5.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پرسید زمن رفیق با تجربه ای
ای بر لب تو ز دوست هر زمزمه ای
محبوب تو کیست؟ بی تأمل گفتم
سید علی حسینی خامنه ای
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیشنهاد_تبیین
💠 اینها را اگر برای بچهها یتان نگویید مدیون آنها می شوید
🔰 تاریخ زبان عبری (بخش اول)
🔹 زبان عبری یکی از شاخه های زبان سامی می باشد.
چون حضرت #ابراهیم در سفر خویش از « رود اردن » و بنا به روایتی از « رود فرات » عبورنمود، به ابراهیم خلیل الله اولین #عبرانی می گویند.
واژهی عبری از ریشه « ع ب ر » و عبور نمودن می باشد.
این واژه در زبان عبری [ עברי ] { عیوری } تلفظ می شود و از ریشه [ עבר ] { ع ب(تلفظ و) ر } می باشد.
ابراهیم ابتدا به زبان کهن #آرامی و یا سایر زبان های #میان_رودانی از شاخه زبان های سامی،سخن می گفته است ولی در #کنعان احتمالا وی و فرزندانش اندک اندک با زبان #کنعانی آشنا شدند و بدین زبان سخن گفتند.
❗️بنابراین ریشه زبان عبری باستان را باید در زبان کنعانی جستجو نمود.
🔹 حضرت ابراهیم(ع) در کنعان ساکن شد و پس از وی نوهی ایشان یعنی یعقوب(ع) فرزند اسحاق(ع)
که ملقب به #اسراییل ( #اسرائیل ) بود،به همراه فرزندان خویش ( #بنی_اسراییل ) به سرزمین #مصر سفر نمود.
پس از گذشت چند نسل بنی اسراییل به همراه #موسی (ع) از مصر خارج شدند و در سرزمین #فلسطین و کنعان ساکن شدند و بار دیگر بنی اسراییل با زبان کنعانی برخورد نمودند.
🔹 #عبری_کهن به مرور زمان از زبان کنعانی شکل گرفت و تا زمان سقوط #سامریا پایتخت #دولت_افراییم ( #اسراییل_شمالی ) در سال ۷۲۱ قبل از میلاد به دست #آشوریان و سپس سقوط #قدس پایتخت #دولت_یهود ( #اسراییل_جنوبی ) در ۵۸۷ قبل از میلاد،زبان عبری کهن به عنوان یک زبان زنده وجود داشت.
🔹 اسراییلیان عقیده دارند ده #سبط از #اسباط دوازده گانه بنی اسراییل پس از سقوط دولت افراییم،از بین رفتند و دولت یهودیان و #سبط_یهودا پس از سقوط دولت یهودیان به عنوان برده به #بابل منتقل شدند؛بنابراین بین #یهودی و #بنی_اسراییلی از نظر یهودیان تفاوت وجود دارد.
🔹 در نمودار بالاتر نشان داده شده که زبان عبری کهن از کنعانی ایجاد شده و سپس به زبان #سامری تبدیل شده که با نابودی دولت افراییم از بین رفته است.
پس از این تاریخ و نابودی دولت های یهودیان و مهاجرت عده ای از یهودیان،آنان در محاورات روزانه خویش به زبان #آرامی سخن می گفتند و زبان عبری فقط به عنوان زبان تورات مقدس در نیایش های دینی استفاده می شد.
🔹 به مرور #خاخام های یهودی زبان عبری کهن را با کمک آرامی احیا نمودند؛از این زبان با عنوان زبان #عبری_میانه ( یهودی ) یاد می شود.
عده ای از محققین زبان عبری کتاب مقدس را متعلق به همین دوران زبانی می دانند
🔰 تاریخ زبان عبری (بخش دوم)
🔹 گفته شد که یهودیان برای احیای زبان عبری از زبان آرامی استفاده نمودند و با کمک زبان آرامی که زبان رایج در منطقه میان رودان بود،توانستند زبان خویش را احیا نمایند؛البته آنان از زبان #پارسی_میانه نیز اندکی وام گرفتند.
🔹 پس از ظهور اسلام،دانشمندان اسلامی اقدام به نوشتن کتب بسیاری در علم #صرف و #نحو و #لغت #ادبیات_عرب نمودند و زبان عربی بسیار پیشرفت نمود.
در این دوران یهودیان از زبان عربی استفاده می نمودند؛برخی نویسندگان نظیر #موسی_بن_میمون (از دانشمندان و فیلسوفان بزرگ یهودی) بیشترآثار خویش را به زبان عربی می نوشت، اما با رسم الخط عبری.
بنابراین زبان عربی نیز بر زبان عبری تاثیر بسیاری گذاشت و لغات زیادی از عربی به عبری منتقل شد.
🔹 در قرن ۱۹ عدهای از اندیشمندان یهود به فکر استفاده از زبان عبری به عنوان یک زبان
محاوره ای افتادند؛ بسیاری از این اندیشمندان عضو #حزب_صهیونیسم بودند و هدف آنان ایجاد یک کشور مستقل برای اسراییل بود و طبیعی است که کشور جدید نیاز به زبان واحد دارد و برای ایجاد این کشور لازم بود که یهودیان بسیاری از نقاط مختلف جهان کوچ نمایند که اشتراک زبانی با یکدیگر نداشتند.
پس تنها عنصری که می توانست، یهودیان را متحد نماید و به کشور جدید هویت ببخشد زبان عبری بود.
🔹 یهودیان برای ایجاد زبان عبری مدرن، بیش از ۸۳۰۰ لغت از کتاب #عهد_عتیق در اختیار داشتند و سایر لغات خویش را از زبان #آرامی_عهدعتیق و #آرامی_تلمودی وام گرفتند( تلمود دارای لغات پارسی میانه نیز می باشد).
ولی با این همه باز دایره لغات عبری برای ایجاد زبانی متناسب با عصر جدید کافی نبود در نتیجه از لغات زبان عربی و #زبان_های_اروپایی نظیر #آلمانی ، #انگلیسی ، #روسی و #فرانسه نیز استفاده نمودند.
🔹 پس از تکمیل خزانه لغات زبان عبری ،یهودیان نیاز به نوشتن #قواعد و #دستور برای زبان عبری داشتند.
با توجه با اینکه در گذشته عده ای از دانشمندان یهودی بر مبنای قواعد صرف و نحو عربی اقدام به نوشتن قواعد برای زبان عبری نموده بودند، یهودیان عصر جدید نیز همان راه پیشینیان را ادامه دادند و بر مبنای قواعد صرف و نحو عربی دستور نسبتاً کاملی برای زبان خویش ایجاد نمودند.
🔹 زبان عبری دارای دو لهجه معروف می باشد:
۱.سفارادی «اسپانیایی»
۲.اشکنازی «آلمانی و اروپایی»
1⃣ در لهجه #سفارادی که یهودیان منطقه #خاورمیانه و #آفریقا بدان لهجه صحبت می نمایند تلفظ حروف به مانند عربی است؛بعنوان مثال،سفارادی ها حرف [ ק ] { قوف } را { ق } تلفظ می نمایند.
2⃣ در لهجه #اشکنازی اروپایی، حرف [ ק ] { قوف } به شکل { کوف } { ک } تلفظ میشود،زیرا اروپاییان تلفظ { ق } ندارند.
در اشکنازی حرف [ צ ] { صدی } «معادل صاد عربی» به صورت { تص } تلفظ می شود.
در کلمه معروف [ ארץ ] { ارص } «eres» به سفارادی معادل { ارض } به عربی به معنای (زمین) در اشکنازی { ارتص } «erets یا eretz» خوانده میشود و روزنامه معروف اسراییل " #هاآرتص " به معنی (سرزمین اسراییل و ارض موعود) می باشد.
🔹 در اسراییل زبان عبری با لهجه اشکنازی زبان رسمی می باشد،اما اشکنازی اسراییلی با اشکنازی اروپایی تفاوت دارد.
در #اشکنازی_اسراییلی علاوه بر حرف [ ק ] { قوف } { ق } که { کوف } {ک} تلفظ می شود،حرف [ ר ] { رش } «معادل را عربی» به شکل { غ } تلفظ می شود؛یعنی در اسراییل واژه [ ישראל ] { ییسراییل،اسراییل } بصورت { ییسغاییل } تلفظ می شود.
منبع:رحیق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴سفیر عربستان در انگلیس: «ما با اسلام کاری نداریم... ما قبیله ای هستیم که در جنگ پیروز شدیم»
‼️خب یکبار شده حرف راست داره میزنه
ریشه ال سعود، درواقع یک قبیله غیر مسلمان یهودی الاصل بوده است که از ابتدا کاری با اسلام نداشته است.