🔲✨🔲✨🔲✨🔲
✨
🔲
#صفر_المظفر
#حسینیة
#محیای_حسینی_الگوی_تربیتی_خانواده_مهدوی
🟢 مبحث نهم : الگو پذیری بانوی بقیع از سیرۀ زینبی
☑️ «سیرۀ زینبی الگوی جامع و کامل محیای حسینی» : (قسمت پنجم)
🔲 أمّ المصيبة العظمى شریک مصائب حضرت أمّ المصائب
▪️ پس از اینکه حضرت نائبة الزهراء سلام الله علیها در مدینه و در بیت مادر خویش مستقر شدند و اقامه عزاء بر حضرت سیدالشهداء علیه السلام نمودند، فرمودند که کسی را جز داغدیدگان کربلا به حضور نمی پذیرند.
➖ پس از مدتی درب خانۀ ایشان به صدا درآمد و بانویی اذن ورود به ساحت مقدس آن حضرت را طلبید. حضرت عقیله بنی هاشم سلام الله علیها به خانم فضه سلام الله علیها فرمودند:
⚜ سوال کن ببین چه کسی است؟
➖ بانویی که در آستانۀ در بود، خویش را شریک در عزا و مثل حضرت خاتون زینب کبری سلام الله علیها در مصیبت معرفی کرد:
⚜ «فإنّي مثلها في المصاب».
▪️ حضرت عقیله بنی هاشم سلام الله علیها با شنیدن این پاسخ فرمودند:
⚜ از او سوال کن کیست که مثل من در مصیبت است؟ گمان می کنم او ام البنین علیها السلام است.
➖ آن بانو در پاسخ عرضه داشت:
⚜ «إني الثاكلة أمّ المصيبة العظمى ... الحزينة صاحبة الفاجعة الكبرى ... أو ما عرفتني؟! إنّي أم البنين».
🖋پس از آن خانم فضه علیها السلام محضر مبارک حضرت زینب کبری سلام الله علیها مشرف شده و عرض کردند:
⚜ «لقد صدقت سيدتي في ظنها وإنّك والله كما تقولين، أم المصيبة العظمى والفاجعة الكبرى، ثم فتحت لها الباب».
📓أم البنین علیها السلام النجم الساطع فی المدینه النبی الامین، ج۱، ص ۱۴۸
🖋 این فتح باب برای خانم ام البنین سلام الله علیها اشاره بر این مطلب است که مکتب بانوی بقیع مأذون از جانب حضرت زینب کبری سلام الله علیها و متأسی از سیرۀ ایشان است.
▪️ آن زمان که علیا مخدره حضرت شریکة الحسین سلام الله علیها، خانم ام البنین علیها السلام را دیدند، ایشان را در آغوش کشیده و بسیار گریستند و بر شهادت چهار فرزندشان تسلیت فرمودند و أم العباس سلام الله علیها نیز حضرت زینب کبری علیها السلام را بر مصیبت شهادت ابا عبدالله الحسین علیه السلام تسلی بخشیدند.
🔰 و اینگونه بود که صاحب مکتب فدایی شدن يعني فاطمه ام البنين سلام الله علیها با اقتدا به حضرت أمّ المصائب و دردانة الحسين حضرت رقيه خاتون سلام الله علیهما توانستند این مکتب را بعد از شهادت اباعبدالله الحسین علیه السلام نیز با بکاء و عزاداری که افشاگری و رسوایی طغات و بغات را در پی داشت، بصورت أتم و أکمل وجه بر پا سازند و نسخۀ بی بدیل بکاء و عزا بر خلق ارائه گردد که هر کس میخواهد حسینی پرورش یابد، این الگو نصب العین او شود.
🔲✨🔲✨🔲✨🔲
@BahrulEilm
🔲✨🔲✨🔲✨🔲
#صفر_المظفر
#حسینیة
#محیای_حسینی_الگوی_تربیتی_خانواده_مهدوی
🔰 نتیجه
✍ در این مبحث، سیرۀ زینبی به عنوان الگویی کامل و جامع برای هر عبدی که میخواهد در طریق الحسین قرار بگیرد، معرفی شد.
✔️ اساس این سیره مبتنی بر دو رکن «رسواگری اولاد البغایا و اعداء الله» و «اقامۀ عزاء و بکاء بر مصیبت حضرت سیدالشهداء علیه السلام» بود.
🔘 أم المصائب زینب کبری سلام الله علیها با اقامۀ عزاء بر حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام به همراه روشنگری حقایق کربلا و ازالۀ بغاة و طغاة، وظیفۀ خلق را پس از شهادت آن حضرت مشخص فرمودند.
✔️ آن اقامۀ عزایی که در لحظه به لحظۀ حیات آن حضرت پس از شهادت برادر صورت پذیرفت، نه تنها بیانگر سوز جان و دل علیا مخدره است، بلکه سنّت حسنه ایست برای طالب ثار حضرت بقیة الله الأعظم (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
🏴 همو که هر صبح و شام بر مصیبت جد بزرگوارشان خون می گریند.
▪️ بانوی بقیع خانم فاطمه کلابیه سلام الله علیها نیز در مکتب نورانیِ فدایی پروریِ خویش جزء به جزء سیرۀ زینبی را در اقامۀ ذکر الحسین و بکاء بر اباعبدالله علیه السلام برای جمیع خلایق پیاده و عمل نمودند تا راه و رسم بندگی بعد از شهادت امام را به منصۀ ظهور رسانند.
✔️ لذا الگوی هر زن و مرد مؤمنی که ارادۀ مهدوی شدن دارد، همین است که هر صبح و شام، بلکه دمادم بر این مصیبت عظمی بسوزد.
🔲
✨
🔲✨🔲✨🔲✨🔲
@BahrulEilm
#بقیة_الله_خیر_لکم_إن_کنتم_مؤمنین
⚜ وَ [السَّلامُ عَلَيْكُمْ يَا] أُمَناءَ الرَّحْمٰنِ، وَسُلالَةَ النَّبِيِّينَ، وَصَفْوَةَ الْمُرْسَلِينَ وَعِتْرَةَ خِيَرَةِ رَبِّ الْعالَمِينَ
«و [سلام بر شما اهل بیت که] امینان خدای رحمان و چکیده پیامبران و برگزیده رسولان و عترت بهترین گزیده پروردگار جهانیان هستید.»
📓فرازی از زیارت جامعه کبیره
@BahrulEilm
🕋✨⚜🕋⚜✨🕋
🕋✨⚜🕋
#تبیانا_لکل_شئ
#سوره_مبارکه_اعراف
ا❁﷽❁ا
✨ خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلينَ
[به هرحال] با عفو و مدارا رفتار كن، و به كارهاى شايسته دعوت نما، و از جاهلان روى بگردان [و با آنان ستيزه مكن].
(آیه ۱۹۹ - سوره مبارکه اعراف)
۱)💠 الصّادق (علیه السلام)- أَمَرَ اللَّهُ نَبِیَّهُ (صلی الله علیه و آله) بِمَکَارِمِ الْأَخْلَاقِ وَ لَیْسَ فِی الْقُرْآنِ آیَهًٌْ أَجْمَعُ لِمَکَارِمِ الْأَخْلَاقِ مِنْهَا.
⚜ امام صادق علیه السلام فرمودند: خداوند به پیامبرش (صلی الله علیه و آله و سلم) دستور داد که مطابق بهترین فضائل اخلاقی عمل کند و در قرآن، آیهای که تمام فضائل اخلاقی را بیشتر از این آیه در خود جمع کرده باشد، وجود ندارد.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۴۵۰/ الصافی، ج۲، ص۲۶۱
۲)💠 الصّادق (علیه السلام)- إِنَّ اللَّهَ أَدَّبَ رَسُولَهُ (صلی الله علیه و آله) فَقَالَ یَا مُحَمَّدُ (صلی الله علیه و آله) خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلِینَ قَالَ خُذْ مِنْهُمْ مَا ظَهَرَ وَ مَا تَیَسَّرَ وَ الْعَفْوُ الْوَسَطُ.
⚜ امام صادق علیه السلام می فرمایند: همانا خدا، رسولش (صلی الله علیه و آله) را [به بهترین وجه] تربیت کرده است. پس فرمود: «ای محمّد (صلولت الله علیه)! با عفو و مدارا رفتار کن، و به کارهای شایسته دعوت نما، و از جاهلان روی بگردان [و با آنان ستیزه مکن]». از آنان آنچه را ظاهر و آسان است بگیر و عفو حدّ میانه است.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۴۵۰/ بحار الأنوار، ج۹۳، ص۸۴/ العیاشی، ج۲، ص۴۳/ نور الثقلین/ البرهان
۳)💠 عَنْ عَبْدِالْأعْلَی عَنْ أبِیعَبْدِاللهِ (علیه السلام) فِی قَوْلِ اللهِ تَعَالَی خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلِینَ قَالَ یَعْنِی بِالْوَلَایَهًِْ.
عبدالاعلی از حضرت امام صادق (علیه السلام) نقل نموده که حضرت فرمودند: «خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلِینَ»؛ [امر به معروف کن] یعنی به ولایت امر کن.
📚 تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۵، ص۴۵۲/ بحار الأنوار، ج۲۴، ص۱۸۸/ العیاشی، ج۲، ص۴۳/ البرهان
🕋✨⚜🕋
🕋✨⚜🕋⚜✨🕋
@BahrulEilm
🏴⚜🏴⚜🏴⚜🏴
#صفر_المظفر
#رابطه_میان_حضرت_علی_اکبر_وحضرت_رقیه_علیهماالسلام
#اوصاف_مشترک
⚜ اوصاف مشترک میان دو امامزاده مکرم حسینی، حضرت علی اکبر و حضرت رقیه (سلام الله علیهما)⚜
۱۱) عنایت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
☑️ حضرت صدیقه کبری (علیها السلام) عنایتی خاص به نوه دلبندشان حضرت علی اکبر (سلام الله علیه) داشته اند؛ چنانچه نقل است در چند جایگاه نزد این فرزندشان حاضر شدند:
▪️یکبار هنگام شهادت آن شهزاده بود؛ نقل است که وقتی عمود آهنین بر فرق مبارک ایشان فرود آمد، فریاد برآورده، پدر را صدا کرده و با ایشان وداع کرده و گفتند:
⚜«اين جدم رسول الله (صلي الله عليه و آله و سلم) و اميرالمؤمنين (عليه السلام)، و اين جده ام فاطمه زهرا و خديجه كبري (عليهما السلام) هستند كه مي گويند العجل، آنها مشتاق ديدار تو هستند». ¹
🖋در نقلی دیگر آمده پس از شهادت آن حضرت، عقیله بنی هاشم (سلام الله علیها) شتابان به سوی پیکر برادرزاده شان آمده و ناله سر دادند، اما امام ایشان را به خیمه بازگرداندند، وقتی بازگشتند بانویی را کنار فرزند عزیزشان دیدند و فرمودند: ای زینبم! مگر تو را به خیمه نبرده بودم؟ آن بانوی مکرمه رو کردند و فرمودند:
⚜«فرزندم حسین منم زهرا! آمده ام برای علی اکبرت آرامت کنم».²
➖ در روایتی دیگر آمده که وقتی امام حسین (علیه السلام) بر بالین فرزند اکبرشان حاضر شدند، دیدند که ایشان بین دو حال حزن و شادی قرار دارند، دلیل را پرسیدند و حضرت علی اکبر (سلام الله علیه) عرضه داشتند:
⚜ «ای پدرم! اما خنده ام به خاطر این است که به یک طرف نگاه می کنم می بینم جدّم رسول خدا (صلی اللّه علیه وآله) است و به دستش ظرف آبی است که شما وعده داده بودی، و اما گریه ام به خاطر این است وقتی به طرف دیگر می نگرم می بینم جدّه ام حضرت زهرا (سلام الله علیها) در کنارم نشسته و به جراحاتم نگاه می کند و سپس به صورت شما نگاه می کند و با دستش به سرش لطمه می زند و گریه می کند.» ³
☑️ این مطلب راجع به حضرت رقیه (علیها السلام) نیز صادق بوده است؛ شب شام غریبان هنگامیکه حضرت رقیه (سلام الله علیها) در گودال قتلگاه قرار گرفته بودند، حضرت زهرا (سلام الله علیها) دختر مکرمه شان عقیله بنی هاشم را از خواب بیدار کرده و ایشان را سفارش به پیدا نمودن نوه نازنین شان کردند.⁴
➖ همچنین هنگامیکه آن یتیم حسینی در بیابانی از منازل اسرا جدا از کاروان جدا افتادند، جدّه بزرگوارشان حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نزدشان آمده و ایشان را تسلی بخشیدند؛
🖋مرویست که حضرت عقیله بنی هاشم (علیها السلام) وقتی متوجه غیبت دردانه حسینی شدند، خود را از بالای ناقه به روی زمین انداختند و ناله کنان به عقب برگشتند تا گمشده را پیدا کنند، به هر سو می دویدند، ناگهان چشمان مبارکشان به یک نقطه ای جلب شد، پیش رفتند تا به آن رسیدند، در آنجا بانویی را دیدند که سر کودکِ گمشده را به دامن گرفته است، رو به آن بانو نموده و پرسیدند: شما کیستید؟! فرمودند:
⚜«أنا أمُک فاطمة الزهراء، أظَنَنتِ إنّی أغفلُ عَن أیتامِ وَلَدی»؛⁵
_ «من مادر تو، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) هستم. گمان می کنی من از یتیم های فرزندم غافلم.»
▪️نیز نقل است که وقتی رقیه خاتون (صلوات الله علیها) از عالم دنیا مفارقت نمودند، حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) در خواب مادر خود را دیدند که می فرمودند:
⚜«زینب جان! وقتی که نازدانه حسین، رقیه (سلام الله علیهما) از دنیا رفت و شما گریه می کردید، من با شما هم ناله بودم».⁶
ا📚➖➖➖➖➖➖
۱_به نقل از: مقتل ابيمخنف، ص ۱۲۷
۲_ان السیده زینب (صلوات الله علیها) جاءت الی موضع علی اکبر و لکن سیدالشهدا اخذ بیدها و ارجعها الی المخیم ثم عاد الی مصرع الاکبر و اذا یری امراه تجلس عنده قال یا زینب الم ارجعک الی الخیام التفت المراه الیه قالت ولدی حسین جئت اعزیک بولدک الاکبر. به نقل از: عرفان کربلا، ص ۱۴۶
۳_موسوعه حضرت زهرا سلام الله علیها، ج ۶، ص ۳۰۴
۴_ستاره درخشان شام، ص ۲۰۵
۵_ناسخ التواریخ، ص ۵۳۱ ؛ معالی السبطین، ص ۸۱
۶_المعینیة في مصائب الحسینیة، ص ۱۱۰
🏴⚜🏴⚜🏴⚜🏴
@BahrulEilm