هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
❓درمانهای عمومی مغز و اعصاب
۳. درمانهای گروه بیماریهای کاهش حجم مغز (آتروفی)؛
۱_ روغنمالی بدن(سر،بین دو ابروها، محاسن و سبیل و عموم بدن)؛ «الدهن یلین البشرة و یزید فی الدماغ»./الکافی ج۶ ص۵۱۹). ۲_ مصرف کدو(حلوایی)؛«الدباء یزید فی الدماغ»./ المحاسن ج۲ ص۵۲۰). کدو را با آبگوشت نیز میتوان مصرف نمود و از خواص آن دو، #افزایش_حجم_مغز و #زیاد_شدن_عقل است../بحارالانوار ج۵۹ ص۲۹۷). ۳_ مصرف باقلا؛ در روایت امام صادق علیه آمده که؛ خوردن باقلا، مغز استخوان دو ساق پا را تقویت کرده و بر حجم مغز میافزاید و #خون_تازه در بدن تولید میکند../المحاسن ج۲ ص۵۰۶). ۴_ مصرف مرکبات در غیر از شبها(پرتقال، لیمو شیرین و ترش، نارنج و..)؛در روایات داریم که:(مرکبات) باعث افزایش حجم مغز میشود منتهی در شبها استفاده نشود؛ چرا که باعث قیچ شدن و انحراف به طرفین شدن چشم میشود../بحارالانوار ج۵۹ ص۲۹۷ / طب الرضا ج۱ ص۳). حدالامکان شب ها پرهیز کرده و یا با مصلح آن مصرف شود). ۵_ مصرف میوه بِه؛ علاوه بر خاصیت افزایش ذهن و تقویت عقل، خواص دیگری همچون #تقویت_شجاعت، ایجاد روحیه سخاوت در فرد، زیبایی فرزند و.. برای آن در روایات ذکر شده. ۶_ مصرف انار با پی آن(پرده نازک روی انار)؛ که باعث پاکسازی معده و افزایش ذهن آدم میشود../الکافی ج۶ ص۳۵۴). ۷_ مصرف کندر، چوب مسواک، قرائت قرآن؛ که به فرموده امیرالمومنین علیه السلام، موجب #افزایش_حافظه و از بین رفتن بیماریها میشود./الفقیه ج۴ ص۳۵۲)./ ۸و۹_ مصرف کرفس و پرهیز از زیاد خوردن گوشت شکار و گوشت گاو..
🗞جهت مطالعه کتاب؛
طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه
https://eitaa.com/olgou_mashhad
هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
❓درمانهای عمومی مغز و اعصاب
۴. درمان گروه بیماریهای سردرد(ضربان الرأس، صداع و..)؛
۱_ شستن سر با گل ختمی در روز جمعه؛ که طبق روایات، علاوه بر پیشگیری از سردرد، باعث زیبایی پوست و مو و از بین رفتن شوره سر شده، و افزایش رزق را به همراه دارد../الاصول ستة عشر ص۲۰۵)👈 لذا یکی از درمانهای مؤثر، استفاده از شامپوهای مفرده( #گل_ختمی، #سدر و..) است! ۲_ سُعوط با روغن کنجد (ریختن آن در بینی)؛رسول خدا همیشه هنگام سردرد، #سعوط روغن کنجد انجام میدادند./قرب الأسناد ج۱ ص۱۱۱). ۳_ سعوط یا روغنمالی ابروها و بین ابروها با روغن بنفشه؛ که به فرموده امام صادق علیه السلام، صداع و سردرد را از بین میبرد./الکافی ج۶ ص۵۲۲). ۴_ شستن روی پاها با آب سرد هنگام خروج از حمام؛ این کار از ابتلاء به درد شقیقه جلوگیری میکند../طب الأئمه ص۲۷۶). ۵_ پوشاندن سر هنگام خروج از حمّام؛ که از سردرد (خصوصا سردردهای با منشأ سردی) پیشگیری میکند./امام باقر و امام صادق علیهما السلام نیز هنگام خروج از حمام، #پوشش_سر داشتند./من لایحضره الفقیه ج۱ ص۱۱۷). ۶ و ۷_ إفطار با شیرینی(طبیعی) یا آب فاتر؛ پیامبر همیشه با حلوا یا شکر سرخ یا خرما افطار میکردند و اگر هیچ کدام نبود، با #آب_فاتر! که چنین فوائدی دارد: پاک کننده معده و کبد، تقویتکننده چشم، پاک کننده گناهان قلب،تسکین دهندۀ رگهای هیجانی صفرا و سودا، قاطع بلغم،رافع سردرد و../الکافی ج۴ ص۱۵۲). ۸_ استفاده از حنا؛«اینجا» ۹_شانه کردن سر با شانۀ عاج برای رویش مو و درمان گندیدگی مغز و../الکافی ج۶ ص۳۰۷
🗞جهت مطالعه کتاب؛
طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه
https://eitaa.com/olgou_mashhad
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
🎙 عوامل پیدایش بیماری (پاتولوژی فقهی) - جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت ۸ شب
https://virasty.com/Islam1357/1732285392237903187
#الگوی_فقهی_تحلیل_بیماری
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
https://eitaa.com/olgou4
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
🎙 اندام شناسی فقهی (فیزیولوژی جدید) - شنبه ۳ آذر - ساعت ۸ شب
https://virasty.com/Islam1357/1732349197847824810
#اندام_شناسی_فقهی
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
https://eitaa.com/olgou4
🔺راه اندازی پویش رایگان و همگانی «من هم تست اچ آی وی میدهم» در سراسر کشور.
❓سوال بنده از جناب دکتر کرمی:
سلام جناب دکتر.
عوامل ایجاد HIV چه هستند؟!
و چگونه به افراد منتقل میشود؟!
👈 بخشی از پاسخ ایشان:
اگر افرادی که رفتارهای پر خطر جنسی یا اعتیاد تزریقی و ارتباط با فرد الوده دارند سریع ازمایش خون دهند و مشخص شود ویروس در بدن انها هست و اقدام به درمان فوری کنند مبتلا به ایدز نمی شوند و سالم. ولی اگر توجه نکنند آنوقت به تدریج علایم خطرناک آن شروع شده و در صورت عدم درمان ممکن است منجر به فوت شود.
❓سوال مجدد بنده؛
عجب!
حال چرا باید برای این مساله، پویش همگانی راه اندازی کنند؟!
مگر چند درصد جامعه مبتلا به این رفتارهای🤭🤭🤭 هستند که برای تست همۀ مردم پویش HIV راه اندازی کردند؟!
❓غرض وزارت بهداشت از انجام این تست همگانی چیست؟!🤔
#مراقب_خودتون_باشید!
#تست_بهانه_است...
@Darol_salam
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️نامه دوم دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی به دکتر محمدرضا ظفرقندی با موضوع روش ارتقای دانش پیشگیری ساختاری از بیماری منتشر شد.
❓ آقای وزیر، فقر دانشی وزارت بهداشت در مسئله پیشگیری از بیماری را برطرف کنید / دانش پیشرفته پیشگیری ساختاری از بیماری را برای شما معرفی می کنم!
🗞متن کامل نامه حجتالاسلام علی کشوری به وزیر بهداشت:
https://m-hedayat.blog.ir/1403/09/04
#پیشگیری_ساختاری_از_بیماری
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
https://eitaa.com/olgou4
هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
📎 الگوی پیشگیری ساختاری از بیماریهای مغز و اعصاب؛
❓مراد از ساختار پیشگیری؛ یعنی ساختارهای اصلی محیط اطراف انسان (مثل مشاغل، معماری، تغذیه، الگوی خواب، الگوی انعقاد نطفه و...)، پیوست پیشگیری از بیماریهای مغز و اعصاب پیدا کند.
✍ پیشگیریهای ساختاریِ سهگانه از بیماریهای مغز و اعصاب؛
۱. پیوست پیشگیری در حوزۀ شغل؛
👈با رواج #مشاغل_برتر در جامعه و کاهش مشاغل استخدامی به جهت تولید انبوه غذاهای مرتبط با مغز و اعصاب؛ مثل سرکه انگور، کشمش، انجیر، روغن زیتون، کدو، انار و.../ تولید انبوه این اقلام، علاوه بر ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و کاهش قیمت این اقلام و افزایش قدرت خرید مردم، از ابتلا و گسترش بیماریهای مغز و اعصاب نیز جلوگیری میکند.
۲. پیوست پیشگیری در حوزۀ رفتارهای اصلی مردم؛
👈 با اصلاح #الگوی_مجامعت، #خواب و استراحت و #تغذیه بوسیله اطلاع رسانی به مردم./ به عنوان مثال، دفاتر عقد و مساجد، به مدت یک هفته، آموزشهای مربوط به آداب صحیح انعقاد نطفه را برای زوجهای جوان برنامه ریزی کنند.. و نیز پدران و مادران به پسران و دختران در شرف ازدواج روی پنج دسته روایات آداب انعقاد نطفه تاکید کنند تا بیماریهای مادرزادیِ مغز و اعصاب، به حداقل برسد.
۳. پیوست پیشگیری در حوزۀ علم؛
👈 گسترش #طبقه_بندی_جدید_از_علم در راستای تغییر درک مردم از سبک زندگی/ تغییر ساختار مدارس و #تغییر_کتب_درسی، یکی از کارهای اساسی است...
🗞جهت مطالعه کتاب؛
طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه
https://eitaa.com/olgou_mashhad
هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
✍ الحمدلله و المنّة دوره مباحثاتی درس «طبیب مشاور مغز و اعصاب و حافظه» به پایان رسید.🤲
📌جهت مرور چکیدۀ مباحث؛👇
جلسه اول/ جلسه دوم/ جلسه سوم/ جلسه چهارم/ جلسه پنجم/ جلسه ششم/ جلسه هفتم/ جلسه هشتم/ جلسه نهم/ جلسه دهم/ جلسه یازدهم/ جلسه دوازدهم/ جلسه سیزدهم/ جلسه چهاردهم/ جلسه پانزدهم/ جلسه شانزدهم/ جلسه هفدهم.
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
#نظریه_پیشگیری_ساختاری_از_بیماری
#طبیب_مشاور_مغز_واعصاب_وحافظه
https://eitaa.com/olgou_mashhad
هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
📣 به فضل الهی، اولین جلسه از دوره مباحثاتی کتاب🫀«قلب و عروق» برگزار گردید.
❓سرفصلهای این دوره بحثی:
۱. پیش فرضهای مفهومی و علت ورود به بحث «قلب و عروق».
۲. باز تعریف مفهوم قلب.
۳. بیماریهای قلب( اختلالات درونی قلب).
۴. عوامل بیرونی مؤثر بر قلب.
۵. معرفی داروهای جدید قلب.
۶. ساختار اقدامات پیشگیرانه بنیادین بیماریهای قلبی و عروقی.
۷. نقش انعقاد نطفه و دوران بارداری در رفع بیماریهای مادرزادی قلب.
۸. عروق.
🗞 جهت مطالعه کتاب؛«قلب و عروق»
#قلب_و_عروق
#پیشگیری_از_بیماری
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
https://eitaa.com/olgou_mashhad
هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
🔹️نظریه فقهی انفاق به دنبال بازخوانی تکاملی مفهوم انفاق میباشد.
🔸️برای ارتقا درک از بحث انفاق، لازم است تا شش نکته را مورد بررسی قرار دهیم.
🔰اولین نکته، درک نظاممند مفهوم انفاق است.
❌در اینصورت #اقتصاد_اسلامی جای خود را به سایر مکاتب اقتصادی موجود خواهد داد.
🔶بحث از ارتباط بین مفاهیم اقتصادی، به معنای ارائه مکتب اقتصادی جدید است.
🔹این بحث منجر به پاکسازی کشور از نگاههای توسعهمحور در حوزه اقتصاد خواهد شد.
🗞جهت مطالعه کتاب؛
نظریه فقهی انفاق
#مباحثات
📌مشهدمقدس | جمعهی انتظار
https://eitaa.com/olgou_mashhad
هدایت شده از مدرسه تمدنی بینات
#سرفصل_اول
🔹پیش فرضهای مفهومی و علت طرح بحث «قلب و عروق»
3⃣ مقدمه:
۱. استراتژیِ نظام سازی در حوزه سلامت، مبتنی بر «استدلال» و «تبیین» یا مبتنی بر «تجمع» و «تحصّن»های پی در پی⁉️
۲. علت ورود حوزه علمیه به بحث قلب و عروق⁉️
۳. قواعد اصولی مورد استفاده در بحث قلب و عروق⁉️
✍ استراتژی پیشنهادی حوزه علمیه برای نظام سازی در بخش سلامت، #جهاد_تبیین است و تجمعات به تنهایی اثر بخش نخواهد بود. یعنی چنانچه ما بخواهیم درک نخبگان و عموم جامعه را نسبت به مسأله سلامت و پیشگیری از بیماری ارتقاء دهیم، راه اصلی آن تبیین و استدلال است.
👈 این پیشنهاد علاوه بر اینکه توصیه اکید مقام معظم رهبری است(و ایشان در ذیل آیه ۲ سوره انعام، از عدم تبعیت از کفّار، به #جهاد_کبیر تعبیر کرده و دامنۀ عدم تبعیت را به میدانهای سیاست، اقتصاد، فرهنگ، هنر و.. بسط داده اند)، یک استدلالی هم دارد که توصیه حضرت رضا علیه السلام به جناب عبدالسّلام هروی مبنی بر؛ احیای امر اهل بیت علیهم السلام با یادگیری و تعلیم #علوم_جامع ایشان به عموم مردم است.(تأسیس مدارس و تعلیم گسترده علوم و طبقه بندی علمی امام علیه السلام به مردم، یکی از ابزارهای عملی کردن این پیشنهاد است)
✍ آمارهای نگران کننده و افزایش بیماریهای قلبی و عروقی و فوتیهای مربوط به آن که ناشی از #دانش_قلیل متولیان سلامت در تحقق پیشگیری از بیماریها میباشد، دلیل ورود حوزه علمیه به بحث قلب و عروق است./مرگ سالانه ۱۰۰ هزار نفر بر اثر فشارخون در ایران/۳۱ درصد فوتیهای کشور به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی و..
🗞 جهت مطالعه کتاب؛«قلب و عروق»
https://eitaa.com/olgou_mashhad
هدایت شده از بسلام آمنين
#یادداشت_۱۸۲
۹ آذر ۱۴٠۳/سال چهارم
قرآن شگفت انگیز ما
تمام بهشت یک طرف، پارچه حریر یک طرف!
دیشب در خدمت نوجوانان مسجد امام هادی علیه السلام شهرمان، سخن از #آموزش_و_پرورش مطلوب اسلام بود. به تناسب بحث، به مسائل #سلامتی و آداب غذا خوردن رسیدیم که گفتم: سفره در اسلام، آداب حکیمانه متعددی دارد و بسیار بسیار محترم است. مثلا خداوند متعال هیچ قوم ظالمی را هنگام غذا خوردن عذاب نکرده. این موضوع آنقدر جایگاه بالایی دارد که خداوند حکیم، یکی از سوره های بزرگ قرآن هدایتش را، #سفره یا مائده نامیده.
از شما چه پنهان که این #تسمیه و نامگذاری قرآن، برای بنده نیز خیلی قابل تامل و جالب بود. به همین دلیل خواستم درباره یکی دیگر از نکات بسیار جذاب قرآن بنویسم. اما پیش از طرح مسئله، باید به یکی از شیوه های بیان قرآن اشاره کنم. شاید بتوان گفت که خداوند متعال برای نشان دادن اهمیت فوق العاده یک موضوع، گاهی آنرا به صورت جدا ذکر می کند.
مثلا در سوره #عصر می فرماید: همه انسانها در زیانند مگر آنها که چهار ویژگی دارند: ایمان آورده، عمل صالح انجام دهند، سفارش به حق و صبر داشته باشند. در اینجا مشخص است که توصیه به #صبر، جزء مصادیق بارز توصیه به حق است. اما خداوند حکیم برای نشان دادن اهمیت بسیار زیاد صبر، آن را جدا ذکر می کند. یا مثلا در سوره آل عمران می فرماید: اگر صبر و #تقوا پیشه کنید، مکر دشمنان به شما آسیبی نخواهد رساند(۱۲٠آل عمران). در اینجا هم می توان گفت: صبر از مصادیق اصلی تقواست، ولی برای نشان دادن اهمیت آن به صورت جدا ذکر شده.
حال بر فرض پذیرش مبنای مذکور، نگاهی به آیه۱۲سوره مبارکه انسان بیندازیم: وَ جَزاهُمْ بِما صَبَرُوا #جَنَّةً وَ #حَرِيراً. در اینجا هم واضح است که لباس حریر، بخشی از نعمات لایتناهی جنّت و بهشت است. اما آنقدر اهمیت دارد که خداوند متعال آنرا به صورت جداگانه ذکر می کند. آنهم به عنوان جزا و پاداش برای خاندان نبوت و امامت، یعنی کسانیکه: يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً(۸انسان).
با خود می گویم: قرآنی که حتی در مورد جنس پارچه هم سخن می گوید(۲۳حج/۳۳فاطر/۱۲انسان/۳۱کهف/۵۳دخان/۲۱انسان)، چقدر دقیق و واقعی می تواند کتاب زندگی ما باشد. در مقابل، کسانیکه می گویند در اسلام چنین مباحثی نداریم، تا چه اندازه با قرآن فاصله دارند که فرمود: وَ ما قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ إِذْ قالُوا ما أَنْزَلَ اللَّـهُ عَلى بَشَرٍ مِنْ شَيْءٍ (۹۱انعام).
اما در یک پژوهش اولیه در مجموعه معارف وحیانی روایی درباره لباس، به سرفصل های سیزده گانه زیر رسیدیم:
مفهوم لباس و مصادیق مختلف آن/لباس اهل بهشت و جهنم/مفهوم لباس شهرت/ رنگ لباس/ جنس لباس/ آداب صحیح لباس پوشیدن/ دعاهای پوشیدن و در آوردن لباس/ آداب خرید لباس جدید/ تعداد لباس های مورد نیاز هر فرد/ مشاغل برتر در مورد لباس/ مدل تولید لباس/#مسئله_حجاب/ پیروی نکردن از مدل پوشش دشمنان اهل بیت علیهم السلام و کارکرد سیاسی حزبی لباس.
امید که باحثان و پژوهندگان مسیر امیدساز و پر بهجت #تمدن_نوین_اسلامی و سبک زندگی دینی، بتوانند بسته فقهی لباس را در قالب یک کتاب، به زودی آماده و در اختیار مؤمنین قرار دهند.
@besalamen_amenin