🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۳۵)
🕌#شهرتمحلی: امامزاده علی صالح(ع).
🌍#نشانی: #ایلام، مهران، صالح آباد.
🕍#تاریخساخت: در زمان هلاکوخان مغول، عدّهاى از عشایر مهاجر بنایى برگرد آن مىسازند. در عصر صفویّه، مقبرهاى بزرگتر بر آن ساخته مىشود. و نیز در زمان ناصرالدّین شاه، این مقبره مجدّداً توسّط والى پشتکوه تجدید بنا مىشود. و در جمهوری اسلامی توسعه می ابد.
📜#نسبشریف: علی ابن عبیدالله الاعرج بن حسین الاصغر بن امام زین العابدین(ع)، ملقّب به علی الخیر ،و علی الصالح و در سمنان به زین الدین مهدی شهرت دارد که اشتباه میباشد.
🗓#ویژگیها:سیّدی مستجاب الدعوه و صاحب کرامات بود. دارای عمر طولانی و محضر امام صادق(ع)، امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) را درک نمود.امام رضا (ع) فرمودند: ای سلیمان «بدانکه علی بن عبیدالله و زن او و فرزند او از اهل بهشت می باشند».
مرقد مطهر ایشان در مسیر سفر به كربلا قرار دارد و همواره پذيرای زائرانی از سراسر كشور است كه از اين مسير به زيارت عتبات عاليات عراق می روند.
🪦#مزاراتمنسوب:چهار مکان به ایشان منسوب است: ۱.در سمنان که به زین الدین مهدی خوانده میشود ۲.در امامزادگان ۷۲ تن ساروق۳.به اعتقاد ضامن بن شدقم، علی در کوفه سکونت داشت و در همین شهر وفات یافت ۴. مشهورترین مزار او در مهران مورد اجماع برخی از علمای معاصر است.
👬#فرزندان_و_نوادگان:عبیدالله فرزند ایشان است. ایشان جدّ سادات اعرجی، حسینی شاهرودی، مختاری، مشکانی، حسینی بسطامی و سبزواری است.
👈کتاب زین الدین مهدی
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۳۶)
🕌#شهرتمحلی:شاهزاده حسین بن امام موسی کاظم(ع).
🌍#نشانی:در ۱۶ کیلومترى غرب شهر ماهان،در وسط شهر جوپار.
🕍#اطلاعاتبنا: این بنا از آثار دوران صفویه به شمار مىرود تعداد 35 گنبد عرقچینى در رواقها و شبستانها استفاده شده که زیر همه آنها مقرنسکارى انجام گرفته. بارگاه امامزاده حسین، از جمله زیارتگاههاى دسته اوّل استان کرمان و جزو پنجاه بنای باشکوه ایران اسلامى به شمار مىآید که از حیث معمارى و ترکیب بنا منحصر به فرد است.
📜#نسبشریف: ابوعبدالله حسین بن حسین ذیالدمعه بن زید الشهید بن امام على بن الحسین السجّاد(ع).
ایشان ملقب به قعدد است.
🏇#مهاجرت:وی از طرف پسر عمویش امیر کرمان بود یا جهت جذب نیرو به این منطقه مهاجرت کرد و در سال۲۰۰قمری به شهادت رسید، زیرا در همین سال بود که نهضت محمد بن محمد بن زید و ابن طباطبا به دست عمال مامون سرنگون شد و ابوعبدالله حسین نیز به دست هرثمة بن اعین، حاکم خراسان و کرمان به شهادت رسید.
🕰#شهادت: هرثمه دستور داد تا او را به شهادت برسانند. بنابراین، این واقعه نیز باید در اواخر سال ۲۰۰یا ابتداى حکومت طلحة بن طاهر به کرمان دانست. زیرا در سال دویست هـ.ق هرثمة به دستور مامون هفتمین خلیفه عبّاسى کشته شد.
👬#فرزندان: ابوالحسن عمرى نسابه براى او 13 فرزند قایل است که سه نفر آنها دختر بودند.علماى انساب تداوم نسل او را از سه فرزند او یحیى، محمّد اکبر و زید مىدانند.
📖#تاریخ_و_شماره_ثبت_در_آثار_ملی:
این بنا به شماره ۵۲۹ در تاریخ ۱۳۴۵/۱/۱.
👈هزار مزار ایران، استان #کرمان
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢شجرهنامه مشاهیر علماء(۵۹)
آیت الله سید محمد باقر #سلطانی طباطبایی بن سید علی اصغر سلطان العلماء بزرگ بن محمدی بن ابوالحسن بن علی نقی بن جواد بن مرتضی علم الهدی بن محمد نجفی بن عبدالکریم بن شاه مراد بن شاه اسد بن امیر بن حسن بن علی بن محمد بن اسماعیل بن عباد بن علی بن عباد بن احمد بن عباد بن علی بن حمزه بن طاهر بن علی الشاعر بن محمدالشاعر بن احمد الشاعر بن محمد الاصغر بن احمد الرئیس بن ابراهیم طباطبا بن اسماعیل الدیباج بن ابراهیم الغمر بن حسن مثنی بن الامام الحسن المجتبی(ع).
⏰️#ولادت:در سال ۱۲۹۴، بروجرد.
🕰#وفات:۳۱ خرداد ۱۳۷۶/ ۱۵ صفر ۱۴۱۸ق.
🪦#مدفن:جوار مرقد امامخمینی(ره).
🗓#ویژگیها:نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان قانون اساسی،پدر ایشان آیت الله سیدعلیاصغر معروف به سلطانالعلماء از علمای بروجرد بود.امامخمینی از وصلت فرزند خود سیداحمد خمینی با فرزند وی، سیدهفاطمه طباطبایی نیز اظهار خشنودی کرد و در نامهای به عروس خود، به وی تبریک گفت و سلطانی را «سیدالعلماءالاعلام» خواند.
👳♂️#استادان: عبدالکریم حائری یزدی، میرزامحمدعلی شاهآبادی، آقاضیاءالدین عراقی، سیدابوالحسن اصفهانی و...
👨🎓#شاگردان: آیات: صافی گلپایگانی، فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی، شهید بهشتی و...
📚#تالیفات:رسالهای در استصحاب، واجب الوجود مطلق و مشروط، الفوائد الفاطمیة و...
👬#فرزندان:سیدصادق، سیدجواد، سیدمرتضی، سیدعبدالحسین، سیدهفاطمه.
👈توضیحات بیشتر در ویکی امام خمینی
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha
🟢تأسیس کانال شیوخ العلماء
👈با اشراف استاد فقیه بحرالعلوم
👳♂️کانال تخصصی شیوخ العلماء👇🌺
https://eitaa.com/shoyokhololama
🟢مشاهیر مزارات جهان اسلام(۳۷)
🕌#شهرتمحلی:امامزاده سلطان ابراهیم.
🌍#نشانی:در آبادى شهر کهنه، میان قوچان و فاروج واقع شده و اکنون در مسیر اصلى جادّة شمال به مشهد قرار گرفته است.
🕰#شهادت:در سال 530 هـ.ق.
📜#نسبشریف: به احتمال قریب به یقین، شخص مدفون در این بقعه، سیّد جمالالدّین ابراهیم بن موسى بن جعفر بن محمّد بن اسماعیل بن احمدامیرجه بن محمّد بن احمدالاسود بن محمّد اعرابى بن قاسم بن حمزة امام موسى الکاظم(ع) است.
🗓#ویژگیها: وى سیّدى جلیلالقدر، عظیمالشان، بسیار بزرگوار و شریف بود که نقابت سادات طوس را به عهده داشت. او داماد سیّد ابوالقاسم موسوى، نقیب مرو بود.
👈کتاب هزار مزار ایران، #خراسانرضوی
🌍دانشنامه بقاع و اماکن متبرکه👇🌺
@Daneshnamebegha