکنند. صحبت از شهید «سید حسن آیت» است.
بهراستی این آیت که بود که دشمنانش برای تمام کردن کار او، " سه خشاب ژ-3 را بهسوی پیکرش شلیک کردند، حال آنکه پیکر نحیف این سید نجفآبادی را یک یا نهایت دو گلوله سهمگین پلنگکش ژ3 کفایت میکرد. چه سرّی در این ترور وحشیانه نهفته بود؟ راز این خشم و کینه نسبت به او چه بود؟
آیت که بود؟
روز سوم تیر ماه 1317 هجری شمسی در شهرستان نجفآباد اصفهان در خانوادهای روحانی و کشاورز دیده به جهان گشود. از ناحیه مادر و نیز از جانب پدر، سید بود. از ناحیه مادر، نوه مرحوم آیتالله سیدعلی نجفآبادی (که یکی از چهرههای بسیار درخشان عصر خود بود و در کتاب رجال اصفهان درباره او مینویسد که در علوم معقول سرآمد اعوان و همرزمان خود بوده و در فقه نیز مشهور بوده است) و پدر ایشان هم روحانی بوده است. این خانواده از ابتدا در نهایت سختی و فقر، روزگار می گذرانیده و تنها منبع درآمد برایشان، دسترنج حاصل از کشاورزی بوده است؛ لذا وی از کودکی در نهایت تنگدستی و محرومیت مادی رشد کرده و با عمق وجود، فقر و تنگدستی را لمس نموده است .
همسر شهید آیت در توصیف وضعیت فرهنگی خانواده وی می گوید:
« میگفت یک دایی داشت فوت کرده بود، میگفت او برای من کتاب خرید، وسایل تحصیل من را خرید و من را برد مدرسه ثبتنام کرد. دبیرستان را هم در نجفآباد اصفهان خوانده بود. آن چیزی که خودش و فامیلها تعریف میکردند بچه خیلی مذهبی بود، خیلی متدین و مذهبی، خانوادهاش هم که مذهبی بودند، مادرش مجتهد بود. پدر خودش تحصیلات فقهی خیلی خوب کرده بود. پدرش سید محمدرضا آیت خیلی مرد با اطلاع و باسوادی بود. آن هم درسهای حوزهای خوانده بود و هیچوقت نماز شباش قطع نمیشد. پدرش خیلی متدین بود. همچنین از مادرش خیلی تعریف میکرد. مادری داشت که خیلی زن وارستهای بود. پدر و مادرش هر دو سادات بودند.
وی تحصیلات ابتدائی و متوسطه خود را در همین شهرستان سپری کرد و پس از پایان تحصیلات علوم دینی از جمله علوم حوزه و تا حدود فقه و اصول در نجفآباد و اصفهان، به تهران رفت و در دانشسرای عالی در رشته تربیت معلم، در بخش ادبیات فارسی موفق به اخذ لیسانس شد.
شهید آیت مطالعات خود را در رشته جامعهشناسی ادامه داد و سال 1340 فوق لیسانس جامعهشناسی از مؤسسه علوم اجتماعی دانشگاه تهران دریافت کرد.
در سال 1341، در کنکور دانشکده حقوق شرکت کرد و در همین سال به دانشکده حقوق دانشگاه تهران راه یافت و دوره روزنامه نگاری را در مؤسسه اطلاعات گذراند و در طول مدت تحصیلات عالیه، به زبانهای عربی، انگلیسی و فرانسه نیز آشنایی پیدا کرد.
شهید آیت در نجفآباد و اصفهان پای به میدان مبارزه نهاد و از همان ابتدای نوجوانی ، راه اسلام و راه آیتالله کاشانی را انتخاب کرد و با درگذشت آیت الله کاشانی در اسفند سال 1340 صحنه مبارزه اسلامی در میهن ما خالی شد و یک دوران فترت پیش آمد.
✨نذر صلوات بر محمد و آل محمد✨
به نیابت از ❣️شهید سید حسن آیت❣️
به نیت
✅ سربلندی نظام جمهوری اسلامی ایران
✅ پیروزی جبهه حق در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
✅ تأییدات بقیه الله الاعظم روحی و ارواح العالمین له الفداء
🔴لینک زیر جهت مشارکت در این نذر معنوی
https://EitaaBot.ir/counter/sh42
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | انقلاب کردیم که وضع مون این بشه؟!
⁉️ این همه مشکلات مردم، هدف انقلاب بود؟!
#پاسخ_به_شبهات
#انتخابات
📚 برشی از جلسه پرسش و پاسخ با حضور #حجت_الاسلام_راجی
🌸🍃🌸🍃اللّهمّ
🍃🌸🍃عجّل
🌸🍃لولیك
🍃الفرج
#بصیرت_سیاسی
امام خمینی: ایران کشورِ امام زمان(عج) است..
💠 بسم الله الرحمن الرحیم 💠
آیه الله امینی رضوان الله 30 سال برای نوشتن کتاب شریف الغدیر تلاش کردند
به طوریکه مجبور به سفرهای طولانی و طاقت فرسا با امکانات آن زمان شدند خیلی وقت ها مجبور می شدند
شب ها در کتابخانه ها بمانند و تا صبح مشغول مطالعه باشند برای نوشتن کتاب الغدیر بسیار بسیار زحمت کشیدند
✍ فرزند آیت الله علامه امینی(ره) صاحب کتاب “الغدیر” می گوید:
پس از گذشت چهار سال از فوت پدرم، شب جمعه ای او را در خواب شاد و خوشحال دیدم.
⁉️ پس از سلام و دست بوسی گفتم:
در آنجا چه عملی باعث نجات و سعادت شما شده است؟ کتاب الغدیر یا سایر کتاب ها یا تاسیس بنیاد و کتابخانه امیر المومنین(ع)؟
👌 مرحوم علامه تاملی کردند و فرمودند: فقط زیارت عاشورا!!!!
😢 گفتم: اکنون روابط بین ایران و عراق تیره است و راه کربلا بسته است. چه کنم؟
👈 فرمود: در مجالس و محافلی که جهت عزاداری امام حسین(ع) برپا می شود شرکت کن، ثواب زیارت امام حسین(ع) را به تو می دهند.
📣سپس فرمود:
پسر جان! در گذشته بارها گفته ام و اکنون توصیه می کنم که زیارت عاشورا را هیچ وقت ترک و فراموش مکن. مرتب زیارت عاشورا را بخوان و برخودت وظیفه بدان.
من زار الحسین یوم عاشوراء کمن زار الله فی عرشه هرکس امام حسین ع را در روز عاشورا زیارت کند گوئیا خدا را در عرش زیارت کرده است.
✍سردار سعید قاسمی
رسیدنت به قافله ی شهدا خیلی دیر شد.. شايد سی و چهار سال بعد از کربلای چهار و کربلای پنج و والفجر هشت.. اما نه خدا تورو برای مأموریت بزرگتری انتخاب کرده بود.. چطور تو با اون روح لطیفِ بسیار زیبایی که داشتی و دوستان رو یکی یکی یا جمعی تو کربلای چهار پشت اروند نظارهگر بودی باهاش دووم میووردی با رفتنشون.. چطور تحمل میکردی... راستی جنگ که تموم شده بود توام که خِبره بودی.. میشدی یکی از سرداران دیپلماسی، صدتا سکه تو گردنت مینداختی که خیلی بهتر بود تا انگشتر گرفتن از آقا.... چقدر حیف شد نه برای خودش برای ما..
#حاج_قاسم
#سردار_دلها
#مرد_میدان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫🌺🍃
🌺
💠شب زیارتی امام حسین علیه السلام است...
#شـبهای_جمعه
زندگی مان وقف #حســین❣ است
ما بی حســین
شوق #شهـادت نداشتیم❌
#شهید_مهدی_زین_الدین:
💢هرگاه شهدا🌷رادر شب جمعه یاد کردید، آنها شمارا نزد #اباعبدالله الحسین (ع) یاد می کنند😍
این سخن یک شهید هست پس ضمانت دارد ...
امشب شهدا کربلا هستند ....
#یاد_شهدا_با_صلوات🌺
#السلام_علیک_یااباعبدالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤ دل ما باب دلت نیست
ببخش 😔
#شهدا_شرمنده_ایم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپکوتاه
ماکاری با امام نداریم...!
#چله_سی_ام
#چهل_روز_با_هشت_شهید (شهدای با بصیرت)
✅ به فضل الهی هر 5 روز سر سفره یک شهید هستیم
✅ قرائت زیارت عاشورا از طرف شهید آنروز هدیه به امام حسین علیه السلام
الحقنی بالصالحین«یرتجی»
#چله_سی_ام #چهل_روز_با_هشت_شهید (شهدای با بصیرت) ✅ به فضل الهی هر 5 روز سر سفره یک شهید هستیم
دومین روز از چله 🌟 💫 سی ام 🌟💫
مهمان سفره شهید 🌷 سید حسن آیت 🌷 هستیم.
او همزمان با تحصیل دبیرستان در اصفهان، دروس حوزوی را هم تا حد فقه و اصول گذراند و از همین رو علاوه بر تسلط به عربی، به مبانی و مباحث فقهی هم آشنایی خوبی داشت. با پایان دبیرستان به تهران آمد و لیسانس خود را در ادبیات فارسی و فوقلیسانس خود را در رشته جامعهشناسی از مؤسسه عالی علوم اجتماعی تهران کسب کرد. در رشته جامعهشناسی شاگرد اول شده بود، لیکن بهدلیل تسلط ملیگرایان مصدقی بر این مؤسسه، از دادن بورس تحصیلی خارج از کشور به آیت که به طرفداری از کاشانی شناخته شده بود، خودداری کردند. اتفاقاً از جمله کسانی که از سوی این مؤسسه بورس تحصیلی خارج از کشور دریافت کردند، یکی «سید ابوالحسن بنیصدر»، یک مصدقی دوآتشه ضدآخوند بود که بعدها اولین رییس جمهوری اسلامی ایران شد! داستان تقابل سید حسن آیت و سید ابوالحسن بنیصدر بعد از پیروزی انقلاب، خود یکی از مهمترین فرازهای زندگی شهید آیت بود.
تا زمانی که مرحوم کاشانی زنده بود، سید حسن آیت جوان هم در خط ایشان حرکت میکرد و مدافع خطمشی و مرام سیاسی کاشانی بود. با وفات آیت الله کاشانی در اسفندماه سال 40، آیت 23ساله که گویی فعالیت سیاسی با ذات و سرشت او عجین بود، باید برای ادامه مسیر مبارزه با استبداد پهلوی، از سه مسیر موجود یکی را برمیگزید: یا روش ملیگرایان طرفدار مصدق در دو شاخه جبهه ملی (لائیک) یا نهضت آزادی (مذهبی اما سکولار)، یا حزب توده که مشی مارکسیست ــ لنینیست داشت، یا روش طرفداران آیت الله کاشانی که بهصورت ویژه تحت رهبری مظفر بقایی در حزب «زحمتکشان» گرد هم آمده بودند.
سید حسن آیت، بهعنوان یک جوان عمیقاً مذهبی، طبعاً نمیتوانست هیچ همراهی با حزب توده مارکسیست داشته باشد، با ملیگرایان مصدقی هم هیچ سر سازگاری نداشت. آیت اعضای جبهه ملی را ضدشرع میدانست. درباره نهضت آزادی که بهنوعی انشعاب مسلمانان جبهه ملی بود، آیت معتقد بود که آنها صرفاً از دین بهعنوان عامل جذب نیرو و همچنین همراه کردن روحانیت استفاده میکنند، و عملاً هیچ اعتقادی به ورود دین به سیاست ندارند، از همین رو با دیدگاه آیت درباره رابطه دین و سیاست سازگار نبودند. خود آیت درباره دیدگاهش نسبت به ملیگرایان مصدقی گفته بود:
"من از همان سالهای 1332 که روزنامه شورش بهعنوان ارگان تبلیغاتی استعمارگران و بهعنوان بزرگترین مدافع مصدق، سنگینترین اتهامات و فحشهای رکیک را به آیتالله کاشانی میداد، به مظلومیت این شخصیت مجاهد اسلامی پی بردم و راه او را بهعنوان راه اسلام و آزادی تشخیص دادم".
در چنین فضایی، آیت برای ادامه مبارزه، حزب زحمتکشان را انتخاب کرد که توسط بقایی اداره میشد. لازم به ذکر است که مظفر بقایی در آن مقطع، گرچه ذاتاً انسان متشرعی نبود، اما چندان بروز ضدمذهبی عمومی نداشت، مضاف بر اینکه وقتی مراد سیاسی آیت، سید کاشانی، به بقایی اعتماد و اطمینان داشت و حتی پسران آیت الله کاشانی جملگی از یاران بقایی در زحمتکشان بودند، بر آیت 4ــ23ساله حرجی نبود. تازه روابط پیچیده بقایی با سرویسهای اطلاعاتی بیگانه در آن زمان از پرده برون نیفتاده بود و اطلاعاتی که امروز ما درباره بقایی داریم، در آن زمان موجود نبود.
«اسدالله بادامچیان» از دوستان شهید آیت که از همان دوران مبارزه با رژیم شاه، با او در ارتباط بود، در این زمینه گفت:
"اینکه چرا او وارد حزب زحمتکشان شده است، دلیلش این بود که در جریان نهضت ملی شدن نفت، دو جریان وجود داشت؛ یکی جریان آیتالله کاشانی و دیگری جریان مصدق. دکتر آیت جزو طرفداران جدی آیتالله کاشانی و مخالفان مصدق بود، بنابراین در این حرکت جریانی، به دکتر بقایی که از حامیان آیت الله کاشانی بود نزدیک شد و این نزدیکی او را بهطرف کار تشکیلاتی با دکتر بقایی پیش برد. اما از وقتی امام ظهور کردند، دیگر کسی نیاز به این افراد نداشت، به همین دلیل آیت با امام همراهی کرد و اختلافهایش از همانجا با دکتر بقایی شروع شد و در نتیجه از حزب زحمتکشان کنار رفت، بنابراین فعالیت او در حزب زحمتکشان مثل فعالیت همان کسانی است که در انقلاب اسلامی ما با گروههای گوناگون فعالیت کردند، ولی بعد از نهضت امام، با امام همراهی کردند. البته مخالفان شهید آیت از هر بهانهای علیه او استفاده کردند".
با این حال، آیت جوان در همان سالهای نخستین دهه 40، تلاش متمرکز و منظمی را آغاز کرد که به حزب زحمتکشان صبغهای مذهبی ببخشد و در پلاتفرم حزب، جایی برای مذهب باز کند. نمود این تلاش، نامهای مفصل و چند ده صفحهای بود که آیت در آذر 42 خطاب به رهبر حزب، بقایی، نوشت و نقش مهم و کلیدی مذهب را در مبارزه سیاسی در کشوری شیعه و دینمدار مثل ایران، یادآور شد. در بخشی از این نامه که مصداق بارزی از امر به معروف و نهی از منکر است، میخوانیم:
"در مرامنامه (حزب زحمتکشان) حتماً باید بعضی از اموری که جنبه مذهبی دارد و موجب جلب افراد مذهبی میشود گنجانده شود و نیز به مذهب اسلام و اجرای قوانین مذهبی اشاره گردد تا ضمن اینکه عدهای بدین وسیله به ما میگروند در آینده هم از حربهٔ دین بر علیه ما استفادهای نتوانند بکنند. همین اصلاحات ارضی را مطابق قوانین اسلامی شدیدتر و بهتر از این میشود انجام داد که صدای کسی هم درنیاید و همین حال را دارد بسیاری از امور دیگر. ما باید از نیروی روحانیون حداکثر استفاده را بکنیم. بیشتر با آنها و مردم متدین مراوده داشته باشیم، یقیناً به موفقیت ما کمک شایانی خواهد کرد".
البته کسانی چون «محمد قوچانی» که بهدلایلی کاملاً مشخص آیت را نواختهاند و او را که خود قربانی نفاق شد، به نفاق متهم کردهاند(!) این نامه مهم و قابل تأمل آیت به بقایی را مصداق «نهانروشی» و توصیه به استفاده ابزاری از دین میخوانند. اما باید دقت داشت که آیت 25ساله در سال 42 به رهبر 51ساله حزب که یک سیاستمدار شناختهشده و بسیار پیچیده بود، نامه نوشت و طبیعتاً نمیتوانست در همان ابتدای امر از او بخواهد که حزب خود را به یک حزب تماماسلامی تبدیل کند. اما همین که یک جوان 25ساله در مقطعی که هنوز نهضت امام فراگیر نشده و عموم مردمان تصوری از نقشآفرینی دین در سیاست و حکومت اسلامی ندارند، از رهبر حزب خود میخواهد که اسلام را وارد مرامنامه حزب کند، نمیتوان نامی دیگر جز «بصیرت» بر آن نهاد. آیت حتی با جسارت مثالزدنی خود، از در نصیحت رهبر کارکشته حزب درمیآید و به او گوشزد میکند که هیچگاه در منظر عموم، کاری صورت ندهد که مغایر با شرع باشد
در سال های 41 و 42، با ظهور حضرت امام خمینی بهعنوان یک رهبر مذهبی ــ سیاسی جدید در سپهر سیاست ایران، این آیت بود که با همراه کردن جوانان مذهبی حزب زحمتکشان همچون محمود کاشانی و محمدباقر کاشانی (فرزندان آیت الله کاشانی) توانست پذیرش مرجعیت دینی امام را به موضع رسمی حزب تبدیل کند. آنها حتی در جریانات خرداد 42، نشریهای مفصل در حمایت امام و روحانیت در مسئله «لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی» منتشر کردند.
این تحرکات آیت و کسانی که در حزب تحت تأثیر تفکر او بودند، بهشدت مورد مخالفت رهبری حزب، مظفر بقایی، بود که به هیچ عنوان به روحانیت بهعنوان یک نیروی فعال سیاسی اعتقادی نداشت و کاملاً به حکومت مشروطه سلطنتی پایبند بود. دکتر «حسین آبادیان»، در کتاب خود «زندگینامه سیاسی دکتر مظفر بقایی» درباره این مقطع از فعالیت حزب، چنین نوشته است:
"تحولات سالهای 1341 و 1342، بسیاری از نیروهای حزب زحمتکشان را که با انگیزههای مذهبی وارد صفوف این تشکیلات شده بودند، در مقابل مواضع رسمی بقائی قرار داد... بدون تردید برجستهترین منتقد خطمشی بقائی در این زمان، سید حسن آیت بود".
بهواقع، آیت و طیف او در این برهه در دستکم سه زمینه با رهبری حزب زحمتکشان در تقابل بودند: جشن گرفتن سالروز کودتای 28 مرداد و «قیام ملی» خواندن این کودتا توسط بقایی، عدمحمایت از حضرت امام و روحانیون و سکوت در برابر سرکوب قیام 15 خرداد، نبود کوچکترین انتقاد به شاه و دربار از جانب رهبری حزب.