فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 ولادت سیده نفیسه از نوادگان امام حسن مجتبی علیه السلام
🔹 سیده نفیسه، دختر حسن بن زید بن حسن بن علی علیهما السلام است که سال ۱۴۵ق در مکه بدنیا آمد. وی که دارای شخصیتی عابد، زاهد، محدّث، نیکوکار و حافظ قرآن بوده است همسر اسحاق مؤتمن فرزند امام صادق ع بود.
♦️ندیمه او که ۴۰سال به او خدمت کرده، می گوید: «ندیدم که شب بخوابد و روزها روزه نباشد.»
🔻او در سال ۱۹۳ ق پس از انجام مناسک حج به مصر آمد. مصریان کرامات زیادی از آن بانوی محترم دیدند که سبب اسلام آوردن یهودیان بسیاری شد. او به درخواست مصریان برای همیشه در مصر ساکن شد.
🔹 سیده نفیسه در رمضان سال ۲۰۸ ق از دنیا رفت. اسحاق مؤتمن، میخواست جنازه همسرش را به مدینه ببرد اما به درخواست اهالی مصر او را در همانجا دفن کرد.
#تقویم_تاریخ
#11ربیع_الاول
#نفیسه_خاتون
✾📚 @Dastan 📚✾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چشم برزخی آیت الله سید جمالالدین گلپایگانی
👈 و سفارش ایشان به پدرِ صاحب قبر
🎤حجه الاسلام عالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸معجزهی صبح را
که میبینی آرزوهایت
را با شوق به دنیـا بگو🥰
دنیـا صدای
عشق و روشنی را خواهد شنید...💓
🌸🍃سـلام دنیا
🌸🍃سـلام صبح قشنگ
🌸🍃سـلام زندگی
سـلام به همگی😊✋
صبحتون بخیر....🌸🍃
✾📚 @Dastan 📚✾
🔆على (علیه السلام ) در كنار پيامبر (صصل الله علیه وآله و سلم ) در غار حراء
غار حراء كه در قلّه كوه بسيار بلندى در مكّه قرار گرفته و اكنون به آن كوه جبل النور مى گويند، از عجائب معنوى تاريخ اسلام است ، پيامبر (ص ) قبل از بعثت ، سالى يك ماه تمام به غار حراء مى رفت و شب و روز در آنجا بود و به عبادت مى پرداخت و هر وقت ماه به پايان مى رسيد، از كوه سرازير مى شد و يكسره كنار كعبه مى آمد و آن را هفت بار طواف مى كرد و سپس به خانه خود باز مى گشت ، پيامبر (ص ) در همان لحظه اى كه به مقام رسالت رسيد، و وحى بر او نازل شد، در همان ماهى بود كه طبق معمول هر سال ، در غار حراء به سر مى برد.
جالب اينكه طبق قرائن و احاديث ، على (ع ) (كه در آن هنگام كمتر از ده سال داشت ) به حضور پيامبر (ص ) در غار حرا مى رفت و در جوار آن حضرت به عبادت مشغول مى شد، چنانكه در نهج البلاغه آمده ، على (ع ) فرمود:
و لقد كان يحاور فى كل سنة بحراء فاراه و لا يراه غيرى .
پيامبر (ص ) هر سال در غار حراء به عبادت مى پرداخت ، و كسى جز من او را نمى ديد.
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆هوشيارى در صدور فتوا
عصر مرجعيت حضرت آيت اللّه العظمى بروجردى (ره ) بود، در مساءله ازدواج مرد مسلمان با زن اهل كتاب (يهودى ، مسيحى يا مجوسى )فتواى ايشان (بر خلاف مشهور) اين كه ازدواج مرد مسلمان - خواه ازدواج دائم باشد يا ازدواج موقت - با زن اهل كتاب جايز است ، در آن زمان شاه (محمّد رضا پهلوى مخلوع ) تصميم گرفته بود با يك دختر ايتاليائى ازدواج دائم كند، دستگاه شاهى ، عده اى را در چند نوبت نزد آيت اللّه بروجردى فرستاد تا فتواى آقا را در مورد فوق بدست آورد، آنها هدف خود را نمى گفتند، بلكه به صورت عادى براى گرفتن چنان فتوائى ، رفت و آمد مى كردند.
آيت اللّه بروجردى از قضيه آگاه شد و فهميد كه رژيم مى خواهد با گرفتن اين فتوا، مدركى داشته باشد.
آقا روايات باب را دوباره برسى كردند، ولى نظرشان باز همان شد كه ازدواج مرد مسلمان با زن غير مسلمان را صلاح جامعه اسلامى نمى دانستند، و پى آمدهاى شوم آن را درك مى كردند، در پاسخ به استفتاء آنان چنين نوشت : مشهور بين اعاظم فقهاء اماميّه ، حرمت ازدواج دائم ، با كتابيّه (زن مسيحى يا يهودى يا مجوسى ) است .
به اين ترتيب آن مرجع بزرگ با توجه به مسائل اجتماعى و سياسى و شرائط زمان و مكان و هوشيارى در صدور فتوا، به گونه اى پاسخ داد تا طاغوتيان از فتواى او بهره بردارى سوء نكنند و مصالح اجتماع را به خطر نيندازند.
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
📌 «ولادت رسول خاتم،
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)»
💠 نظر مشهور اهل سنت این است که تولد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) روز دوشنبه ۱۲ ربیع الاول سال عام الفیل، برابر با سال ۵۷۰ میلادى بوده است، اما قول مشهور شیعیان آن است که آن حضرت در روز جمعه مصادف با ۱۷ ربیع الاول آن سال به دنیا آمدند.
✨مورخان حوادثی مهمی را در شب میلاد پیامبر، اشاره دارند از آن جمله:
🔹 در آن شب ۱۴ برج از ایوان کسری فرو ریخت و آتشکده فارس که هزار سال آتش آن افروخته بود خاموش شد.
🔸 در آن شب، دریاچه ساوه خشکید و موبد بزرگ در خواب دید که شتران تنومند همراه اسبهای عربی از دجله گذشتند و در ایران پراکنده شدند.
🔹 امام صادق (علیهالسلام) فرمود:
«چون رسول خدا تولد یافت کاخهای سفید فارس و قصرهای شام (در پرتو نوری که تابید) برای آمنه آشکار شد.»
#تقویم_تاریخ
#۱۲_ربیع_الاول
#میلاد_پیامبر
✾📚 @Dastan 📚✾
📌 «ورود پیامبر اکرم (صلیالله علیه و آله و سلم) به مدینه»
🔹مهاجرت پیامبر اکرم(صلیالله علیه و آله) و مسلمانان از مکه به یثرب (مدینه) در آخر سال سیزدهم و ابتدای سال چهاردهم بعثت روی داده است.
⚜️ علت اصلی مهاجرت مسلمانان به یثرب، فشار و آزارهای مشرکان مکه و نیز بیعت اهالی یثرب با پیامبر(صلیالله علیه و آله) برای دفاع از مسلمانان در صورت هجرت ایشان به این شهر بود که به بیعت عقبه شهرت یافت.
🔸بنا بر روایات، مسلمانان دستهدسته، رهسپار یثرب (مدینه) شدند و رسول الله(ص) به انتظار اذن خدا در مکه باقی ماندند. پس از فرمان خدا هجرت پیامبراکرم (ص) اول ربیع الاول آغاز شد و حضرت ابتدا سه روز در غار ثور مخفی شدند و آنگاه بهسوی مدینه حرکت کردند.
💠 وقتی به محله قبا (در نزدیکی مدینه) رسیدند متوقف شده و اقامت کردند و فرمودند که منتظر رسیدن علی بن ابی طالب (علیه السلام) هستند و همان جا ماندند تا علی (ع) به ایشان ملحق شد. در این مدت حضرت با دستان مبارک خود مسجد قبا را بنا کردند. سپس به اتفاق علی (ع) و خانواده خود ۱۲ ربیع الاول وارد مدینه شدند.
#تقویم_تاریخ
#۱۲_ربیع_الاول
#ورود_به_مدینه
✾📚 @Dastan 📚✾
آرامش...
هنر نپرداختن به مسائلی است که حل کردنشان، سهم خداست
✾📚 @Dastan 📚✾
📸 ۱۰۰ درس از سبک زندگی پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆امام خمينى و نماز
يكى از پزشكان قم نقل مى كرد: هنگامى كه خبر دادند امام خمينى (قدّس سرّه ) دچار ناراحتى قلبى شده اند، خود را به بالين ايشان رسانده و فشار خونشان را گرفتم .
فشار ايشان ، عدد 5 را نشان مى داد كه از نظر طبى خيلى خطرناك بود، كارهاى اوليه را انجام دادم و پس از دو ساعت كه قدرى وضع بهتر شده بود، ولى قاعدتا امام نمى توانستند و نمى بايستى حركت كنند، آماده حركت شدند.
عرض كردم : آقا جان ! چرا برخاستيد؟
فرمودند: نماز!
عرض كردم : آقا شما در فقه مجتهديد و من در طبّ، حركت شما به فتواى طبّى من حرام است ، خوابيده نماز بخوانيد.
ايشان با دقّت به نظر من عمل كردند و خوابيده نماز خود را خواندند.
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
📌 «آغاز هفته وحدت»
♦️ لزوم حفظ وحدت میان مسلمین از جمله اموری است که همواره مورد توجه بزرگان و رهبران مذهبی مسلمان قرار گرفته است.
🔸امام خمینی (ره) با توجه به اینکه دو مذهب تشیع و تسنن از پیروان زیادی در سراسر جهان برخوردار هستند، به هر اندازه بتوانند دیدگاههای خود را بهیکدیگر نزدیک کنند، تاثیر ارزشمندی در اعتلاء و سربلندی مسلمانان در جهان کنونی خواهند داشت و نهایتا توطئههای هر روزه دشمنان را نقش بر آب خواهند کرد. لذا روزهای دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول که مصادف با دو قول مشهور ولادت پیامبر اکرم است را «هفته وحدت» نامگذاری کردند.
🔻آشنایی پیروان مذاهب با عقاید یکدیگر، اگر همراه با هتک به معتقدات سایر مذاهب نباشد، نهتنها موجب تفرقه نمیشود، بلکه مانع از اتهام و دروغپردازی دشمنان اسلام و مسلمین میشود.
🔹مقام معظم رهبری نیز در این باره میفرماید:
«این هفته وحدت، این هفته مشترک الاحترام بین مسلمین را قدر بدانید. همه سعی کنند وحدت و اتحاد نیروها و در یک جبهه قرار گرفتن نیروهای مسلمین را که رمز سعادت و مایه سربلندی مسلمین و بزرگترین حربه ملتها در مقابل استکبار جهانی است، مغتنم بشمارند و قدر بدانند.»
#تقویم_تاریخ
#۱۲_ربیع_الاول
#آغاز_هفته_وحدت
✾📚 @Dastan 📚✾
📌 «آغاز قیام مختار با هدف خونخواهی از شهدای کربلا»
🔹 مختار بن ابى عبیده ثقفى، پنج سال پس از واقعه عاشورا، در سال ۶۶ هجرى در کوفه قیام کرد. هدف نهضت او خونخواهى امام حسین
(علیه السلام) و انتقام از قاتلان شهدای کربلا و جنایتکاران حادثه عاشورا بود. قصاص قاتلان خاندان پیامبر موجب خرسندى اهل بیت علیهمالسلام شد.
💠 احادیث ذیل از جمله مواردی هستند که قیام مختار را تایید کردند:
⚜ حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام) میفرمایند:
«بزودی ستمکاران، توسط کسی که خداوند برای انتقام ما بر آنان خواهد فرستاد، به بلایی گرفتار خواهند شد و این به خاطر فسق و جنایتی است که مرتکب شدهاند، همان گونه که بنی اسرائیل گرفتار عذاب شدند... او جوانی از قبیله ثقیف است که او را "مختار بن ابی عبید" می گویند» (حدیقة الشيعه،ص۵۰۹)
⚜ ابا عبدالله (علیهالسلام)، پس از خطبهای که در راه کربلا ایراد نمودند، می فرمایند: «پروردگارا، آن جوانمرد ثقیفی را بر آنان مسلط کن تا جام تلخ مرگ و ذلت را به ایشان بچشاند و از قاتلان ما احدی را معاف نکند. به جای هر قتلی، کشتنی و به جای ضربت، ضربتی؛ و انتقام مرا و خاندان و دوستان و شیعیانم را از اینها بگیرد.»(بحارالانوار، ج۴۵، ص۳۴۰)
#تقویم_تاریخ
#۱۲_ربیع_الاول
#قیام_مختار
✾📚 @Dastan 📚✾