در باب اسماء الحسنی
چند ذکر در روز جمعه
☀️شیخ کفعمی در کتاب جنة الامان می نویسد :👇👇👇
🍃هر کس روزهای جمعه اسم
✨اَلْقُدُّوسُ ✨را ۱۷۰ مرتبه بخواند باطن او از صفات رذیله طاهر و پاک گردد🍃
🍃هر که در روز جمعه اسم
✨ اَلْبَصِيرُ✨ را بسیار بخواند مخصوص به عنایات و رعایت شود🍃
🍃هر که اسم ✨سُبُّوح✨ٌ را بر لقمه نانی روز جمعه بعد از نماز جمعه بنویسد و بخورد صفات ملکی پیدا کند🍃
🍃هر که تا ده جمعه حیوانی نخورد و در هر جمعه ✨ده هزار مرتبه ✨ اسم✨ اَلْغَنِيُ الْمُغَنِّي ✨را بخواند غنی و بی نیازگردد🍃
🍃 و اگر به این ذکر فاتحه را نیز به این عدد بخواند یقینا غنی گردد . ان شاء الله تعالی🍃
📒منبع : جنة الامان ص ۴۸۱📒
أللَّھُمَ؏َـجِّلْلِوَلیِڪَألْفَـــــــــرَج💚
@Emam_kh
‼️ مشاهده مانع پس از وضو
🔷 س ۵۹۸۶: اگر بعد از وضو و یا غسل، مانعی در اعضای وضو و یا غسل دیده شود، چه وظیفه ای داریم؟
✅ ج: اگر ندانید مانع موقع غسل یا وضو وجود داشته یا بعد از وضو یا غسل ایجاد شده است، غسل و وضو و نماز صحیح است.
@Emam_kh
" روح الله "
ساعت ها میتوان از او گفت ؛
از شجاعتش ..
از شهامتش ..
از عرفانش ..
از دینداریش ..
از سیاستش ..
از مرد بودنش ..
از پدر بودنش ..
از عاطفه اش ..
از درد بی پایانش از بی بصیرت ها ..
از داغش بواسطه شهادت فرزندش ..
از تبعیدش ..
از ترکیه ..
از عراق ..
از فرانسه ..
از ملی مذهبی ها ..
از خودی ها ..
ازدشمنان ...
او آمد و نرفت ؛
روح الله برای همیشه در تاریخ ماندگار شد،
ساعت ها میشود از روح الله گفت ؛
اما ..
وقتی از گفتن خسته شوی ؛
خواهی دید
که چیزی نگفته ای ...
گاهی یک کلمه چنان بسیط میشود که
در دل خود هزاران مفهوم را جا میدهد
روح الله از همین کلمات است ...🌱
#امام_خمینی
✍ یاس فاطمی
@Emam_kh
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹 آیه ۵۰ سوره أنعام
🌸 قُلْ لَآ أَقُولُ لَكُمْ عِنْدِي خَزَآئِنُ اللَّهِ وَلَآ أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَلَآ أَقُولُ لَكُمْ إِنِّي مَلَكٌ ۖ إِنْ أَتَّبِعُ إِلَّا مَا يُوحَىٰٓ إِلَيَّ ۚ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الْأَعْمَىٰ وَالْبَصِيرُ ۚ أَفَلَا تَتَفَكَّرُونَ
🍀 ترجمه: بگو: من به شما نمی گویم كه گنجینه های خدا نزد من است، و نیز غیب هم نمی دانم، و نمی گویم كه فرشته ام؛ فقط از آنچه به من وحی شده پیروی می كنم. بگو: آیا نابینا و بینا یكسانند؟! پس چرا نمی اندیشید؟
🌷 #قُل: بگو
🌷 #لَآ_أَقُولُ: نمی گویم
🌷 #خَزَآئِن: گنجینه ها
🌷 #مَلَك: فرشته
🌷 #أَتَّبِعُ: پیروی می کنم
🌷 #هَل: آیا
🌷 #يَسْتَوِي: یکسان است
🌷 #الْأَعْمَىٰ: نابینا
🌷 #الْبَصِير: بینا
🔴 اين آيه همانند سایر آیات سوره أنعام در مکه نازل شده است و دنباله پاسخگويى به اعتراضات گوناگون كافران و مشركان است و به سه قسمت از ايرادهاى آنها در جملههاى كوتاه پاسخ داده شده است:
1⃣ نخست اين كه آنها به #پيامبر«صلّى اللّه عليه و آله و سلم» پيشنهاد معجزات عجيب و غريبى می دادند، و هر يک به ميل خود پيشنهادى داشتند، حتّى به مشاهده معجزات مورد درخواست ديگران نيز قانع نبودند؛ گاهى خانه هايى از طلا، و گاهى نزول فرشتگان، و زمانى تبديل سرزمين خشک و سوزان مكّه به يک باغستان پر آب و ميوه! گويا آنها با اين تقاضاها يک نوع مقام الوهيّت و مالكيّت زمين و آسمان براى پيامبر انتظار داشتند. لذا #خدا در پاسخ اين افراد، به #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» دستور مى دهد «قُلْ لا أَقُولُ لَكُمْ عِنْدِي خَزائِنُ اللّهِ: بگو من به شما نمی گویم که گنجینه های خدا نزد من است» «خزائن» جمع «خزينه» به معنى منبع و مركز هر چيزى است و به اين ترتيب خزائن اللّه، منبع همه چيز را دربر مى گيرد كه از ذات بى انتهاى #خدا كه سرچشمه همه كمالات و قدرت هاست، مى باشد.
2⃣ سپس در برابر افرادى كه انتظار داشتند #پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله» آنها را از تمام اسرار آينده و گذشته آگاه سازد، و حتّى به آنها بگويد در آينده چه حوادثى مربوط به #زندگى آنها روى مى دهد، تا براى دفع ضرر و جلب منفعت به پا خيزند، مى فرمايد: «وَ لا أَعْلَمُ الْغَيْبَ: و نیز غیب هم نمی دانم»
3⃣ و در جمله سوم به پاسخ ايراد كسانى كه انتظار داشتند خود پيامبر «صلّى اللّه عليه و آله و سلم» #فرشته باشد، و يا فرشته اى همراه او باشد، مى فرمايد: « وَ لا أَقُولُ لَكُمْ إِنِّي مَلَكٌ إِنْ أَتَّبِعُ إِلاّ ما يُوحى إِلَيَّ: و نمی گویم که فرشته ام؛ فقط از آنچه به من وحی شده پیروی می کنم»
🔴 و در پايان آيه به #پيامبر«صلّى اللّه عليه و آله» دستور داده مى شود كه: «قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الْأَعْمى وَ الْبَصِيرُ أَ فَلا تَتَفَكَّرُونَ: بگو: آیا نابینا و بینا یکسانند؟ پس چرا نمی اندیشید؟» منظور از #نابینا یعنی کسی که حقایق را به خوبی نمی بیند و چشم اندیشه اش بسته است و منظور از #بینا کسی است که حقایق را به خوبی می بیند.
🔹 پیام های آیه ۵۰ سوره أنعام 🔹
✅ صداقت #انبیا، تا آنجاست که اگر فاقد قدرتی باشند، به مردم اعلام می کنند.
✅ از کارهای #پیامبران، مبارزه با خرافه گرایی و شخصیت سازی کاذب است.
✅ #پیامبر برای زندگی شخصی یا اداره حکومت، همچون دیگران از مسیر عادی اقدام می کند و از علم غیب و گنجینه های الهی استفاده شخصی نمی کند.
✅ کار #پیامبر، فقط بر اساس پیروی از وحی است.
✅ پیروی از #پیامبران ، بصیرت و پیروی نکردن از آنها، نابینایی است.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
#قسمت شصت و هفتم
❤️ عشق پایدار ❤️
برای مراسم دایی راهی قم شدیم وبعداز مدتها دوری وبی خبری,بهروز را اونجا دیدم اما اینقدر داغ دایی برایم سنگین بود که هیچ موضوع دیگری حتی مهر بهروز ,نمیتوانست لحظه ای من را از فکر این غم بیرون بیاورد ,حالا من که اینجور بودم,خدا به داد مادرم برسد که تنها کس این دنیایش را,تنها فردی که از ان بوی پدرش را حس میکرد ,تنها پشتیبان روزهای تنهاییش را از دست داده بود.
در خلال مراسم ،لحظه ای کوتاه,با بهروز تنها شدم وفقط,تنوانستم بهش,بفهمانم,هنوز پدرم از موضوع خواستگاری چیزی,نمیداند وقرار بود دایی عباس بعداز امدن به کرمان با پدرم راجب این موضوع صحبت کند که انهم نشد که بشه وتاکید کردم الان زمان مناسبی برای گفتن نیست.
بهروز که مردی فهمیده بود باز هم با وجود عجول بودنش در این کار بخصوص, مجبور بود صبر پیشه کند ودم بر نیاورد وبا گردش روزگار,بچرخد وبچرخد...
یک ماه از مراسم دایی میگذشت که ما هم راهی کرمان شدیم ,انهم برای همیشه....درست است که دل کندن از سرزمینی که در ان بزرگ شدی واز همه مهم تر دلکندن از حریم حضرت معصومه س بسیار سخت بود اما نفس کشیدن در سرزمین مادری وزندگی کردن در خانواده ای,صمیمی و زیر سایه ی پدر ومادر تحمل این سختی را آسان مینمود.
بهروز که وقتی از ازدواج پدرومادرم با خبر شده بود برخلاف پدرش که هنوز,امید به رسیدن به عشق قدیمی اش را داشت, بسیار خوشحال شده بود وتصمیم مادرم را مبنی بر ازدواج با بابا میستود ,اما حالا که از تصمیم مهاجرتمان اگاه شده بود ,تمام خوشحالیهای,قبلی اش,بر باد فنا رفت و مثل گنجشکی که در حال مرگ است بال بال میزد اما بازهم چاره ای دیگر جز صبر وامید نداشت,امید به روزهای اینده که قرار بود دانشگاه باز شود وان وقت مرا از نزدیک درکنار خود ببیند.
#ادامه دارد...
#قسمت شصت و هشتم
❤️ عشق پایدار ❤️
با توکل بخدا ,زندگی را از نو در دیار کریمان ,سرزمین باصفای کرمان از سر گرفتیم واینبار در کنار پدر ومادری که حالا میدانستم علی رغم رفتارهای سنگین وباوقار ظاهری,عاشقانه همدیگر را دوست دارند....ما در منزل خاله صغری ساکن شدیم وواحد بابا هم ,غلامرضا مینشست,البته غلامرضا مجرد و پسری فوق العاده مهربان وباخدا وصدالبته برای من، برادری فهمیده وتکیه گاهی امن بود.
نزدیک باز گشایی دانشگاه ها بودیم ومن هم ذهنم درگیر چگونگی ادامه دادن درس وتحصیلم بود,باید با بابا میرفتیم وجا ومکان وخوابگاهم را به پدرم نشان میدادم,تا پدرم مطمین شود جگرگوشه ی تازه به پدر رسیده در امن وامان وراحتی است,پدرم اصرار داشت که ادامه تحصیلم را درشهرکرمان بدهم و حاضربود خودش بیاید واگرشد قانونی واگر مشکلی پیش امد با خواهش والتماس مرا به کرمان منتقل کند ,اما من که دل در گرو مهر بهروز داده بودم واز طرفی میدانستم که بهروز سخت مخالف این انتقالی است ودلشکسته خواهد شد,تمام سعیم را کردم وپدرم را متقاعد نمودم که اجازه دهد درسم را تمام کنم وبعدش به کرمان برگردم وپدر هم به خاطر اون دل مهربانش ،علی رغم میل باطنی,این اجازه را داد ,اما بارها گفتم واینبار هم میگویم گردش روزگار انطور که ما میخواهیم نمیچرخد ,انگار مصلحت خداوند چیز,دیگری را lبرای ما در پیش داشت....
#ادامه دارد....
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت81
🔹 معیار ارزش انسانها
🔰 در حکمت ۸۱ نهج البلاغه میخوانیم:
💠 «قِيمَةُ كُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ » ؛
" ارزش هر انسانی به آن چیزی است که آن را نیکو میشمارد. "
🔻همهٔ ما در ذهن و روح و روان خودمان، به یک چیزهایی شدّت علاقه داریم و برای رسیدن به آن، همّت و اهتمام داریم؛ هر کسی آنچه که در ذهن و روحش با ارزش ترین است، نیکوترین است و برایش همت و اهتمام دارد، به همان مقدار ارزش دارد؛ اگر مقام است، به همان مقدار ما می ارزیم؛ اگر مال است، اگر شهرت است، اگر احترام است، ارزش ما به همان مقدار است؛
🔻 لذا مولا علی (علیهالسلام) در حکمت ۴۷ میفرمایند: «قَدرُ الرَّجُلِ عَلی قَدرِ همَّتِه » ؛
" ارزش هر انسانی، به اندازه همّتی است که دارد. "
🔻 یعنی باید ببینیم برای رسیدن به چه هدفی، تمام وجودش و ظرفیت هایش را تجمیع کرده و همّت کرده که به آن برسد؛ بعضی از انسان ها بسیار بلند همت و در مسیر اهدافشان بسیار مستحکم و راسخ اند و بعضی ها بسیار سست و بی عنصر .
🔻 دربارهٔ مالک اشتر، مولا علی (علیهالسلام) در حکمت ۴۴۳، بعد از شنیدن خبر شهادت مالک اشتر فرمود: «مَالِكٌ وَ مَا مَالِكٌ وَ اللَّهِ لَوْ كَانَ جَبَلًا لَكَانَ فِنْداً وَ لَوْ كَانَ حَجَراً لَكَانَ صَلْداً؛
" مالک و چه مالک اشتری بود! به خدا اگر مالک اشتر کوه می بود، کوه بسیار بلندی بود و اگر سنگی بود، صخره خیلی محکمی بود. "
چرا؟ چون مالک همت بلندی برای حفظ دین و انقلاب اسلامی آن روز و امام علی (علیهالسلام) داشت.
🔻بر عکس، بعضی ها همت هایشان خیلی کوتاه است؛ لذا مولا، دربارهٔ حیوانات ( یعنی چهارپایان ، درندگان) و زنان غیر مؤمن، در پایان خطبه ۱۵۳ میفرمایند:
«إِنَّ الْبَهَائِمَ هَمُّهَا بُطُونُهَا وَ إِنَّ السِّبَاعَ هَمُّهَا الْعُدْوَانُ عَلَى غَیْرِهَا وَ إِنَّ النِّسَاءَ هَمُّهُنَّ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَ الْفَسَادُ فِیهَا »
" چهارپایان، همه همت شان شکم شان است، درندگان (مثل گرگ و شغال و شیر و پلنگ)، همه همت شان دشمنی و تجاوز به حقوق دیگر حیوانات است و زنانی که تربیت نشده اند، همه همّت شان، زینت زندگی دنیا و فساد در دنیاست " ؛ در حالی که در مقابل ؛ « إِنَّ الْمُؤْمِنِینَ مُسْتَکِینُونَ، إِنَّ الْمُؤْمِنِینَ مُشْفِقُونَ، إِنَّ الْمُؤْمِنِینَ خَائِفُون »
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع