اشپزی بانو ایرانی
#کیک_ماست
تخم مرغ : ۴ عدد
شکر : ۱ لیوان
آرد: دو لیوان و نیم
روغن مایع : سه چهارم لیوان
ماست شیرین : ۱ لیوان (من از ماست سون استفاده کردم)
بکینگ پودر : ۱ قاشق غذاخوری
وانیل : نوک قاشق چایخوری
.
. 🚫همه مواد ب دمای محیط رسیده باشه
آرد+بکینگ پودر رو سه بار الک کنید(الک کردن باعث هوا دهی ب آرد میشه در نتیجه بافت و پف کیکتون عالی میشه)
تخم مرغ و وانیل و شکر را داخل کاسه یی بریزید حسابی هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشه.
ماست را اضافه و یک دقیقه هم بزنید بعد سپس روغن رو اضافه و سی ثانیه هم زده در نهایت ارد و بکینگ پودر الک شده را در سه مرحله اضافه کرده و فقط در حد مخلوط شدن زده ن بیشتر وگرنه پف تخم مرغها از بین میره و کیک پفش کم میشه.
کف قالب را با روغن چرب کنید و اردپاشی کنید مایه کیک رو به داخل قالب ریخته و در فر که از قبل گرم کرده با حرارت 180 درجه بمدت ۵۰ دقیقه بزارید تا بپزه.
اندازه قالبم ۲۳ سانت با ارتفاع ۸ سانت بود.
مایه کیک ماست کمی سفت تر از کیک شیر هست.
#سالاد_كلم
كلم خرد شده 1كاسه
هويچ رنده شده 1عدد
گردو نصف ليوان
شويد
نمك بميزان لازم
سس مايونز2ق غ
ماست 1ليوان
كلم را خرد كرده و هويچ رنده شده را هم به كلم اضافه ميكنيم همراه شويد و نمك و گردو خرد شده قاطي ميكنيم بعد ماست و سس را باهم خوب قاطي كرده ب سالاد اضافه ميكنيم كاملا مخلوط كرده و داخل ظرف سرو ميكشيم و دورش را با كلم بنفش تزيين ميكنيم .
#ميگو_پلو
يك مدلي از هزاران مدلش
ميگو را با سير له شده روغن زيتون نمك فلفل زعفران مزاه دار مي كنيم
دنباله پيازچه تره و گشنيز را خرد مي كنيم
از ميگو هاي مرينيت شده كف قابلمه مي چينيم و سبزيجات خرد شده لا بلاي پلو ريخته و دم مي كنيم مي تونين اين پلو را به صورت دمي هم درست كنين ،
يك پياز بزرگ را نگيني خرد مي كنيم و در مقداري كره تفت مي دهيم و باقيمانده ي ميگو ها را به ان اضافه مي كنيم ، نكته بسيار مهم در زمينه طبخ ميگو اين هست كه مدت زمان كوتاهي براي آماده شدنش لازمه ، پس در حدي كه رنگ ميگو عوض بشه كافيه ، زياد سرخ بشه سفت ميشه ، بعد اين تركيب را در كنار پلو سرو مي كنيم ، مي تونين ميگو هاي مرينيت شده را لا بلاي پلو چيده و اجازه دهيم با بخار بپزه
سالاد تركيب هويج و لبوي(خام ، خيلي هم خوشمزه و قابل خوردن و بسيار پر خاصيت) ژولين شده(رشته اي) جوانه ماش پيازچه و هر سسي كه در دسترس هست .
پرســـودترین
معــــامله زندگـــی
حال خـــوب را
جایگزين حــال بــد کردن است
همـین
حال دلت خوب
وجودت سبز و سلامت
زندگی ات غرق در خوشبختی
⬇️🇯🇴🇮🇳⬇️
🌏 @Ajaieb_Jahan
اشپزی بانو ایرانی
#کیک_توت_فرنگی 🍓🍓🍓
تخم مرغ سه عدد
آرد یک و نیم لیوان
شکر سه چهارم لیوان
ماست نصف لیوان
روغن مایع نصف لیوان
بکینگ پودر یک ق غ
وانیل یک چهارم ق چ
توت فرنگی به میزان لازم
.
.
تمام مواد به دمای محیط رسانده شود.
ابتدا تخم مرغ را درون یک ظرفی شکسته و کم کم شکر و وانیل را بهش اضافه کنید و با همزن برقی به مدت شش تا هفت دقیقه بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
سپس نصف لیوان ماست را اضافه و با همزن یک دور بزنید .
روغن مایع را اضافه کنید کنید و یک دور دیگر با همزن بزنید .
آرد و بکینگ پودر سه بار الک شده را در سه مرحله با لیسک به مواد کیک اضافه کنید.
در ظرفی دیگر سه ق توت فرنگی خرد شده را با یک ق غ آرد مخلوط کنید.
قالب را چرب کرده و نیمی از مایه کیک را درون قالب بریزید و توت فرنگی های خرد شده آغشته به آرد را روی آن بچینید و سپس بقیه مواد کیک را در قالب بریزید .
توجه کنید می توانید توت فرنگی های خرد شده را با مایه کیک مخلوط کنید و به یکباره داخل قالب بریزید.
در انتها مقدار توت فرنگی را ورقه ورقه کنید و روی مایه کیک به همراه خلال پسته و پرک بادام قرار دهید و قالب را درون فر از یک ربع گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت چهل تا پنجاه دقیقه قرار دهید.
از آخر میتوانید کمی گریل را برای طلایی شدن سطح کیک روشن کنید.
اندازه قالب من بیست و چهار در هفده بود
اشپزی بانو ایرانی
#شیرینی_بادامی
كره صبحانه به دمای محیط رسیده 100 گرم
تخم مرغ 1 عدد
وانيل نصف ق چ
شكر يك سوم ليوان
آرد سه چهارم ليوان
بادام 100 گرم
ارد ، پودر شکر ، بادام را داخل غذاساز ریخته تا اسیاب و مخلوط شود
بعد تخم مرغ ، وانیل و کره نرم شده رو اضافه میکنیم
زیر خمیر را کمی ارد پاشی کرده و با قالب مورد نظر کاتر بزنید
داخل فر از قبل گرم شده با درجه ۱۷۵ به مدت ۲۰ دقیقه بپزید .
بعد از پخت وسط هر کدام از شیرینی ها یک عدد بادام قرار داده و با بریلو زعفرانی رومال کنید .
و با بریلو سفید و یا شکلات سفید خطوط نازک بکشید
#شیرینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آموزش بندری خفن دهه 60🤓
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شیرینی_آجیلی 😍😋
برای خمیر
کره یا مارگارین هم دمای محیط ۲۵۰ گرم
روغن مایع نصف لیوان
نشاسته ذرت ۱ لیوان ( نصفش برای داخل خمیر استفاده میشه)
پودر شکر ١ لیوان
مغز گردو یا فندق ١ لیوان
آرد سفید ۱ونیم لیوان (معیارتون منسجم شدن خمیر مثل فیلم باشه)
وانیل. کمی
بیکینگ پودر. ۵ گرم
سرکه انگور ۱ ق غ
روی شیرینی هارو بعد از پخت و خنک شدن با شکلات بن ماری شده و انواع مغز های خرد شده تزئین کنید.
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستور رو ذخیره کنن😍👌🏼
مواد
1 فنجان آب
2 قاشق غذاخوری روغن
2 شکر یا عسل قاشق غذاخوری
1 لیوان آرد
2 عدد تخم مرغ
خمیر را آماده کنید: آب، 1 روغن نباتی، شکر و نمک را در یک قابلمه بریزید. وقتی شروع به جوشیدن کرد آرد را اضافه کنید و با قاشق به مدت 4-5 دقیقه تفت دهید. آن را از روی اجاق بردارید و بگذارید خنک شود. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی داخل خمیر ببرید و با همزن مخلوط کنید یا با دست ورز دهید (هر بار که تخم مرغ ها را اضافه می کنید دقت کنید که خوب هم بزنید)
در یک قابلمه بزرگ مقدار زیادی روغن بریزید. خمیر را در کیسه فشاری قرار دهید. از انتهای بزرگ و پیچ خورده استفاده کنید. روغن سرد را به طول دلخواه فشار دهید و با قیچی برش دهید (در نوبت دوم روغن می تواند سرد یا کمی گرم باشد).
.
از نظر پزشکی بهترین قابلمه برای طبخ غذا کدام است؟
امروزه استفاده از ظروف تلفون در بسیاری از کشورهای اروپایی ممنوع شده . ظروف شیشهای جدید که معروف به پیرکس هستند، بهترین قابلمه برای آشپزی هستند.
این ظروف بیرنگ تا زمانی که ضربه محکم نخورده و شوک دمایی ندیدهاند، مقاوم هستند و سالمترین قابلمه به دلیل مقاومت زیاد در برابر حرات برای آشپزی محسوب میشوند.
بعد از آنها قابلمههای استیل برای طبخ روزانه غذا عالیست، اما باید مراقب باشید، چون غذا به راحتی در آنها میسوزد.
سایر قابلمه ها به خاطر مواد استفاده شده و اثرات مخربش در طول زمان توصیه نمیشود
#ترفند_آشپزی😍
👈برای ترد شدن خیار شور چند تا دونه نخود بریزید داخلش . لابلای هر ردیف دو سه تا دونه کافیه
👈همراه با فن آشپزی با بهترین آموزش های آشپزی و خانه داری😍
.
👨🍳
اشپزی بانو ایرانی
#شیرینی_پفک_نارگیلی ⛱
🔴مواد لازم🔻🥚
▫️شکر:1و نیم لیوان
▫️پودر نارگیل:2لیوان
▫️سفیده تخم مرغ بزرگ:5عدد
▫️پودر هل:1 قاشق چایخوری
▫️وانیل:1چهارم قاشق چایخوری
🔴طرز تهیه🔻🥐
🔸1. اول سفیده های تخم مرغ رو 15 دقیقه به فریزر منتقل کنید تا سرد بشن.بعد اونها رو با دور کند همزن خوب هم بزنید البته به صورت دورانی.بعد از اینکه روی سفیده ها حباب زد دور همزن رو بیشتر کنید و خوب هم بزنید تا پف کنه جوری که با برگردوندن از ظرف نریزه.پودر نارگیل ،پودر هل ،وانیل و شکر رو با هم مخلوط کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و با دور کند همزن به صورت دورانی مخلوط کنید.
🔸2. کف سینی فر رو کاغذ روغنی بذارید یا چربش کنید و بعد از مواد شیرینی با فاصله روی اون بریزید.
🔸3. سینی رو در طبقه وسط فر که از 10 دقیقه قبل با دمای 150 درجه سانتی گراد گرم شده قرار بدید و نیم ساعت بپزید.بعد فر رو خاموش کنید و اجازه بدید سینی 3 ساعت داخل فر بمونه و بعد با سینی 1 ساعت داخل یخچال منتقلش کنید.
🔴نکات🔻🚨
♦️1)اگر دوست دارید به این مواد رنگ خوراکی یا پودر کاکائو هم اضافه کنید.
♦️2)میتونید مقداری پودر گردو هم به مواد اضافه کنید.
♦️3)برای سرعن بخشیدن به کار میتونید از پودر شکر به جای شکر استفاده کنید
#ماقوت
نشاسته 4 ق غ
آب سرد 4 لیوان
گلاب نصف لیوان
شکر یک لیوان
خلال پسته و بادام
زعفران دم کرده به مقدار لازم
كمى شير
آب سرد و نشاسته و شکر رو داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار میدیم و مرتب هم میزنیم تا غلظت پيداكنه. بعد گلاب و خلال بادام رو اضافه میکنیم.
بعد از اینکه چند تا قل زد از روی حرارت برمیداریم. من ماقوت رو به چهار قسمت تقسيم كردم تا چهار تن رنگى داشته باشم.اولين لايه ماقوت بدون رنگه دومين لايه كمى شير اضافه كردم وسفيد رنگه سومين لايه كمى زعفرون زدم ولايه بالايي زعفرون بيشترى داره.اخرسرهم روشو تزيين كردم كه مشخصه☺️
عكس آخر لايه هاى رنگى كمى مشخصه😅 اگه حال وحوصله نداشتيد ويه دسر خوشمزه فورى خواستيد همون يه مرحله همرو قاطى پاتى كنيد وبريزيد تو ظرف وتمام
#شربت_زعفران
♦️مواد لازم برای۴ نفر
◻️آب ۵۰۰ میلی لیتر
◻️شکر ( بستگی به ذائقه شما دارد) به مقدار لازم
◻️زعفران سائیده شده ۱/۲ قاشق غذا خوری
◻️گلاب ۳ قاشق غذا خوری
♦️طرز تهیه
۱- آب را در قابلمه گذاشته بگذارید تا بجوشد. سپس شعله اجاق را كم كرده به آن شكر اضافه كنید و خوب هم بزنید تا شكر در آب حل شود.
۲- زعفران را كه از قبل در آب خیسانده و حل شده را به آن اضافه كنید.
۳- هم بزنید تا مواد یك دست شود. بعد از چند دقیقه به آن گلاب اضافه كنید.
۴- حدود یك ربع دیگر بگذارید روی حرارت تا غلیظ شود.
۵- سپس آن را در ظرف شیشه ای تمیز در دار ریخته در یخچال نگهداری نمایید.
۶- هنگام سرو كردن یك سوم لیوان را شربت و مابقی را آب خنك همراه با یخ بریزید.
🔹سایر نکات🔹
🔸این شربت خوش رنگ و بو، نوشیدنی رایج در كشور ما مخصوصا خراسان می باشد و در روزهای گرم تابستانی بسیار گوارا و دلچسب است.
#ترشی_انبه
چند عدد انبه. چندقاشق روغن زیتون.
یک قاشق رب گوجه. سرکه به مقدار لازم.فلفل سبز قلمی تند.
پودر فلفل قرمز و سیاه ،ادویه ترشی ،پودر انبه ،تخم گشنیز، سیاه دانه، پودر زنجبیل، پودرسیر، نمک و زردچوبه.
انبه هارو پوست گرفتم.و تیکه کردم و تمام مواد رو باهم داخل غذاساز یا مخلوط کن ریختم. مقدار ادویه ها رو بچشید و خودتون اندازه کنید. اخرش سرکه ریختم. مقدار سرکه و روغن زیتون رو هم کم کم بریزید تا حدی که غلظتش مثل ماست چکیده بشه. و شل و آبکی نباشه.
طعمش بخاطر ادویه ها خیلی خوشمزس. و ملس هست چون انبه شیرینه.
#کدو_حلوایی
کدو حلوایی یک عدد
گلاب ۱/۴ پیمانه
شکر قهوه ای یا سفید ۳ ق غذا خوری
دانه هل ۴ عدد
پودر دارچین ۱ ق غذا خوری
زعفران دم شده غلیظ ۱ ق غذا خوری
ابتدا باید یک کدو حلوایی مناسب را انتخاب کنید. کدو حلوایی مناسب است که گردن داشته باشد و داخلش تو پر و گوشتی باشد. کدو حلوایی را پوست بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید می توانید از کاتر برای خرد کردن استفاده کنید تا کدو حلوایی ظاهر زیبایی داشته باشد.
در ادامه داخل یک تابه مقداری کره ریخته و کدو حلوایی را داخل تابه تفت دهید تا کمی سرخ شود سپس پودر دارچین را روی کدو ها بریزید و در ادامه نوبت افزودن شکر می باشد شما می توانید بنا به ذائقه و میزان شیرینی کدو های خود میزان شکر را تغییر دهید شکر را روی کدو ها بپاشید.
حالا کدو ها را زیر و رو کنید تا کم کم شکر شروع به ذوب شدن کند در همین حین کمی زعفران دم شده روی کدوها بریزید و تا خوش رنگ شوند حالا دانه های هل را کمی فشار دهید و روی کدو ها بریزید و در انتها گلاب اضافه کنید
گلاب برای خوش عطر شدن کدو حلوایی کاراملی اضافه شد حالا باید کمی آب روی کدو ها بریزید تا نیمه کدوها داخل آب باشند و نیازی نیست روی کدوها را آب بگیرد سپس درب تابه را بگذارید تا شکر ذوب و کدوها نیز پخته شوند در انتها باید آب اضافی تبخیر و کدو ها پخته شوند نوش جان.
#کلم_پلو_شیرازی
😋😋😋 واسه یه کلم پلو اصیل نیاز دارین به کلم قمری ...اول کلم قمری ها رو خلالی خرد کردم و تفت دادم و زرد چوبه و فلفل زدم و نمک زدم با یک لیوان آب گذاشتم خوب بپزه بعد سبزی های کلم پلو(چهارصد گرم ریحون ، دویست گرم شوید، دویست گرم تره صدگرم ترخون) رو خرد و اضافه کردم بعلاوه ی پیاز داغ و یک استکان آبلیمو تازه و گذاشتم عطرها و مزه ها به خورد هم بره
بچه ها هرگز تو کلم پلو زعفرون نریزید چون عطرش غالب میشه و دیگه اون عطر اصیلِ سبزیجاتش حس نمیشه!
تو این فاصله ۳۰۰ گرم گوشت رو با دو قاشق آرد نخودچی و زنجبیل و زردچوبه و فلفل و پیاز حسابی ورز دادم و قلقلی کردم و سرخ کردم( من یه قاشق سبزی کلم پلو هم به کوفته ها میزنم خیلی لطیف میشه) هر چی قلقلی ها کوچیکتر باشه نشون میده شما با سلیقه ترین🤓
چهار پیمونه برنج هم با زردچوبه و نمک گذاشتم بپزه ...تو قابلمه روغن ریختم، چندتا برگ کاهوگذاشتم و روش کمی آبلیمو ریختم( وای نگم چه دعوایی بود سر ته دیگش😍😋) لایه به لایه برنج ریختم و ملات کلم پلو و کوفته قلقلی و دم کردم
#نوشیدنی_چربی_سوز💯
🔸مواد لازم:
🔺 لیموی تازه
🔹 سبزی جعفری
▪️دارچین
▫️سرکه
🔸زنجبیل
🔻عسل
🔹 این نوشیدنی باید یکساعت قبل ازخواب مصرف کرد.