داستان راستان
🌸🍃🌸🍃 #زندگینامه_معصومین #قسمت_پنجم #حضرت_علی_علیه_السلام 💢 دوران کودکی امام علی (ع) امام علی (ع) ت
🌸🍃🌸🍃
#زندگینامه_معصومین
#قسمت_ششم
#حضرت_علی_علیه_السلام
💢 ازدواج امام علی (ع)
زمانی که حضرت فاطمه (س) در خانه پدر بودند، ابوبکر، عمر و دیگر افراد قبیله قریش به خواستگاری ایشان آمدند؛ اما پیامبر نپذیرفت. مردمی از انصار به امام علی (ع) گفتند: زهرا را خواستگاری کن. علی (ع) به خانه پیامبر رفتند و رسول الله (ص) پرسیدند: پسر ابوطالب برای چه کاری آمده است؟ امام علی (ع) فرمودند برای خواستگاری زهرا، پیغمبر (ص) فرمودند: مرحبا و اهلا ! مردانی از قبیله قریش برای اینکه دخترم را به آنها ندادم، از من رنجیدند، من به آنها گفتم که این کار به امر خداوند بوده است. پیامبر در سال های اول تا سوم هجری، دخترشان را به عقد امام علی (ع) در آوردند. اولین فرزند آنها در 15 ماه رمضان سال سوم هجری متولد شد که نامش را حسن گذاشتند. و فرزند دوم ایشان حسین در 3 شعبان سال 4 هجری متولد شدند. و دو دختر به نام های زینب و ام الکلثوم.
💢 حضرت علی (ع) در واقعه غدیر خم
حضرت محمد (ص) پس از تمام شدن مراسم حج در آخرین سال عمر خود در مسیر برگشت در مکانی به نام غدیر خم در نزدیکی جحفه دستور توقف دادند، زیرا از طرف خداوند به پیامبر وحی دادند که باید رسالتش را به اتمام برساند. بعد از اقامه نماز ظهر پیامبر (ص) بر بالای منبری که از جهاز شتران درست شده بود، رفتند و فرمودند: «ای مردم! زمان اینکه من دعوت حق را لبیک بگویم و از بین شما بروم نزدیک است؛ در مورد من چه فکر می کنید؟» مردم پاسخ دادند: «شهادت می دهیم که تو آیین خداوند را تبلیغ کردی» حضرت محمد (ص) فرمودند: «آیا شهادت نمی دهید که به جز خدای یکتا، خدایی نیست و محمد بنده خدا و پیغمبر اوست؟» مردم پاسخ دادند: «آری، شهادت می دهیم»؛ بعد از آن حضرت محمد (ص) دست حضرت علی (ع) را بالا بردند و فرمودند: «ای مردم ! در نزد مومنین شایسته تر از خودشان چه کسی است؟» مردم جواب دادند: «خدا و پیغمبر او بهتر می دانند»، بعد حضرت محمد (ص) فرمودند: «ای مردم! هر کس که من مولا و رهبر او هستم، علی نیز مولا و رهبر اوست.» و این جمله را برای 3 بار تکرار فرمودند. سپس مردم به خاطر این انتخاب به امام علی (ع) تبریک گفتند و با او بیعت کردند.
💢 دلاوری و رشادت های حضرت علی (ع)
امام علی (ع) در بیشتر جنگ ها به عنوان پرچمدار سپاه اسلام در کنار پیامبر اکرم، می جنگیدند و داستان های بی شماری از دلاوری و رشادت های ایشان ورد زبان ها می باشد. طبق روایات، امیر المومنین در همه جنگ ها به جز جنگ تبوک حاضر بودند. در زمان جنگ تبوک امام علی (ع) به جای پیامبر در مدینه ماندن که این مسئله سبب ایجاد شایعاتی درباره کدورت و ناراحتی پیامبر از حضرت علی (ع) شد. که بعد از آنکه امام علی (ع) آن را با پیامبر در میان گذاشتن، پیامبر فرمود: «أنتَ مِنّی بِمَنزلهِ هارونَ مِنْ مُوسی، اِلّا أنـّه لانَبی بَعدی؛ منزلت و جایگاه تو برای من مانند منزلت و جایگاه هارون برای موسی است با این فرق که دیگر بعد از من پیامبری نخواهد بود.» به دلیل شجاعت زیاد امام علی (ع) در هر جنگی ضررهای بسیاری بر سپاه دشمن وارد می شد و کسی جرئت مقابله با ایشان را نداشتند برای همین امیر المومنین را «حیدر کرار» می نامیدند.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#نیایش_شبانه
الهی ...
نگاه دار تا پشمان نشویم
و براه آور که سرگردان نشویم
تو بساز که دیگران ندانند
و تو نواز که دیگران نتوانند.
الـهی ...
دلی ده که طاعت افزون کند
و توفیق طاعتی که
به بهشت رهنمون کند.
آمیـن
#خواجه_عبدالله_انصاری
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#سوادزندگی
توي دوران نوجووني براي کوتاه کردن موهام، به يه مغازه سلموني سرکوچه مون ميرفتم که آرايشگرش به شدت سيگاري بود. هميشه موقع کار، يه سيگار گوشه لبش بود و تا موهام رو کوتاه ميکرد سه نخ سيگار رو حتما مي کشيد يادمه تا آخرشب هرجا ميرفتم، همه ميگفتن: سيگار ميکشي؟! منم ميگفتم: نه به جون مادرم من سيگار نمي کشم. بگذريم از اينکه بعضي ها خيلي هم باور نميکردن!
هفته ي پيش توي پياده رو راه ميرفتم. يه آقايي جلوي مغازه عطرفروشي، يه کاغذ با يک عطر به دستم داد و به اصرارش وارد مغازه شدم. بلافاصله فروشنده هم من رو تحويل گرفت و شروع کرد از عطر و ادکلن هاش تعريف کردن. بعد هم يه ادکلن رو به دست و لباسم زد گفت اين ماندگاري اش فوق العاده ست. از حق هم نگذرم خيلي خوشبو بود. نکته ي جالب اينه که با اينکه خريد نکردم تا همين دو سه روز پيش هرجا مي رفتم، ميگفتن: عطرت چيه؟ چه بوي خوبي؟ چند خريدي و از کجا خريدي؟
يادمون باشه مجاورت ها و ارتباط ها خيلي مهمه. وقتي با کساني نشست و برخاست مي کنيم و رفيق ميشيم که مقيد و مودب و فهميده هستن ناخودآگاه از اين رابطه تاثير مي گيريم و وقتي با اونايي رفاقت مي کنيم که افراد آلوده اي هستن خواه ناخواه تاثير مي گيريم.
حواسمون رو جمع کنيم که با کي معاشرت مي کنيم و دوستامون کي هستن. هر ارتباطي مي تونه روي زندگي و رفتار ما اثر مثبت و منفي بذاره. شک نکنيم
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#شرط_مهمان_نوازی
حکیم سعد الدین نزاری با سعدی شیرازی معاصر بود. این دو بزرگ با یکدیگر رفت و آمد داشتند به طوری که شیخ اجل سعدی دو بار از شیراز به دیار حکیم، قهستان رفت.
در سفری که حکیم نزاری برای دیدن سعدی به شیراز آمد، سعدی آنقدر در تجلیل و پذیرائی او تکلف ورزید و خود را به مشقت انداخت که حکیم چندان در شیراز توقف نکرد و در هنگام حرکت به سعدی گفت:
ما رفتیم ولی این شرط مهمان نوازی نبود که تو کردی....
شیخ هم از این سخن درشگفت شد و پوزش خواست.
چندی بعد سعدی به دیدار حکیم به قهستان سفر کرد و در هنگام ورود حکیم را در مزرعه یافت که مشغول زراعت بود. او هم شیخ را به منزل فرستاد و خود بکارش ادامه داد تا فراغت حاصل کرد و به منزل رفت.
در پذیرائی از سعدی هم هیچ تکلف و تشریفاتی قائل نشد و در تهیه خوراک و لوازم پذیرائی چندان سادگی پیشه کرد که سعدی سه ماه در بیرجند ماند و چون وقت مراجعت رسید و آماده سفر شد، حکیم به بزرگان بیرجند پیغام فرستاد تا آنچه رسم تشریفات و پذیرائی است در حق سعدی بجا آورند و آنها نیز یکماه تمام از سعدی دعوتها نموده و پذیرائیها کردند.
چون سعدی عزم سفر کرد، حکیم به او گفت:
شرط مهمان نوازی این است که خالی از تکلف باشد تا مهمان را توقف میسر گردد نه اینکه چندان بخود زحمت دهی تا مهمان سرافکنده و پشیمان باز گردد....
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#سخنان_حکیمانه
در زندگی یاد گرفتم:
با احمق بحث نکنم و بگذاریم در دنیای احمقانه خویش خوشبخت زندگی کند.
با وقیح جدل نکنم چون چیزی برای از دست دادن ندارد و روحم را تباه می کند.
از حسود دوری کنم چون اگر دنیا را هم به او تقدیم کنم باز از من بیزار خواهد بود.
وتنهایی را به بودن در جمعی که به آن تعلق ندارم ترجیح دهم
و سه چیز را هرگز فراموش نمیکنم :
1 . به همه نمی توانم کمک کنم
2 . همه چیز را نمی توانم عوض کنم
3 . همه من را دوست نخواهند داشت ....!!
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
امام جواد (عليه السلام) : سه چيز است كه اگر در كسى باشد سبب خوشنودى خداست :
* زياد استغفار كردن
* همنشينى خوب
*زياد صدقه دادن
و سه چيز است كه هركس دارا باشد پشيمان نمى شود :
* پرهيز از عجله و شتاب
* مشورت در كارها
* توكل بر خدا وقتى تصميم به انجام كارى گرفت.
الفصول المهمه274/275
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#تدبر_در_آیات_قرآن
چه کسانی از عذاب روز قیامت به دور هستند؟
طبق آیات سوره انسان فقط کسانی که برای رضای خدا در دنیا اطعام مسکین و یتیم و اسیر کنند از عذاب الهی دور هستند و حق تعالی وعده شان فرموده است:
فَوَقاهُمُ اللَّهُ شَرَّ ذلِكَ الْيَوْمِ وَ لَقَّاهُمْ نَضْرَةً وَ سُرُوراً (۱۱_انسان)
از اين رو خداوند آنها را از شر آن روز نگه میدارد و از آنها استقبال میكند در حالی كه شادمان و مسرورند.
آنان هر چند این عذاب ها را به چشم خواهند دید، ولی دور از تشبیه حضرت اش، حق تعالی به علت رضایت شان از این گروه در دنیا، با سیمای رضایت بخش آنان را ملاقات خواهد نمود که ترس و هول روز قیامت از آنان این چنین دور خواهد شد. چون خود را در جوار رحمت حق تعالی در رحمت و سکون خواهند دید.
نکته بسیار مهم دیگری که باید از اسرار قرآن در این امر مدد الهی پرده برداشت بحث سیاه چاله های اطراف زمین و نجوم دیگر است.
پیشتر گفتیم در آیه "مَا خَلَقْنَا السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا إِلَّا بِالْحَقِّ وَأَجَلٍ مُسَمًّى" مراد از بَيْنَهُمَا آنچه تاکنون می شود اثبات کرد یکی جاذبه بین ستاره و کواکب و دیگری سیاه چاله هاست.
حق تعالی می فرماید: "وَجَعَلْنَا اللَّيْلَ لِبَاسًا" یعنی تاریکی را چون لباس بر تن زمین می پوشانیم. تصور کنید در یک اتاق تاریک نور چراغ قوه ای را به یک سمت توپ بتابانید، قطعاً نور از اطراف توپ رها شده و پشت توپ را هم به حالت سایه روشن خواهد کرد و احتمال تاریک مطلق کردن پشت توپ محال است مگر توپ داخل یک محفظه ای باشد که نیمکره آن از آن بیرون باشد تا آن محفظه مانع پرتاب نور از اطراف کره شود. حق تعالی می فرماید: «تاریکی را چون لباس بر تن زمین می کنیم» امروزه علم نجوم اثبات کرده است در اطراف زمین و نجوم دیگر سیاه چاله هایی عظیم هستند که زمین و نجوم دیگر را احاطه کرده اند که نور را جذب خود می کنند و مانع از ادامه حرکت نور در اطراف زمین می شوند و تاریکی مطلق زمین در شب از آنان است.
پس سجده زمین و نجوم بر خدا با سایه ای نیست که از آنان بر کهکشان ادامه یابد بلکه نیمه دوم نجوم که تاریک و بدون نور است در حال سجده الهی است و علت اهمیت و ارزش عبادت شبانه نسبت به عبادت روز به خاطر همزمانی سجده انسان در نماز شب با سجده زمینی مسکونی مان بر خالق یکتای مان است.
برای همین نماز شب تا هوا تاریک است مورد اجابت است چون با روشنایی روز زمینی که در آن ساکن هستیم سر از سجده بر می دارد.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
روزی واعظی به مردمش می گفت:
ای مردم!
هر کس دعا را از روی اخلاص بگوید،
می تواند از روی آب بگذرد، مانند کسی که در خشکی راه میرود.
جوان ساده و پاکدل،
که خانه اش در خارج از شهر بود و هر روز می بایست از رودخانه می گذشت، در پای منبر بود.
چون این سخن از واعظ شنید،
بسیار خوشحال شد.
هنگام بازگشت به خانه،
دعا گویان، پا بر آب نهاد و از رودخانه گذشت...
روزهای بعد نیز کارش همین بود و در دل از واعظ بسیار سپاسگزاری می کرد.
آرزو داشت که هدایت و ارشاد او را جبران کند.
روزی واعظ را به منزل خویش دعوت کرد، تا از او به شایستگی پذیرایی کند.
واعظ نیز دعوت جوان پاکدل را پذیرفت و با او به راه افتاد.
چون به رودخانه رسیدند، جوان "دعا" گفت و پای بر آب نهاد و از روی آن گذشت،
اما واعظ همچنان برجای خویش ایستاده بود و گام بر نمی داشت...
جوان گفت: "ای بزرگوار!
تو خود، این راه و روش را به ما آموختی و من از آن روز چنین میکنم، پس چرا اینک برجای خود ایستاده ای، دعا را بگو و از روی آب گذر کن!"
واعظ، آهی کشید و گفت: حق،
همان است که تو می گویی،
اما دلی که تو داری، من ندارم!
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#حکیمانه
یه کِش اونقدری کِش میاد که بضاعتشه
بعدش از یه جایی به بعد دیگه نمیتونه ، نه که نخواد ؛ نمیتونه
زیادی بکشی در میره میخوره تو چشم و چالت !
این جریان خیلی از آدماست ، آدم ها رو بیشتر از تحملشون تحت فشار قرار ندید ...
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#حدیث_روز
امام علی (ع) میفرمایند:
توانگرترين توانگران، كسى است كه اسير حرص نباشد.
غرر الحکم ، باب حرص آز
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#ضرب_المثل
#نه_سر_پیازی_نه_ته_پیازی
گیاه پیاز دارای سه بخش است، سر که گل های و برگ ها در آن قرار دارند، تنه که همان ساقه است و ریشه که به ته پیاز معروف است و همان محصول اصلی پیاز است.
سر و ته پیاز قابل استفاده هستند، اما ساقه آن غیر قابل استفاده است، به گونه ای که حتی حیوانات گیاهخوار هم آنرا نمی خورند، پس بعد از برداشت محصول چیز زاید و بی فایده ای است.
مثل "نه سر پیازی نه ته پیازی "به همین نکته اشاره دارد، یعنی شما قسمت بی فایده و غیر اصلی یک اتفاق هستید که آن موضوع هیچ ربطی به شما ندارد.
@DastaneRastan