4_5870781476823369793.mp3
5.6M
🔘 مجموعه سخن آوای صبح قریب،
مروری بر معارف #دعای_ندبه...
قسمت پنجم: "تاریخچه دعای ندبه (2) | ویژه مرحوم لطیفی نسب "
🍃🍃🍃🍃🍃
@Bayyenaatt
✅ #تو_می_آیی
4
🔸 ريشه هاى انتظار
▫️انتظار مى تواند در نابسامانى ها، در ظلم و جنگ، در جهل و خدعه و در فقر و مسكنت، ريشه داشته باشد. آدمى مى تواند امن و صلح و عدل و قسط و آگاهى و حكمت و بىنيازى و غنا و آرامش و قرار قلبى را توقع داشته باشد و اگر در واقعيت موفق نشد به رؤيا، به تخيّل، به هنر، دل ببندد و يا در راه تحقق اينها قدم بردارد و كار كند و آماده شود كه انتظار درست، زمينه سازى مناسب است.
🔻چه موفقيت تحقق بيابد و يا شكست روى بنمايد و يا درگيرى ادامه يابد كه انتظارِ به معناى آمادگى و تهيّؤ، ملازم با پيروزى و موفقيت نيست.
اين نابسامانى ها يكى از اساسى ترين ريشه هاى انتظار عمومى است و عموم مردم بيشتر با اين نابسامانى ها تحريك مى شوند و سر بر مى دارند.
🍃 ريشه ديگر انتظار در ساخت و بافت انسانِ بيشتر طلب و ساخت و بافت جهانِ چهار فصل و متحوّل نهفته است.
👈 آدمى دلى دارد كه با شهادت اين عالم تأمين نمى شود، كه دل آدمى بزرگتر از محدوده اين زندگى است. و همين دل بزرگ، گرايش به غيب را دارد. و همين گرايش به غيب، انتظار را مى آورد، كه در واقع ربط ايمان و غيب و انتظار است.
📚 #استاد_صفایی، برگرفته از کتاب تو می آیی، صص 14-15
@Bayyenaatt
حاج محمود کریمی - رادیو عقیق.mp3
6.48M
▫️ مناجات | خوابم بیدارم کن..
#عصر_دلتنگی
🍃🍃🍃🍃🍃
@Bayyenaatt
✅ نامه های بلوغ
5
💠 نامۀ اول: بينش ها و گرايش ها
🔸 پسرم محمّد! تو در اين زمانه و در اين سرزمين- اين زمانۀ تاريك و اين زمين شلوغ- اگر بخواهى كه كف حادثه ها نشوى و حادثه ساز باشى، بايد بيّنات، كتاب و ميزان را داشته باشى و با اين سه وسيله، در تمامى جريان هاى فكرى و سياسى و اجتماعى، در برابر فريب ها و شيطان ها، قائم و بر پا باشى، آن هم قائم به قسط و بر روى ساقه ها و ريشه هاى محكم؛ كه در آيۀ «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّه ...» «1»
و آيۀ «وَلَقَد ارْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ»، «2» به آن اشاره رفته است.
🌿 بيّنات؛ يعنى آنچه خودش روشن است و روشن كنندۀ ديگرى هم هست. بيّنات، آن هدايتى است كه وضع تو و جهان را، رابطۀ تو و جهان را و مقصد تو و جهان را روشن مى نمايد.
🌿 كتاب؛ يعنى دستورها، نوشته ها، فريضه ها و آداب و احكام، در اين حركت و در اين رابطه ها.
🌿 ميزان؛ يعنى معيارى كه در انتخاب مقصد و انتخاب مكتب و در انتخاب عمل، تو را راهنما باشد و در هنگام تزاحم و درگيرى، تكاليف و فرايض و وضع تو را مشخص نمايد.
🔻 كسى كه اين سه اصل را داشته باشد، گرفتار برخوردهاى سازمانى و حزبى و يا مرشد و مراد نمى شود؛ حتى با بصيرت ديگران، خودش را كور نمى سازد؛ كه انسان از كارش، به اندازۀ بصيرتش بهره مى برد.
◽️ اين نكته بسيار مهم است. اگر امروز هم برايت روشن نشد، سعى كن بعد آن را خوب بفهمى تا از رنج هاى بسيار نجات يابى؛ كه در اين زمانۀ تاريك و در اين زمين شلوغ، آن ها كه اين سه اصل را نفهميدند، اگر به لُبِ لباب هم روى بياورند، قشرى هستند؛ اين ها، خود را تسليم بصيرت كسانى كردند كه اگر معصوم مى بودند، باز به اين گونه رابطه راضى نمى شدند و بيّنات و كتاب و ميزان را كنار نمى گذاشتند.
🔸 اين ها، براى راحتى انتخاب و سرعت عمل، به بهانۀ نجات از هلاكت، از چشم خود دست كشيدند و از بصيرت چشم پوشيدند. در حالى كه ديد و فهم مراد و يا سازمان و يا حزب، نمى تواند جايگزين ديد و بصيرت و فهم من باشد.
اين درست است كه با اين تسليم و بيعت و واگذارى، كارها سامان مى يابد و تو راحت مى شوى، ولى سرعت و سامان كار، با صحّت و رفعت انسان، نبايد جاى عوض كنند.
______________________
(1)- فتح، 29
(2)- حديد، 25
📚 #نامه_های_بلوغ ، #استاد_صفایی ، صص 18_19
🍃🍃🍃🍃🍃
@Bayyenaatt
19.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃 السلام علیک یا اباعبدالله الحسین
🌘 شبهای دلتنگی - وصال
🎙 حاج مرتضی رمضانی
#شوق_کربلا
🍃🍃🍃🍃🍃
@Bayyenaatt
امیر کرمانشاهی - رادیو عقیق(1).mp3
10.95M
دلتنگم چی بگم از دوری
نمیشه اینجوری ادامه داد..
#شوق_کربلا
🍃🍃🍃🍃🍃
@Bayyenaatt
🍃 السَّلَامُ عَلَیْکَ یَا مُحْیِیَ مَعَالِمِ الدِّینِ وَ أَهْلِهِ...
▫️سلام بر تو و نَفَس مسیحایی تو
که روح زندگی را در کالبد مرده ی نشانه های دین خدا می دمد
تا قلب اهالی ایمان با تپشی عاشقانه زندگی حقیقی را از سر بگیرند.
📚 صحیفه مهدیه،زیارت حضرت صاحب الامر در سرداب مقدس، ص610.
#عصر_دلتنگی
🍃🍃🍃🍃🍃
@Bayyenaatt
4_5843653063222495302.mp3
6.65M
🔘 مجموعه سخن آوای صبح قریب،
مروری بر معارف #دعای_ندبه...
قسمت ششم: "تاریخچه دعای ندبه (3) | ویژه مرحوم لطیفی نسب "
🍃🍃🍃🍃🍃
@Bayyenaatt
✅ #تو_می_آیی
5
🔸 ايمان به غيب بر چهار عامل تكيه دارد كه دو تاى آن معرفتى و شناختى است:
🍃 يكى شناخت قدر و اندازه وجودى انسان كه به ارزشهاى جديد و هدفهاى جديد و به برنامه ريزى و تقدير جديد و تدبير و مديريت جديد و تربيت و آموزش جديد و تشكّل و سازماندهى جديد مى انجامد.
🍃 ديگر، شناخت و يا احتمال دنياهاى گسترده تر و احساس محدوديت و تنگنا در اين دنياى موجود. كسى كه از وسعت دنياها خبر مى شنود آرام نمى گيرد و هجرت مى نمايد.
🍃 عامل سوم، كنجكاوى و احساس بى قرارى آدمى است كه سر از پنجره هستى بيرون مى آورد و بر ديوارها مى كوبد تا حصارها را بردارد.
🍃 عامل چهارم، انفجار نيروهاست. شبيه حالتى كه اوايل بلوغ براى جوان روى مى دهد؛ كه مشت بر ديوار مى كوبد و با هر چيزى درگير مى شود و چه بسا كه نمى داند چه اتفاق افتاده ولى رويش جديد و تپش جديدى را زير پوست و همراه هر ذره ذره وجودش احساس مى كند.
🔻 اين تلقى از انسان، او را به غيب، به روز ديگر، به الله و به وحى و به حجّت گره مى زند و انتظار را تفسير جديد و عميقى مى كند، كه حتى در متن رفاه و عدل و در متن سامان و فراغت، آدمى را بى قرار و منتظر مى سازد و در متن نظام نوين جهانى و با دستيابى هر فردى به سيستم هاى پيشرفته، باز او را به غربت، به ديوار و حتى به التهاب و دلهره گره مى زند؛ چون مى داند كه از اين همه رفاه و عيش و راحت بايد جدا شود، كه تحول نعمت ها و تحول حالت ها را مى شناسد و محوّل الحول و الاحوال را مى بيند.
▫️ و همين معنا، اساس گرايش انسان مقتدر و دانشمند و مسلط را به مذهب توضيح مى دهد؛ چون بر فرض حيرت زدايى علم و اشتغال قدرت و صنعت، آدمى با اين امكانات زودتر به محدوده ها مى رسد و ديوارها را تجربه مى كند و احساس غربت و تنهايى، فريادش را بلند مى نمايد.
📚 #استاد_صفایی، برگرفته از کتاب تو می آیی، صص 15-16
@Bayyenaatt
امیر کرمانشاهی - رادیو عقیق(2).mp3
10.11M
همه جا بروم
به بهانه تو..
#عصر_دلتنگی
🍃🍃🍃🍃🍃
@Bayyenaatt
✅ نامه های بلوغ
6
💠 نامۀ اول: بينش ها و گرايش ها
🔸 هر گروهى؛ چه سياسى، چه ولايتى و چه عرفانى، بايد گذشته از مبانى و اهداف، از اين روش بيّناتى برخوردار باشد. اين اصول در تشكّل و سازمان دهى، وضع جديدى را باعث مى شود و ظرفيّت و حلم را در رهبرى ضرورى مى سازد.
◽️ تو شايد خيلى متوجه نبودى، ولى ما شاهد بوديم كه رفسنجانى زيرك و بهشتى مدير، با تمام سازمان گسترده و تشكّل حزبى، در برخورد با شيطنت هاى چند رنگ گروه ها و بازى هاى بنى صدر چگونه به انزوا كشيده شدند تا آن كه ظرفيّت و حلم امام، همراه آن روش به كمك آن ها آمد و حساب ها را به هم زد.
🔻 عنصر ظرفيّت و حلم، عنصرى است كه در مباحث مديريت و تشكّل جديد بايد مطرح شود. همان طور كه روش بيّنات، كتاب و ميزان، بايد در مباحث تشكّل و سازمان دهى، جايگاه خود را به دست بياورد. وگرنه بازى ها و فريب ها، هميشه گمراه كننده هستند.
بگذار اين نكته را همين جا بگويم، در برابر هجوم تبليغات، تو هميشه حساب سازمان و حساب شخص و حساب عمل را از يك ديگر جدا كن؛ كه اين سه، هر كدام معيار نقد جدا و روش نقد مجزّا دارند.
🔸 سازمان با اهداف و مبانى، با مرامنامه اش؛ و شخص با نيّت وانگيزه اش؛ و عمل، با سنّت ها و حدود محاسبه مى شوند. ممكن است مرامنامۀ يك حزب خوب باشد، ولى شخص فاسد باشد و ممكن است يك شخص خوب باشد، ولى سازمان و حزبش بى اساس.
و همين طور ممكن است نيّت شخص خوب باشد، ولى عملش باطل و يا عملش درست باشد و نيّتش فاسد. اين طور نيست كه خوبى و بدى عمل، دليل خوبى و بدى شخص و يا حزب و سازمانى باشد.
🔻 شايد سيد جمال و مصدّق را بعدها بشناسى. ولى خوبى احتمالى و حتمى اين ها، دليل خوبى كارشان نيست؛ چون كسى كه يار ندارد، نمى تواند توپ را پاس بدهد كه از دست داده است. و نمى تواند نگه دارد، كه محاصره شده است. و اين ضعف در عمل را، نمى شود با خوبى نيّت و يا بزرگى حرف ها پوشاند.
تو در كنار آگاهى سياسى و اطّلاعات بيش تر، اگر با اين روش و با اين معيارى كه به آن اشاره شد، توجه كنى و برخورد كنى، تسلّط بيش تر و برخورد سالم ترى خواهى داشت.
🍃 خداوند، تو را روشن و استوار سازد و از ضعف ها وترس ها نجات بدهد تا ثابت قدم بمانى، كه بليط ورودى راه خدا، ثبات است. «انَّهُ سَميعٌ مُجيبٌ، انَّهُ وَلىٌّ حَميدٌ.
📚 #نامه_های_بلوغ ، #استاد_صفایی ، صص 19_21
🍃🍃🍃🍃🍃
@Bayyenaatt