۲۴ تیر سالروز اجرای «عملیات قادر»؛
💢تنبیه دشمن بعثی در مناطق شمال غربی کشور/ عملیاتی که جبهههای جنگ را از رکود خارج کرد
🔸عملیات قادر نهمین عملیات مستقل ارتش بود که در تاریخ ۲۴ تیر ماه سال ۱۳۶۴ در مناطق شمال غربی کشور اجرا شد و بعد از این عملیات بود که جبهههای جنگ از رکود خارج شد.
📷👆تصویر ارتفاعات کلاشین _منطقه عملياتى قادر
عملیات قادر در ۲۴ تیر ماه سال ۱۳۶۴ با رمز یا صاحب الزمان (عج) در منطقه عمومى كلاشين شهرستان اشنويه به فرماندهى شهيد على صياد شيرازى در سه مرحله آغاز شد که حدود دو ماه به طول انجامید.
شهيد حسن آبشناسان فرمانده لشکر 23 نیروهای مخصوص تکاور (لشکر نوهد) طى عملیات قادر و در ارتفاعات كلاشين از قفس تن بال گشود و به شهادت نائل آمد
⚪️منطقه مذكور با توجه به موقعیت خاص از جمله وجود ارتفاعات صعب العبور و تردد پراکنده گروهک های ضدانقلاب تاکنون فاقد یادمان شهدا است
شهید کاوه فرمانده افسانه ای و سلحشور سپاه پاسداران در این عملیات حماسه های جاودانه ایی از خود و رزمندگان لشکر تحت امرش بر روی قله ها و ارتفاعات کلاشین بر جای گذاشت و در فتح ارتفاعات و پاکسازی قله های مذکور نقش برجسته ایی را ایفا نمود و توانست جای خالی شهید آبشناسان را بخوبی پر کند
چهار شهید والامقام و چهار فرمانده موثر تاریخ دفاع مقدس در کردستان از سپاه و ارتش در این عکس دیده میشوند که مربوط به عملیات فتح الفتوح پاکسازی جاده پیرانشهر به سردشت است.
#شهید_محمود_کاوه فرمانده #تیپ_ویژه_شهدا و نخبه عملیاتی دفاع مقدس و فرمانده عملیاتهای مهم کردستان و آذربایجان غربی در حال بررسی نقشه که در حال صحبت با شهید محمد بروجردی مسیح کردستان و فرمانده حکیم قرارگاه حمزه سید الشهدا ع است و شهید علی قمی جانشین شهید کاوه در کنار او نشسته و بهمراه شهید حسن آبشناسان فرمانده دلاور لشکر تکاوری نوهد ارتش هر دو مشغول نظاره و استماع سخن و شورا شهیدان محمود کاوه و محمد بروجردی هستند.
قلب اژدهای ضد انقلاب در سقز میطپید که شهید کاوه آن را از کار انداخت و دو سر این اژدها را در عملیاتهای بانه سردشت و پیرانشهر به سردشت قطع نمود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺موشن گرافیک
عملیات قادر
صادق_آهنگران_شب_است_و_سکوت_است_و.wma
964.8K
📢 صوت | حاج #صادق_آهنگران
🍀 شب است و سکوت است و ماه است و من
🌸 فغان و غم و اشک و آه است و من
🌼 شب و خلوت و بُغضِ نشکُفتهام
🌿 شب و مثنویهای ناگفتهام
@DefaeMoqaddas
هدایت شده از دفاع مقدس
👈کانال "دفاع مقدس" @DefaeMoqaddas
─ ایتا:
🆔 https://eitaa.com/DefaeMoqaddas
─ تلگرام:
🆔 https://telegram.me/Defa_Moqaddas
✅ #سیره_خانوادگی_آقا
🚨 فرزندانی چون پدر
🔘 سردار سرلشگر سید یحیی صفوی:
💠 مقام معظم رهبری از تبار بسیجیان #سلحشور است . #فرزندان معظم له نیز اینگونه اند. آیت الله خامنه ای در دوران ریاست جمهوری #مردم را به حضور در #جنگ فراخواندند ، فرزندان ایشان نیز از این قاعده مستثنی نبودند و به #جبهه می رفتند.
در #عملیات_بدر در خط مقدم ، من شاهد حضور فرزند عزیز ایشان ، #آقا_مصطفی در کنار بسیجیان عارف بودم. در طول هشت سال دفاع مقدس بارها ایشان را در لشکر های سید الشهدا و محمد رسول الله دیده ام که این حضور شجاعانه فرزندان آقا در جبهه ، نشان از #تعهد مقام معظم رهبری و توجه ایشان به #تربیت_فرزندان دارد.
📚 پرتوی از خورشید ، ص ۱۲۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنرانی #شهید_محمود_کاوه در جمع فرماندهان گردان ها و مسئولین واحدها و ارکان #لشکر _ویژه_شهدا، پس از عملیات قادر در #شمال عراق که به دعوت شهید #صیاد_شیرازی به کمک ارتش رفتند.
وقتی که #شهید_کاوه انتقاداتی به نقاط ضعف در عملیات میکنند و خود و دیگر مسئولان لشکر را مورد نقد قرار میدهند.
یک:بحث بهداری
دو:مکالمه رمز و کشف پشت #بیسیم
سه:مسئله تشنگی رزمندگان
چهار:تدارکات و مهمات لشکر
@DefaeMoqaddas
هدایت شده از پایداری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #نماهنگ_جنگ۳۳روزه_در۴دقیقه...
🔻بلایی که حزب الله لبنان سر رژیم صهیونیستی آورد...
اتفاقاتی نادر، عجیب و جالب در تاریخ جنگ های نظامی به لحاظ تناسب و سطح نظامی دو طرف درگیری...
🆔 @shahid_qasem_soleimani
✅ کانال "شهید حاج قاسم سلیمانی"
هدایت شده از پایداری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #حاج_قاسم_سلیمانی: آن کسی که در جنگ ۳۳ روزه همزمان با پیغام دبیرکل عزیز حزب الله، ناوچه اسرائیل را منهدم کرد عماد مغنیه بود
🆔 @shahid_qasem_soleimani
✅ کانال "شهید حاج قاسم سلیمانی"
هدایت شده از پایداری
💠 به کانال "شهید حاج قاسم سلیمانی" بپیوندید 👇👇👇
─ کانال ایتا:
🆔 https://eitaa.com/shahid_qasem_soleimani
─ کانال تلگرام:
🆔 https://t.me/qasem_soleimani_media
💠 #خاطره «عزت قیصری» امدادگر داوطلب در مریوان از شهادت یکی از رزمندگان عملیات والفجر ۴
🔹 «قرارگاه و بیمارستان کولان در روستای کولان بود. آنجا مرکز فرماندهی عملیات والفجر ۴ بود که کارکرد بیمارستانی هم داشت. یکی از مجروحان این عملیات بسیار بدحال بود.
رفتم کنارش، سر و پیشانی و چشمانش را با چفیه مشکی بسته بودند. چفیه را باز کردم. چفیه آغشته به خاک و خون و سنگین شده بود. دور دوم نیز چنین بود. دستهایم خونی شد. دور آخر را باز کردم. قسمتی از مغز و دو تا چشم او که لای چفیه بود، روی مقنعهام افتاد. گوشهی مقنعهام را گرفتم تا روی زمین نیافتد.
از دیدن این صحنه بسیار ناراحت شدم. به چهرهاش نگاه کردم، قسمت سر از ناحیه چشم و پیشانی در اثر تکه ترکش از بین رفته و نیمی از کاسه سرش را برده بود. به داخل نیمه باقیمانده کاسه سرش نگاه کردم، خالی و تمیز بود. مغزش بهطور کامل از کاسه درآمده و داخل چفیه ریخته بود. انگار مغزی وجود نداشته است.
با دیدن این صحنه تکان شدیدی خوردم و عجیب ترسیدم. بسیار وحشت کردم. گویی تمام آسمان روی سرم خراب شد. ساختمان دور سرم میچرخید. چشمانم سیاهی میرفت. سرم گیج رفت و روی زمین افتادم. لحظهای که افتادم، مغز و چشمی که گوشهی مقنعهام نگه داشته بودم، روی زمین ریخت. بعد از چند لحظه به خودم آمدم، به هر زحمتی بود به اعصابم مسلط شدم.
روحیهام را با یاد خدا حفظ کردم و در آن لحظهها فقط وظیفهام صبر و تحمل بود. بلند شدم، دیدم دو تا چشم و مغز روی زمین ریخته است. آنها را جمع کردم و بعد داخل نیمه باقیمانده کاسه سرش ریختم. در هنگام جمع کردن مغز، نیمی از مغز روی زمین ماند و نیم دیگرش در میان دستم باقی ماند.
واقعا تماشای این صحنهها و انسانی که بین مرز مرگ و زندگی زجر میکشید، بسیار دردناک بود. صدای خرخر گلویش را میشنیدم. دست به دامن دکتر شدم: «تو را به خدا کاری کنید.» دکتر گفت: «زحمت کشیدن برای سری که مغز ندارد، بیفایده است.» دستم را روی بدن او گذاشتم و احساس کردم بدنش سرد شده. او به شهادت رسید.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 دزفول، شهری که در دوران جنگ تحمیلی بیشترین موشک بر آن فرود آمد ولی مردمانشان پایداری کردند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 📑 استراتژی مذاکره
🔹 از هاشمی تا به امروز، چگونه عدهای با این سیاست کشور را به بنبست کشاندند.
استاد #رائفی_پور
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅تصاویر اعزام رزمندگان یزدی گردان علی بن ابیطالب(ع) به جبهه های حق علیه باطل
دفاع مقدس
✅تصاویر اعزام رزمندگان یزدی گردان علی بن ابیطالب(ع) به جبهه های حق علیه باطل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅مصاحبه با رزمنده بسیجی محمدرضا حکیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویری از تشیع شهدا در دوران دفاع مقدس
💠 کهنترین مرکز شهرنشینی جهان، پایگاه رزمندگان اسلام بود
#شوش کهنترین مرکز شهرنشینی جهان شناخته میشود، شهری که در دوران دفاع مقدس یکی از مناطق محبوب رزمندگان بود.
شهر باستانی شوش از مراکز تمدن قدیم، از معروف ترین شهرهای دنیا، پایتخت صدها سال مملکت عیلامیها و پایتخت زمستانی هخامنشیان بود. این شهر از آبادترین و قدرتمندترین شهرهای منطقه در چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح شناخته شده می شود.
وضعیت شوش در حمله عراق به ایران
31 شهریورماه تهاجم سراسری عراق علیه ایران آغاز شد و از اولین ساعات اول مهر 59 ارتش عراق با برخورداری از همه امکاناتش حمله زمینی خود را با هدف تجزیه خوزستان و در نهایت براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
در همان روزهای نخست به بسیاری از ساختمان های شهر شوش آسیب وارد شد. شهر از سکنه خالی شد و اهالی آن که بسیاری از هموطنان عرب زبان را تشکیل می دادند به روستاها و مکان های امن مهاجرت کردند. بعضی از آن ها هم در ایستگاه های راه آهن اندیمشک - اهواز در وضعیتی سخت به سر می بردند، به گونه ای که این مهاجران از حداقل لوازم زندگی مانند چادر و مواد غذایی بی بهره بودند.
در هفته اول جنگ، ارتش و نیروهای مردمی در نزدیکی رودخانه کرخه مستقر شدند. در این منطقه ساحل غربی رود کرخه، حد نهایت استقرار دشمن بود و حتی در بعضی نقاط، نیروهای خودی در آن سوی کرخه، یعنی در غرب آن نیز حضور داشتند. این در حالی بود که مردم شوش حیران و سرگردان شاهد جنگ در نزدیکی شهرشان بودند.
با حمله صدام، به همان میزان که شوش از اهالی شهر خالی می شد، رزمندگان از نقاط مختلف کشور به این شهر وارد می شدند تا به خطوط اصلی نبرد با دشمن که در فاصله کمی از این شهر قرار داشت، رهسپار شوند. بسیاری از رزمندگان برای ورود به خط مقدم در آن سوی رودخانه کرخه ابتدا در شهر شوش مستقر شدند. در آن جا سازماندهی شده و در اولین فرصت به خطوط مقدم می رفتند.
با ورود رزمندگان از شهرهای مختلف کشور به جبهه شوش استحکامات لازم برای دفاع از شهر از سنگر گرفته تا خاکریز به تدریج ساخته می شد. این در حالی بود که شهر روز به روز از سکنه خالی می شد. با این حال عده ای ترجیح داده بودند به هر شکلی هست در شهر بمانند. اندک ساکنان باقی مانده با سخت ترین شرایط زندگی می کردند.
⚪️ مناطق مهم شوش در دفاع مقدس
مناطق مهم شوش در هشت سال جنگ تحمیلی عبارت بودند از: تپه های «ابوصلیبی خات» در غرب شهرستان شوش که به عنوان بلندترین تپه های منطقه بر دشت های وسیع چنانه در جنوب غرب و دشت فتح المبین در شمال و شمال شرق تا رودخانه کرخه دید و تیر دارد.
ارتفاعات «رقابیه» در ابتدای جنگ به دلیل وضعیت جغرافیایی و جنس زمین های اطراف مورد توجه دشمن قرار نگرفت. روستای «عنکوش» در حاشیه رودخانه کرخه در سه کیلومتری شهر شوش قرار دارد که در سال 59 سقوط کرد و در فروردین ماه سال 1360 آزاد شد که یکی از محورهای عملیات فتح المبین بود.
«لخضیر» نام دشتی است وسیع که مردابی و رملی است و محل جمع شدن آب های اطراف منطقه محسوب می شود. روستایی نیز به همین نام وجود دارد که رزمندگان اسلام در عملیات فتح المبین نیروهای دشمن را در آن منطقه گیر انداختند و تلفات سنگینی را بر آن وارد کردند.
«زعن» روستایی است که در سال 59 به اشغال درآمد و بعد از 18 ماه در عملیات فتح المبین آزاد شد، چون تعدادی از رزمندگان در این منطقه به شهادت رسیدند یادمان فتح المبین در این نقطه بنا شده است. قبل از جنگ، روستای زعن 70 نفر جمعیت داشت این آبادی در اولین روزهای جنگ تحمیلی در مهر سال 59 به اشغال ارتش دشمن درآمد. آزادسازی کامل منطقه غرب شوش و روستای زعن در عملیات فتح المبین پیش بینی شده بود اما در مرحله اول نیروهایی که از این منطقه حمله خود را آغاز کردند موفق به پیشروی نشدند. بالاخره در ششمین روز از عملیات فتح المبین در هفتم فروردین سال 61 اعلام شد که نیروهای دشمن که در غرب این آبادی مقاومت می کردند خود را به نیروهای ایرانی تسلیم کردند.
عملیات فتح المبین برای بازپسگیری منطقه عمومی شوش یک هفته به طول انجامید. همچنین کار پاکسازی مناطق آزادشده، جا به جایی نیروها، انتقال شهدا و دفن جنازه سربازان عراقی ادامه یافت. حالا شوش از سیطره دشمن نجات یافته بود. دیگر توپخانه دشمن نمی توانست گزندی به شوش برساند و مردم شوش توانستند به شهر خود برگردند.
در طول دوران جنگ تحمیلی شوش یکی از شهرهای محبوب رزمندگان بود. رزمندگان اسلام در مرخصی های کوتاه مدت خود به شوش می رفتند. بقعه دانیال نبی را زیارت و بعد از اماکن باستانی شوش بازدید کرده و به حمام می رفتند. از بازار میوه تازه می خریدند و یا در غذاخوری ها و کبابی ها ناهار و شام می خوردند. آن ها خاطرات شیرینی از این شهر باستانی دارند، شهری که به عنوان کهن ترین مرکز شهرنشینی جهان شناخته شده است.
هدایت شده از دفاع مقدس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپی از صحنهها یحماسی جنگ بههمراه مصاحبه با بسیج ینونهال شهید مرحمت #بالا_زاده
🌴 او که بدلیل سنّ کم، نتوانسته بود به جبهه برود، متوسل به آیت الله خامنهای رئیس جمهور وقت شد تا واسطه شوند و او را به جبهه بفرستند!
🆔 @DefaeMoqaddas
✅ کانال "دفاع مقدس"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🆔 @DefaeMoqaddas
✅ کانال "دفاع مقدس"