دانیال داشت تعریف میکرد که خانمی نوزاد به بغل همراه پسربچهاش وارد آرایشگاه شد تا موهای پسرش را کوتاه کنم. پسر روی صندلی نشست و صدای موزر را که شنید زیر گریه زد. روی اعصابم بود صدایش. هرچه کردم صدایش قطع نشد. نمیدانستم چه کنم و کلافهام کرده بود که نگاهم از آینه به نوزاد توی بغل مادرش افتاد. توی خواب خرگوشی فرو رفته بود و هر از گاهی لبخند نرمی میزد. راه دوم را انتخاب کردم. دنیایم شد لبخند آن نوزاد و هر از گاهی از آینه نگاهش میکردم و دلم غنج میزد و از رنج زیر دستم خلاص شدم. و منهم داشتم از لبخند اگزوپری برای دانیال میگفتم که کوتاهترین راه ارتباط بین آدمهاست و دلیل اینکه آدمها به خندهی نوزاد میخندند این است که نوزاد نقاب ندارد و از اینجور حرفها. غرق لذت بودیم که مدیر کافیشاپ آمد بالای سرمان و از روی کنجکاوی گفت :« شما دونفر یکساعته چی دارید بههم میگید؟»
سرمان را بالا آوردیم و نگاهش کردیم. بعد توضیح داد که آمارتان را دارم هربار که به اینجا میآیید جوری گرم حرفزدن میشوید که انگار اینجا نیستید. انگار نه انگار که چه کسی میآید و چه کسی میرود.
لبخندی زدم و کنجکاوی منهم گل کرد. دوست داشتم بیشتر بگوید از آنچه از ما دیده و حس کرده. همین را هم به او گفتم. گفت بیشتر میخواهی؟ دستم را گرفت و مرا برد پای سیستم دوربین مداربستهاش و فیلم را برد یکساعت قبل و روی دور تند گذاشت. راست میگفت. چشم از هم برنمیداشتیم و حتی سرمان را به طرفی نمیچرخاندیم و غرق بودیم.
چه لذتی دارد اینکه کسی از لذتبردنت فیلم بگیرد ، بیآنکه بدانی. بعد به تو نشان بدهد. آنلحظهی ناب عریانی که خود خودت هستی. در بین جماعتی توی کافیشاپ که میآیند و میروند ، نگاهشان را هر از گاهی به اینور و آنور میچرخانند و با موبایلهایشان ور میروند ، تو سرت به لذت خودت باشد و نه به کسی نگاه کنی و هرگز بهاین فکر نکنی که کسی نگاهت میکند یا نمیکند.
آن میز گرد و کوچک کافیشاپ انگار سفینهای بود که من و دانیال را به فضا برده بود.
مدیر کافیشاپ نمیدانست که سالهاست من و دانیال توی دنیایی که پر از واقعیات منفیست از واقعیات مثبت میگوییم.
دوست داریم از جوانهای ، لبخندی ، کبوتری ، بیت شعری ، از یکدقیقه واقعیت مثبتی حرف بزنیم و ساعتها کش بدهیم و حاضر نیستیم و به زبانمان هم نمیآید برای واقعیتهای منفی که بیست و چهارساعته دور و برمان میپلکند ، حتی یکدقیقه وقت بگذاریم و حرف بزنیم.
خبرهای باتلاقی که همچون سیاهچاله آدم را میبلعند و انتهایی هم ندارند انگار.
خبرهایی که مثل موریانه میمانند. و خب موریانه همهچیز را میخورد الا غم صاحبخانه را.
واقعیاتی که آبستن غماند و ترس و جز اضطراب چیزی نمیزایند.
تمام اینها را به مدیر کافیشاپ گفتم و گفتم :«حاضریم برای یکدقیقه واقعیتهای مثبت ساعتها حرف بزنیم و حاضر نیستیم برای ساعتها واقعیتهای منفی یک دقیقه حرف بزنیم»
همان حرف مولانا
بیرون ز تو نیست هر چه در عالم هست
در خود بطلبد هر آنچه خواهی که تویی
گفت :«دور و برت را ببین ، اوضاع مملکت و جهان را ببین. همهچی روی هواست. توی باغ نیستی انگار»
گفتم :«میگویی باغ ، خودت بگو آنجایی که من و دانیال هستیم باغ است یا آنجایی که تو»
#ميثم_كسائيان
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
🔹عالمان؛ حصن دین و ایمان 🔸روایتی از تدبیرها و بیتدبیریها صبح روز پنجشنبه گذشته در سالن همایش الغد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #فیلم
🔴 اعتراض آیت الله نعیم آبادی هنگام سخنرانی دکتر محمد ترابی
✅ جناب آقای ترابی هیچکس مخالف آمریکا، تا زمانی که در درون خودش کار میکند نیست؛
🔸اما آمریکا دنبال جنایت به ملتها است؛ آمریکا شیطان است؛ این را بگو...
🔸غرب در درون خودش یک بحث است، راجع به خارج از خودش یک بحث دیگر است. پدر دنیا را درآورده است.
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
🎥 #فیلم 🔴 اعتراض آیت الله نعیم آبادی هنگام سخنرانی دکتر محمد ترابی ✅ جناب آقای ترابی هیچکس مخالف
درود خداوند بر شما دوستان عزیز!
در چشم من که در چندین دانشگاه معتبر خارج از کشور معلّمی کردهام دانشگاه استنفورد در ایالت کالیفرنیای آمریکا خود را معتبرترین دانشگاه جهان مینمایاند. ارزیابی و ارزشگذاری مؤسسات دانشگاهسنجِ جهان هم همین نظر را دارد و آن را بالاتر از دانشگاههای برتر جهان از قبیل هاروارد و آکسفورد میشمارد. دربارهٔ چگونگی پیدایش این دانشگاه قصههایی نقل شده که یکی از همه مشهورتر این است:
روزی یک خانم روستایی با لباس کتان راه راه و همسرش با کت و شلوار دستدوزِ خیلی معمولی در شهر بوستن از قطار پیاده شدند و بدون هیچ قرار قبلی راه دفتر رئیس دانشگاه هاروارد را پیش گرفتند. منشی رئیس تصور کرد که این زوج روستایی احتمالاً راهشان را اشتباهی آمده و وارد دانشگاه شدهاند اما مرد گفت: میخواهیم آقای رئیس را ببینیم. منشی با بیحوصلگی گفت: ایشان امروز گرفتارند. خانم گفت: ما منتظر خواهیم ماند تا سرشان خلوت شود.
منشی چند ساعت آنها را منتظر گذاشت به این امید که بالاخره خسته شوند و پی کارشان بروند اما این اتفاق نیفتاد. سرانجام تصمیم گرفت برای ملاقات آنان از رئیس اجازه بگیرد. رئیس آنها را با نارضایتی پذیرفت. خانم به رئیس دانشگاه گفت: ما پسری داشتیم که دانشجوی هاروارد بود و این دانشگاه را دوست میداشت اما حدود یک سال پیش در سفری به ایتالیا به بیماری حصبه مبتلا شد و درگذشت. اینک شوهرم و من دوست داریم بنایی به یادبود او در این دانشگاه بسازیم.
رئیس گفت: خانم محترم، اگر ما برای هر کس که به هاروارد میآید و میمیرد بنایی بر پا کنیم اینجا همانند یک گورستان خواهد شد!
خانم توضیح داد که ما نمیخواهیم تندیسی از فرزندمان بسازیم، تصمیم داریم ساختمانی بسازیم و به هاروارد ببخشیم. رئیس، لباس کتان راه راه و کت و شلوار دستدوز و کهنهٔ آن دو را برانداز کرد و گفت: میدانید هزینهٔ یک ساختمان چقدر است؟ ارزش ساختمانهای موجود در هاروارد هفتونیم میلیون دلار است.
خانم پس از یک لحظه سکوت رو به شوهرش کرد و آرام گفت: اگر هزینهٔ راهاندازی یک دانشگاه این مبلغ است چرا خودمان یک دانشگاه مستقل به نام فرزندمان بنا نکنیم؟ سپس آقا و خانمِ "لیلاند استنفورد" بلند شدند و راهی کالیفرنیا شدند و دانشگاهی در آنجا ساختند که اینک دانشگاه استنفورد و از بزرگترین دانشگاههای جهان است. این دانشگاه که در حال حاضر نزدیک به هجده هزار دانشجو دارد که نیمی در دورههای کارشناسی و نیم دیگر در تحصیلات تکمیلی سرگرم به تحصیلند، و در حدود سه هزار عضو هیئت علمی و پژوهشگر دارد و از هرصد داوطلب ورود به هر یک از رشتههای آن فقط چهار تَن از برترینِ آنها شانس پذیرفته شدن دارند، یادبود پسری است که هاروارد به او اهمیت لازم را نداد.
همینجا لازم میدانم برای برانگیختن حسِّ افتخار شما هموطنان عزیزم یادآور شوم که دهها تن از استادان درخشان این دانشگاه و، البته بهطریق اولی بیش از صد تن از دانشجویان ممتاز آن، از هموطنان من و شما هستند. شادروان خانم مریم میرزاخانی استاد نامآور و برندهٔ چندین جایزه از جمله نشان فیلدز در ریاضیات هم استاد همین دانشگاه بود.
دوستان عزیز! مطلبی که از خانم و آقای استنفورد آوردم بیشتر به یک قصه میماند اما فراموش نکنیم که قصهها حقیقیترین حوادث و رخدادها را به گونهیی شیرین و جذاب نقل میکنند تا دلنشینتر شود! میشود تصور کرد که آقای لیلند استنفورد نه یک روستایی سادهٔ ثروتمند بلکه یک آمریکایی تحصیلکرده و متمول بوده است! اما تفاوتی در نتیجهیی که میخواهم از این داستان بگیرم ندارد.
دانشگاه استنفورد هزار نکتهٔ گفتنی و دلشادکننده دارد که قابل نقل است یکی هم این است که بنده پس از آنهمه سال تدریس و گذران عمر آرزو دارم بتوانم باقیماندهٔ فرصت حیاتم را مانند دانشجویی در آن دانشگاه بگذرانم و هر بامداد از فهرست لکچرها و سمینارها و سخنرانیهای استادان میهمان یا میزبان یکی دوتا را برگزینم و با شنیدن سخنان آن متفکران و پژوهشگران ساعاتی را در آسمانها سیر کنم. اما من در صحبت خودم در مراسم افتتاح رسمی اقامتگاه بیمارستانی منوچهری دامغانی و تقدیر و تشکر از بانی آن بنا، نیکوکار عزیز جناب آقای #محمد_علی_ترابی، میخواستم تنها به یک نشانهٔ افتخار آن دانشگاه بپردازم تا مثال بارزی باشد در بیان اهمیت فراوان کار نیک. ولی یکی از حاضران ارجمند که برای من ناشناس بودند، از اینکه من نام دانشگاه استنفورد در آمریکا را بردم رنجیدند و اعتراض کردند و مجلس را ترک نمودند و موقعیت بهگونهیی درآمد که من کتباً و شفاهاً اخطار های مکرر دریافت کردم تا سخنم را کوتاه کنم و کردم.
(ادامه در پست بعد)
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
درود خداوند بر شما دوستان عزیز! در چشم من که در چندین دانشگاه معتبر خارج از کشور معلّمی کردهام دان
2⃣
در حقیقت من میخواستم بگویم یکی از محصولات یا نتایج دانشگاه استنفورد پیدایش جایی است در نزدیکی سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا بهنام "درهٔ سیلیکون" با مرکزیت شهر سنخوزه، که در چشم برخی از تحلیلگران تکنولوژی بهشت دانشمندان و علاقهمندانِ دانش آیتی و کامپیوتر شمرده میشود. ایدهٔ ساخت چنین منطقهای به دوران رکود بزرگ در آمریکا (بین سالهای ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۹ که جهان درگیر مشکلات شدید اقتصادی بود و امریکا هم از این قاعده مستثنی نبود) برمیگردد، بدینگونه که یک استاد مهندسیِ دانشگاه استنفورد، به نام فردریک ترمان، به دنبال آن بود تا برای دانشجویان خود کاری دست و پا کند. به این منظور دو تن از آنان را به نامهای "ویلیام هولت" و "دیوید پاکارد" تشویق کرد تا یک شرکت به راه بیندازند و حتی حمایتهای مالی نیز برای آنها ایجاد کرد. شرکتی که امروز آنرا با نام hp میشناسیم از کنار هم قرارگرفتن حروف اول نام این دو دانشجوست.
سپس او از دولت مرکزی درخواست کرد تا زمینهایی را که درهٔ "سانتا کلارا" خوانده میشد، در اختیار شرکتهای نوپایی همچون hp، جنرال الکتریک و کداک قرار دهد تا کسب و کار خود را در آن گسترش بدهند. علاوه بر شرکتهای مذکور، گوگل، اپل، تسلاموتورز، فیسبوک، نتفلیکس و بسیاری دیگر، از شرکتهای سیلیکون ولی هستند که از همینجا کار خود را آغاز کردند و به مدد اینهاست که درهٔ سیلیکون به قلب فناوری جهان تبدیل شده و هدایتگر دنیای مدرن است. پشتوانهٔ قویِ درهٔ سیلیکون در خلیج سانفراسیسکو، دستیابی آن ناحیه به متخصصان بااستعداد و مشاوران کاردانِ نرمافزار و طراحان وبسایت و عوامل دیگر در آنجاست که نزدیک به تمامی آنان در دانشگاه استنفورد درس خوانده یا تدریس کردهاند و سبب شدهاند تا این ناحیه به یک مکان عالی در هدایت به سوی ابتکار، خلاقیت و نوآوری تبدیل شود. میخواستم بگویم که درهٔ سیلیکون مانند یکی از اقمار دانشگاه استنفورد است که در زمینی به مساحت هزاروهشتصدوپنجاه مایل مربع شکل یافته است و سه ملیون نفر جمعیت دارد که هیچکس از آنان بیکار نیست و میزان حقوق و دستمزد در آنجا بیشتر از همهٔ نقاط آمریکاست و در حدود یک میلیارد از جمعیت جهان از قِبَل آن کار می کنند و نان میخورند و در کشور عزیز خودمان چند ملیون نفرند که شغل و درآمد و زندگیشان بنوعی به یکی از پنجاه شرکت بزرگ مستقر در آن و یا یکصد شرکتی که در آنجا شعبه دارند، وابسته است. پس از این معرفی کوتاه از سیلیکون ولی قصد داشتم به آیهٔ صدوشصت از سورهٔ انعام در قرآن کریم اشاره کنم که میفرماید: من جاءَ بالحسنته ... و مترجمان نوشتهاند: "هرکس کار نیکی انجام دهد ده برابر آن پاداش دارد..."، و بگویم که ای بسا معنی و مضمون این آیه متوجه نیکوکاری نیکوکارانی است که از قدمهای خیری که برمیدارند فواید عام فراوان تحصیل خواهد شد همچون آقا و خانم "لیلند" و "جین استنفورد" و جناب محمدعلی ترابی و باقی نیکوکاران گرامی. نباید فکر کرد که اقامتگاه بیمارستانی منوچهری دامغانی با اسکانِ همراهان غیربومی بیماران در طبقهٔ همکف، و پزشکان و پیراپزشکان تازهوارد در طبقهٔ اولّ، آنها را فقط از سرگردانی و سرما و گرما نجات میبخشد بلکه ممکن است مانع از حوادث و اتفاقات بزرگتر برای آنان شود مثلاً مانع از تصادف و مرگ کودکی شود که با زنده ماندنش به خدمتگزاری نامآور یا دانشمندی بزرگ برای کشور خود بدل شود!
(ادامه در پست بعد)
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
2⃣ در حقیقت من میخواستم بگویم یکی از محصولات یا نتایج دانشگاه استنفورد پیدایش جایی است در نزدیکی سا
4⃣
من بارها در اماکن و مجالس متعدد، اینجا و آنجا، گفتهام که نه سیاسیام، نه سیاست را دوست دارم و نه هرگز از سیاستی دفاع کردهام و نه از این پس دفاع خواهم کرد. من یک معلّم ادبیات و تاریخ فرهنگ و هنر ایران در دانشگاههای متعددِ داخل( علامه طباطبایی، تهران، بهشتی، پیام نور، اراک، قزوین) و خارج از ایران( کیمبریج، سارایوو، وِنیز، لاهور، پکن، و دانشگاه ملی استرالیا) بودهام و حالا هم از همه چیز و همه جا بریده و بازنشسته شدهام و به کنجی در زادگاهم که به جان دوستش دارم خزیدهام و شارح مثنوی شریف مولانا و دواوین شاعران بزرگ ایرانم، در عین حال به فرهنگ و هنر، وجهان و مردمش فکر میکنم و بسیار زیاد به عاقبت کار آدمیزادگان میاندیشم که مرگ است و مرگ خود، بیاعتنا به خواستن یا نخواستن ما میآید. به همین سبب آرزوی مرگ کردن برای فرد یا جمع یا ملت یا دولت، سازگار با افکار و اخلاق من نیست. اگر بدانم آفرینش و آفریدگار توانا به درخواست این بندهٔ ناچیزش اعتنایی خواهد داشت به جای آرزوی مرگ درخواست حیات طیّبه و زندگی پاک و پاکیزه خواهم کرد زیرا زندگی هنر است و زندگی کردن هنر میخواهد و به بندگان خدا امکان و فرصت زیستن دادن از بزرگیست نه مرگ آنان را خواستن و مرگ بخشیدن به آنان که از عهدهٔ هر آدم سفیه که تفنگی در دستش نهید و فرمان آتش دهید بر میآید. این مطلب را صرفاً در تبیین و تکمیل مطلبی که روز پنجشنبه پنجم آبانماه فرصت گفتنش را نیافتم نوشتم. شهروندان عزیز و نیکوکاران ارجمند! هر گامی که شما در راه عملی نیک بردارید بیشک موجب تقدیر و تشکر است اما فواید و نتایج کارهای نیک از هم متفاوتند، مثلاً مجسّم بفرمایید که آقا و خانم استنفورد به جای دانشگاه یک کلیسای بسیار بزرگ و مجلّل بنا میکردند تا مردم در آن به عبادت بپردازند. اگرچه باز هم شایستهٔ تقدیر بودند اما حاصل کارشان ایجاد درهٔ سیلیکون و پیشرفت جهان و زندگی در پرتو توسعهٔ دانش آی تی نبود. بعید نیست که در آن صورت هنوز انسان هوشمند به استفاده از فناوری نوین در حوزهٔ آی تی و کامپیوتر نرسیده بود. به گمانم زمان آن رسیده است که هموطنان نیکوکارمان سرمایههای خود را مصروف توسعه و پیشرفت دانش و صنعت کنند تا باقیِ موارد که اغلب به حدِّ اشباع رسیده است!
من الله التّوفیق و علیه التّکلان!
#سیدمحمد_ترابی
شنبه هفتم آبانماه هزارو چهارصدو یک
@Damghan_nama_ir
🇮🇷پایگاه خبری دامغان نما 🇮🇷
4⃣ من بارها در اماکن و مجالس متعدد، اینجا و آنجا، گفتهام که نه سیاسیام، نه سیاست را دوست دارم و نه
بسم الله الحبیب
بی مهری هایی که از پنج شنبه ی گذشته تاکنون در حق استاد بزرگوار و آبروی فرهنگ و ادب کشورمان دکتر سید محمد ترابی نجیب و صبور روا داشته شد مرا بر آن داشت تا با یادآوری بخشی از کتاب "حاج آخوند" از دوستان و دلواپستان انقلاب خواهش کنم به بهانه ی دفاع از آرمان های انقلاب بیش از این ستم در حق آرمان ها را روا ندارید و به برخی از اداره کنندگان کانال های مجازی توصیه نمایم فرصت را برای حلالیت خواستن از استادی که ردای خلق و خو و زندگانی شان به ننگ و نیرنگ سیاست آلوده نشده از دست ندهید چه آنکه به قول خواجه ی شیراز: مایه نقد بقا را که ضمان خواهد شد ؟
در حکایتی از کتاب "حاج آخوند" خواندم که چنگیز آیتماتوف در جشن هزاره ی ماناس به دکتر مهاجرانی می گوید کسی که کلمه را می شناسد ، درباره ی وزن ماناس و شاهنامه صحبت می کند ، نباید وقت خود را در سیاست تلف کند. و در تکمیل حرف خود به این مثال اشاره می کند که کسی که کلمه را بشناسد و وقتش را در سیاست تلف کند مثل اسبی ست که پشت ارابه بسته شده است.
کدام یک از شما و کسانی که به خود زحمت بررسی سابقه ی علمی و پژوهشی و فعالیت های اجتماعی جناب دکتر ترابی را می دهند ، از ایشان ردی از سابقه ی فعالیت سیاسی می بیند ؟
این عدم توقف در سیاست باعث شده در بین دانش آموختگان ادبیات فارسی ایشان به " مقدم الاساتید " ملقب باشند. شخصیتی که در مجالست با ایشان می توان عطر مشی و سلوک علامه شهیدی ها و دکتر مهدوی دامغانی ها را استشمام کرد.
در جایی عدم تناسب حضور و سخنرانی ایشان با مراسم را خواندم و دردمندانه این ابیات استاد علی معلم دامغانی را مرور کردم که:
یوسف به کنعان بلا مستور مانده ست
فیروزه در بازار نیشابور مانده ست
جِرمِ عقیق اندر یمن قیمت ندارد
یعنی اویس اندر قَرَن قیمت ندارد
آشقته بازاری که در وی جوهری نیست
در وی نقود پر بها را مشتری نیست
در بسیاری از نقاط جهان ، دعوت از ایشان و پذیرش دعوت شان و ایراد سخنرانی دانشمندی در تراز وی را مایه ی تفاخر و مباهات می دانند.
هم می دانم و هم نمی دانم چه بر شهر منوچهری گذشته است که بر چهره ی یکی از گردآوردگان تاریخ ادبیات ایران بزرگ و عزیز اینگونه گرد مظلومیت نشسته و دستی و آستینی به روفتن این غبار و ارج نهادن به این گنج ارجمند بیرون نمی آید.
دنیادیدگی ، صبر و متانت ، نجیب زادگی و دانش جناب دکتر سیدمحمد ترابی بزرگ ترین ظرفیت برای کارگزاران شهرمان برای بهره برداری از مرجعیت و شیخوخیت ایشان در مسیر رفع نابسامانی ها و گسل های موجود در دامغانی ست که از هزار و یک درد رنج می برد.
من در دلسوزی نماینده محترم شهر تردیدی ندارم. در درایت فرماندار محترم نیز هم.
به بزرگ منشی حضرت آیت الله نعیم آبادی نیز واقفم چه آنکه در پیام تبریک شان به نماینده ی جوان و جدید استان هرمزگان در مجلس خبرگان ، بلوغ اخلاقی خود را به رخ همگان کشیدند.
پیش از هر کس از همین بزرگواران خواهش می کنم با تکریم شخصیت کم نظیر جناب دکتر ترابی با برگزاری مراسم نکوداشت ایشان که می توانستند بجای سکونت در زادگاه شان هم اینک در دیگر کشورهای گیتی در رفاه کامل روزگار بگذرانند ، ضمن رفع سوء تفاهم پیش آمده ناشی از خوانش متفاوت از سخنان ایشان ، به برخورداری از ظرفیت حضور ایشان در دامغان توجه بیش از پیش نمایند.
نظر برخی از اصحاب رسانه که تکرار ادبیات شان را حتی بعنوان مستند عرایضم بر نمی تابم را به سخنان چندی پیش رهبری انقلاب پیرامون خطرات تفکرات سوپر انقلابی جلب و به تقوای عملی در شکل دهی ذهنیت جامعه ی مخاطبین شان جلب می کنم.
مهدی خادمیان
@Damghan_nama_ir
مدیر کل آموزش و پرورش استان سمنان در جلسه شورای اداری آموزش و پرورش منطقه امیرآباد:
🔺مدیریت مبتنی بر هدف و نتیجه، دستور کار اصلی ما است
@Damghan_nama_ir
سفر یک روزه مدیر کل آموزش و پرورش استان سمنان به منطقه امیرآباد
به گزارش پایگاه خبری دامغان نما به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش منطقه امیرآباد، سومین جلسه شورای اداری آموزش و پرورش منطقه در سال تحصیلی جدید با حضور مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان و کلیه پرسنل اداری برگزار گردید.
در این جلسه، خالقی ثمرین، مدیر کل آموزش و پرورش استان سمنان، ضمن ابراز خرسندی از حضور در منطقه امیرآباد، طی سخنانی اظهار داشت: مدیریت مبتنی بر هدف و نتیجه در دستور کار ما قرار دارد. وی افزود: همانطور که در سند تحول بنیادین آمده است، هدف ما تربیت دانش آموختگانی است که حداقل مهارت یک امرار معاش را در جامعه کسب کنند.
وی در ادامه به یکپارچگی سیستم آموزش و پرورش اشاره نموده و افزود: از آنجا که همکاران ما رهبران آموزشی و پرورشی خوبی هستند، باید از همه فرصت ها به خوبی استفاده کرده و جایگاه آموزش و پرورش و فرهنگیان را بیش از پیش ارتقا دهیم. در این صورت قطعا اتفاقات خوب و مثبتی رقم خواهد خورد.
خالقی ثمرین بر مهارت محور و عملیاتی بودن آموزش ها تاکید نموده و بیان داشت: یکی از مسائلی که باید بیشتر در مدارس مورد توجه قرار گیرد، فعالیت های مربوط به تخلیه هیجانات است. موضوعی مهم که در وقایع اخیر نیز مورد توجه قرار گرفت. عدم تخلیه هیجانات سبب می شود دانش آموزان با بروز کوچکترین اتفاقات، بدون آن که بدانند این اتفاق را دوست رقم زده یا دشمن، وارد ماجرا شده و آسیب هایی ببینند.
وی در پایان ضمن اعلام حمایت قاطعانه و همه جانبه از ایده ها و نظرات سازنده فرهنگیان، از خداوند متعال توفیق روز افزون آنان را در جهت تربیت فرزندان صالح و سالم خواستار شد.
گفتنی است در ابتدای جلسه مهدی حزب الهی، رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه، ضمن عرض خیر مقدم و تبریک انتصاب، گزارشی از اقدامات، فعالیت ها و برنامه های آموزش و پرورش را ارائه نموده و افزود: رعایت قوانین و مقررات، استفاده از خرد جمعی و کار گروهی و تیمی و برنامه محور بودن سه رکن اساسی کلیه فعالیت های آموزش و پرورش منطقه می باشد.
افتتاح سالن جلسات اداره آموزش و پرورش منطقه، رونمایی از برنامه های آموزش و پرورش امیرآباد، بازدید از مدارس شبانه روزی منطقه، اردوگاه دکتر منصوری و مزرعه یحیی آباد و شرکت در جلسه تبصره 75 هنرستان کشاورزی از دیگر برنامه های حضور یک روزه مدیر کل آموزش و پرورش استان سمنان در منطقه امیرآباد بود.
@Damghan_nama_ir
حجت الاسلام و المسلمین رستمیان در کمیته همکاری های آموزش و پرورش منطقه امیرآباد:
راهیان پیشرفت یک کلید واژه است که با برنامه ریزی صحیح می توان بسیاری از فعالیت ها را ذیل آن اجرا نمود
@Damghan_nama_ir
برگزاری جلسه کمیته همکاری های آموزش و پرورش منطقه امیرآباد
به گزارش پایگاه خبری دامغان نما به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش منطقه امیرآباد، در این جلسه که با حضور امام جمعه شهرستان دامغان، رئیس اداره اوقاف شهرستان دامغان، معاون تبلیغات حوزه علمیه شهرستان دامغان و نمایندگان مدیران در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم، برگزار گردید، مهدی حزب الهی، رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه، ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان و تبریک ایام ماه ربیع الاول، طی سخنانی اظهار داشت: آموزش و پرورش فراگیرترین و منظم ترین رسانه جمهوری اسلامی ایران است. به طوریکه در دورترین نقاط کشور می تواند اهداف و آرمان های نظام را به راحتی و آسانی منتقل کند.
حزب الهی بیان داشت: هدف مشترک ما تربیت نسلی مومن، انقلابی و مسئولیت پذیر است، نسلی که در شرایط سخت یاری رسان کشور باشد. ما موظف هستیم بر اساس نقشه راهی که در آموزش و پرورش به نام سند تحول بنیادین شناخته می شود و اجرای متوازن آن مطالبه مقام معظم رهبری است، دانش آموزان را به سمت تربیت دینی هدایت کنیم.وی افزود: آموزش و پرورش زمانی به جایگاه واقعی خود می رسد که بتواند پیوند عمیقی با تمام دستگاه های تاثیر گذار برقرار نماید. به عبارتی محصول آموزش و پرورش زمانی محصولی با کیفیت است که با تمام ذی نفعان خود ارتباط و تعاملی مثبت و موثر برقرار کند.وی در پایان ماموریت اصلی آموزش و پرورش را طی دوازده سال تحصیلی، رساندن دانش آموزان به مراتبی از حیات طیبه در ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی، به صورت نظامند و عادلانه دانست.
در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین رستمیان، امام جمعه شهرستان دامغان، ضمن تقدیر و تشکر از فرهنگیان منطقه امیرآباد و آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون برای آنان، مهمترین شبکه تربیتی را آموزش و پرورش دانسته و افزودند: اصلی ترین مهره این شبکه فراگیران می باشند.
وی اظهار داشت: تربیت فرایندی است که باید از پایه شروع گردد. فرآیندی که در آن دانش آموزان را باید متدین، کارآمد و متخصص تربیت نماییم. اگر می خواهیم راه شهدا ادامه دار باشد، باید در آموزش و پرورش از روش های تربیتی استفاده شود تا دانش آموزان اهداف و انگیزه شهیدان را به خوبی درک نمایند.
حجت الاسلام و المسلمین رستمیان به اردوهای راهیان پیشرفت اشاره نموده و اظهار داشت: راهیان پیشرفت که آیت ا... رئیسی بیان نمودند، یک گفتمان و یک کلید واژه است که با برنامه ریزی صحیح و منسجم بسیاری از فعالیت ها را می توان ذیل همین کلید واژه اجرا نمود.امام جمعه شهرستان دامغان در پایان خطاب به مسئولین دستگاه های اجرای گفتند، کلیه دستگاه های اجرایی باید تمام توانشان را برای آموزش و پرورش در طبق اخلاص گذاشته و این سازمان را برای رسیدن به اهدافش یاری دهند.
دیدار و گفت و گو با کارکنان اداره آموزش و پرورش منطقه از دیگر برنامه های امام جمعه شهرستان دامغان بود.
@Damghan_nama_ir
نشست همکاران اداری آموزش و پرورش منطقه امیرآباد با دکتر علیزاده، نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی
@Damghan_nama_ir
✅حضور دکتر علیزاده، نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی در اداره آموزش و پرورش منطقه امیرآباد
به گزارش پایگاه خبری دامغان نما به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش منطقه امیرآباد، در این جلسه مهدی حزب الهی، رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه امیرآباد، اطلاعاتی در خصوص مدارس، دانش آموزان و فرهنگیان منطقه ارائه نموده و اظهار داشت: یکی از اهداف اصلی آموزش و پرورش منطقه جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان و جذب بازماندگان از تحصیل است. پراکندگی منطقه و مشکلات رفت و آمد از یک سو و فرهنگ مردم بعضی از روستاها از سویی دیگر مانع ادامه تحصیل برخی از دانش آموزان خواهد بود.
وی در ادامه در خصوص اقدامات انجام شده و موفقیت های کسب شده در طول سال تحصیلی گذشته در حوزه های مختلف آموزشی، پرورشی، تربیت بدنی، کنکور و ... توضیحاتی بیان نمود.
در ادامه، دکتر علیزاده، نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی، ضمن تقدیر و تشکر از زحمات کلیه فرهنگیان منطقه، بر جایگاه رفیع معلمان و تاثیر آنان بر جامعه اشاره نموده و اظهار داشت: معلمی جایگاهی رفیع است که در آموزه های اصیل اسلامی همواره شأن و منزلتش با مقام انبیاء و اوصیاء سنجیده می شود.
وی افزود: بی تردید همه ی ما باید شکرگزار این نعمت بزرگ الهی باشیم و آموختن راه و رسم بندگی، اخلاق و ارزشهای الهی به دانش آموزان در کنار تعلیم و تعلّم آنان از جمله دغدغه های اصلی و همیشگی ما باشد.علیزاده به حوادث اخیر جامعه اشاره نموده و بیان داشت: ترویج و نهادینه کردن ارزش های دینی، اسلامی و فرهنگی در جان دانش آموزان، سبب بالا رفتن آگاهی و دانش آنان و در نتیجه مانع از ورودشان به این جریانات می شود. وی در پایان برای کلیه فرهنگیان آرزوی موفقیت و پیروزی در مسیر هدایت و سعادت دآنش اموزان نموده و جهت رفع موانع و مشکلات منطقه قول مساعدت و همکاری داد. بازدید از واحدهای اداری و دیدار دوستانه با کارکنان اداره از دیگر برنامه های نماینده مردم شهرستان دامغان در مجلس شورای اسلامی بود.
@Damghan_nama_ir