مسئله "مادر" نیست!
✍ زهرا عباس پور
در انبوه دستورالعملهای بعضا متزاحم در موضوع فرزندآوری عکس فوق نمادی از عدم فهم مسئله "جمعیت" را به خوبی عریان می کند.
متولیان کم هوشی که مقصر اصلی سقط جنین را "مادر" می دانند و در اوهام خود، می پندارند با گفتن چنین جملاتی در عدم سقط جنین تاثیر گذارند. چنین دست اندرکارانی هیچ گاه نمی خواهند از ظاهر مسئله عبور کنند و به سطح عمیق تر ی برسند که نمایانگر علل مبنایی رخ دادن چنین فجایعی در کشور هست.
البته که بخشی از این سطحی نگری، هوشمندانه هست چرا که واکاوی و بازنمایی لایه های زیرین این مسئله سهم اقتصاد ناکار آمد، رشد تورم، سبک زندگی وارداتی و عدم توجه با ارائه مدل زیست مبتنی بر زیست بوم فرهنگی کشور با استفاده از ظرفیت رسانه و ...را آشکار می کند که به نفع متولیان امر نیست!
لذا نه تنها مسئله به قوت خود باقی می ماند بلکه بعضا مخاطبِ الفاظ زیر لَبی مردمی قرار می گیرد که بر روی کم هوشیشان حساب ویژه ای باز گردیده است!
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
26.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #بخش_اول| پاد: سالها در بسیاری از موضوعات دچار یک بیماری مزمن بودیم
▫️نخستین جلسه از سلسله نشستهای هماندیشی کنشگران در پیگیری حقوق مادی و معنوی زنان با حضور «سکینه سادات پاد» دستیار رئیسجمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی و ۲۰ تن از کنشگران حوزه زنان برگزار شد.
▫️پاد، دستیار رئیسجمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی در این نشست گفت که سالها در بسیاری از موضوعات دچار یک بیماری مزمن بودیم که توسط مسئولان قبلی انکار میشد اما در صدد هستیم با توجه به ظرفیت قانونی دولت، حل این مسائل را تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری کنیم.
🔗حقوق و آزادیهای اجتماعی
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
35.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #بخش_دوم| یک فعال حوزه زنان: گفتمان انقلاب اسلامی زن را مطالبهگر میداند
توران ولی مراد، مدیر شبکه ایران زنان:
▫️گفتمان انقلاب اسلامی زن را مطالبهگر و ناظر به مسائل روز، موضوعات فرهنگی و اجتماعی میداند و زن رأی میدهد و رئیس جمهور و اعضای خبرگان را تعیینمیکند و این نشانگر نقش پررنگ زنان در جمهوری اسلامی است.
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
🔗حقوق و آزادیهای اجتماعی
به مناسبت روز حجاب و عفاف به سراغ زهرا عباسپور، فعال و پژوهشگر حوزه زن وخانواده رفتیم تا ضمن پاسخ به برخی از رایجترین شبهات در خصوص حجاب، به زمینههای شکلگیری باورهای غلط و راهکار تقویت باروهای درونی نسبت به حجاب بپردازیم.
به نظر شما چطور میتوانیم باور درونی نسبت به حجاب را در بانوان نهادینه کنیم؟
در بحث تقویت باور درونی نسبت به حجاب، هم بحث تربیتی یک انسان دیندار مهم است و هم اینکه زنان ما، در خصوص نگاه دین به آنها به یک هویت جنسیتی درستی رسیده باشند؛ عدم تحقق این مسائل باعث شده تا دین در اجزای مختلف خودش را نشان دهد. البته بنده بهعنوان تحلیلگر فرهنگی و تحلیلگر مطالعات حوزه زنان، اختلاس، تورم و انواع و اقسام بدکارکردیهای دیگر جامعه را در بد پوششی افراد مؤثر میدانم کما اینکه این مسائل بههیچوجه برای یک انسان مسلمان قابل توجیه نیست اما از باب تحلیل این عوامل مؤثر هستند.
برای عبور از این بحران، ما نیاز به برنامهریزی دقیق، نگاه بلندمدت و استفاده از روشهای نرم داریم، نه متأسفانه روشهایی که در این سالها در حوزه حجاب و عفاف دیدیم که واقعاً روشهای درستی نبود و شاید هم اثرات و نتایج معکوسی با خود داشت؛ بنابراین سیاستگذاریها در مقوله حجاب و عفاف باید بازبینی شود و به فرموده رهبر انقلاب در این خصوص باید از روشهای مبتنی بر خرد و منطق استفاده و از کارهای بی قاعده دوری کرد.
ادامه در 👇
https://life.irna.ir/news/85167206/
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
🔻حاشیهنگاری سفر سردشت؛
◾️برشی از حکمرانی زنانه در سفری استراتژیک
روایت اول
▫️ساعت سه و نیم صبح، چهارشنبه ۲۱ تیرماه؛ سفر دستیار رئیس جمهور از تهران به تبریز و از تبریز به سردشت به همراه هیات ژاپنی و تیم خبرنگاران خارجی و داخلی آغاز شد. سفری ۳۳ ساعته و بیش از ۶۰۰ کیلومتر راه ، جهت احقاق حقوق ۸ هزار جانباز شیمیایی سردشت.
▫️بنظر می رسید، هیات ژاپنی از شنیده ها درباره خطرات احتمالی این منطقه مضطرب و نگرانند، اما اعضای تیم بینالملل سعی کردند با گفتگو و کمی مزاح فضا را تلطیف کنند.
▫️در فرصت یک ساعته حرکت از تبریز به سوی ارومیه، مدیرکل بانوان استانداری آذربایجان شرقی از مسائل و مشکلات حوزه کاری خود گفت، همچنین از امکان فرصت حضور در کنفرانس زنان منطقه قفقاز.
▫️جالب اینکه وی نیز در دوره مسئولیتش جهت حل مسائل زنان، از انواع عناوین و برچسبها حتی از برخی خودیها بینصیب نمانده بود، اما همچنان امیدوارانه و پرقدرت از برنامههای زنان برای تغییر و تحول میگفت. سوژه نخ نمای جایگاه تشریفاتی زنان در دستگاه های اجرایی بر افکارم پنجه کشید.
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
🔗 حقوق و آزادیهای اجتماعی
https://eitaa.com/SRFreedoms
🔻حاشیهنگاری سفر سردشت؛
◾️برشی از حکمرانی زنانه در سفری استراتژیک
روایت دوم
▫️از جمله اقدامات قابل تحسین استاندار آذربایجان غربی، میتوان به بکارگرفتن مدیران شهری از اهل سنت در شهرهای سنینشین استان اشاره کرد، کل بخشداران، فرمانداران و ۹۰ درصد از مدیران ارشد شهرها از اهل سنت انتخاب شدهاند.
▫️به شهر مهاباد رسیدیم. از سد زیبای مهاباد بازدید کرده و از پذیرایی سنتی مردمش بهرهمند شدیم. در چهره کاردار و دبیر سوم سفارت ژاپن دیگر ردی از اضطراب دیده نمیشد.
▫️جاده ۱۲۴ کیلومتری مسیر مهاباد به سردشت با وجود داشتن طبیعت بکر و درههای سرسبز؛ جادهای باریک و ناهموار است که با وجود ۹۸۷ پیچ، به یکی از خطرناکترین جادههای کشور تبدیل شده.
▫️یادآوری این نکته که به دلیل نبود حتی یک درمانگاه تخصصی بیماران شیمیایی و بیش از ۸ هزار جانباز شیمیایی سردشت پس از ۳۶ سال از این واقعه، مجبورند برای درمان از این جاده عبور کنند، سختیهای سفر را به شرمندگی و تلخی مبدل کرد.
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
🔗 حقوق و آزادیهای اجتماعی https://eitaa.com/SRFreedoms
🔻حاشیهنگاری سفر سردشت؛
◾️برشی از حکمرانی زنانه در سفری استراتژیک
روایت سوم
▫️نزدیک ساعت ۱۴ در مزار شهدای سردشت در کنار یادبود شهدای نخستین شهرِ قربانی جنگ افزارهای شیمیایی جهان، دستیار رپیسجمهور به همراه وزیر مختار ژاپن به ادای احترام و ترتیبات اداری پرداختند. انبوه قبور شهدای شیرخوار، کودک، جوان، پیر، زن و مرد، بهترین راوی مظلومیت مردمان سردشت بود.
▫️زنی آمد، تکیده با ۲ دختر در کنارش ،از همسرش گفت که جانباز شیمیایی است، از تحریمها که باعث شده،پیدا کردن داروهای شیمیایی همسرش حکم پیدا کردن طلا داشته باشد. رد جنگ روی صورت مجروحش هنوز تازه بود و حالا پنجههای تحریم دولتهای مدعی آزادی و حقوق انسانی شاهرگ حیاتش را میفشرد. زن، اما امیدوار بود. امیدوار از اینکه زنی در قامت مسئولیت برای التیام دردهایشان آمده که زنان زبان درد را بهتر میشناسند.
▫️چشمهای زن راوی خسته دردهای همسرش بود درد از آیندهای مبهم و تحریمآلود که مشخص نیست چه بر سر پدر فرزندانش میآورد. چقدر در مجامع جهانی از خشونت تحریم علیه زنان ایرانی گفتهایم؟!
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
🔗 حقوق و آزادیهای اجتماعی
https://eitaa.com/SRFreedoms
🔻حاشیهنگاری سفر سردشت؛
◾️برشی از حکمرانی زنانه در سفری استراتژیک
روایت چهارم
▫️همایش "زنده نگهداشتن حقیقت جنایت سردشت" که با هدف اعلام سازوکارها برای دریافت غرامت به نفع جانبازان سردشت از ۸۵ شرکت آلمانی، ۱۹ شرکت فرانسوی و ۱۸ کشور انگلیسی و آمریکایی که مواد شیمیایی را در اختیار رژیم بعث عراق قرار دادند، صورت گرفت.
▫️ایدهای پیشرو و حقوق بشری که با گذشت ۳۶ سال از این حادثه نخستین بار از سوی خانم دکتر پاد مطرح شد.
▫️وقتی ۴ جانباز شیمیایی سردشت، سختیهای جانبازی و مشکلات درمانشان را روایت کردند، درد فراموش شدن توسط مسئولان و حکمرانی پایتختگرا بدترین دردی بود که میشد از لابلای حرفها و چشمانشان یافت.
▫️ خانم پاد در ابتدای صحبتهایشان به شنیده نشدن روایت زنان جانباز سردشت در بیان مشکلاتشان اعتراض کردند و گفتند؛ "دوست داشتم صدای سردشت را از زبان زنان سردشت هم بشنوم که هم درد جانبازی دارند و هم درد پرستاری!" همه تشویق کردند و خانمها بیشتر.
▫️در سردشت خیابانی هست به نام هیروشیما، هیات ژاپنی با دیدن نام این خیابان، متعجب از مهربانی و بزرگواری مردم این شهر قول دادند "سردشت" نام یکی از خیابانهای هیروشیما شود. همچنین پس از بازدید از درمانگاه خالی از هرگونه امکانات و تاکید خانم دکتر نسبت به تعهدات همه کشورها در قبال جنایات حقوق بشری، کاردار ژاپن قول تجهیز این درمانگاهِ ویژه جانبازان شیمیایی را داد.
▫️طرح ایده احقاق حقوق مردم سردشت در مجامع بین المللی بعد از ۳۶ سال از این اتفاق و پیگیریهای خانم پاد نشان داد که حکمرانی زنانه، با انتخابی بر اساس شایستگیها و توانمندیها برای جمهوری اسلامی قدرتآفرین و افقگشاست.
▫️اکنون در مسیر بازگشت در جادههای پرپیچ و خم سردشت تغییر نگرش و رفتار در میان اعضای هیات ژاپنی کاملا محسوس است، کلام شان سرشار از همراهی و همدلی است.
به قلم: زهرا عباسپور
مشاور امور زنان دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
🔗 حقوق و آزادیهای اجتماعی
https://eitaa.com/SRFreedoms
هدایت شده از موسسه مهتدی
📜 بودن با حسین، هزینه میخواهد!
▪️معیّت با حسین و در جوار معصوم و ولی بودن، غرامتهایی دارد که باید آماده پرداختنش باشیم.
▪️یا نخواهیم و شروع نکنیم و نیاییم زیر این چتر، یا اگر آمدیم، بایستیم؛ حتی اگر گوشت و پوست از تنمان ریخت، آبروها رفت، قدرتها رفت، ذلتها آمد؛ حتی اگر پیراهن پارهای را بر تنمان نخواستند!
▪️چرا چنین نکنیم؟ مگر آنها که از حسین بریدند و عاشورا را از آن طرف به سیاحت نشستند، چه بردند؟ به چه نتیجهای رسیدند؟
▪️تصمیمهای ما محکوم و محبوس لحظههایی بسیار محدود است؛ لحظاتی که گرفتار بودیم، بچّه مریض بوده، پول نداشتیم یا دربهدری کشیدیم.
▪️در این لحظات، چنان از مسیرمان بُریدیم و نامرد شدیم که هیچ کجای تاریخ موجود نبوده و حتی نمیتوانیم اسمش را بیاوریم!
▪️در سختیها دو روز هم نتوانستیم صبر کنیم! تصمیمهایی گرفتیم و انحرافهایی را پسندیدیم که اگر زمانی از مقطعی دیگر در زندگی به آنها نگاه کنیم، برایمان خیلی مسخره است.
▪️من برای دو ساعت تحمل نکردهام و بریدهام! اگر ابنسعد یک روز، ده روز، یا یک ماه دیگر را دیده بود، دستش را به خون حسین آغشته میکرد؟! آن کسی که با آن شتاب میخواست به ری برسد، آن موقع شروع میکرد؟!
▪️کوری ما خیلی چیزها را برایمان تجویز کرده و پشتوانه خیلی از بیچارگیهایمان شده است.
❛❛ عینصاد
📚 #خون_خدا | ص ۵۸
#️⃣ #متن #بریده_کتاب #امامت
https://eitaa.com/nojavanmohtadi
◾️یادداشت اختصاصی دکتر پاد، دستیار رئیس جمهور؛
🔻خطابه خوانی زینب پاسخی متقن به تمام اما و اگرهای تاریخ
◽️حدیث ماندگار و بسیط و متکثر کربلا را زینب روایت کرد. محدثه این روایت، تمامی مرزها و کلیشه ها را برهم زد. زینب زنی که در قله مرتفع تاریخ بشر و میانه جنگ، نه تنها برای امت جدش که برای همه بشریت مادرانگی کرد.
◽️چهل منزل را با طیفی از کودک، زن، مرد، جوان، پیر، بار سنگین تبیین یک گفتمان راقاعدهمند به دوش کشید. شرایط مدیریت، به شدت بحرانی بود و زینب هم زمان که متولی مرهم جراحت جسم کودکان بود، جان بخش روح های خشونت دیده نیز بود.
◽️در این چهل منزل، زینب سلامالله علیها حاکمی بود که یک شبه مشق حکمرانی نکرده بود. زینب در خانه علی وفاطمه تربیت شده بود که صحیح ترین قرائت را از اسلام داشتند وزنی را برای حکمرانی عاشورا و همه روزها و سالهای بعد از آن اماده کرده بودند.
◽️فاطمه در بستر بیماری منتهی به شهادت و در وصیت آخرش، نکات حکمرانی زنانه را در گوش دختر ۵ ساله خود نجوا کرده بود و لذا کادر سازی برای اثر گذاری در تاریخ، کارسازی شد که نهضت حسین بن علی منهای زینب، کامل نبود.
◽️حضور اجتماعی زن در اسلام، نه یک ژست و حرکت فرمایشی نمایشی برای اقناع نسلها ست که یک ضرورت اصیل است. آنچه از گفتگوی دلبرانه حسین ابن علی با خواهرش زینب آمده است، نمیتواند یک گفتگوی صرفا احساسی باشد بلکه ارائه الگویی از مشارکت زن در همه آنات وساحات است و اینکه حسین هم در لحظات سخت مدیریت میدان، زینبی برای مصاحبت و مساعدت میخواهد.
◽️عاشورا بطونش بی شمار است. در این گفتمان، حضور زن، سیاسی و اجتماعی ست و برای چاشنی و رفع تکلیف وسهمیه دادن نیست بلکه حضور ش برای جانشینی از امامی ست که فرا ادیان هم او را در آزادگی الگو میدانند.
◽️همه آنچه حسین تا ظهر عاشورا، مامور به انجام آن بود؛ زینب از عصر حادثه عظیم عاشورا، مامور به تکامل شد و اثرگذاری زینب به دلیل زن بودن و مادرانگی در مسیر گفتمان سازی بود. تمامی ادعاها و احتجاجاتی که برای دور کردن زن از متن تصمیم گیری، بهانه میتراشیدند با کنیه و القاب عاقله و عالمه متزلزل شد.
◽️هنوز هم نمیتوان به تمامه گفت کسانی در مقام انکار ضرورت حکمرانی زنانه با همان بهانهها وجود ندارند که البته وجود دارند ولی اینها همانهایی هستند که نسبتشان با گفتمان عاشوراء واقعی نیست. زینب، بی مخالف بر قله تاریخ با صدای علی خطابه خواند و این خطابه خوانی زینب با صدای علی، به معنای نبودن مردی نبود که خطابه های صاحب صحیفه سجادیه یعنی زین العابدین متعبدترین به توحید هم در تاریخ ماندگار است.
◽️لذا هرگز حضرت سجاد نفرمود سیده عالمه عاقله در این محفل شامیان جای سخن گفتن یک زن نیست بلکه بخشی از نهضت حسین، خطابه خوانی زینب بود تا تابلوی متنوع عاشورا برای همه اما واگرها پاسخ متقن داشته باشد. و زنان ایران آنانی که بارها رهبر نهضت بر مشارکت مستقیم آنها در ایجاد یک انقلاب تمدنی تأکید کردند باید در میانه میدان و در امتداد زینب، بی افتان و مقاوم و خیزان برای مهد وطن مادرانگی کنند و مادرانگی زنانه ذات اوست مشروط به اینکه درس کامل حسین را مردان سرزمینم هم گرفته باشند و آنقدر به حکمرانی زنانه باورمند باشند که خود در کربلا بمانند و چهل منزل تا سرانجام را به زنان در امتداد زینب بسپارند.
◽️به قول نادر ابراهیمی: #دختر_سیاسی بهتر از پسر سیاسی است. مردان انگار که برای حضور در معرکهی سیاست به دنیا می آیند اما زنان بر این میدان منت میگذارند که پا در آن مینهند.
هرجا زنی هست که به خاطر عدالت میجنگد، آن جا عطری پیچیده است شیرین و شورانگیز و بهشتی ...
◽️ما بدون زنان خوب، مردان کوچکیم...
#لیلی نام تمام دختران سرزمین من است...
🔹بانونگار
https://eitaa.com/joinchat/2455240780Cda036c21be
حقوق و آزادیهای اجتماعی ریاست جمهوری در تلگرام
حقوق و آزادیهای اجتماعی ریاست جمهوری در ایتا
Sarasadat pad